http://gsf-r.web.nku.edu.tr/AnaSayfa/0/s/6671/8578

Resim Lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimResim
Program DirektörüProf. DALİLA ÖZBAY
Program TürüLisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiLisans
Kazanılan DereceMezun olunduğunda Resim Bölümü diplomasına sahip olunur.
Eğitim TürüTam zamanlı
Kayıt Kabul KoşullarıOrtaöğretimden Mezun Olmak. Resim Bölümü tarafından tarihleri ve içeriği belirlenen Özel Yetenek Sınavları'ndan 50 ve üzerinde puan almış olmak.
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek Öğretim kurullarında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, bölümlerin müfredatlarında yer alan zorunlu Yabancı dil dersi için her öğretim yılı başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları, Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240'dır. Öğrencilerin aynı zamanda varsa zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Program AmacıGüzel sanatlar eğitiminin temel amaçlarından birisi, bilgi ile donanım kazanan öğrencinin yaratıcı düşünceyi harekete geçirip özgün bir yapıt üretmenin yollarını bulabilmesini sağlamaktır. Sanat eğitimi, estetik becerileri kullanarak ehlileşmenin yanında, sanatçı adaylarının toplumsal kültür donanımını iyi kullanmasını ve üretimlerin estetik deneyimlerini yaratıcı bir şekilde sunmasını amaçlar. Bilgi çağının değişim ihtiyacına birçok farklı bakış açısı ve model ile çözüm üretmeye çalışan sanat eğitimi ihtiyaçlara göre kendisini güncellemektedir. Bu kapsamda eğitim öğretim faaliyetlerini gerçekleştiren bölümümüz, çağdaş ve nitelikli bir eğitim anlayışı gözeterek, sanat kültürünün yaygınlaşmasına ve yükseltilmesine katkıda bulunan, evrensel düşünce ve değerlere sahip, görsel algısı güçlü, yenilikçi ve özgür düşünceye sahip bireyler yetiştirme gayesi taşımaktadır. Dünya geneline bakıldığında gelişmiş olarak atfedilen ve refah seviyesi yüksek ülkelerde sanatın ve sanatçının toplum yaşamındaki yeri ve önemi yadsınamaz bir görünürlüğe sahiptir. Bölümümüzün en temel gayelerinin başında da, yetiştiği coğrafyaya ve ülkesine fayda sağlayarak, sanatın gücü ve etkisiyle dünya çapında başarılar elde edebilecek kişilerin eğitimi için üstün bir çaba sarf etmektir.
Mezunların Mesleki ProfilleriResim Bölümünden mezun olanlar özel ve kamusal sanat kurumlarında, müzelerde, sanat galerilerinde istihdam edilebilirler. Resim üzerine özel ders verebilirler, kişisel donanımlarını geliştirerek ressam/sanatçı olarak kariyer yapabilirler. Formasyon eğitimi aldıkları takdirde özel kurumlarda ya da devlet okullarında görsel sanatlar eğitmeni olarak görev yapabilirler.
Bir Üst Dereceye GeçişLisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar,başvuracakları kurumların sınav kriterlerine uygun koşulları sağlayarak söz konusu programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Her dönem en az bir vize sınavı uygulanır. Vizelerin yanı sıra, her dönemin başında verilen dönem içeriğinde tarihleri belirtilen proje ve ödevler verilir. Her dönemin sonunda, öğrencinin final sınavına girmek zorundadır. Kriterler (ara sınav, proje, ödev ve final gibi) ve dönem sonu notuna etki oranları dönem başında dağıtılan ve/veya web sitesinde yayınlanan ders içerikleri açık biçimde belirtilir. Öğrenci yönetmeliği ve akademik takvime göre final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih ve yer ve zamanlarda yapılır.  Öğrencinin dönem sonu notu ders sorumlusu tarafından ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre verilir. 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde geçme notu 100 üzerinden 60’tır. Ancak Final ya da bütünleme sınav sonucunun en az 50 olması zorunludur. Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile yarıyıl/yıl sonu sınavında veya bütünleme sınavında alınan notun %70’inin toplamıdır. Ancak, bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ilgili fakülte/yüksekokul kurulunca karar alınmak ve yarıyıl başında ilan edilmek şartıyla ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile %50’si arasında, yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notun %70’i ile %50’si arasında değişebilen ve oranlar toplamı %100 olacak şekilde de hesaplanabilir. Hesaplama sonucunda, ondalık noktadan sonra gelen ilk sayı beşten küçük ise bir alt tam sayıya, beş veya beşten büyük ise bir üst tam sayıya yükseltilerek kesinleştirilir.

