Temel Öğrenim Çıktıları

1-Akademik ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetme ve uygun davranma yeterliliği.
2-Analitik, modele dayalı ve deneysel tabanlı araştırmaları tasarlama ve uygulama becerisi
3-Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği alanında elde ettikleri bilgi ve çözüm yöntemlerini disiplinler arası çalışmalarda uygulayabilme becerisi.
4-Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği alanında karşılaşılan problemlere yüksek matematik, fen ve mühendislik bilgilerini uygulayabilme becerisi.
5-Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği alanındaki problemleri tanımlayabilme, çözmek için yöntem geliştirme ve çözümlerde yenilikçi yöntemler uygulama becerisi.
6-Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği alanında sınırlı ya da eksik verileri kullanarak bilimsel yöntemlerle bilgiyi tamamlayabilme ve uygulama becerisi.
7-Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği alanında yeni ve gelişmekte olan uygulamalar ile ilgili farkındalık, inceleme, öğrenebilme ve hesaplama araçlarını kullanabilme becerisi.
8-Karşılaştığı mesleki problemler için yeni ve özgün yöntemler geliştirme becerisi, sistem veya süreç tasarımlarında yenilikçi çözümler geliştirebilme ve karar verebilme becerisi.
9-Mühendislik uygulamalarının hukuksal, sosyal ve çevresel boyutlarını anlama ve sosyal çevreye uyum becerisi
10-Yaptığı çalışmalar ile ilgili süreç ve sonuçlarını ulusal ve uluslararası ortamlarda yazılı ve sözlü olarak aktarabilme becerisi.