Gıda Mühendisliği Ders Kataloğu

Hazırlık

2010 - 2011 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
HAZ001 Hazırlık(İngilizce)(Yıllık) 30 0 30
Toplam AKTS: 30

2010 - 2011 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
HAZ001 Hazırlık(İngilizce)(Yıllık) 30 0 30
Toplam AKTS: 30

2010 - 2011 Tek Ders(Bahar)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
HAZ001 Hazırlık(İngilizce)(Yıllık) 30 0 30
Toplam AKTS: 30
1. Sınıf

2010 - 2011 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZD 103 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
TB107 BİYOLOJİ 2 2 5
TB 111 Biyoloji 1 2 4
TB 101 Fizik I 2 2 4
TB 107 Fizik I 3 0 5
SB 101 Gıda Mühendisliğine Giriş 2 0 5
ZT 101 İstatistik 1 2 3
TB 103 Kimya 2 2 5
TB 109 Matematik I 3 0 5
TM 105 Teknik Resim 1 2 3
ZD 101 Türk Dili 2 0 2
ZD 105 Yabancı Dil (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 45

2010 - 2011 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZD 104 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
SB 102 Ekonomi 2 0 4
TB 112 Fizik II 3 0 5
ZT 108 Genetik 1 2 3
TB 114 Matematik II 3 0 5
TB 110 Organik Kimya 2 2 5
TB 116 Temel Bilişim Teknolojileri 1 2 5
ZD 102 Türk Dili II 2 0 2
ZD 106 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 33

2010 - 2011 Yıllık
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
HAZ001 Hazırlık(İngilizce)(Yıllık) 30 0 30
Toplam AKTS: 30

2010 - 2011 Tek Ders(Bahar)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZD 103 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
ZD 104 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
TB 111 Biyoloji 1 2 4
SB 102 Ekonomi 2 0 4
TB 107 Fizik I 3 0 5
TB 112 Fizik II 3 0 5
SB 101 Gıda Mühendisliğine Giriş 2 0 5
TB 103 Kimya 2 2 5
TB 109 Matematik I 3 0 5
TB 114 Matematik II 3 0 5
TB 110 Organik Kimya 2 2 5
Toplam AKTS: 47

2010 - 2011 Tek Ders(Güz)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
TB 110 Organik Kimya 2 2 5
Toplam AKTS: 5

2010 - 2011 Tek Ders(Bahar)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
TB 116 Temel Bilişim Teknolojileri 1 2 5
ZD 101 Türk Dili 2 0 2
ZD 102 Türk Dili II 2 0 2
ZD 106 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
ZD 105 Yabancı Dil (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 13
2. Sınıf

2010 - 2011 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MB 201 Akışkanlar Mekaniği 2 0 4
TB 203 Analitik Kimya 2 2 5
BB 205 Bahçe Bitkileri Üretim Teknikleri 1 2 2
BA-E-2/07 Biometrie und Methodik in Ernahrungs und Lebensmittelwissenschafe 4 0 6
TB 207 Diferansiyel Eşitlikler 2 0 4
BA-A,E-3/02 Einfuhrung in die Methoden der Empirishchen Forschung 2 2 6
GM 309 Enstrümental Analizler 2 2 5
A1 German Intensive Language Course 5 2 8
B1 Germany Language 0 0 3
GM 205 Gıda Analizlerine Giriş 1 4 5
GM 201 Gıda Kimyası 2 2 5
GM 201 Gıda Kimyası 3 2 4
GM 203 Isı ve Kütle Transferi 2 0 0
YD 201 Mesleki İngilizce I 2 0 4
TB 205 Moleküler Biyoloji Genetik 2 0 4
BA-E-3/03 Produktbezogene Lebenstmitteltechnologie 2 0 4
TAB205 Tarla Bitkileri Üretim Tekniği 1 2 2
MB 203 Termodinamik 3 0 4
Seçmeli Gıda Mühendisliği Bölümü2. Sınıf 2010 - 2011 Güz Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 0
GMB 301 Malzeme Bilgisi 2 0 3
Toplam AKTS: 75

