Gıda Mühendisliği Ders Kataloğu

Hazırlık

2011 - 2012 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
HAZ001 Hazırlık(İngilizce)(Yıllık) 30 0 30
Toplam AKTS: 30

2011 - 2012 Yıllık
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
HAZ001 Hazırlık(İngilizce)(Yıllık) 30 0 30
Toplam AKTS: 30
1. Sınıf

2011 - 2012 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZD 103 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
TB 111 Biyoloji 1 2 4
TB 107 Fizik I 3 0 5
SB 101 Gıda Mühendisliğine Giriş 2 0 5
TB 103 Kimya 2 2 5
TB 109 Matematik I 3 0 5
ZD 101 Türk Dili 2 0 2
ZD 105 Yabancı Dil (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 30

2011 - 2012 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZD 104 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
SB 102 Ekonomi 2 0 4
TB 112 Fizik II 3 0 5
TB 114 Matematik II 3 0 5
TB 110 Organik Kimya 2 2 5
TB 116 Temel Bilişim Teknolojileri 1 2 5
ZD 102 Türk Dili II 2 0 2
ZD 106 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 30
2. Sınıf

2011 - 2012 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MB 201 Akışkanlar Mekaniği 2 0 4
TB 203 Analitik Kimya 2 2 5
TB 207 Diferansiyel Eşitlikler 2 0 4
GM 201 Gıda Kimyası 2 2 5
GM 201 Gıda Kimyası 3 2 4
YD 201 Mesleki İngilizce I 2 0 4
BB313 Mesleki Yabancı Dil 2 0 2
TB 205 Moleküler Biyoloji Genetik 2 0 4
MB 203 Termodinamik 3 0 4
Toplam AKTS: 36

2011 - 2012 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 206 Genel Mikrobiyoloji 2 2 5
GM 204 Gıda Biyokimyası 3 0 4
MB 202 Isı ve Kütle Aktarımı 2 0 3
SB 202 İşletme 2 0 3
MB 206 Kütle ve Enerji Denklikleri 2 0 3
YD 202 Mesleki İngilizce II 2 0 4
TB 202 Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler 1 2 4
MB 204 Teknik Çizim 1 2 4
Toplam AKTS: 30
3. Sınıf

2011 - 2012 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 309 Enstrümental Analizler 2 2 5
GM 206 Genel Mikrobiyoloji 2 2 5
GM 305 Gıda Güvenliği 3 0 5
GM 311 Gıda Katkı Maddeleri 2 0 3
GM 303 Gıda Mikrobiyolojisi I 2 2 5
GM 307 Proses Tasarımı 2 0 0
GM 307 Tasarım 2 0 4
GM 301 Temel İşlemler I 3 0 5
Seçmeli Gıda Mühendisliği Bölümü3. Sınıf 2011 - 2012 Güz Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 3
GM 313 Gıda Endüstrisi Atıkları 2 0 3
SB 303 İş Hukuku 2 0 3
GMB 301 Malzeme Bilgisi 2 0 3
SB 305 Pazarlama ve Satış Yöntemleri 2 0 3
SGM315 Soğuk Tekniği 2 0 3
Toplam AKTS: 35

2011 - 2012 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 312 Beslenme İlkeleri 3 0 4
GM 308 Gıda Biyoteknolojisi 2 0 3
GM 304 Gıda Mikrobiyolojisi II 2 2 5
GM 306 Proses Kontrol 2 0 4
STJ601 Staj 0 0 2
GM 310 Süt Fizikokimyası 2 2 5
GM 302 Temel İşlemler II 3 0 4
Seçmeli Gıda Mühendisliği Bölümü3. Sınıf 2011 - 2012 Bahar Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 3
SB 305 Pazarlama ve Satış Yöntemleri 2 0 3
TB 302 Reaksiyon Kinetiği 2 0 3
SGM315 Soğuk Tekniği 2 0 3
Toplam AKTS: 30
4. Sınıf

