http://veteriner.nku.edu.tr/

Veteriner Lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimVeteriner
Program DirektörüBologna Birim Koordinatörü Prof. Dr. Nurullah ÖZDEMİR TNKÜ Veteriner Fakültesi 902822504719
Program TürüLisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiMaster derecesi
Kazanılan DereceVeteriner Hekimliği bütünleşik bir programdır. Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan ve stajda başarılı olan mezunlara "Veteriner Hekimliği Diploması" derecesi alırlar. Veteriner Hekimliği alanında yüksek lisans derecesi verilir.
Eğitim TürüTam zamanlı
Kayıt Kabul KoşullarıVeteriner Fakültesi´ne, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) yerleştirilen öğrencilerin kesin kayıtları Yükseköğretim Kurulunca belirlenen ilkeler çerçevesinde yapılır. Öğrenci, kesin kaydını kendisi yaptırmak zorundadır. Fakülteye girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıt-kabulleri Rektörlükçe belirlenen esaslara göre Dekanlıkça yürütülür.
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek Öğretim Kurumları´nda önceki formal (örgün) öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurumu´nun belirlemiş olduğu "YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE YÜKSEK LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK" kapsamında gerçekleşmektedir. Veteriner Fakültesi´nin eğitim planında yer alan İngilizce dersi için her akademik yılın başında muafiyet sınavı yapılmaktadır. Bu dersten beklenen yeterliliği sağlayan öğrenciler muafiyet sınavlarına girme hakkına sahiptir. Sınava girip başarılı olan öğrenciler ilgili dersten muaf kabul edilmektedir.
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, beş yıllık lisans eğitimini Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde belirlenmiş olan ölçütlere uygun olarak tamamlamış olan öğrenciler mezun olmuş sayılır. Bu bağlamda YÖK mevzuatına uygun olarak lisans öğrencilerinin, ders programında belirlenmiş olan zorunlu-seçmeli alan-meslek bilgisi olmak üzere toplam 300 AKTS başarıyla tamamlamaları mezun olmaları için yeterli görülmektedir. Ayrıca Programdan mezun olabilmek için staj çalışması yaptırılacaktır.
Program AmacıVeteriner Fakültesi´nde dersler yarıyıllık olarak okutulmaktadır. Bu nedenle ders planı yarıyıllık olarak oluşturulmuştur. Veteriner Hekimliği programı temel bilimler bölümü yanı sıra klinik öncesi bilimler, zootekni ve hayvan besleme, klinik bilimleri ve besin hijyeni ve teknolojisi bölümleri olmak üzere beş bölümden oluşmaktadır. Veteriner Fakültesi eğitim-öğretim programı veteriner hekimliği konularında çağdaş bilgi birikimi ve özel becerileri kazandırmayı hedef alan, yeniliklere açık, öğrenmede mükemmelliği teşvik eden, problem saptama ve çözmede öğrenci merkezli ve sistemli yaklaşımı benimsetmeye, başarılı olanların belirlenme ve ödüllendirilmesine, devamlı değerlendirme ile geri beslemeye olanak sağlamayı amaçlamış bir programdır. Bu program yalnız veteriner hekimlik sanatı ve bilimi için tıbbi bilgi ve becerileri vermekle kalmaz, kendini görevi, ulusu ve insanlığa adamış veteriner hekimler yetiştirmeyi amaçlar.
Mezunların Mesleki ProfilleriVeteriner Fakültesi´nde 5 yıllık eğitimlerini başarı ile tamamlayan öğrenciler "Veteriner Hekim" ünvanı alarak mezun olmakta, hayvan sağlığı ve sanayisine yönelik hizmet alanlarında ve Gıda , Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´na Çevre-Orman Bakanlığı´na, Sağlık Bakanlığı´na bağlı kurumlarda, Yerel Yönetimlerde, Türk Silahlı Kuvvetleri´nde, Yem sanayinde, Tavukçuluk sektöründe, Et ve süt sektöründe, Veteriner ilaç sektöründe, Serbest Veteriner Hekimi olarak özel kliniklerde, Türkiye Jokey Kulübünde, Hayvanat Bahçeleri Üretim çiftliklerinde çalışma olanağı bulunmaktadır. Akademik kariyer yapmak isteyen mezunlarımız farklı üniversitelerin ilgili bölümlerinde lisans üstü (yüksek lisans, doktora) eğitim yapabilmekte ve akademik kadro olanaklarından da yararlanabilmektedir
Bir Üst Dereceye GeçişLisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Sınavlar; ara (vize), yarıyıl sonu (final), bütünleme, mazeret, muafiyet ve tek ders sınavlarından ibarettir. Genel not ortalamasına katılan derslerden başarısız olan öğrencilere dönem sonunda bir bütünleme sınav hakkı verilir. Sınavlar; yazılı, sözlü, yazılı-sözlü ve uygulamalı yapılabilir. Sınavların hangi şekilde yapılacağına, ilgili anabilim dalı/dallarının görüşü alınarak, Fakülte Kurulu karar verir. Bu sınavların yapılacağı yer ve tarihler Dekanlık tarafından belirlenir ve sınavlardan en az 15 gün önce ilân edilir. Öğrenciler sınava ilân edilen gün, saat ve yerde girmek, kimlik belgeleri ile istenebilecek diğer belgeleri yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Bir dersin final/bütünleme sınavından sonra öğrencinin o dersten başarılı sayılabilmesi için, ara sınav/sınavlar not ortalamasının %40’ı ile final/bütünleme sınav notunun %60’ının toplamı dikkate alınarak, 100 puan üzerinden en az 60 puan alması gerekir ve harf notu olarak verilir. Uygulaması olan derslerin sınavları teorik ve/veya pratik olarak yapılabilir. Uygulama sınavından alınan notun ara sınav, final ve bütünleme sınavı notuna katkı oranı ilgili anabilim dalı tarafından belirlenir. Derslerden alınan notların değerlendirmesi aşağıdaki tabloya göre yapılır. 

