Temel Öğrenim Çıktıları

1-Alanı ile ilgili haberleşme cihazlarını kullanabilir.
2-Alanı ile ilgili konularda, ferdi veya grup olarak araştırma, geliştirme ve yürütme konularının önemini bilir.
3-Bilgisayar kullanarak alanı ile ilgili yazışmalar yapabilir, bilgi depolayabilir, depolanmış bilgileri kullanabilir.
4-Büro düzeni ve personel yönetimi konusunda uygulama becerileri kazanır
5-Dalı ile ilgili bilgisayar paket programlarını çalıştırabilir
6-Dalı ile ilgili bölümde gıda üretim, tüketim süreçlerindeki işlemleri, teknikleri ve esasları bilir ve uygular
7-Dalı ile ilgili bölümde hizmet üretim, tüketim süreçlerindeki giriş, çıkış, ön muhasebe işlemleri, teknikleri ve esasları bilir ve uygular
8-Dalı ile ilgili bölümde temizlik, bakım, muhafaza süreçlerindeki işlemleri, teknikleri ve esasları bilir ve uygular
9-Dalı ile ilgili bölümde üretim, tüketim süreçlerindeki servis işlemleri, teknikleri ve esasları bilir ve uygular
10-Emrinde çalışan kişilerin gözetim ve denetimini üstlenebilir
11-Hizmet üretiminde nazik, anlayışlı ve güler yüzlüdür
12-İş hayatında meslek ahlâkının önemini bilir
13-Mesleği ile ilgili mevzuatı takip etmenin önemini bilir.
14-Plânlı ve sistemli çalışma alışkanlığı kazanır
15-Ticari hayatta kullanılan belgelerin çoğunu tanır.
16-Turizm ve otel işletmeciliği alanının temel ilkelerini kavrar.
17-Turizm ve otel işletmeciliği mesleğinde mesleği ile ilgili çağdaş teknolojilerin önemini kavrar.
18-Turizm ve otel işletmecisi olarak hukuki sorumluluğunu bilir.
19-Turizm ve otel işletmelerinde yönetici yardımcılığı veya orta kademe yöneticilik konusun- da nitelikli ara eleman olarak sorumluluğunu bilir
20-Turizm ve otel yönetimi fonksiyonlarını açıklar
21-Ülke ekonomisi açısından turizm girdilerinin önemini bilir.
22-Yönetim kademelerinde sorumluluk alabilir