2010 - 2011 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZT 202 Araştırma ve Deneme Metodları 2 0 3
GM 206 Genel Mikrobiyoloji 2 2 5
GM 204 Gıda Biyokimyası 3 0 4
GM 210 Gıda Kalite Kontrol 1 2 3
GM 202 Gıda Kimyası II 2 2 4
ZT 204 Hayvansal Üretim 1 2 3
MB 202 Isı ve Kütle Aktarımı 2 0 3
SB 202 İşletme 2 0 3
MB 206 Kütle ve Enerji Denklikleri 2 0 3
YD 202 Mesleki İngilizce II 2 0 4
TB 202 Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler 1 2 4
MB 204 Teknik Çizim 1 2 4
Seçmeli Gıda Mühendisliği Bölümü2. Sınıf 2010 - 2011 Bahar Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 0
GM 204 Reaksiyon Kinetiği 2 0 3
Toplam AKTS: 43

2010 - 2011 Tek Ders(Bahar)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MB 201 Akışkanlar Mekaniği 2 0 4
TB 203 Analitik Kimya 2 2 5
TB 207 Diferansiyel Eşitlikler 2 0 4
GM 206 Genel Mikrobiyoloji 2 2 5
GM 204 Gıda Biyokimyası 3 0 4
GM 201 Gıda Kimyası 2 2 5
MB 202 Isı ve Kütle Aktarımı 2 0 3
SB 202 İşletme 2 0 3
MB 206 Kütle ve Enerji Denklikleri 2 0 3
YD 201 Mesleki İngilizce I 2 0 4
YD 202 Mesleki İngilizce II 2 0 4
TB 205 Moleküler Biyoloji Genetik 2 0 4
TB 202 Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler 1 2 4
MB 204 Teknik Çizim 1 2 4
MB 203 Termodinamik 3 0 4
Seçmeli ()
GM 204 Reaksiyon Kinetiği 2 0 3
Toplam AKTS: 60
3. Sınıf

2010 - 2011 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 309 Enstrümental Analizler 2 2 5
GM 309 Gıda Ambalajlama ve Depolama Tekniği 2 0 4
GM 305 Gıda Güvenliği 3 0 5
GM 307 Gıda İşletmeciligi 2 0 4
GM 311 Gıda Katkı Maddeleri 2 0 3
GM 303 Gıda Mikrobiyolojisi I 2 2 5
GM 316 Gıda Toksikolojisi 2 0 3
GM 313 Proses Kontrol I 2 2 5
GM 307 Tasarım 2 0 4
GM 301 Temel İşlemler I 3 0 5
Seçmeli Gıda Mühendisliği Bölümü3. Sınıf 2010 - 2011 Güz Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 8
GM 313 Gıda Endüstrisi Atıkları 2 0 3
GM 314 Gıda Makine ve Ekipmanları 2 0 3
SB 303 İş Hukuku 2 0 3
SB 305 Pazarlama ve Satış Yöntemleri 2 0 3
Toplam AKTS: 51

2010 - 2011 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 312 Beslenme İlkeleri 3 0 4
GM 308 Gıda Biyoteknolojisi 2 0 3
GM 304 Gıda Mikrobiyolojisi II 2 2 5
GM 306 Proses Kontrol 2 0 4
GM 306 Soğuk Tekniği 2 0 3
GM 306 Soğuk Tekniği 2 0 3
STJ601 Staj 0 0 2
GM 310 Süt Fizikokimyası 2 2 5
GM 302 Temel İşlemler II 3 0 4
Seçmeli Gıda Mühendisliği Bölümü3. Sınıf 2010 - 2011 Bahar Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 2
SB 305 Pazarlama ve Satış Yöntemleri 2 0 3
STB302 Reaksiyon Kinetiği 2 0 3
TB 302 Reaksiyon Kinetiği 2 0 3
SGM315 Soğuk Tekniği 2 0 3
Toplam AKTS: 35