Puan

 Harfli Notu

 Katsayı

 Başarı Durumu

 90-100

 AA

 4.00

 Başarılı

 80-89

 BA

 3.50

 Başarılı

 70-79

 BB

 3.00

 Başarılı

 65-69

 CB

 2.50

 Başarılı

 60-64

 CC

 2.25

 Başarılı

 50-59

 DD

 2.00

 Başarısız

 30-49

 FD

 1.00

 Başarısız

 0-29

 FF

 0.00

 Başarısız

 

Ağırlıklı not ve genel ağırlıklı not ortalaması; Bir dersin ulusal kredisi ile o dersten alınan notun katsayısının çarpımı o dersin ağırlıklı notudur.

Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO), öğrencinin fakültenin eğitim-öğretim döneminin başlamasından itibaren aldığı bütün derslerin ağırlıklı notlarının toplamının aynı derslerin ulusal kredilerinin toplamına bölünmesi ile elde edilir. GANO hesaplamasında öğrencinin tekrar ettiği derslerden aldığı son notu dikkate alınır. GANO her yarıyıl sonunda yeniden hesaplanır.

Eğitim Öğretim Metotları

Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ *

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme ve Anlamlandırma

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Özel Destek / Yapısal Örnekler

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Rol Yapma / Drama

Önceden planlanmış özel beceriler

Standart derslik teknolojileri, özel donanım

Problem Çözme

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Vaka Çalışması

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Beyin Fırtınası

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Küçük Grup Tartışması

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Gösterim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Benzetim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, Bilişim becerileri

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet,
Web tabanlı tartışma forumları

Saha / Arazi Çalışması

Gözlem/durumları işleme, Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Laboratuar

Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması

Özel donanım

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

İnceleme / Anket Çalışması

Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Panel

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Konuk Konuşmacı

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz,
özel donanım

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri / Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler

 

 

