Uluslararası Programlar 

 

ERASMUS PROGRAMI
 
NKÜ’de öğrenciler, kariyerlerinin gelişmesine olanak sağlayacak uluslararası programlara katılmaya teşvik edilirler.
 
Bu uluslararası programlardan bir tanesi Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen ERASMUS Öğrenci Değişim programıdır. NKÜ, Erasmus Üniversite Beyannamesi’ni 2007 yılında almış ve ilk hareketlilik 2008 yılında gerçekleştirilmiştir. 2008 yılında Staj ve Ders Verme Hareketliliği programlarına katılmamıza olanak sağlayan Genişletilmiş ERASMUS Beyannamesi NKÜ’ye verilmiştir.
 
Avrupa’nın değişik Üniversiteleri ile imzalanan anlaşmalar kapsamında, NKÜ öğrencileri hem Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği hem de Staj Hareketliliği’nden faydalanabilmekte, bu değişim süreleri NKÜ tarafından akademik olarak tanınmaktadır. Ayrıca, uzmanlık alanlarında tecrübe kazanmaları amacıyla akademisyenlerimiz de Erasmus Ders Verme Hareketliliği’nden faydalanmak üzere teşvik edilmektedirler.
 
AKADEMİK İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ
 
Erasmus programından bağımsız olarak NKÜ; ABD, İngiltere, Hollanda, Almanya, Macaristan ve Romanya’da yer alan farklı üniversitelerle akademik işbirliği protokolleri imzalamıştır. Bu protokoller kapsamında öğrenciler bir veya iki dönemlerini söz konusu üniversitelerde geçirebilmekte, bu dönemleri yine NKÜ tarafından akademik olarak tanınmaktadır.