Gıda Mühendisliği Ders Kataloğu
|
Hazırlık
|
2011 - 2012 Güz Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
HAZ001 |
Hazırlık(İngilizce)(Yıllık)
|
|
30 |
0 |
30 |
Toplam AKTS: |
30 |
2011 - 2012 Yıllık
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
HAZ001 |
Hazırlık(İngilizce)(Yıllık)
|
|
30 |
0 |
30 |
Toplam AKTS: |
30 |
1. Sınıf
|
2011 - 2012 Güz Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
ZD 103 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
|
|
2 |
0 |
2 |
TB 111 |
Biyoloji
|
|
1 |
2 |
4 |
TB 107 |
Fizik I
|
|
3 |
0 |
5 |
SB 101 |
Gıda Mühendisliğine Giriş
|
|
2 |
0 |
5 |
TB 103 |
Kimya
|
|
2 |
2 |
5 |
TB 109 |
Matematik I
|
|
3 |
0 |
5 |
ZD 101 |
Türk Dili
|
|
2 |
0 |
2 |
ZD 105 |
Yabancı Dil (İngilizce)
|
|
2 |
0 |
2 |
Toplam AKTS: |
30 |
2011 - 2012 Bahar Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
ZD 104 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
|
|
2 |
0 |
2 |
SB 102 |
Ekonomi
|
|
2 |
0 |
4 |
TB 112 |
Fizik II
|
|
3 |
0 |
5 |
TB 114 |
Matematik II
|
|
3 |
0 |
5 |
TB 110 |
Organik Kimya
|
|
2 |
2 |
5 |
TB 116 |
Temel Bilişim Teknolojileri
|
|
1 |
2 |
5 |
ZD 102 |
Türk Dili II
|
|
2 |
0 |
2 |
ZD 106 |
Yabancı Dil II (İngilizce)
|
|
2 |
0 |
2 |
Toplam AKTS: |
30 |
2. Sınıf
|
2011 - 2012 Güz Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
MB 201 |
Akışkanlar Mekaniği
|
|
2 |
0 |
4 |
TB 203 |
Analitik Kimya
|
|
2 |
2 |
5 |
TB 207 |
Diferansiyel Eşitlikler
|
|
2 |
0 |
4 |
GM 201 |
Gıda Kimyası
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 201 |
Gıda Kimyası
|
|
3 |
2 |
4 |
YD 201 |
Mesleki İngilizce I
|
|
2 |
0 |
4 |
BB313 |
Mesleki Yabancı Dil
|
|
2 |
0 |
2 |
TB 205 |
Moleküler Biyoloji Genetik
|
|
2 |
0 |
4 |
MB 203 |
Termodinamik
|
|
3 |
0 |
4 |
Toplam AKTS: |
36 |
2011 - 2012 Bahar Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
GM 206 |
Genel Mikrobiyoloji
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 204 |
Gıda Biyokimyası
|
|
3 |
0 |
4 |
MB 202 |
Isı ve Kütle Aktarımı
|
|
2 |
0 |
3 |
SB 202 |
İşletme
|
|
2 |
0 |
3 |
MB 206 |
Kütle ve Enerji Denklikleri
|
|
2 |
0 |
3 |
YD 202 |
Mesleki İngilizce II
|
|
2 |
0 |
4 |
TB 202 |
Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler
|
|
1 |
2 |
4 |
MB 204 |
Teknik Çizim
|
|
1 |
2 |
4 |
Toplam AKTS: |
30 |
3. Sınıf
|
2011 - 2012 Güz Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
GM 309 |
Enstrümental Analizler
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 206 |
Genel Mikrobiyoloji
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 305 |
Gıda Güvenliği
|
|
3 |
0 |
5 |
GM 311 |
Gıda Katkı Maddeleri
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 303 |
Gıda Mikrobiyolojisi I
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 307 |
Proses Tasarımı
|
|
2 |
0 |
0 |
GM 307 |
Tasarım
|
|
2 |
0 |
4 |
GM 301 |
Temel İşlemler I
|
|
3 |
0 |
5 |
Seçmeli |
Gıda Mühendisliği Bölümü3. Sınıf 2011 - 2012 Güz Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) |
3 |
GM 313 |
Gıda Endüstrisi Atıkları
|
|
2 |
0 |
3 |
SB 303 |
İş Hukuku
|
|
2 |
0 |
3 |
GMB 301 |
Malzeme Bilgisi
|
|
2 |
0 |
3 |
SB 305 |
Pazarlama ve Satış Yöntemleri
|
|
2 |
0 |
3 |
SGM315 |
Soğuk Tekniği
|
|
2 |
0 |
3 |
Toplam AKTS: |
35 |
2011 - 2012 Bahar Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
GM 312 |
Beslenme İlkeleri
|
|
3 |
0 |
4 |
GM 308 |
Gıda Biyoteknolojisi
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 304 |
Gıda Mikrobiyolojisi II
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 306 |
Proses Kontrol
|
|
2 |
0 |
4 |
STJ601 |
Staj
|
|
0 |
0 |
2 |
GM 310 |
Süt Fizikokimyası
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 302 |
Temel İşlemler II
|
|
3 |
0 |
4 |
Seçmeli |
Gıda Mühendisliği Bölümü3. Sınıf 2011 - 2012 Bahar Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) |
3 |
SB 305 |
Pazarlama ve Satış Yöntemleri
|
|
2 |
0 |
3 |
TB 302 |
Reaksiyon Kinetiği
|
|
2 |
0 |
3 |
SGM315 |
Soğuk Tekniği
|
|
2 |
0 |
3 |
Toplam AKTS: |
30 |
4. Sınıf
|
2011 - 2012 Güz Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
PRZYRODNİCZY001 |
