http://saglikbf-h.web.nku.edu.tr/

Hemşirelik Lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimHemşirelik
Program DirektörüDoç.Dr.Aylin Yalçın IRMAK
Program TürüLisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiLisans.
Kazanılan DereceHemşirelik
Eğitim TürüPROGRAM ÇIKTILARI PÇ1 Bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını korumak, sürdürmek ve hastalık halinde iyileştirmek için gerekli hemşirelik bilgi, tutum ve becerileri kazanı PÇ2 Hemşirelik uygulamalarında eleştirel düşünme becerisini kullanarak, mesleki bilgi ve deneyimini bilimsel ve güncel verilere dayandırır PÇ3 Bakım vereceği birey, aile ve toplumun gereksinimlerine yönelik hemşirelik süreci doğrultusunda problem çözme stratejilerine yer vererek bütüncül yaklaşır PÇ4 Bireye özgü hemşirelik bakımını; hemşirelik etik kodlar ve yasal düzenlemeler doğrultusunda sunar. PÇ5 Hemşirelik uygulamalarında sağlık bakım teknolojilerini kullanır. PÇ6 Birey, aile ve topluma yönelik hemşirelik uygulamalarını gerçekleştirmede sağlık ekip üyeleriyle iş birliği yapar ve etkin iletişim becerilerini kullanır. PÇ7 Bilimsel gelişmeyi destekleyen araştırma, proje ve mesleki etkinliklere katılım sağlar PÇ8 Alanında yayınlanmış kanıta dayalı ulusal ve uluslararası ''güncel'' literatürü takip eder, bakım sunduğu bireylerle ilişkilendirir ve gelişmeleri meslektaşları ile paylaşır PÇ9 Yaşam boyu öğrenme becerilerini kullanır PÇ10 Toplum yararına yapılan disiplinler arası etkinliklerde görev alarak katkı sağlar PÇ11 Çağdaş birey ve meslek üyesi olmanın gerektirdiği değerlere sahiptir.
Kayıt Kabul KoşullarıOrtaöğretimden Mezun Olmak
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek öğretim kurularında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Namık Kemal Üniversitesinin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, bölümlerin müfredatlarında yer alan zorunlu Yabancı dil dersi için her öğretim yılı başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları, Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240'dır. Öğrencilerin aynı zamanda varsa zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Program AmacıHemşirelik,bireyin,ailenin ve toplumun, varolan ve olası sorunlarına karşı fizyolojik ve psikososyal gereksinimlerinin, bütüncül ve insancıl bir yaklaşımla tanımlanmasını ve tedavi edilmesini hedefleyen, rolü bireysel ve toplumsal etkileşimlerin sentezine temellendirilmiş, bilim ve teknolojiye dayalı çalışan bir bilim ve sanat disiplinidir.
Mezunların Mesleki ProfilleriÖzel ve Resmi Sağlık Kurumlarında görev yapmaktadırlar. Özel ya da kamuya ait huzurevlerinde, çocuk yuvalarında çalışabilmelerinin yanı sıra okul hemşiresi ya da iş yeri hemşiresi de olabilmektedirler.
Bir Üst Dereceye GeçişLisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşulu ile lisansüstü (yüksek lisans, doktora) programlarda eğitim görebilirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Her dönem en az bir vize sınavı uygulanır. Vizelerin yanı sıra, her dönemin başında verilen dönem içeriğinde tarihleri belirtilen proje ve ödevler verilir. Her dönemin sonunda, öğrencinin final sınavına girmek zorundadır. Kriterler (ara sınav, proje, ödev ve final gibi) ve dönem sonu notuna etki oranları dönem başında dağıtılan ve/veya web sitesinde yayınlanan ders içerikleri açık biçimde belirtilir. Öğrenci yönetmeliği ve akademik takvime göre final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih ve yer ve zamanlarda yapılır.  Öğrencinin dönem sonu notu ders sorumlusu tarafından ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre verilir. 