Dönem sonu-bütünleme notu dersin sorumlusu tarafından değerlendirme kriterleriyle birlikte Öğrenci İşlerine teslim edilir. Dönem sonu ve bütünleme notları öğrenci bilgi sisteminde yayınlanarak ilan edilir. 

Notlar:

Alınan her ders için öğrenciye dönem notu olarak aşağıda belirtilen harf notları verilir.  Harf notları, katsayı ve oran karşılıkları aşağıdaki gibidir.Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir:

 

 

Puan

Harfli Notu

Katsayı

Başarı Durumu

90-100

AA

4.00

Başarılı

80-89

BA

3.50

Başarılı

70-79

BB

3.00

Başarılı

65-69

CB

2.50

Başarılı

60-64

CC

2.00

Başarılı

50-59

DD

1.50

Başarısız

30-49

FD

1.00

Başarısız

0-29

FF

0.00

Başarısız

 

Öğrenciler DD, FD yada FF aldıkları dersleri dersin açıldığı ilk dönem almak zorundadırlar.

 

Başarılı Öğrenciler

Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 ile 3.49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; ortalaması 3.50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.

 

Eğitim Öğretim Metotları

Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

 

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

*EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme, Anlamlandırma, tasarım, planlama, yorumlama

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, gözlem

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, gözlem

Problem Çözme

Peyzaj planlama ve tasarım çalışmalarında alana ve konuya yönelik sorun belirleme ve buna bağlı olarak problem çözme

 Bilgisayar destekli tasarım ve planlama programları, gözlem

Vaka Çalışması

Tasarıma yönelik örnek bir alan üzerinde yapılan çalışmalar

 Çoklu ortam araçları, elle çizim araç ve gereçleri, bilgisayar

Beyin Fırtınası

Özellikle planlama çalışmalarına yönelik dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, sorun çözme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar

Gösterim

Planlama ve tasarım projelerinin sunumu

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet,
Web tabanlı tartışma forumları

Saha/Arazi Çalışması

Gözlem/durumları işleme, Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Laboratuar

Bilgisayar labaratuvarında bilgi teknolojileri

Özel donanım

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri/ Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler

 

göz

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

Program Çıktıları

1-Alana ilişkin gelişmeleri takip ederek çalışmaları toplumla paylaşma ve sonuçlarını değerlendirme yetkinliğine sahip olmak.
2-Alana ilişkin yöntem ve teknikleri kullanarak çağın gereksinimleri doğrultusunda akademik ve sanatsal uygulama yetkinliğine sahip olmak.
3-Alanın gerektirdiği iletişim ve bilişim teknolojilerini kullanma becerisine sahip olmak.
4-Alanı üzerinde çözümleyici ve eleştirel düşünme ve kendi çalışmalarını sorgulama yetkinliğine sahip olmak.
5-Alanla ilgili konularda ulusal ve uluslararası çalışmaları takip edebilme yetkinliğine sahip olmak.
6-Çağdaş ulusal ve uluslararası sanat disiplinleri hakkında bilgi, tasarlama ve uygulama yetkinliğine sahip olmak.
7-Disiplinlerarası ekip çalışmalarında görev aImak ve alanla bağlantılı kurumlarda çalışabilme yetkinliğine sahip olmak.
8-Estetiğin içinde bulunan farklı kuramların ve yaklaşımların farkında olarak yorum yapabilme becerisine sahip olmak.
9-Güncel sanat etkinliklerine katılan ve onları takip eden, görsel okur-yazarlık yetkinliğine sahip olmak.
10-Meslek etiğini kavramak ve bu bilgiyi üniversite dışı üretimlerine uygulayabilmek ve alanındaki yasal ve yönetsel süreç hakkında bilgi sahibi olmak.
11-Sanat Tarihi, çağdaş sanat yorumu ve eleştirisi konusunda bilgi sahibi olmak.
12-Sanat tarihi, felsefe, estetik, çevre, sanatçı gibi alanlar arasındaki iIişkiler konusunda bilgi sahibi olmak.
13-Sanat ve tasarım alanı ile ilgili kavram ve terimleri algılama ve kullanma hakkında bilgi sahibi olmak.
14-Sanat ve tasarım konusunda ulusal ve uluslararası değerlerin farkında olma yetkinliğine sahip olmak.
15-Tasarım ilke ve elemanlarını bilmek, bunları uygun tekniklerle birleştirip yaşam boyu öğrenme ile özgün tasarımlar üretebilme bilgisine sahip olmak.

