Gıda Mühendisliği Lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimGıda Mühendisliği
Program DirektörüProf. Dr. İsmail YILMAZ Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Program TürüLisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiLisans
Kazanılan DereceMezun olunduğunda Gıda Mühendisliği diplomasına sahip olunur. Ünvanı ise Gıda Mühendisi´dir
Eğitim TürüTam Zamanlı
Kayıt Kabul KoşullarıOrtaöğretimden Mezun Olmak
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek öğretim kurularında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Namık Kemal Üniversitesinin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, bölümlerin müfredatlarında yer alan zorunlu Yabancı dil dersi için her öğretim yılı başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları, Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240'dır. Öğrencilerin aynı zamanda varsa zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Program AmacıGıda Mühendisliği Bölümü Lisans Programı´nın temel amacı, gıda sanayindeki gelişmeleri izleyerek güvenli, yüksek kaliteli ve katma değerli gıda ürünlerinin üretimi amacıyla gerekli sistemlerin tasarımını, işletmesini ve geliştirmesini yapabilecek, uluslar arası alanda rekabet edebilecek düzeyde çağdaş bilgi ve yeteneklerle donatılmış, diğer bir ifadeyle; bilim ve mühendislik yöntemleri kazandırılmış, çevre bilincinde olan, ülkesini ve mesleğini seven gıda mühendisleri yetiştirmektir.
Mezunların Mesleki ProfilleriBölüm mezunları gıda üretimi, gıda üretim ve depolama proseslerinin tasarımı, bu süreçlerde kullanılan ünitelerin tasarımı ve üretimi, gıda güvenilirliğinin sağlanması ve denetimi, biyoteknolojinin gıda üretimi ve güvenilirliği için geliştirilmesi ve uygulanması, gıda kalite kontrolü, gıda ambalaj malzemeve sistemlerinin geliştirilmesi, gıda sektörüne yönelik araştırma ve geliştirme alanlarında çalışma imkanları bulmaktadırlar. Mezunlar ya akademik çalışmalara devam etmekte ya da gıda endüstrisinin çeşitli dallarında çalışmaya başlamaktadır. Çalışma alanları; Özel Sektör (Alkollü İçecekler, Alkolsüz İçecekler, Baharatlar, Bal, Bebek Mamaları ve Ek Besinleri, Çay-Kahve ve Kakao Ürünleri, Çerezler ve Kuruyemiş, Et ve Et Ürünleri, Gıda Katkı Maddeleri, Hububatlar ve Baklagiller, İçme Suyu, Meyve ve Sebze Ürünleri, Pastacılık Ürünleri ve Hammaddeleri, Su Ürünleri, Süt ve Süt Ürünleri, Şeker ve Şekerli Ürünler, Un ve Unlu Mamuller, Yağlar ve Yağlı Tohumlar, Hazır Yemek Fabrikaları, Belgelendirme Firmaları, Kalite ve Danışmalık şirketleri) Kamu Sektörü (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Tarım Bakanlığı İl Kontrol Laboratuvarları, TÜBİTAK, Devlet Planlama Teşkilatı, Türkiye İstatistik Kurumu, Türk Standartları Enstitüsü, İl Sağlık Müdürlükleri, Belediyeler, Gümrük Müsteşarlığı) Akademisyenlik (Akademik kariyer yapmak isteyen mezunlarımız hem Bölümümüzde hem de dünya çapında kabul gören Avrupa ve Amerika´daki üniversiteler tarafından lisansüstü eğitim için araştırmalar yapmak üzere burslu/burssuz olarak kabul edilmektedirler) Kendi İşini Kurma
Bir Üst Dereceye GeçişLisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Her dönem en az bir vize sınavı uygulanır. Vizelerin yanı sıra, her dönemin başında verilen dönem içeriğinde tarihleri belirtilen proje ve ödevler verilir. Her dönemin sonunda, öğrencinin final sınavına girmek zorundadır. Kriterler (ara sınav, proje, ödev ve final gibi) ve dönem sonu notuna etki oranları dönem başında dağıtılan ve/veya web sitesinde yayınlanan ders içerikleri açık biçimde belirtilir. Öğrenci yönetmeliği ve akademik takvime göre final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih ve yer ve zamanlarda yapılır.  Öğrencinin dönem sonu notu ders sorumlusu tarafından ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre verilir. 

