Temel Öğrenim Çıktıları

1-Alman dili, edebiyatı ve kültürü alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgileri farklı bilim alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirir, çözümler ve yeni bilgiler üretirler.
2-Alman dili, edebiyatı ve kültürü alanında geliştirilen araştırma yöntem ve tekniklerini kuram ve uygulama düzeyinde kullanırlar.
3-Alman dili, edebiyatı ve kültürü alanında güncel gelişmeleri ve yürütülen projeleri, nicel ve nitel verilerle destekleyerek alanındaki ve alan dışındaki gruplara uygun iletişim araçlarıyla aktarırlar.
4-Alman dili, edebiyatı ve kültürü alanında karşılaşılan sorunları en uygun araştırma yöntem ve tekniklerini kullanarak çözümler.
5-Alman dili, edebiyatı ve kültürü alanında uzmanlık düzeyinde edindiği bilgileri toplum yararına kullanır ve çalışmalarını bağımsız olarak yürütürler.
6-Alman dili, edebiyatı ve kültürü alanıyla ilgili güncel gelişmeleri izleyerek, yürütülen bilimsel etkinliklere destek verir ve alanındaki kişileri bu konularda bilgilendirirler
7-Alman edebiyatı ve kültürü üzerine yapılan çalışmaların disiplinler arası boyutunu bilir ve ilgili beşeri ve sosyal bilim alanlarının verilerinden yararlanırlar.
8-Dilbilim ve yazın alanlarında araştırmacı formasyonu kazanırlar
9-Farklı kültürleri ve yapıtlarını okur ve izleyen etkin okurlar yaratırlar
10-Öğrenci özellikle öğrenim gördüğü alanda bilgilendirmeye, açıklamaya ve eleştiriye yönelik yazılı ve sözlü metinleri kaleme alır, hazırlar ve sunar.
11-Tüm eğitim, yüksek öğrenim, devlet kurumlarında ve özel sektörde çalışacak kapasitede bilim insanı yetiştirebilirler
12-Üst düzeyde dil ve edebiyat öğretimi gerçekleştirirler.