Müfredat

Resim Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
RES111 Bilgisayarda Tasarımın Temelleri I 1 3 4
RES105 Desen Atölyesi I 2 2 4
RES109 Perspektif I 2 0 2
RES103 Resim Atölyesi I 3 3 6
RES107 Sanat Tarihi I 2 0 2
RES101 Temel Sanat Eğitimi I 3 3 6
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
RES112 Bilgisayarda Tasarımın Temelleri II 1 3 4
RES106 Desen Atölyesi II 2 2 4
RES110 Perspektif II 2 0 2
RES104 Resim Atölyesi II 3 3 6
RES108 Sanat Tarihi II 2 0 2
RES102 Temel Sanat Eğitimi II 3 3 6
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

2. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
RES203 Desen Atölyesi III 2 2 4
RES219 Modern Sanat I 2 0 2
RES201 Resim Atölyesi III 6 6 12
RES207 Türk Sanatı I 2 0 2
Seçmeli Resim Bölümü 2.Sınıf Güz dönemi() 7
UNİSEC-GSF 005 Çevrimiçi Sanat Sergileri 2 0 3
RESSA303 Duvar Resmi I 2 2 5
RESSA325 Gravür Atölyesi I 2 2 5
UNİSEC-GSF 006 İzleyicinin Bakışından Resim 2 0 3
RES215 Resim Malzeme Bilgisi ve Koruma I 2 0 2
RES217 Sanatsal Anatomi I 2 0 2
Üniversite Seçmeli Genel/Üniversite Seçmeli Ders Havuzundan Toplam 3 AKTS Alabilir 3
UNİSEC-CMF 005 AB ve Türkiye´de Çevre Politikaları(Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 2 0 3
UNİSEC-SBF 001 AfetIerde Risk Yönetimi(S.B.F-Ac.Yrd.Af.Yön) 2 0 3
UNİSEC-FEF 007 Anadolu Kültür Tarihi ve Arkeolojisi(Fen - Edebiyat Fak.-arkeo) 2 0 3
UNİSEC-CMF 010 Araştırma ve Raporlama Teknikleri(Çorlu Müh. Fak.-İnş.Müh.) 2 0 3
UNİSEC-ZF 007 Bal Arısı Yetiştirme Teknikleri(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.) 2 0 3
UNİSEC-ZF 008 Bitki Gen Kaynakları(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.) 2 0 3
HUK3107 Çevre Hukuku(Hukuk Fakültesi-Hukuk) 2 0 3
BYLB125 Çevre ve Toplum (Fen - Edebiyat Fak.-Biyoloji) 3 0 3
UNİSEC-ZF 012 Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 2 0 3
UNİSEC-FEF 011 Düşünce Tarihi(Fen - Edebiyat Fak.-Fra.Dil.Ed.) 2 0 3
UNİSEC-CMF 012 Elektrikli Araçlar(Çorlu Müh. Fak.-Mak.Müh.) 2 0 3
UNİSEC-CMF 007 Elektrotekniğin Temellerine Giriş(Çorlu Müh. Fak.-Elek-Elektro Müh.) 2 0 3
UNİSEC-İHF 011 Endülüs Medeniyeti(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
UNİSEC-GSF 010 Filmlerle Sosyoloji(Güz. San.,Tas. ve Mim. Fak.-Radyo,Televizyon ve Sinema) 2 0 3
UNİSEC-ZF 005 Fonksiyonel Gıdalar (Ziraat Fak.-Gıd.Müh.) 2 0 3
UNİSEC-İBF 009 Girişimcilik(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-İşlt.) 2 0 3