Namık Kemal Üniversitesinde geçme notu 100 üzerinden 60’tır. Ancak Final ya da bütünleme sınav sonucunun en az 50 olması zorunludur. Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile yarıyıl/yıl sonu sınavında veya bütünleme sınavında alınan notun %70’inin toplamıdır. Ancak, bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ilgili fakülte/yüksekokul kurulunca karar alınmak ve yarıyıl başında ilan edilmek şartıyla ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile %50’si arasında, yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notun %70’i ile %50’si arasında değişebilen ve oranlar toplamı %100 olacak şekilde de hesaplanabilir. Hesaplama sonucunda, ondalık noktadan sonra gelen ilk sayı beşten küçük ise bir alt tam sayıya, beş veya beşten büyük ise bir üst tam sayıya yükseltilerek kesinleştirilir.

http://oidb.nku.edu.tr/yonetmenlik/2011eos.pdf adresinde bulunabilir.

Dönem sonu-bütünleme notu dersin sorumlusu tarafından değerlendirme kriterleriyle birlikte Öğrenci İşlerine teslim edilir. Dönem sonu ve bütünleme notları öğrenci bilgi sisteminde yayınlanarak ilan edilir. 

Notlar:

Alınan her ders için öğrenciye dönem notu olarak aşağıda belirtilen harf notları verilir.  Harf notları, katsayı ve oran karşılıkları aşağıdaki gibidir.Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir:

 

Puan

Harfli Notu

Katsayı

Başarı Durumu

90-100

AA

4.00

Başarılı

80-89

BA

3.50

Başarılı

70-79

BB

3.00

Başarılı

65-69

CB

2.50

Başarılı

60-64

CC

2.25

Başarılı

50-59

DD

2.00

Başarısız

30-49

FD

1.00

Başarısız

0-29

FF

0.00

Başarısız

 

Öğrenciler DD, FD yada FF aldıkları dersleri dersin açıldığı ilk dönem almak zorundadırlar.

Başarılı Öğrenciler

Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 ile 3.49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; ortalaması 3.50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.

Eğitim Öğretim Metotları

Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

*EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Tartışma

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, KEYPS sistemi

Rol Yapma / Drama

Önceden planlanmış özel beceriler

Standart derslik teknolojileri, özel donanım

Problem Çözme

Önceden planlanmış özel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar,

KEYPS sistemi

Vaka Çalışması

Önceden planlanmış özel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, KEYPS sistemi

Beyin Fırtınası

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştireldüşünme, soru geliştirme, takım çalışması

Standart derslik teknolojileri, özel donanım, Mentimeter uygulamaları

KEYPS sistemi

KüçükGrup Tartışması

 

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, KEYPS sistemi

Gösterim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam, KEYPS sistemi

Benzetim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, Bilişim

becerileri

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet, Web tabanlı tartışma forumları, KEYPS sistemi

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar

Sunum

 

Dinleme ve Anlamlandırma

 

Standart derslik teknolojileri, çoklu

ortam araçları, projektör, bilgisayar, KEYPS sistemi

     

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

Program Çıktıları

1-Alanında yayınlanmış kanıta dayalı ulusal ve uluslararası güncel literatürü takip eder, bakım sunduğu bireylerle ilişkilendirir ve gelişmeleri meslektaşları ile paylaşır
2-Bakım vereceği birey, aile ve toplumun gereksinimlerine yönelik hemşirelik süreci doğrultusunda problem çözme stratejilerine yer vererek bütüncül yaklaşır
3-Bilimsel gelişmeyi destekleyen araştırma, proje ve mesleki etkinliklere katılım sağlar
4-Birey, aile ve topluma yönelik hemşirelik uygulamalarını gerçekleştirmede sağlık ekip üyeleriyle iş birliği yapar ve etkin iletişim becerilerini kullanır.
5-Bireye özgü hemşirelik bakımını; hemşirelik etik kodlar ve yasal düzenlemeler doğrultusunda sunar.
6-Bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını korumak, geliştirmek ve hastalık halinde iyileştirmek için gerekli hemşirelik bilgi, tutum ve becerileri kazanır.
7-Çağdaş birey ve meslek üyesi olmanın gerektirdiği değerlere sahiptir.
8-Hemşirelik uygulamalarında eleştirel düşünme becerisini kullanarak, mesleki bilgi ve deneyimini bilimsel ve güncel verilere dayandırır
9-Hemşirelik uygulamalarında sağlık bakım teknolojilerini kullanır.
10-Toplum yararına yapılan disiplinler arası etkinliklerde görev alarak katkı sağlar
11-Yaşam boyu öğrenme becerilerini kullanır