2011 - 2012 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
PRZYRODNİCZY001 Animal Product Determination 2 2 7
PRZYRODNİCZY003 Animal Production 2 2 4
PRZYRODNİCZY004 Biotechnology of Microorganisms 2 2 5
ATHINE03001 Dairy Technology 1 1 4
ATHINE03005 Enology I 2 2 5
GM 405 ET ve Ürünleri Teknolojisi 2 2 5
GM 407 Fermentasyon Teknolojisi 2 2 5
PRZYRODNİCZY002 Field Crop Management 2 2 4
ATHINE03003 Food Psyical Properties 2 2 4
ATHINE03006 Food Quality Control 2 2 4
TE 419 Gıda İşletmeciliği 2 0 2
GM 409 Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler 2 2 5
ATHINE03008 Greek as Foreign Language 0 0 3
PRZYRODNİCZY005 Industrial Methods in Environmental Pollutants Analysis 2 2 5
PRZYRODNİCZY006 Selected Elements of Chemical Catalsis 2 0 5
GM 401 Süt ve Ürünleri Teknolojisi 2 2 6
ATHINE03002 Systems of Quality Assurance and Food Hygiene 1 1 4
GM 403 Tahıl İşleme Teknolojisi 2 2 6
ATHINE03004 Technology of Food Properties of Animal Origin 2 2 4
Seçmeli Gıda Mühendisliği Bölümü4. Sınıf 2011 - 2012 Güz Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 3
GM 417 Çevre Mikrobiyolojisi 2 2 3
GM 411 Enzim Bilimi 2 0 3
GM 413 Geleneksel Gıdalar 2 0 3
GM 415 Gıda Sanayiinde Starter Kültür Kullanımı 2 2 3
GM 415 Gıda Sanayiinde Starter Kültür Kullanımı 2 2 3
GM 421 İçme Sütü Teknolojisi 2 2 3
SB 406 İnsan Hakları 2 0 3
SB 403 İş Hukuku 2 0 3
GM 413 Meyve Suyu Üretim Teknolojisi 2 2 3
SB 405 Pazarlama ve Satış Yöntemleri 2 0 3
GM 423 Süt İşletmelerinde Hijyen 2 2 3
GM 419 Tahıllarda Teknolojik Kalite Kriterleri 2 2 3
Toplam AKTS: 90

2011 - 2012 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GZM210 Akışkanlar Mekaniği 3 0 5
GM 404 Bitkisel Yağ Teknolojisi 2 2 5
GM 408 Gıda Ambalajlama 2 0 4
GM 406 Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuatı 2 0 4
GM 412 Gıda Projeleri Hazırlama Tekniği 2 0 4
GM 412 Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler-II 2 2 5
GM 402 Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi 2 2 5
TE 424 Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması 2 0 2
Seçmeli Gıda Mühendisliği Bölümü4. Sınıf 2011 - 2012 Bahar Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 3
GM 411 Enzim Bilimi 2 0 3
GM 413 Geleneksel Gıdalar 2 0 3
SGM401 İnsan Kaynakları Yönetimi 2 0 3
GM 414 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 2 0 3
Toplam AKTS: 37

2011 - 2012 Yıllık
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 404 Bitkisel Yağ Teknolojisi 2 2 5
GM 406 Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuatı 2 0 4
Seçmeli ()
GM 411 Enzim Bilimi 2 0 3
Toplam AKTS: 9

2011 - 2012 Tek Ders(Bahar)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
TB 203 Analitik Kimya 2 2 5
TB 207 Diferansiyel Eşitlikler 2 0 4
GM 405 ET ve Ürünleri Teknolojisi 2 2 5
Toplam AKTS: 14

2011 - 2012 Tek Ders(Güz)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 306 Proses Kontrol 2 0 4
Toplam AKTS: 4

2011 - 2012 Tek Ders(Bahar)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 403 Tahıl İşleme Teknolojisi 2 2 6
MB 204 Teknik Çizim 1 2 4
GM 301 Temel İşlemler I 3 0 5