Namık Kemal Üniversitesinde geçme notu 100 üzerinden 60’tır. Ancak Final ya da bütünleme sınav sonucunun en az 50 olması zorunludur. Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile yarıyıl/yıl sonu sınavında veya bütünleme sınavında alınan notun %70’inin toplamıdır. Ancak, bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ilgili fakülte/yüksekokul kurulunca karar alınmak ve yarıyıl başında ilan edilmek şartıyla ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile %50’si arasında, yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notun %70’i ile %50’si arasında değişebilen ve oranlar toplamı %100 olacak şekilde de hesaplanabilir. Hesaplama sonucunda, ondalık noktadan sonra gelen ilk sayı beşten küçük ise bir alt tam sayıya, beş veya beşten büyük ise bir üst tam sayıya yükseltilerek kesinleştirilir.

http://oidb.nku.edu.tr/Y%C3%B6netmelikveY%C3%B6nergeler./0/s/20067/27028 adresinde bulunabilir.

Dönem sonu-bütünleme notu dersin sorumlusu tarafından değerlendirme kriterleriyle birlikte Öğrenci İşlerine teslim edilir. Dönem sonu ve bütünleme notları öğrenci bilgi sisteminde yayınlanarak ilan edilir. 

Notlar:

Alınan her ders için öğrenciye dönem notu olarak aşağıda belirtilen harf notları verilir.  Harf notları, katsayı ve oran karşılıkları aşağıdaki gibidir.Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir:

 

Puan         Harfli Notu          Katsayı       Başarı Durumu

90-100              AA                     4,00                 Başarılı

80-89                 BA                     3,50                 Başarılı

70-79                 BB                     3,00                 Başarılı

65-69                 CB                     2,50                 Başarılı

60-64                 CC                     2,00                 Başarılı

50-59                 DD                     1,50                Başarısız

30-49                 FD                     1,00                Başarısız

0-29                    FF                     0,00                Başarısız

Öğrenciler DD, FD yada FF aldıkları dersleri dersin açıldığı ilk dönem almak zorundadırlar. Genel not ortalamasına, tekrar edilen derslerden alınan en son not katılır. Bütün notlar öğrencinin not belgesine geçirilir.

Bir dersten başarılı sayılabilmek için başarı notunun en az CC olması gerekir. Ancak genel not ortalaması(GNO) CB (2,50) ve üzerinde olan öğrenciler DD başarı notu ile de başarılı sayılır ve başarı notu, katsayısı 1,50olmak üzere DB olarak not belgesine geçirilir. Ödev ve uygulamaların önem kazandığı derslerde; bu çalışmaların arasınav notunu hangi oranda etkileyeceği, ders niteliğindeki laboratuvar ve proje derslerinde yarıyıl veya yıl içi başarınotunun nasıl belirleneceği ve başarı notuna etki oranı ilgili kurul tarafından belirlenerek ilan edilir. Tek ders ve eksınavların sonuçları, başarı notu olarak kabul edilir ve değerlendirilir.

Başarılı Öğrenciler

Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 ile 3.49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; ortalaması 3.50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.

 

Eğitim Öğretim Metotları

 Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

*EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme ve Anlamlandırma

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

 

   

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet,
Web tabanlı tartışma forumları

Saha/Arazi Çalışması

Gözlem/durumları işleme, Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Laboratuar

Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması

Özel donanım

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

İnceleme/Anket Çalışması

Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Panel

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Konuk Konuşmacı

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz,
özel donanım

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri/ Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler

 

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

Program Çıktıları

1-A) Matematik, fen bilimleri ve Gıda Mühendisliği disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinde kullanabilme becerisi.
2-B) Gıda Mühendisliği alanındaki karmaşık problemleri tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi, bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
3-C) Gıda Mühendisliği alanıyla ilgili karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında bir başka değişle eldeki imkanlar ve söz konusu alanın mevcut durumu dikkate alınarak belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi ve bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
4-D) Gıda Mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern araçları seçme ve kullanma becerisi, bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
5-E) Gıda Mühendisliği alanında karşılaşılan karmaşık problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
6-F) Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi
7-G) Alanında etkin rapor yazma ve yazılı olan raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılabilir talimat alma ve verme becerisi.
8-H) Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkındalık; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
9-I) Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk ve gıda mühendisliği uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
10-J) Gıda Mühendisliği alanıyla ilgili proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.
11-K) Gıda Mühendisliği uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.

