Gıda Mühendisliği Ders Kataloğu
1. Sınıf
2015 - 2016 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ATİ101
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
2
0
2
BYO001
Biyoloji
1
2
4
FZK105
Fizik I
3
0
5
SB 101
Gıda Mühendisliğine Giriş
2
0
5
KMY002
Kimya
2
2
5
MAT105
Matematik I
3
0
5
TDİ101
Türk Dili I
2
0
2
YDİ101
Yabancı Dil I (İngilizce)
2
0
2
Toplam AKTS:
30
2015 - 2016 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ATİ102
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
2
0
2
EKO002
Ekonomi
2
0
4
FZK106
Fizik II
3
0
5
MAT106
Matematik II
3
0
5
TB 110
Organik Kimya
2
2
5
TB 116
Temel Bilişim Teknolojileri
1
2
5
TDİ102
Türk Dili II
2
0
2
YDİ102
Yabancı Dil II (İngilizce)
2
0
2
Toplam AKTS:
30
2015 - 2016 Yaz
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
TB 207
Diferansiyel Eşitlikler
2
0
4
FZK105
Fizik I
3
0
5
KMY002
Kimya
2
2
5
Toplam AKTS:
14
2. Sınıf
2015 - 2016 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
MB 201
Akışkanlar Mekaniği
2
0
4
TB 203
Analitik Kimya
2
2
5
TB 207
Diferansiyel Eşitlikler
2
0
4
GM 201
Gıda Kimyası
2
2
5
İSGL101
İş Sağlığı ve Güvenliği I
2
0
2
LMİ103
Mesleki İngilizce I
2
0
2
TB 205
Moleküler Biyoloji Genetik
2
0
4
MB 203
Termodinamik
3
0
4
Toplam AKTS:
30
2015 - 2016 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
GZM 201
Genel Mikrobiyoloji
2
2
5
GM 204
Gıda Biyokimyası
3
0
4
MB 202
Isı ve Kütle Aktarımı
2
0
3
SB 202
İşletme
2
0
3
İSGL102
İş Sağlığı ve Güvenliği II
2
0
2
MB 206
Kütle ve Enerji Denklikleri
2
0
3
LMİ108
Mesleki İngilizce II
2
0
2
TB 202
Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler
1
2
4
MB 204
Teknik Çizim
1
2
4
Seçmeli
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF BAHAR DÖNEMİ()
18
GMB 301
Malzeme Bilgisi
2
0
3
Toplam AKTS:
48
2015 - 2016 Yaz
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
TB 203
Analitik Kimya
2
2
5
TB 207
Diferansiyel Eşitlikler
2
0
4
Toplam AKTS:
9
3. Sınıf
2015 - 2016 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
GM 309
Enstrümental Analizler
2
2
5
GM 315
Gıda Güvenliği
3
0
4
GM 311
Gıda Katkı Maddeleri
2
0
3
GM 303
Gıda Mikrobiyolojisi I
2
2
5
GM 317
Tasarım
2
0
3
GM 319
Temel İşlemler I
3
0
4
Seçmeli
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF GÜZ DÖNEMİ (GENEL SEÇMELİ)()
3
GM 316
Gıda Toksikolojisi
2
0
3
SB 303
İş Hukuku
2
0
3
GMB 301
Malzeme Bilgisi
2
0
3
STB302
Reaksiyon Kinetiği
2
0
3
GM 318
Sosyoloji
2
0
3
Genel Seçmeli
Genel Seçmeli Ders Havuzundan 3 AKTS Alabilir
3
ZOS116
At Yetiştirme(Zootekni)
1
2
3
SBB308
Bağcılık ve Çevre İlişkileri(Bahçe Bitkileri)
3
0
3
SBB304
Bahçe Bitkileri Organik Tarım(Bahçe Bitkileri)
2
0
4
SBB317
Bahçe Ürünlerinin Hasatı ve Muhafazası(Bahçe Bitkileri)
3
0
3
SBB312
Bitki Büyüme Düzenleyicileri(Bahçe Bitkileri)
3
0
3
STAB314
Bitki Büyümesi ve Gelişimi(Tarla Bitkileri)
2
0
3
STAB313
Bitkisel Ürün Kalitesi(Tarla Bitkileri)
2
0
3
STAB303
Bitki Sosyolojisi(Tarla Bitkileri)
2
0
3
SBK 317
Bitki Virus ve Viroid Hastalıkları ve Mücadele Yöntemleri(Bitki Koruma)
3
0
3
STAB322
Bitki Yetiştiriciliğinde Nanoteknolojik Uygulamalar(Tarla Bitkileri)
2
0
3
STAB309
Biyoyakıtlar ve Enerji Bitkileri(Tarla Bitkileri)
2
0
3
STAB315
Boya ve Parfüm Bitkileri(Tarla Bitkileri)
2
0
3
STAB319
Çayır Meralarda Biyoçeşitlilik(Tarla Bitkileri)
2
0
3
STAB321
Çayır Mera veYem Bitkilerinde Kalite(Tarla Bitkileri)
2
0
3
STAB412
Deneme Desenleri ve Bilgisayar Analizleri(Tarla Bitkileri)
2
0
4
STAB304
Ekim Nöbeti Sistemleri(Tarla Bitkileri)
2
0
3
STAB310
Endüstri Bitkileri Islahında Özel Yöntemler(Tarla Bitkileri)
2
0
3
ZOS124
Et Sığırcılığına Giriş(Zootekni)
1
2
3
ZOS138
Fonksiyonel Hayvansal Gıda Üretimi(Zootekni)
1
2
3
ZOS123
Hayvancılıkta Morfometrik Yöntemler ve Değerlendirme(Zootekni)
1
2
3
ZOS130
Hayvan Davranışları ve Refahı(Zootekni)