2010 - 2011 Tek Ders(Bahar)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 312 Beslenme İlkeleri 3 0 4
GM 309 Enstrümental Analizler 2 2 5
GM 308 Gıda Biyoteknolojisi 2 0 3
GM 305 Gıda Güvenliği 3 0 5
GM 311 Gıda Katkı Maddeleri 2 0 3
GM 303 Gıda Mikrobiyolojisi I 2 2 5
GM 304 Gıda Mikrobiyolojisi II 2 2 5
GM 306 Proses Kontrol 2 0 4
GM 306 Soğuk Tekniği 2 0 3
GM 310 Süt Fizikokimyası 2 2 5
GM 307 Tasarım 2 0 4
GM 301 Temel İşlemler I 3 0 5
GM 302 Temel İşlemler II 3 0 4
Seçmeli ()
GM 313 Gıda Endüstrisi Atıkları 2 0 3
SB 303 İş Hukuku 2 0 3
GMB 301 Malzeme Bilgisi 2 0 3
SB 305 Pazarlama ve Satış Yöntemleri 2 0 3
STB302 Reaksiyon Kinetiği 2 0 3
TB 302 Reaksiyon Kinetiği 2 0 3
SGM315 Soğuk Tekniği 2 0 3
GM 302 Temel İşlemler II 3 0 4
Toplam AKTS: 55
4. Sınıf

2010 - 2011 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 404 Bitkisel Yağ Teknolojisi 2 2 5
GM 405 Et İşleme Teknolojisi 2 2 4
GM 405 ET ve Ürünleri Teknolojisi 2 2 5
GM 407 Fermantasyon Teknolojisi 2 2 5
GM 407 Fermentasyon Teknolojisi 2 2 5
GM 408 Gıda Ambalajlama 2 0 4
GM 409 Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler 2 2 5
GM 411 Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler I 2 2 4
TE 403 Pazarlama Yönetimi 2 0 3
GM 409 Proses Tasarımı 2 0 4
GM 401 Süt İşleme Teknolojisi 2 2 5
GM 401 Süt ve Ürünleri Teknolojisi 2 2 6
GM 403 Tahıl İşleme Teknolojisi 2 2 5
GM 403 Tahıl İşleme Teknolojisi 2 2 6
Seçmeli Gıda Mühendisliği Bölümü4. Sınıf 2010 - 2011 Güz Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 0
SB 404 Bilim Tarihi 2 0 3
GM 417 Çevre Mikrobiyolojisi 2 2 3
GM 411 Enzim Bilimi 2 0 3
GM 411 Enzim Bilimi 2 0 3
GM 413 Geleneksel Gıdalar 2 0 3
TE 429 Gıda Projeleri Hazırlama 2 0 3
GM 415 Gıda Sanayiinde Starter Kültür Kullanımı 2 2 3
GM 415 Gıda Sanayiinde Starter Kültür Kullanımı 2 2 3
GM 421 İçme Sütü Teknolojisi 2 2 3
SB 406 İnsan Hakları 2 0 3
SB 403 İş Hukuku 2 0 3
GM 413 Meyve Suyu Üretim Teknolojisi 2 2 3
SB 405 Pazarlama ve Satış Yöntemleri 2 0 3
GM 410 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 2 0 3
GM 423 Süt İşletmelerinde Hijyen 2 2 3
GM 419 Tahıllarda Teknolojik Kalite Kriterleri 2 2 3
Toplam AKTS: 66