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

Program Çıktıları

1-Bilgi birikimi ve deneyimiyle ayırıcı tanı yapabilir, çözüm üretebilir ve uygun sağaltım yöntemlerini kullanabilir
2-Çiftlik yönetimi ile ilgili problemleri saptama, tanımlama formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analitik yöntemler ve modelleme tekniklerini seçme ve uygulama becerisini kazanır
3-Disiplinler arası ekip çalışması yapabilme becerisini kazanır
4-Etkin yazılı ve sözlü iletişim becerisi kazanır, yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
5-Hastalıklara ilgili olarak acil müdahale yapabilir, suni tohumlama, biyoteknoloji, doğum, operasyon ve tedavi etme becerilerini kazanır
6-Hayat boyu öğrenimin önemini kavrama ve uygulama becerisi, bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri izleyebilme, kendini sürekli olarak yenileyebilme ve yenilikleri aktarabilme becerisini kazanır
7-Hayvan sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
8-Hayvansal üretim uygulamaları için gerekli olan modern teknik araçları seçme ve kullanma becerisini kazanır
9-Hayvan yetiştirme ve beslenme ilkeleri ile hayvan ıslahı konularında yeterli bilgi ve deneyim kazanır
10-Her türlü bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ile diğer bilgi kaynaklarını etkin kullanabilme becerisini kazanır
11-Karşılaştırmalı olarak hayvan vücudunun gelişimi, yapısı ve işleyişini bilme becerisini kazanır
12-Mesleki açıdan her türlü proje yapma ve yürütebilme yeteneği, hayvancılık sektöründe çalışanların sağlığı ve iş güvenliği konularında bilinç oluşturabilme, hayvansal üretim uygulamalarının hukuksal sonuçları hakkında farkındalık yaratabilme becerisini kazanır
13-Meslektaşları, diğer meslek mensupları, hasta sahibi ve işverenler ile iyi iletişim kurabilir
14-Veteriner hekimliği mesleği ile ilgili mesleki ve etik sorumluluk bilincini kazanır
15-Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı, gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
16-Veteriner hekimlik ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleğin icrasını bu mevzuata göre yapar
17-Veteriner Hekimlik mesleğinin her alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
18-Yeterli klinik ve laboratuvar bilgi birikimi ve becerisi kazanır, elde ettiği verileri değerlendirebilir

Müfredat

Veteriner Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ANT105 Anatomi I 3 4 10
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
BYF101 Biyofizik 1 0 2
KRYP01 Kariyer Planlama 1 0 2
MEB101 Medikal Biyoloji 1 0 3
OİK103 Organik-İnorganik Kimya 2 0 3
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
VEB101 Veteriner Biyoteknoloji 1 0 1
VHT101 Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji 1 0 2
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2
Seçmeli veterinerlik 1 sınıf güz dönemi seçmeli dersleri() 2
HEF102 Hayvanlarda Egzersiz Fizyolojisi 1 0 1
İHB101 İnsan-Hayvan Bağı ve Etkileşimi 1 0 1
İSP 102 İstatistik Paket Programları 1 0 1
LHA102 Laboratuvar Hayvanları Anotomisi 1 0 1
VMT101 Medikal Terminoloji 1 0 1
LMİ129 Mesleki İngilizce I 1 0 2
VETMBT101 Mikroskop Bilgisi ve Teknikleri 1 0 1
VEB101 Veteriner Biyoteknoloji 1 0 1
Seçmeli Üniversite Genel Seçmeli Dersler() 3
UNİSEC-VEF 002 İnsan-Hayvan Bağı ve Etkileşimi 2 0 3
UNİSEC-VEF 001 Kalıntı ve Halk Sağlığı 2 0 3
UNİSEC-VEF 003 Medikal Terminoloji 2 0 3
Toplam AKTS: 34

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ANT106 Anatomi II 3 4 11
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
BİS102 Biyoistatistik 1 2 2
EMB102 Embriyoloji 1 0 1
GEN102 Genetik 1 0 1
HİS102 Histoloji I 2 2 3
TBT006 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı 2 2 3
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
Seçmeli Üniversite Genel Seçmeli Dersler() 3
APT304 Apiterapi 1 0 3
VMF104 Medikal Fotoğrafçılık 1 1 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 64

2. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ANT201 Anatomi III 1 1 4
BYK201 Biyokimya I 2 2 5
FİZ201 Fizyoloji I 2 2 5
HİS204 Histoloji II 2 2 5
İML204 İmmunoloji 2 0 4
YHT201 Yem Hijyeni ve Teknolojisi 2 2 5
Seçmeli Veterinerlik 2 sınıf Güz Dönemi Seçmeli Dersler() 2
ADY201 Araştırma ve Deneme Yöntemleri 1 0 1
AY201 Arı Yetiştiriciliği 1 0 1
VETESF201 Egzotik ve Süs Hayvanları Fizyolojisi 1 0 1
HYK201 Hayvan Kurtarma 1 0 1
HYT201 Hayvan Yetiştiriciliği ve Temel Bilgileri 1 0 1
LMİ121 Mesleki İngilizce III 1 0 1
PHY201 Pet Hayvanları Yetiştiriciliği 1 0 1
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ARI 204 Arı Hastalıkları 1 1 4
BYK202 Biyokimya II 2 2 4
FİZ202 Fİzyoloji II 3 2 5
GNP202 Genel Parazitoloji 1 0 2
HYD202 Hayvan Davranışları 1 0 2
HYR202 Hayvan Refahı 1 0 2
MKB202 Mikrobiyoloji I 2 2 3
PAT202 Patoloji I 1 2 3
VİR203 Viroloji I 2 2 3
Seçmeli Veterinerlik 2 sınıf Bahar Dönemi Seçmeli Dersler() 2
VETEHA202 Egzotik Hayvanlar Anatomisi 1 0 1
HYB202 Hayvan Yetiştiriciliğinde Biyogüvenlik 1 0 1
HBK202 Hücre Kültürü ve Biyoteknolojisi 1 1 1
VETKH202 Kanatlı Histolojisi 1 0 1
LHY202 Labaratuvar Hayvanları Yetiştiriciliği 1 0 1
VMF102 Medikal Fotoğrafçılık 1 1 1
LMİ122 Mesleki İngilizce IV 1 0 1
MİK202 Mikoloji 1 1 1
VİE501 Viral Epidemiyoloji 1 0 1
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

3. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ART301 Arthropodoloji 1 2 3
FAR301 Farmakoloji I 1 2 3
HEL301 Helmintoloji 2 2 4
MKB301 Mikrobiyoloji II 2 2 4
PAT301 Patoloji II 2 2 4
PRO301 Protozooloji 2 2 4
VİR301 Viroloji 2 0 3
ZOT301 Zootekni I 2 2 3
Seçmeli veterinerlik 3 sınıf güz dönemi seçmeli dersleri() 2
AÜB301 Arı Ürünleri ve Biyoteknolojisi 1 0 1
KHS301 Kalıntı ve Halk Sağlığı 1 0 1
LMİ123 Mesleki İngilizce V 1 0 1
MİK301 Mikoloji II 1 0 1
VETSRA301 Serbest Radikaller ve Antioksidanlar 1 0 1
VİA301 Viral Aşılar 1 0 1
YHE301 Yaban Hayatı ve Ekoloji 1 0 1
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
DHG302 Dış Hastalıklara Giriş 1 0 1
FAR302 Farmakoloji II 2 2 5
HBH302 Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları 2 2 5
HYI302 Hayvan Islahı 1 0 3
İHG302 İç Hastalıklara Giriş 1 0 1
KLU302 Klinik Uygulamalar I 0 4 3
PAT302 Patoloji III 2 2 5
ZOT302 Zootekni II 2 2 5
Seçmeli veterinerlik 3 sınıf bahar dönemi seçmeli dersleri() 2
APT302 Apiterapi 1 0 1
BAZ302 Bakteriyal Zoonozlar 1 1 1
CDT302 Cerrahide Dikiş Materyelleri ve Dikiş Uygulama Teknikleri 1 1 1
ÇİY302 Çiftlik Yönetimi 1 0 1
ENA302 Enstrumantel Analizler 1 0 1
HAH302 Hayvan Barınakları ve Hijyen 1 0 1
LMİ124 Mesleki İngilizce VI 1 0 1
VİZ302 Viral Zoonozlar 1 0 1
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

4. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
CER401 Cerrahi I 2 0 3
DBJ401 Doğum Bilgisi ve Jinekoloji I 1 0 2
FAR401 Farmakoloji III 2 0 3
HİE401 Hayvancılık İşletme Ekonomisi 1 0 1
KHH401 Kanatlı Hayvan Hastalıkları 2 2 3
KLA401 Klinik Anatomi 1 0 1
KLB401 Klinik Biyokimya 1 0 1
KLU401 Klinik Uygulamalar II 0 8 5
NRY401 Nekropsi ve Rapor Yazma 1 2 2
RİH401 Ruminant İç Hastalıkları 4 0 4
SÜT401 Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi 1 2 3
Seçmeli Veterinerlik 4 sınıf güz dönemi seçmeli dersleri() 2
VETAVG401 Adli Veteriner Genetik 1 0 1
VETBHS401 Beslenme Hastalıkları ve Sürü Sağlığı 1 0 1
LHH401 Laboratuvar Hayvanları İç Hastalıkları 1 0 1
LMİ125 Mesleki İngilizce VII 1 0 1
OHH401 Organik Hayvan Yetiştiriciliği 1 0 1
PBT401 Pansuman ve Bandaj Uygulama Teknikleri 1 1 1
VETVHİ401 Veteriner Hekimlikte İletişim Becerileri 1 0 1
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ANR403 Anesteziyoloji-Reanimasyon 1 0 1
CER404 Cerrahi II 2 0 2
DBJ406 Doğum Bilgisi ve Jinekoloji II 2 0 2
EMT402 Et Muayene ve Et Ürünleri Teknolojisi 2 2 3
KLU408 Klinik Uygulamalar III 0 8 4
KİH402 Köpek ve Kedilerin İç Hastalıkları 4 0 4
RAD404 Radyoloji 1 0 1
STJ404 Staj 0 2 5
SÜH402 Su Ürünleri Ve Hastalıkları 1 2 2
TÇB402 Toksikoloji ve Çevre Bilimi 2 2 3
VHS402 Veteriner Hekimlikte Halk Sağlığı 1 0 1
Seçmeli Veterinerlik 4 sınıf bahar dönemi seçmeli dersleri() 2
GGV001 Gıda Güvenliği 1 1 1
MAY402 Manda Yetiştiriciliği 1 0 1
LMİ126 Mesleki İngilizce VIII 1 0 1
VETMHB402 Metabolik Hastalıkların Biyokimyası 1 0 1
REN402 Reproduktif Endokrinoloji 1 0 1
RPU001 Reproduktif Ultrasonografi 1 1 1
RKH402 Ruminantlarda Koruyucu Hekimlik ve Sürü Sağlığı 1 0 1
VETMBT404 Yerli Hayvan Gen Kaynakları 1 0 1
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

5. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
AİH501 Atların İç Hastalıkları 1 0 2
AYK501 Ayak Hastalıkları 1 0 2
CER501 Cerrahi III 1 0 2
DBJ501 Doğum ve Jinekoloji III 2 0 3
DST501 Dölerme Suni Tohumlama ve Androloji 2 0 3
EPD501 Epidemiyoloji ve Koruyucu Veteriner Hekimliği 1 0 2
GHK501 Gıda Hijyeni ve Kontrolu 2 2 3
KLU501 Klinik Uygulamalar IV 0 8 5
ORT501 Ortopedi ve Travmatoloji 2 0 2
VAT501 Veteriner Adli Tıp 1 0 2
VHM501 Veteriner Hekimliği Mevzuatı ve Etik 1 0 2
Seçmeli Veterinerlik 5.sınıf güz dönemi seçmeli dersler() 2
COT501 Cerrahide Önemli Operasyon Teknikleri 1 1 2
JAM501 Jinekolojik Acil Müdahale 1 0 1
KLF501 Klinik Farmakoloji 1 0 1
LMİ127 Mesleki İngilizce IX 1 0 1
RBY501 Reproduktif Biyoteknoloji 1 0 1
VETUG501 Uygulamalı Girişimcilik 1 1 1
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
Seçmeli 10. yarıyıl Zorunlu Seçmeli Grubu() 30
INT505 Gıda Hijyen ve Teknoloji Alanı 15 15 30
INT504 Hayvansal Üretim Alanı 15 15 30
INT503 Klinik Alan 15 15 30
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

