Gıda Mühendisliği Ders Kataloğu
1. Sınıf
2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ATİ101
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
2
0
2
BYLB121
Biyoloji
2
0
4
FZK113
Fizik I
2
2
5
ZGM101
Gıda Mühendisliğine Giriş
2
0
2
KRYP01
Kariyer Planlama
1
0
2
KMY002
Kimya
2
2
5
MAT125
Matematik I
3
2
6
TDİ101
Türk Dili I
2
0
2
YDİ101
Yabancı Dil I (İngilizce)
2
0
2
Toplam AKTS:
30
2023-2024 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ATİ102
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
2
0
2
ZTB104
Ekonomi
2
0
2
ZTB118
Enformatik ve Bilgisayar Programlama
2
2
5
FZK114
Fizik II
2
2
5
MAT126
Matematik II
3
2
6
MAT126
Matematik II
3
2
6
ZTB124
Mesleki Etik
1
0
1
ZTB114
Organik Kimya
2
2
5
TDİ102
Türk Dili II
2
0
2
YDİ102
Yabancı Dil II (İngilizce)
2
0
2
Toplam AKTS:
36
2023-2024 Eksınav
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
FZK113
Fizik I
2
2
5
Genel Seçmeli
Genel Seçmeli Ders Havuzundan 25 AKTS Alabilir
25
ZSTO113
Bahçe Bitkilerinin Gübrelenmesi (Toprak Bilimi ve Bitki Besleme)
3
0
3
Toplam AKTS:
30
2. Sınıf
2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ZTM221
Akışkanlar Mekaniği
2
0
4
ZTB211
Analitik Kimya
2
2
4
ZTB213
Diferansiyel Eşitlikler
2
0
3
ZGM205
Gıda Kimyası I
2
2
4
İSGL101
İş Sağlığı ve Güvenliği I
2
0
2
ZTM207
Kütle ve Enerji Denkliği
2
0
4
LMİ103
Mesleki İngilizce I
2
0
2
ZTB223
Moleküler Biyoloji Genetik
2
0
3
ZTM203
Termodinamik
3
0
4
Toplam AKTS:
30
2023-2024 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ZTM221
Akışkanlar Mekaniği
2
0
4
ZTB211
Analitik Kimya
2
2
4
ZTB210
Bilgisayar Destekli Teknik Çizim
1
2
4
ZTB213
Diferansiyel Eşitlikler
2
0
3
ZTB213
Diferansiyel Eşitlikler
2
0
3
ZTB222
Genel Mikrobiyoloji
2
2
4
ZGM212
Gıda Biyokimyası
3
0
3
ZGM214
Gıda Kimyası II
2
2
4
ZGM216
Isı ve Kütle Aktarımı
2
0
4
İSGL102
İş Sağlığı ve Güvenliği II
2
0
2
LMİ108
Mesleki İngilizce II
2
0
2
ZTB202
Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler
1
2
4
ZTM206
Reaksiyon Kinetiği
2
0
3
Toplam AKTS:
44
2023-2024 Eksınav
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ZGM216
Isı ve Kütle Aktarımı
2
0
4
Toplam AKTS:
4
3. Sınıf
2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ZGM313
Beslenme İlkeleri
3
0
3
ZGM301
Enstrümental Analizler
2
2
3
ZGM303
Gıda Güvenliği
3
0
3
ZGM305
Gıda Katkı Maddeleri
2
0
3
ZGM309
Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrol
2
0
3
ZGM307
Gıda Mikrobiyolojisi I
2
2
4
ZGM311
Temel İşlemler I
2
2
4
ZTE407
Yatırım Projeleri Hazırlama Tekniği
2
1
4
Seçmeli
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF GÜZ DÖNEMİ (GENEL SEÇMELİ)()
3
ZSGM 501
Enzim Bilimi
2
0
3
ZSGM 502
Fizikokimya
2
0
3
ZSGM 504
Fonksiyonel Gıdalar
2
0
3
ZSGM 504
Fonksiyonel Gıdalar
2
0
3
ZSGM 515
Peynir Teknolojisi
2
0
3
ZSGM 510
Süt Fizikokimyası
2
0
3
ZSGM 514
Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması
2
0
3
Toplam AKTS:
30
2023-2024 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ZGM302
Gıda Ambalajlama
2
0
3
ZGM310
Gıda Biyoteknolojisi
2
0
4
ZGM304
Gıda İşletmelerinde Tesis ve Organizasyon
2
0
3
ZGM308
Gıda Mikrobiyolojisi II
2
2
4
ZGM314
Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi
2
2
4
ZGM306
Proses Kontrol
2
0
3
Staj01
Staj
0
2
5
ZGM312
Temel İşlemler II
2
2
4
Seçmeli
YENİ-3.Sınıf -BAHAR DÖNEMİ()
3
ZSGM 510
Süt Fizikokimyası
2
0
3
Toplam AKTS:
33
2023-2024 Eksınav
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
Seçmeli
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF GÜZ DÖNEMİ (GENEL SEÇMELİ)()
3
ZSGM 514
Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması
2
0
3
Genel Seçmeli
Genel Seçmeli Ders Havuzundan 27 AKTS Alabilir
27
ZSBB 315
Bahçe Ürünlerinin Hasatı ve Muhafazası(Bahçe Bitkileri)
3
0
3
ZSBB 310
Süs Bitkileri Yetiştirme Tekniği(Bahçe Bitkileri)
3
0
3
Toplam AKTS:
30
4. Sınıf
2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ZGM405
Bitirme Tezi-I
0
2
2
ZGM401
Bitkisel Yağ Teknolojisi
2
2
4
ZGM403
Et ve Ürünleri Teknolojisi
2
2
4
ZGM413
Fermantasyon Teknolojisi
2
0
4
ZGM411
Gıda Mühendisliğinde Tasarım
2
2
5
ZGM407
Süt ve Ürünleri Teknolojisi
2
2
4
ZGM409
Tahıl İşleme Teknolojisi
2
2
4
Toplam AKTS:
27
2023-2024 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ZGM406
Bitirme Tezi-II
0
2
2
ZGM401
Bitkisel Yağ Teknolojisi
2
2
4
ZGM404
Gıda Mühendisliğinde Güncel Yaklaşımlar
2
0
4
Seçmeli
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4. SINIF BAHAR DÖNEMİ()
24
ZSGM 511
Duyusal Analiz Teknikleri
2
0
3
ZSGM 504
Fonksiyonel Gıdalar
2
0
3
ZSGM 505
Gıda Toksikolojisi
2
0
3
ZGM408
İşletmede Mesleki Eğitim
5
0
24
ZSGM 507
Özel ve Geleneksel Gıdalar
2
0
3
ZSGM 515
Peynir Teknolojisi
2
0
3
ZSGM 508
Soğuk Tekniği
2
0
3
ZSGM 509
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
2
0
3
ZSGM 514
Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması
2
0
3
ZSGM 503
Toplu Beslenme Sistemleri
2
0
3
Seçmeli
4. SINIF BAHAR DÖNEMİ-ÜNİVERSİTE SEÇMELİ ()
3
ZSGM 504
Fonksiyonel Gıdalar
2
0
3
Toplam AKTS:
37
2023-2024 Eksınav
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ZGM401
Bitkisel Yağ Teknolojisi
2
2
4
ZGM409
Tahıl İşleme Teknolojisi
2
2
4