Animal Product Determination
|
|
2 |
2 |
7 |
PRZYRODNİCZY003 |
Animal Production
|
|
2 |
2 |
4 |
PRZYRODNİCZY004 |
Biotechnology of Microorganisms
|
|
2 |
2 |
5 |
ATHINE03001 |
Dairy Technology
|
|
1 |
1 |
4 |
ATHINE03005 |
Enology I
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 405 |
ET ve Ürünleri Teknolojisi
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 407 |
Fermentasyon Teknolojisi
|
|
2 |
2 |
5 |
PRZYRODNİCZY002 |
Field Crop Management
|
|
2 |
2 |
4 |
ATHINE03003 |
Food Psyical Properties
|
|
2 |
2 |
4 |
ATHINE03006 |
Food Quality Control
|
|
2 |
2 |
4 |
TE 419 |
Gıda İşletmeciliği
|
|
2 |
0 |
2 |
GM 409 |
Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler
|
|
2 |
2 |
5 |
ATHINE03008 |
Greek as Foreign Language
|
|
0 |
0 |
3 |
PRZYRODNİCZY005 |
Industrial Methods in Environmental Pollutants Analysis
|
|
2 |
2 |
5 |
PRZYRODNİCZY006 |
Selected Elements of Chemical Catalsis
|
|
2 |
0 |
5 |
GM 401 |
Süt ve Ürünleri Teknolojisi
|
|
2 |
2 |
6 |
ATHINE03002 |
Systems of Quality Assurance and Food Hygiene
|
|
1 |
1 |
4 |
GM 403 |
Tahıl İşleme Teknolojisi
|
|
2 |
2 |
6 |
ATHINE03004 |
Technology of Food Properties of Animal Origin
|
|
2 |
2 |
4 |
Seçmeli |
Gıda Mühendisliği Bölümü4. Sınıf 2011 - 2012 Güz Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) |
3 |
GM 417 |
Çevre Mikrobiyolojisi
|
|
2 |
2 |
3 |
GM 411 |
Enzim Bilimi
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 413 |
Geleneksel Gıdalar
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 415 |
Gıda Sanayiinde Starter Kültür Kullanımı
|
|
2 |
2 |
3 |
GM 415 |
Gıda Sanayiinde Starter Kültür Kullanımı
|
|
2 |
2 |
3 |
GM 421 |
İçme Sütü Teknolojisi
|
|
2 |
2 |
3 |
SB 406 |
İnsan Hakları
|
|
2 |
0 |
3 |
SB 403 |
İş Hukuku
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 413 |
Meyve Suyu Üretim Teknolojisi
|
|
2 |
2 |
3 |
SB 405 |
Pazarlama ve Satış Yöntemleri
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 423 |
Süt İşletmelerinde Hijyen
|
|
2 |
2 |
3 |
GM 419 |
Tahıllarda Teknolojik Kalite Kriterleri
|
|
2 |
2 |
3 |
Toplam AKTS: |
90 |
2011 - 2012 Bahar Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
GZM210 |
Akışkanlar Mekaniği
|
|
3 |
0 |
5 |
GM 404 |
Bitkisel Yağ Teknolojisi
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 408 |
Gıda Ambalajlama
|
|
2 |
0 |
4 |
GM 406 |
Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuatı
|
|
2 |
0 |
4 |
GM 412 |
Gıda Projeleri Hazırlama Tekniği
|
|
2 |
0 |
4 |
GM 412 |
Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler-II
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 402 |
Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi
|
|
2 |
2 |
5 |
TE 424 |
Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması
|
|
2 |
0 |
2 |
Seçmeli |
Gıda Mühendisliği Bölümü4. Sınıf 2011 - 2012 Bahar Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) |
3 |
GM 411 |
Enzim Bilimi
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 413 |
Geleneksel Gıdalar
|
|
2 |
0 |
3 |
SGM401 |
İnsan Kaynakları Yönetimi
|
|
2 |
0 |
3 |
GM 414 |
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
|
|
2 |
0 |
3 |
Toplam AKTS: |
37 |
2011 - 2012 Yıllık
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
GM 404 |
Bitkisel Yağ Teknolojisi
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 406 |
Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuatı
|
|
2 |
0 |
4 |
Seçmeli |
() |
|
GM 411 |
Enzim Bilimi
|
|
2 |
0 |
3 |
Toplam AKTS: |
9 |
2011 - 2012 Tek Ders(Bahar)
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
TB 203 |
Analitik Kimya
|
|
2 |
2 |
5 |
TB 207 |
Diferansiyel Eşitlikler
|
|
2 |
0 |
4 |
GM 405 |
ET ve Ürünleri Teknolojisi
|
|
2 |
2 |
5 |
Toplam AKTS: |
14 |
2011 - 2012 Tek Ders(Güz)
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
GM 306 |
Proses Kontrol
|
|
2 |
0 |
4 |
Toplam AKTS: |
4 |
2011 - 2012 Tek Ders(Bahar)
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
GM 403 |
Tahıl İşleme Teknolojisi
|
|
2 |
2 |
6 |
MB 204 |
Teknik Çizim
|
|
1 |
2 |
4 |
GM 301 |
Temel İşlemler I
|
|
3 |
0 |
5 |