Ders & Program Çıktıları Matrisi

ANT105 Anatomi I
#
500000000000000000
500000000000000000
500000000000000000
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
#
344544334444333333
344544334444333333
344544334444333333
344544334444333333
344544334444333333
344544334444333333
344544334444333333
344544334444333333
344544334444333333
BYF101 Biyofizik
#
314111214141111123
314111214141111123
314111222121111123
KRYP01 Kariyer Planlama
#
112214111211221111
112214111211221111
112214111211221111
112214111211221111
112214111211221111
112214111211221111
MEB101 Medikal Biyoloji
#
211111211111211112
000000000000000000
000000000000000000
000000000000000000
OİK103 Organik-İnorganik Kimya
#
323233213424342232
TDİ101 Türk Dili I
#
000301000100000000
000301000100000000
000301000100000000
000301000100000000
VHT101 Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji
#
000002000300000220
102000000300042020
200000200000022000
002002000002202020
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce)
#
112511111211111111
112511111211111111
112511111211111111
112511111211111111
112511111211111111
112511111211111111
112511111211111111
İHB101 İnsan-Hayvan Bağı ve Etkileşimi
#
453134522155232134
453134522155232134
453134522155232134
453134522155232134
LHA102 Laboratuvar Hayvanları Anotomisi
#
500000000000000000
500000000000000000
500000000000000000
VMT101 Medikal Terminoloji
#
223322222322222222
LMİ129 Mesleki İngilizce I
#
111314111511311111
VETMBT101 Mikroskop Bilgisi ve Teknikleri
#
530002002003224023
500000013222445000
211340224530031200
201034045130023350
050005300400033040
340012050255001000
UNİSEC-VEF 002 İnsan-Hayvan Bağı ve Etkileşimi
#
414415313451341441
414415313451341441
414415313451341441
414415313451341441
UNİSEC-VEF 001 Kalıntı ve Halk Sağlığı
#
243214444323355544
243214444323355544
243214444323355544
243214444323355544
243210444323355544
243210444323355544
UNİSEC-VEF 003 Medikal Terminoloji
#
345443454534444445
ANT201 Anatomi III
#
515314111451111133
000000000000000000
000000000000000000
BYK201 Biyokimya I
#
412113212331111135
FİZ201 Fizyoloji I
#
554154544253352355
554154522253352355
555254544251352355
HİS204 Histoloji II
#
502030000050002033
502030000050002033
502030000050002033
İML204 İmmunoloji
#
323343321411324255
323343321411324255
323343321411324255
323343321411324255
YHT201 Yem Hijyeni ve Teknolojisi
#
415423554544445545
554454555212214445
454134555413104023
554133545433203332
035543222001542331
551254555443303035
555434452514413334
AY201 Arı Yetiştiriciliği
#
331113144512311111
331113144512311111
113232333122112231
VETESF201 Egzotik ve Süs Hayvanları Fizyolojisi
#
544334522142231153
544334522142231253
544334422142231253
544334522142231253
LMİ121 Mesleki İngilizce III
#
415415111412411431
PHY201 Pet Hayvanları Yetiştiriciliği
#
341314434343532244
341314434343532254
441314434443532254
ART301 Arthropodoloji
#
433143431213123134
433143431213123134
433143431213123134
FAR301 Farmakoloji I
#
533333531512222344
533333531512222344
533333531512222344
533333531512222344
533333531512222344
533333531512222344
533333531512222344
533333531512222344
533333531512222344
533333531512222344
HEL301 Helmintoloji
#
555134511414352234
555134511414352234
555134511414352234
555134511414352234
MKB301 Mikrobiyoloji II
#
453454543324445545
453454543324445545
453454543324445545
453454543324445545
453454543324445545
PAT301 Patoloji II
#
333333335555444433334444333333333333555544443333333333333333333355555555
333333335555444433334444333333333333555544443333333333333333333355555555
333333335555444433334444333333333333555544443333333333333333333355555555
333333335555444433334444333333333333555544443333333333333333333355555555
PRO301 Protozooloji
#
525225532512355135
525225532512355135
525225532512355135
525225532512355135
VİR301 Viroloji
#
555555555555555555
555555555555555555
AÜB301 Arı Ürünleri ve Biyoteknolojisi
#
222323242332343222
222323242332343222
222323242332343222
KHS301 Kalıntı ve Halk Sağlığı
#
243214444323355544
243214444323355544
243214444323355544
243214444323355544
243214444323355544
243214444323355544
VETSRA301 Serbest Radikaller ve Antioksidanlar
#
303000300000000003
VİA301 Viral Aşılar
#
554555550000000000
200000500000000000
555550500000545000
YHE301 Yaban Hayatı ve Ekoloji
#
214112111212211231
214112111212211231
214112111212211231
CER401 Cerrahi I
#
000000000000000000
000000000000000000
000000000000000000
DBJ401 Doğum Bilgisi ve Jinekoloji I
#
334545555555555555
FAR401 Farmakoloji III
#
433234433422444244
HİE401 Hayvancılık İşletme Ekonomisi
#
232214242113322242
232214242113322242
000000000000000000
KHH401 Kanatlı Hayvan Hastalıkları