2010 - 2011 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZT 302 Araştırma ve Deneme Metodları 2 0 4
GM 404 Bitkisel Yağ Teknolojisi 3 2 4
GM 404 Bitkisel Yağ Teknolojisi 2 2 5
GM 408 Gıda Ambalajlama 2 0 4
GM 424 Gıda İşletmelerinin Tesis ve Organizasyonu 2 0 4
GM 406 Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuatı 2 0 4
GM 408 Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi 2 0 2
GM 412 Gıda Projeleri Hazırlama Tekniği 2 0 4
GM 412 Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler II 2 2 4
GM 412 Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler-II 2 2 5
GM 402 Meyve ve Sebze İşleme 3 2 4
GM 402 Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi 2 2 5
GM 406 Özel Gıdalar Teknolojisi 3 0 3
TE 424 Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması 2 0 2
Seçmeli Gıda Mühendisliği Bölümü4. Sınıf 2010 - 2011 Bahar Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 0
SB 404 Bilim Tarihi 2 0 3
GM415 Duyusal Analiz Teknikleri 2 0 3
GM 411 Enzim Bilimi 2 0 3
GM 414 Enzimoloji 3 0 3
GM 413 Geleneksel Gıdalar 2 0 3
GM 314 Gıda Makine ve Ekipmanları 2 0 3
SB 406 İnsan Hakları 2 0 3
SB 403 İş Hukuku 2 0 3
GM 416 Kesimhane Ürünleri Teknolojisi 2 2 3
GM 420 Krema ve Tereyağ Teknolojisi 2 2 3
GM 425 Mesleki İngilizce I 2 0 3
GM 424 Mesleki İngilizce II 2 0 3
SB 405 Pazarlama ve Satış Yöntemleri 2 0 3
GM 414 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 2 0 3
GM 410 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 2 0 3
GM 418 Süt Mikrobiyolojisi 2 2 3
GM 430 Süt Teknolojisi 2 0 3
TE424 Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması 2 0 3
GM 422 Yağların Hidrojenasyonu Tekniği 2 2 3
Toplam AKTS: 54

2010 - 2011 Tek Ders(Bahar)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 404 Bitkisel Yağ Teknolojisi 2 2 5
GM 405 Et İşleme Teknolojisi 2 2 4
GM 405 ET ve Ürünleri Teknolojisi 2 2 5
GM 407 Fermantasyon Teknolojisi 2 2 5
GM 407 Fermentasyon Teknolojisi 2 2 5
GM 408 Gıda Ambalajlama 2 0 4
GM 424 Gıda İşletmelerinin Tesis ve Organizasyonu 2 0 4
GM 406 Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuatı 2 0 4
GM 412 Gıda Projeleri Hazırlama Tekniği 2 0 4
GM 409 Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler 2 2 5
GM 411 Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler I 2 2 4
GM 412 Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler II 2 2 4
GM 412 Gıda Sanayiinde Yeni Gelişmeler-II 2 2 5
GM 402 Meyve ve Sebze İşleme 3 2 4
GM 402 Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi 2 2 5
GM 406 Özel Gıdalar Teknolojisi 3 0 3
GM 409 Proses Tasarımı 2 0 4
GM 401 Süt İşleme Teknolojisi 2 2 5
GM 401 Süt ve Ürünleri Teknolojisi 2 2 6
GM 403 Tahıl İşleme Teknolojisi 2 2 5
GM 403 Tahıl İşleme Teknolojisi 2 2 6
Seçmeli ()
GM 417 Çevre Mikrobiyolojisi 2 2 3
GM415 Duyusal Analiz Teknikleri 2 0 3
GM 411 Enzim Bilimi 2 0 3
GM 411 Enzim Bilimi 2 0 3
GM 414 Enzimoloji 3 0 3
GM 413 Geleneksel Gıdalar 2 0 3
GM 314 Gıda Makine ve Ekipmanları 2 0 3
GM 415 Gıda Sanayiinde Starter Kültür Kullanımı 2 2 3
GM 415 Gıda Sanayiinde Starter Kültür Kullanımı 2 2 3
GM 421 İçme Sütü Teknolojisi 2 2 3
GM 416 Kesimhane Ürünleri Teknolojisi 2 2 3
GM 420 Krema ve Tereyağ Teknolojisi 2 2 3
GM 425 Mesleki İngilizce I 2 0 3
GM 424 Mesleki İngilizce II 2 0 3
GM 413 Meyve Suyu Üretim Teknolojisi 2 2 3
GM 414 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 2 0 3
GM 410 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 2 0 3
GM 423 Süt İşletmelerinde Hijyen 2 2 3
GM 418 Süt Mikrobiyolojisi 2 2 3
GM 430 Süt Teknolojisi 2 0 3
GM 419 Tahıllarda Teknolojik Kalite Kriterleri 2 2 3
TE424 Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması 2 0 3
GM 422 Yağların Hidrojenasyonu Tekniği 2 2 3
Toplam AKTS: 96