Müfredat

Gıda Mühendisliği Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
BYLB121 Biyoloji 2 0 4
FZK113 Fizik I 2 2 5
ZGM101 Gıda Mühendisliğine Giriş 2 0 2
KRYP01 Kariyer Planlama 1 0 2
KMY002 Kimya 2 2 5
MAT125 Matematik I 3 2 6
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
ZTB104 Ekonomi 2 0 2
ZTB118 Enformatik ve Bilgisayar Programlama 2 2 5
FZK114 Fizik II 2 2 5
MAT126 Matematik II 3 2 6
ZTB124 Mesleki Etik 1 0 1
ZTB114 Organik Kimya 2 2 5
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

2. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZTM221 Akışkanlar Mekaniği 2 0 4
ZTB211 Analitik Kimya 2 2 4
ZTB213 Diferansiyel Eşitlikler 2 0 3
ZGM205 Gıda Kimyası I 2 2 4
İSGL101 İş Sağlığı ve Güvenliği I 2 0 2
ZTM207 Kütle ve Enerji Denkliği 2 0 4
LMİ103 Mesleki İngilizce I 2 0 2
ZTB223 Moleküler Biyoloji Genetik 2 0 3
ZTM203 Termodinamik 3 0 4
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZTB210 Bilgisayar Destekli Teknik Çizim 1 2 4
ZTB222 Genel Mikrobiyoloji 2 2 4
ZGM212 Gıda Biyokimyası 3 0 3
ZGM214 Gıda Kimyası II 2 2 4
ZGM216 Isı ve Kütle Aktarımı 2 0 4
İSGL102 İş Sağlığı ve Güvenliği II 2 0 2
LMİ108 Mesleki İngilizce II 2 0 2
ZTB202 Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler 1 2 4
ZTM206 Reaksiyon Kinetiği 2 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

3. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZGM313 Beslenme İlkeleri 3 0 3
ZGM301 Enstrümental Analizler 2 2 3
ZGM303 Gıda Güvenliği 3 0 3
ZGM305 Gıda Katkı Maddeleri 2 0 3
ZGM309 Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrol 2 0 3
ZGM307 Gıda Mikrobiyolojisi I 2 2 4
ZGM311 Temel İşlemler I 2 2 4
ZTE407 Yatırım Projeleri Hazırlama Tekniği 2 1 4
Seçmeli GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF GÜZ DÖNEMİ (GENEL SEÇMELİ)() 3
ZSGM 501 Enzim Bilimi 2 0 3
ZSGM 502 Fizikokimya 2 0 3
ZSGM 515 Peynir Teknolojisi 2 0 3
ZSGM 510 Süt Fizikokimyası 2 0 3
ZSGM 514 Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması 2 0 3
Seçmeli GIDA MÜH.3. SINIF( ÜNİVERSİTE SEÇMELİ)() 3
UNİSEC-ZF 005 Fonksiyonel Gıdalar 2 0 3
Toplam AKTS: 33

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZGM302 Gıda Ambalajlama 2 0 3
ZGM310 Gıda Biyoteknolojisi 2 0 4
ZGM304 Gıda İşletmelerinde Tesis ve Organizasyon 2 0 3
ZGM308 Gıda Mikrobiyolojisi II 2 2 4
ZGM314 Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi 2 2 4
ZGM306 Proses Kontrol 2 0 3
Staj01 Staj 0 2 5
ZGM312 Temel İşlemler II 2 2 4
Seçmeli YENİ-3.Sınıf -BAHAR DÖNEMİ() 3
ZSGM 510 Süt Fizikokimyası 2 0 3
Toplam AKTS: 33
Yıllık Toplam AKTS: 66

4. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZGM405 Bitirme Tezi-I 0 2 2
ZGM401 Bitkisel Yağ Teknolojisi 2 2 4
ZGM403 Et ve Ürünleri Teknolojisi 2 2 4
ZGM413 Fermantasyon Teknolojisi 2 0 4
ZGM411 Gıda Mühendisliğinde Tasarım 2 2 5
ZGM407 Süt ve Ürünleri Teknolojisi 2 2 4
ZGM409 Tahıl İşleme Teknolojisi 2 2 4
Üniversite Seçmeli Genel/Üniversite Seçmeli Ders Havuzundan Toplam 3 AKTS Alabilir 3
UNİSEC-CMF 005 AB ve Türkiye´de Çevre Politikaları(Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 2 0 3
UNİSEC-SBF 001 AfetIerde Risk Yönetimi(S.B.F-Ac.Yrd.Af.Yön) 2 0 3
UNİSEC-FEF 007 Anadolu Kültür Tarihi ve Arkeolojisi(Fen - Edebiyat Fak.-arkeo) 2 0 3
UNİSEC-CMF 010 Araştırma ve Raporlama Teknikleri(Çorlu Müh. Fak.-İnş.Müh.) 2 0 3
UNİSEC-ZF 007 Bal Arısı Yetiştirme Teknikleri(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.) 2 0 3
UNİSEC-ZF 008 Bitki Gen Kaynakları(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.) 2 0 3
HUK3107 Çevre Hukuku(Hukuk Fakültesi-Hukuk) 2 0 3
BYLB125 Çevre ve Toplum (Fen - Edebiyat Fak.-Biyoloji) 3 0 3
UNİSEC-ZF 012 Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 2 0 3
UNİSEC-FEF 011 Düşünce Tarihi(Fen - Edebiyat Fak.-Fra.Dil.Ed.) 2 0 3
UNİSEC-CMF 012 Elektrikli Araçlar(Çorlu Müh. Fak.-Mak.Müh.) 2 0 3
UNİSEC-CMF 007 Elektrotekniğin Temellerine Giriş(Çorlu Müh. Fak.-Elek-Elektro Müh.) 2 0 3
UNİSEC-İHF 011 Endülüs Medeniyeti(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
UNİSEC-GSF 010 Filmlerle Sosyoloji(Güz. San.,Tas. ve Mim. Fak.-Radyo,Televizyon ve Sinema) 2 0 3
UNİSEC-ZF 006 Girişimcilik(Ziraat Fak.-Tar.Ek.) 2 0 3
UNİSEC-İBF 009 Girişimcilik(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-İşlt.) 2 0 3
UNİSEC-İHF 001 Güncel İnanç Problemleri(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
UNİSEC-ZF 014 Hobi Amaçlı Kanatlı Üretimi(Ziraat Fak.-Zootek.) 2 0 3
UNİSEC-CMF 004 İklim Bilgisi(Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 2 0 3
UNİSEC-İHF 010 İleri Seviye Osmanlı Türkçesi(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
UNİSEC-HF 001 İletişim ve Sosyal Medya Hukuku(Hukuk Fakültesi-Hukuk) 2 0 3
UNİSEC-VEF 002 İnsan-Hayvan Bağı ve Etkileşimi(Veteriner Fak.-Veteriner) 2 0 3
UNİSEC-İHF 012 İslam Ülkeleri Tarih ve Coğrafyası(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
UNİSEC-GSF 006 İzleyicinin Bakışından Resim(Güz. San.,Tas. ve Mim. Fak.-Resim) 2 0 3
UNİSEC-VEF 001 Kalıntı ve Halk Sağlığı(Veteriner Fak.-Veteriner) 2 0 3
UNİSEC-İHF 004 Kur’an Okumaya Giriş(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
UNİSEC-VEF 003 Medikal Terminoloji(Veteriner Fak.-Veteriner) 2 0 3
UNİSEC-ZF 013 Organik Hayvansal Üretim(Ziraat Fak.-Zootek.) 2 0 3
UNİSEC-ZF 009 Organik Tarım(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
UNİSEC-İBF 016 Orta Doğu’da Savaş ve Düzen (İktisadi ve İdari Bil. Fak.-Ulus.İliş.) 2 0 3
UNİSEC-CMF 002 Ortopedik ve Dental Malzemeler(Çorlu Müh. Fak.-Biyomed.Müh.) 2 0 3
UNİSEC-FEF 021 Tarım Tarihi ve Coğrafyası(Fen - Edebiyat Fak.-Coğrafya) 2 0 3
UNİSEC-FEF 004 Temel Japonca(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.) 2 0 3
UNİSEC302 Temel Japonca(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.) 4 0 4
UNİSEC-ZF 010 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
UNİSEC-İBF 011 Toplumsal Yaşam Kadın ve Ekonomi(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-Maliye) 2 0 3
UNİSEC-FEF 023 Tüketim Sosyolojisi(Fen - Edebiyat Fak.-Sosyoloji) 2 0 3
UNİSEC-TMDK 001 Türk Müziği I(Türk Müziği Devlet Kons.-Çalgı Eğitimi) 2 0 3
UNİSEC-FEF 018 Uygarlık Tarihi(Fen - Edebiyat Fak.-Tarih) 2 0 3
UNİSEC-ZF 001 Yeni Kültür Bitkileri(Ziraat Fak.-BhBtk.) 2 0 3
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ZGM406 Bitirme Tezi-II 0 2 2
ZGM404 Gıda Mühendisliğinde Güncel Yaklaşımlar 2 0 4
Seçmeli GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4. SINIF BAHAR DÖNEMİ() 24
ZSGM 511 Duyusal Analiz Teknikleri 2 0 3
ZSGM 505 Gıda Toksikolojisi 2 0 3
ZGM408 İşletmede Mesleki Eğitim 5 0 24
ZSGM 507 Özel ve Geleneksel Gıdalar 2 0 3
ZSGM 515 Peynir Teknolojisi 2 0 3
ZSGM 508 Soğuk Tekniği 2 0 3
ZSGM 509 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 2 0 3
ZSGM 514 Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması 2 0 3
ZSGM 503 Toplu Beslenme Sistemleri 2 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