#
444444444444333333444444555555444444555555444444333333444444555555444444555555555555555555444444555555444444
444444444444333333444444555555444444555555444444333333444444555555444444555555555555555555444444555555444444
444444444444333333444444555555444444555555444444333333444444555555444444555555555555555555444444555555444444
444444444444333333444444555555444444555555444444333333444444555555444444555555555555555555444444555555444444
444444444444333333444444555555444444555555444444333333444444555555444444555555555555555555444444555555444444
444444444444333333444444555555444444555555444444333333444444555555444444555555555555555555444444555555444444
KLA401 Klinik Anatomi
#
500000000000000000
500000000000000000
500000000000000000
KLB401 Klinik Biyokimya
#
423123212331111124
KLU401 Klinik Uygulamalar II
#
444143332242432245
NRY401 Nekropsi ve Rapor Yazma
#
333333333333333333335555555555444444444433333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333
333333333333333333335555555555444444444433333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333
333333333333333333335555555555444444444433333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333
333333333333333333335555555555444444444433333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333
333333333333333333335555555555444444444433333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333
333333333333333333335555555555444444444433333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333
333333333333333333335555555555444444444433333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333
333333333333333333335555555555444444444433333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333
333333333333333333335555555555444444444433333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333
333333333333333333335555555555444444444433333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333
RİH401 Ruminant İç Hastalıkları
#
554353521323542355
554353521323542355
554353521323542355
554353521323542355
SÜT401 Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
#
000000000000000000
000000000000000000
000000000000000000
000000000000000000
000000000000000000
000000000000000000
VETAVG401 Adli Veteriner Genetik
#
412111330000113134
344213341110123223
311111130000033114
LHH401 Laboratuvar Hayvanları İç Hastalıkları
#
555555555555555555
555555555555555555
555555555555555555
OHH401 Organik Hayvan Yetiştiriciliği
#
112211131211311111
112211131211311111
000113223331221231
PBT401 Pansuman ve Bandaj Uygulama Teknikleri
#
513155511533553235
VETVHİ401 Veteriner Hekimlikte İletişim Becerileri
#
001100000000200000
120000002302100220
120423002002530321
223423002003530321
AİH501 Atların İç Hastalıkları
#
555353542323533355
555353542323533355
555353542323533355
555353542323533355
AYK501 Ayak Hastalıkları
#
000000000000000000
000000000000000000
000000000000000000
CER501 Cerrahi III
#
541144333333411134
DBJ501 Doğum ve Jinekoloji III
#
142153541131111134
142153541131111134
142153541131111134
142153541131111134
142153541131111134
142153541131111134
DST501 Dölerme Suni Tohumlama ve Androloji
#
555254355332242245
555254355332242245
555254355332242245
555254355332242245
555254355332242245
555254355332242245
555254355332242245
EPD501 Epidemiyoloji ve Koruyucu Veteriner Hekimliği
#
444444443333444433333333444444443333333333334444333344445555555544445555
444444443333444433333333444444443333333333334444333344445555555544445555
444444443333444433333333444444443333333333334444333344445555555544445555
444444443333444433333333444444443333333333334444333344445555555544445555
GHK501 Gıda Hijyeni ve Kontrolu
#
000000000000000000
000000000000000000
000000000000000000
000000000000000000
000000000000000000
000000000000000000
000000000000000000
000000000000000000
KLU501 Klinik Uygulamalar IV
#
555151551151554155
000000000000000000
000000000000000000
ORT501 Ortopedi ve Travmatoloji
#
511111111141311144
VAT501 Veteriner Adli Tıp
#
335324522335552553
335324522335552553
335324522335552553
335324522335552553
335324522335552553
335324522335552553
VHM501 Veteriner Hekimliği Mevzuatı ve Etik
#
202020200203452521
202022200202242521
100010000002130300
302020211000050300
000000011203352320
203012100203243421
303023212203453531
JAM501 Jinekolojik Acil Müdahale
#
555455553545555455
555455553545555455
555455553545555455
555455553545555455
KLF501 Klinik Farmakoloji
#
514315311311411134
514315311311411134
514315311311411134
514315311311411134
514315311311411134
RBY501 Reproduktif Biyoteknoloji
#
345215252443342545
345215252443342545
345215252443342545
VETUG501 Uygulamalı Girişimcilik
#
315505100404510250
411505010403510130
514505010403510350
515505010403510450