1
2
3
ZOS132
Hayvan Ekolojisi(Zootekni)
1
2
3
SBK 315
Herbolojinin Temel Prensipleri(Bitki Koruma)
3
0
3
STE 339
İktisada Giriş(Tarım Ekonomisi)
2
0
3
SBM320
İnşaat Malzeme Bilgisi(Biyosistem Mühendisliği)
3
0
5
STE 327
Kırsal Kalkınma (Tarım Ekonomisi)
3
0
4
SBB303
Mantar Üretim Tekniği(Bahçe Bitkileri)
2
0
4
SBB306
Mesleki İngilizce(Bahçe Bitkileri)
2
0
2
STAB312
Mesleki İngilizce(Tarla Bitkileri)
2
0
3
ZOS134
Moleküler Genetik(Zootekni)
1
2
3
SBB311
Organik Bağcılık(Bahçe Bitkileri)
3
0
3
ZOS111
Organik Hayvansal Üretim(Zootekni)
1
2
3
SBB301
Sebze Bahçesi Kurma Teknikleri(Bahçe Bitkileri)
3
0
3
STE 335
Seracılık Projelerinin Hazırlanması(Tarım Ekonomisi)
2
2
4
SBB305
Seracılıkta Yeni Gelişmeler(Bahçe Bitkileri)
3
0
3
STAB320
Silaj ve Silaj Bitkileri(Tarla Bitkileri)
2
0
3
STE 333
Sosyal Girişimcilik(Tarım Ekonomisi)
3
0
4
STE 338
Tarım Ekonomisine Giriş(Tarım Ekonomisi)
2
0
3
SBM328
Tavukçulukta Mekanizasyon(Biyosistem Mühendisliği)
3
0
5
STAB318
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Tarla Bitkileri)
2
0
3
SBM324
Toprak İşleme Sistemleri ve Makinaları(Biyosistem Mühendisliği)
3
0
5
SBB302
Topraklı ve Topraksız Ortamlarda Fide Üretimi ve Serada Topraksız Tarım(Bahçe Bitkileri)
3
0
3
STAB316
Transgenik Bitkiler(Tarla Bitkileri)
2
0
3
SBM325
Ürün Depolama Yapılarının Tasarımı(Biyosistem Mühendisliği)
3
0
5
SBB309
Üzüm Çeşitleri(Bahçe Bitkileri)
3
0
3
SBB310
Üzüm Kalite Kriterleri(Bahçe Bitkileri)
3
0
3
SBK 327
Üzümsü Meyve ve Bağ Hastalıkları(Bitki Koruma)
3
0
3
STAB307
Yağlı Tohumların Depolanması, Standardizasyonu ve Teknolojisi(Tarla Bitkileri)
2
0
3
STAB302
Yem Bitkileri Islahı(Tarla Bitkileri)
2
0
3
STAB301
Yem Bitkileri Tohumculuğu(Tarla Bitkileri)
2
0
3
SBM327
Zemin Mekaniği(Biyosistem Mühendisliği)
3
0
5
Toplam AKTS:
30
2015 - 2016 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
GM 431
Beslenme İlkeleri
3
0
3
GM 304
Gıda Mikrobiyolojisi II
2
2
5
GM 432
Proses Kontrol
2
0
3
STJ601
Staj
0
0
2
GM 433
Süt Fizikokimyası
2
2
4
GM 302
Temel İşlemler II
3
0
4
Seçmeli
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF BAHAR DÖNEMİ()
18
GM 308
Gıda Biyoteknolojisi
2
0
3
GM 316
Gıda Toksikolojisi
2
0
3
SB 403
İş Hukuku
2
0
3
STB302
Reaksiyon Kinetiği
2
0
3
SGM315
Soğuk Tekniği
2
0
3
GM 318
Sosyoloji
2
0
3
Toplam AKTS:
39
2015 - 2016 Yaz
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
GM 303
Gıda Mikrobiyolojisi I
2
2
5
GM 302
Temel İşlemler II
3
0
4
Toplam AKTS:
9
4. Sınıf
2015 - 2016 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
GM 405
ET ve Ürünleri Teknolojisi
2
2
5
GM 407
Fermentasyon Teknolojisi
2
2
5
GM 441
Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler I
2
2
4
GM 434
Süt ve Ürünleri Teknolojisi
2
2
5
GM 443
Tahıl İşleme Teknolojisi
2
2
5
Seçmeli
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4. SINIF GÜZ DÖNEMİ()
6
GM 411
Enzim Bilimi
2
0
3
STE 313
İnsan Kaynakları Yönetimi
2
0
3
GM 410
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
2
0
3
TE424
Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması
2
0
3
Toplam AKTS:
30
2015 - 2016 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
GM 404
Bitkisel Yağ Teknolojisi
2
2
5
GM 406
Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuatı
2
0
4
GM 440
Gıda Projeleri Hazırlama Tekniği
2
0
3
GM 412
Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler II
2
2
4
GM 402
Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi
2
2
5
Seçmeli
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4. SINIF BAHAR DÖNEMİ()
24
GM 413
Geleneksel Gıdalar
2
0
3
GM 439
Gıda Ambalajlama
2
0
3
SGM401
İnsan Kaynakları Yönetimi
2
0
3
GM 410
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
2
0
3
TE424
Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması
2
0
3
Toplam AKTS:
45