Ders & Program Çıktıları Matrisi

ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
#
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
BYLB121 Biyoloji
#
11111112142
11111112142
11111112142
11111112142
11111112142
FZK113 Fizik I
#
54000000000
54000000000
54000000000
54000300000
54000300000
53000300000
54000300000
54000300000
53000300000
ZGM101 Gıda Mühendisliğine Giriş
#
10110020200
11010212100
10202011012
10110101012
00101011101
00122020202
KRYP01 Kariyer Planlama
#
00000005030
00000005030
00000005030
00000005030
00000005030
00000005030
KMY002 Kimya
#
11111111331
11111111331
11111111331
11111111331
11111111331
11111111331
MAT125 Matematik I
#
00101100212
00101100212
TDİ101 Türk Dili I
#
11111111123
11111111123
11111111123
11111111123
11111111123
11111111123
11111111123
11111111123
11111111123
11111111123
11111111123
11111111123
11111111123
11111111123
11111111123
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce)
#
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
ZTM221 Akışkanlar Mekaniği
#
33000300000
33000300000
33000300000
33000300000
33000300000
ZTB211 Analitik Kimya
#
31111221111
31111221211
ZTB213 Diferansiyel Eşitlikler
#
44342524533
ZGM205 Gıda Kimyası I
#
52212111432
52212111432
52212111432
İSGL101 İş Sağlığı ve Güvenliği I
#
11111111113
11111111113
11111111113
ZTM207 Kütle ve Enerji Denkliği
#
54300000000
54300000000
LMİ103 Mesleki İngilizce I
#
00000040000
00000040000
ZTB223 Moleküler Biyoloji Genetik
#
22122213111
22122213111
32122213111
22122213111
22122213111
ZTM203 Termodinamik
#
11113111311
ZGM313 Beslenme İlkeleri
#
21111111311
ZGM301 Enstrümental Analizler
#
33131111111
33131111111
33131111111
33131111111
33131111111
33131111111
33131111111
33131111111
ZGM303 Gıda Güvenliği
#
23000000000
00000000000
00000000000
00000000000
00000000000
00300000000
00000000000
00000000000
00000000000
00000000000
00000000000
00000000000
00000000000
ZGM305 Gıda Katkı Maddeleri
#
00000000003
30000000000
30000000000
ZGM309 Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrol
#
12302000000
22300000000
12200300000
12300000000
02300000000
12200000000
12000000000
ZGM307 Gıda Mikrobiyolojisi I
#
33003200000
33003300000
33003300000
33003300000
ZGM311 Temel İşlemler I
#
11113311511
11113311511
11113311511
11113311511
ZTE407 Yatırım Projeleri Hazırlama Tekniği
#
34320502053
03240500040
00034200000
00000340030
00000000040
ZSGM 501 Enzim Bilimi
#
30000000300
30000000300
30000000300
30000000300
30000000300
30000000300
30000000300
30000000300
30000000300
ZSGM 515 Peynir Teknolojisi
#
11313133531
10000000000
10000000000
10000000000
10000000000
10000000000
00000000000
ZSGM 510 Süt Fizikokimyası
#
21122112222
ZSGM 514 Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması
#
01303341042
01303341042
01303341042
01303341042
ZGM405 Bitirme Tezi-I
#
22000000000
22000000000
ZGM401 Bitkisel Yağ Teknolojisi
#
33212231432
33212231432
33212231432
33212231432
33212231432
33212231432
33212231432
ZGM403 Et ve Ürünleri Teknolojisi
#
22000000000
22000000000
ZGM413 Fermantasyon Teknolojisi
#
00000030000
00000300000
30000000000
ZGM411 Gıda Mühendisliğinde Tasarım
#
55530000000
00000300000
00000050030
ZGM407 Süt ve Ürünleri Teknolojisi
#
22122212211
ZGM409 Tahıl İşleme Teknolojisi
#
31411111331
31411111331
31411111331
31411111331
31411111331
31411111331
31411111331
31411111331