UNİSEC-ZF 006 Girişimcilik(Ziraat Fak.-Tar.Ek.) 2 0 3
UNİSEC-İHF 001 Güncel İnanç Problemleri(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
UNİSEC-ZF 014 Hobi Amaçlı Kanatlı Üretimi(Ziraat Fak.-Zootek.) 2 0 3
UNİSEC-CMF 004 İklim Bilgisi(Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 2 0 3
UNİSEC-İHF 010 İleri Seviye Osmanlı Türkçesi(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
UNİSEC-HF 001 İletişim ve Sosyal Medya Hukuku(Hukuk Fakültesi-Hukuk) 2 0 3
UNİSEC-VEF 002 İnsan-Hayvan Bağı ve Etkileşimi(Veteriner Fak.-Veteriner) 2 0 3
UNİSEC-İHF 012 İslam Ülkeleri Tarih ve Coğrafyası(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
UNİSEC-VEF 001 Kalıntı ve Halk Sağlığı(Veteriner Fak.-Veteriner) 2 0 3
UNİSEC-İHF 004 Kur’an Okumaya Giriş(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
UNİSEC-VEF 003 Medikal Terminoloji(Veteriner Fak.-Veteriner) 2 0 3
UNİSEC-ZF 013 Organik Hayvansal Üretim(Ziraat Fak.-Zootek.) 2 0 3
UNİSEC-ZF 009 Organik Tarım(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
UNİSEC-İBF 016 Orta Doğu’da Savaş ve Düzen (İktisadi ve İdari Bil. Fak.-Ulus.İliş.) 2 0 3
UNİSEC-CMF 002 Ortopedik ve Dental Malzemeler(Çorlu Müh. Fak.-Biyomed.Müh.) 2 0 3
UNİSEC-FEF 021 Tarım Tarihi ve Coğrafyası(Fen - Edebiyat Fak.-Coğrafya) 2 0 3
UNİSEC302 Temel Japonca(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.) 4 0 4
UNİSEC-FEF 004 Temel Japonca(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.) 2 0 3
UNİSEC-ZF 010 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
UNİSEC-İBF 011 Toplumsal Yaşam Kadın ve Ekonomi(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-Maliye) 2 0 3
UNİSEC-FEF 023 Tüketim Sosyolojisi(Fen - Edebiyat Fak.-Sosyoloji) 2 0 3
UNİSEC-TMDK 001 Türk Müziği I(Türk Müziği Devlet Kons.-Çalgı Eğitimi) 2 0 3
UNİSEC-FEF 018 Uygarlık Tarihi(Fen - Edebiyat Fak.-Tarih) 2 0 3
UNİSEC-ZF 001 Yeni Kültür Bitkileri(Ziraat Fak.-BhBtk.) 2 0 3
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
RES204 Desen Atölyesi IV 2 2 4
RES222 Modern Sanat II 2 0 2
RES202 Resim Atölyesi IV 6 6 12
RES208 Türk Sanatı II 2 0 2
Seçmeli Resim bölümü 2.Sınıf Bahar Dönemi() 10
RESSA310 Duvar Resmi II 2 2 8
RESSA308 Gravür Atölyesi II 2 2 8
RES216 Resim Malzeme Bilgisi ve Koruma II 2 0 2
RES218 Sanatsal Anatomi II 2 0 2
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

3. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
RES303 Çağdaş Türk Resim Sanatı I 2 0 2
RES301 Resim Atölyesi V 8 6 16
RES305 Sanat Felsefesi ve Estetik I 2 0 2
Seçmeli Resim Bölümü 3 Sınıf Güz Dönemi() 10
RESSA304 Desen Atölyesi I 2 2 8
RESS008 Fotoğraf Bilgisi I 2 0 2
RESSA315 Gravür Atölyesi III 2 2 8
RESS009 Mitoloji ve İkonografi I 2 0 2
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
RES304 Çağdaş Türk Resim Sanatı II 2 0 2
RES302 Resim Atölyesi VI 8 6 16
RES306 Sanat Felsefesi ve Estetik II Art Philosophy And Aesthetics I 2 0 2
Seçmeli Resim Bölümü 3 sınıf. Bahar Dönemi() 10
RESSA318 Gravür Atölyesi IV 2 2 8
RESS012 Mitoloji ve İkonografi II 2 0 2
RESS017 Sanat Pazarı ve Müzayedecilik 2 0 2
RESSA322 Sanat Psikolojisi II 2 0 2
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

4. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
RES403 1960 Sonrası Sanatı I 2 0 2
RES407 Bilimsel Araştırma Yöntem ve Teknikleri 2 0 2
KRYP01 Kariyer Planlama 1 0 2
RES409 Resim Atölyesi VII 8 6 14
RES405 Sanat Eseri Çözümlemesi I 2 0 2
Seçmeli Resim Bölümü 4. Sınıf Güz() 8
RESSA323 Duvar Resmi III 2 2 6
RESSA420 İllüstrasyon I 2 2 6
RESSA415 Sanat Müzeleri ve Başyapıtlar I 2 0 2
RESS014 Sanat Sosyolojisi I 2 0 2
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
RES404 1960 Sonrası Sanatı II 2 0 2
RES406 Bitirme Çalışması 2 0 2
RES410 Resim Atölyesi VIII 8 6 14
RES412 Sanat Eseri Çözümlemesi II 2 0 2
Seçmeli Resim bölümü 4. Sınıf Bahar() 10
RESSA414 İllüstrasyon II 2 2 8
RESSA416 Sanat Müzeleri ve Başyapıtlar II 2 0 2
RESS016 Sanat Sosyolojisi II 2 0 2
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

Ders & Program Çıktıları Matrisi

ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
#
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
RES111 Bilgisayarda Tasarımın Temelleri I
#
444000000000004
444003000020113
445000000000004
344000000000004
255000000000005
RES105 Desen Atölyesi I
#
443432344344443
443433443344443
433223333344443
433234433444443
433333334334442
RES109 Perspektif I
#
544554454435555
RES103 Resim Atölyesi I
#
552444322222445
552444322222445
552444322222435
552444322222445
RES107 Sanat Tarihi I
#
110020011155450
110020011155450
RES101 Temel Sanat Eğitimi I
#
111111133113445
000000000000000
000000000000000
000000000000000
000000000000000
000000000000000
TDİ101 Türk Dili I
#
111111111111111
111111111111151
511111151111113
411111111111154
111111111111151
111111111111111
411111111111111
111315111111111
442111111111111
111111111111151
111141411111111
311111111111111
111111111111151
511111111111111
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce)
#
111111111111114
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
RES112 Bilgisayarda Tasarımın Temelleri II
#
22552233551122444422442222233344332244111144554455
22552233551122444422442222233344332244111144554455
22552233551122444422442222233344332244111144554455
22552233551122444422442222233344332244111144554455
22552233551122444422442222323344332244111144554455
RES203 Desen Atölyesi III
#
122333232333323
333422342222433
322233333323223
234534324233333
RES219 Modern Sanat I
#
445553345555431
544454354444541
444544444444531
534443455535432
445354354555451
555544345454542
RES201 Resim Atölyesi III
#
334434343434344
334434343434344
334434343433344
334434343433344
RES207 Türk Sanatı I
#
111111110055000
111111110055000
111111110055000
RESSA303 Duvar Resmi I
#
441333142411234
441343242421334
441443242421344
RESSA325 Gravür Atölyesi I
#
553455433513455
553455433513555
453344433513455
RES215 Resim Malzeme Bilgisi ve Koruma I
#
545344535434343
545344545444344
RES217 Sanatsal Anatomi I
#
344433444544333
344533444444333
344533343443333
344433454443333
344533353333333
345533444333333
RES303 Çağdaş Türk Resim Sanatı I
#
311455034154342
311455034154342
311455034154342
311455034154342
RES301 Resim Atölyesi V
#
251545344434555
341554243533443
451545354544454
441455455444544
RES305 Sanat Felsefesi ve Estetik I
#
244454544553355
324345444555445
435455555550445
RESS008 Fotoğraf Bilgisi I
#
334343443234333
233434543443443
344343344444233
334424334324343
443434424334334
RESSA315 Gravür Atölyesi III
#
553455433513455
553455423513455
553455433513455
553455433513454
RESS009 Mitoloji ve İkonografi I
#
351555455345532
RES403 1960 Sonrası Sanatı I
#
454443333334332
454443333334332
454433333334222
454443333334322
RES407 Bilimsel Araştırma Yöntem ve Teknikleri
#
213231311322222
213231311322232
KRYP01 Kariyer Planlama
#
333223543234554
324342443334543
233332443233343
343332443234454
223243443234444
432342443233444
233342443233553
RES409 Resim Atölyesi VII
#
552444335445455
552444335445455
552444335345455
552544335345455
RES405 Sanat Eseri Çözümlemesi I
#
311442142253421
311442143253431
312442153354431
RESSA323 Duvar Resmi III
#
432323222321344
432334332331344
432444332331345
RESSA420 İllüstrasyon I
#
444040004000033
344003003000004
454302003000004
344403003000005
233302002000004
RESSA415 Sanat Müzeleri ve Başyapıtlar I
#
445454545434544
545454455534545
454553545545544
554554554535545