Müfredat

Hemşirelik Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
HEM113 Anatomi 2 2 3
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
HEM121 Biyokimya 2 0 3
HEM115 Fizyoloji 3 0 3
HEM127 Hemşirelik Felsefesi 2 2 3
HEM108 Hemşirelikte Kişilerarası İlişkiler 2 0 2
KRYP01 Kariyer Planlama 1 0 2
HEM126 Sağlığın DeğerIendirilmesi 2 2 3
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2
YBS101 Yaşam Becerileri ve Sosyal Etkinlik 2 0 2
Seçmeli HEMŞİRELİK 1.SINIF-GÜZ YARIYILI SEÇMELİ DERSLERİ() 3
ORTSEC650 Beslenme 2 0 3
ORTSEC647 Bilgisayar 2 0 3
ORTSEC648 Biyofizik 2 0 3
ORTSEC672 Girişimcilik 2 0 3
ORTSEC646 Histoloji 2 0 3
ORTSEC-602 İnteraktif Eğitim 2 0 3
ORTSEC639 Mesleklerarası İletişim 2 0 3
MZK001 Müzik Kültürü 2 0 3
ORTSEC-604 Sağlık Teknolojileri 2 0 3
ORTSEC-605 Temel Hukuk 2 0 3
ORTSEC616 Tıbbi Terminoloji 2 0 3
ORTSEC-600 Uygarlık Tarihi 2 0 3
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
HEM116 Farmakoloji 2 0 2
HEM130 Hemşirelik Esasları 4 12 11
HEM129 İş Sağlığı ve Güvenligi 2 0 2
HEM114 Klinik Mikrobiyoloji ve Parazitoloji 2 0 2
HEM118 Pataloji 2 0 2
HEM120 Psikoloji 2 0 2
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
Seçmeli HEMŞİRELİK 1.SINIF -BAHAR YARIYILI SEÇMELİ DERSLER() 3
ORTSEC650 Beslenme 2 0 3
ORTSEC647 Bilgisayar 2 0 3
ORTSEC672 Girişimcilik 2 0 3
ORTSEC673 Hasta Güvenliği 2 0 3
ORTSEC674 Hemşirelikte Beceri Geliştirme l 2 0 3
ORTSEC-602 İnteraktif Eğitim 2 0 3
ORTSEC-604 Sağlık Teknolojileri 2 0 3
TKNJB01 Teknoloji Bağımlılığı 2 0 3
ORTSEC-605 Temel Hukuk 2 0 3
Seçmeli 2024-2025 HEMŞİRELİK ÜNİVERSİTE GENEL SEÇİMLİK DERS() 3
UNİSEC-SBF 006 Teknoloji Bağımlılığı 2 0 3
Toplam AKTS: 33
Yıllık Toplam AKTS: 63

2. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
HEM218 Afetlerde Hemşirelik Bakımı ve İlkyardım 2 2 3
HEM217 Cerrahi hastalıkları Hemşireliği 4 10 12
HEM216 İç Hastalıkları Hemşireliği 4 10 12
Seçmeli HEMŞİRELİK 2.SINIF GÜZ DÖNEMİ SEÇMELİ DERSLERİ () 3
ORTSEC697 Ağız Diş Sağlığı ve Hemşirelik Bakımı 1 1 3
ORTSEC698 Ağız Diş Sağlığı ve Koruyucu Hemşireliği 2 0 3
HEM208 Bulaşıcı Hastalıklar Hemşireliği 2 0 3
ORTSEC629 Çevre ve Kanser 2 0 3
ORTSEC675 Eleştirel Düşünme 2 0 3
ORTSEC631 Geriatri Hemşireliği 2 0 3
ORTSEC676 Hemşirelikte Beceri 2 0 3
ORTSEC700 Hemşirelikte İnovasyon 2 0 3
ORTSEC632 Liderlik 2 0 3
LMİ107 Mesleki İngilizce I 2 0 3
ORTSEC630 Onkoloji Hemşireliği 2 0 3
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
HEM219 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği 4 10 12
HEM220 Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği 4 10 12
HEM221 SağIık İletişimi 2 0 3
Seçmeli Hemşirelik 2.Sınıf Bahar Yarıyılı Seçmeli() 3
ORTSEC705 Ağız Diş Sağlığı Okuryazarlığı 2 0 3
ORTSEC697 Ağız Diş Sağlığı ve Hemşirelik Bakımı 1 1 3
ORTSEC698 Ağız Diş Sağlığı ve Koruyucu Hemşireliği 2 0 3
ORTSEC704 Ağız ve Diş Sağlığı 2 1 3
HEM208 Bulaşıcı Hastalıklar Hemşireliği 2 0 3
ORTSEC675 Eleştirel Düşünme 2 0 3
ORTSEC631 Geriatri Hemşireliği 2 0 3
ORTSEC677 Hemşirelikte Beceri Geliştime III 2 0 3
ORTSEC700 Hemşirelikte İnovasyon 2 0 3
ORTSEC632 Liderlik 2 0 3
LMİ107 Mesleki İngilizce I 2 0 3
ZSBK449 Mesleki İngilizce II 2 0 3
ORTSEC652 Mesleki İngilizce II 2 0 3
ORTSEC651 Sağlık Sosyolojisi 2 0 3
ORTSEC678 TopIumsal Duyarlılık Projesi I 2 0 3
ORTSEC681 Toplumsal Duyarlılık Projesi II 2 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

3. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
HEM-319 Araştırma Yöntemleri 2 2 5
HEM323 Epidemiyoloji 2 0 2
HEM329 Hemşirelikte Eğitim 4 4 6
HEM-326 Hemşirelikte Etik 2 0 2
HEM-324 Psikiyatri Hemşireliği 4 10 12
Seçmeli HEMŞİRELİK 3.SINIF GÜZ YARIYILI SEÇMELİ DERSLERİ() 3
ORTSEC655 Ameliyathane Hemşireliği 2 0 3
ORTSEC689 Büyüme-Gelişme 2 0 3
ORTSEC624 Doğuma Hazırlık Yöntemleri 2 0 3
ORTSEC642 Doğurganlığın Düzenlenmesi 2 0 3
ORTSEC675 Eleştirel Düşünme 2 0 3
ORTSEC695 Emzirme Danışmanlığı 2 0 3
ORTSEC634 Gebelik Yogası 2 0 3
BDBS006 Güzel Sanatlar 2 0 3
ORTSEC635 Hemşirelikte Araştırma Uygulamaları ve Yayın Etiği 2 0 3
ORTSEC680 Hemşirelikte Beceri Geliştime IV 2 0 3
ORTSEC679 Kalite Yönetimi 2 0 3
ORTSEC633 Kanıta Dayalı Hemşirelik 2 0 3
ORTSEC653 Mesleki İngilizce III 2 0 3
ORTSEC639 Mesleklerarası İletişim 2 0 3
ORTSEC-603 Ölçme Değerlendirme 2 0 3
ORTSEC701 Sağlığı Koruma ve Geliştirme 2 0 3
ORTSEC-608 Sağlık Eğitimi 2 0 3
ORTSEC-609 Sağlık Ekonomisi 2 0 3
ORTSEC681 Toplumsal Duyarlılık Projesi II 2 0 3
ORTSEC654 Travmalı Hasta Bakımı 2 0 3
ORTSEC641 Ürojinekoloji Hemşireliği 2 0 3
ORTSEC638 Yara ve Stoma Bakımı 2 0 3
ORTSEC682 Yoğun Bakım Hemşireliği 2 0 3
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
BIS102 Biyoistatistik 2 0 2
GNÇ001 Gönüllülük Çalışmaları 1 2 4
HEM-328 Halk Sağlıgı Hemşireliği 4 10 12
HEM-327 Hemşirelikte Yönetim 4 4 6
ZSBB 306 Yeni Kültür Bitkileri 3 0 3
Seçmeli HEMŞİRELİK 3.SINIF-BAHAR YARIYILI SEÇMELİ DERSLERİ() 3
ORTSEC643 Acil Bakım Hemşireliği 2 0 3
ORTSEC-601 Adli Tıp Hemşireliği 2 0 3
ORTSEC624 Doğuma Hazırlık Yöntemleri 2 0 3
ORTSEC-611 Drama 2 0 3
ORTSEC675 Eleştirel Düşünme 2 0 3
ORTSEC695 Emzirme Danışmanlığı 2 0 3
ORTSEC644 Evde Bakım Hizmetleri 2 0 3
BDBS006 Güzel Sanatlar 2 0 3
ORTSEC683 Hemşirelike Beceri Geliştime V 2 0 3
ORTSEC680 Hemşirelikte Beceri Geliştime IV 2 0 3
ORTSEC645 İnfertilite Hemşireliği 2 0 3
ORTSEC679 Kalite Yönetimi 2 0 3
ORTSEC653 Mesleki İngilizce III 2 0 3
ORTSEC656 Mesleki İngilizce IV 2 0 3
ORTSEC-603 Ölçme Değerlendirme 2 0 3
ORTSEC701 Sağlığı Koruma ve Geliştirme 2 0 3
ORTSEC-612 Sağlık Bilişim Teknolojisi 2 0 3
ORTSEC-608 Sağlık Eğitimi 2 0 3
ORTSEC-610 Sağlık Hukuku 2 0 3
ORTSEC681 Toplumsal Duyarlılık Projesi II 2 0 3
ORTSEC641 Ürojinekoloji Hemşireliği 2 0 3
ORTSEC696 Yenidoğan Hemşireliği 2 0 3
ORTSEC682 Yoğun Bakım Hemşireliği 2 0 3
ORTSEC682 Yoğun Bakım Hemşireliği 2 0 3
ORTSEC-614 Zehirlenmelerde Yaklaşım 2 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

4. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
HEM463 Klinik Uygulama Dersi I 2 8 6
HEM464 Klinik Uygulama Dersi II 2 8 8
HEM465 Klinik Uygulama Dersi III 2 8 8
HEM466 Klinik Uygulama Dersi IV 2 8 8
HEM467 Klinik Uygulama Dersi V 2 8 8
HEM468 Klinik Uygulama Dersi VI 2 8 8
HEM469 Klinik Uygulama Dersi VII 2 8 8
HEM470 Klinik Uygulama Dersi VIII 2 8 6
Toplam AKTS: 60

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
HEM463 Klinik Uygulama Dersi I 2 8 6
HEM464 Klinik Uygulama Dersi II 2 8 8
HEM465 Klinik Uygulama Dersi III 2 8 8
HEM466 Klinik Uygulama Dersi IV 2 8 8
HEM467 Klinik Uygulama Dersi V 2 8 8
HEM468 Klinik Uygulama Dersi VI 2 8 8
HEM469 Klinik Uygulama Dersi VII 2 8 8
HEM470 Klinik Uygulama Dersi VIII 2 8 6
Toplam AKTS: 60
Yıllık Toplam AKTS: 120