http://corlumyo-tt.web.nku.edu.tr/

Tekstil Teknolojisi Ön lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimTekstil Teknolojisi
Program DirektörüDr.Öğr.Üyesi Hatice Er, Dr.Öğr. Üyesi Aslıhan Koruyucu, Öğr.Gör. Malik Alkış, Öğr.Gör. Gamze Bozcan
Program TürüÖn lisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiÖnlisans
Kazanılan DereceMezun olunduğunda Tekstil Teknikeri diplomasına sahip olunur. Ünvanı ise Tekstil Teknikeri´dir.
Eğitim TürüTam zamanlı
Kayıt Kabul KoşullarıOrtaöğretimden Mezun Olmak
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek öğretim kurularında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, bölümlerin müfredatlarında yer alan zorunlu Yabancı dil dersi için her öğretim yılı başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları, Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 120'dır. Öğrencilerin aynı zamanda varsa zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Program AmacıTekstil alanında ara kademe elemanı yetiştirmek, öğrencilere meslekleri ile ilgili bilgiler kazandırarak tekstil sektöründeki açığın kapanmasına yardımcı olmak, onları tekstil işletmelerinde istihdam edilebilecek laborant, müşteri temsilcisi, tekniker olarak yetiştirmektir.
Mezunların Mesleki ProfilleriTekstil alanında çalışanlar, çalışmalarını kapalı mekânlarda (işletmelerde) yürütürler. Bu alanda çalışanlar, görevlerini yaparken, bireysel çalışabilecekleri gibi ekip halinde de çalışabilirler. Alanın altındaki meslekler, çeşitli ham madde ve makinelerle çalışmayı gerektirmektedir. Ortamın kısmen tozlu olmasından ve kimyasal madde (boyar madde) kullanımından dolayı, astım ve alerji problemleri olan kimselerin çalışırken gerekli önlemleri almaları gerekmektedir. Tekstil Teknolojisi Programı mezunları; tekstil sektörünün çeşitli kademelerinde mühendis ve ustalar arasında ara teknik eleman olarak görev yapmaktadırlar. Tekstil fabrikalarında üretimin içinde; laboratuar, makine operatörlüğü, müşteri temsilciliği gibi pozisyonlarda da çalışabilirler.
Bir Üst Dereceye GeçişProgram mezunları ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında başarılı oldukları takdirde aşağıdaki lisans programlarına geçiş yapabilirler: Moda Giyim Tasarımı Moda Tasarımı Moda ve Tekstil Tasarımı Tekstil Tekstil Mühendisliği Tekstil Tasarımı Tekstil ve Moda Tasarımı
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Her dönem en az bir vize sınavı uygulanır. Vizelerin yanı sıra, her dönemin başında verilen dönem içeriğinde tarihleri belirtilen proje ve ödevler verilir. Her dönemin sonunda, öğrencinin final sınavına girmek zorundadır. Kriterler (ara sınav, proje, ödev ve final gibi) ve dönem sonu notuna etki oranları dönem başında dağıtılan ve/veya web sitesinde yayınlanan ders içerikleri açık biçimde belirtilir. Öğrenci yönetmeliği ve akademik takvime göre final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih ve yer ve zamanlarda yapılır.  Öğrencinin dönem sonu notu ders sorumlusu tarafından ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre verilir. 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde geçme notu 100 üzerinden 60’tır. Ancak Final ya da bütünleme sınav sonucunun en az 50 olması zorunludur. Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile yarıyıl/yıl sonu sınavında veya bütünleme sınavında alınan notun %70’inin toplamıdır. Ancak, bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ilgili fakülte/yüksekokul kurulunca karar alınmak ve yarıyıl başında ilan edilmek şartıyla ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile %50’si arasında, yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notun %70’i ile %50’si arasında değişebilen ve oranlar toplamı %100 olacak şekilde de hesaplanabilir. Hesaplama sonucunda, ondalık noktadan sonra gelen ilk sayı beşten küçük ise bir alt tam sayıya, beş veya beşten büyük ise bir üst tam sayıya yükseltilerek kesinleştirilir.

http://oidb.nku.edu.tr/yonetmenlik/2011eos.pdf adresinde bulunabilir.

Dönem sonu-bütünleme notu dersin sorumlusu tarafından değerlendirme kriterleriyle birlikte Öğrenci İşlerine teslim edilir. Dönem sonu ve bütünleme notları öğrenci bilgi sisteminde yayınlanarak ilan edilir. 

Notlar:

Alınan her ders için öğrenciye dönem notu olarak aşağıda belirtilen harf notları verilir.  Harf notları, katsayı ve oran karşılıkları aşağıdaki gibidir.Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir:

 

Puan

Harfli Notu

Katsayı

Başarı Durumu

90-100

AA

4.00

Başarılı

80-89

BA

3.50

Başarılı

70-79

BB

3.00

Başarılı

65-69

CB

2.50

Başarılı

60-64

CC

2.00

Başarılı

50-59

DD

1.50

Başarısız

30-49

FD

1.00

Başarısız

0-29

FF

0.00

Başarısız

 

Öğrenciler DD, FD yada FF aldıkları dersleri dersin açıldığı ilk dönem almak zorundadırlar.

Başarılı Öğrenciler

Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 ile 3.49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; ortalaması 3.50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.

 

Eğitim Öğretim Metotları

 Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

*EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme ve Anlamlandırma

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Özel Destek / Yapısal Örnekler

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Rol Yapma / Drama

Önceden planlanmış özel beceriler

Standart derslik teknolojileri, özel donanım

Problem Çözme

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Vaka Çalışması

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Beyin Fırtınası

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

KüçükGrup Tartışması

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Gösterim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Benzetim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, Bilişim becerileri

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet,
Web tabanlı tartışma forumları

Saha/Arazi Çalışması

Gözlem/durumları işleme, Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Laboratuar

Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması

Özel donanım

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

İnceleme/Anket Çalışması

Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Panel

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Konuk Konuşmacı

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz,
özel donanım

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri/ Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler

 

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

Program Çıktıları

1-Baskıcılığın amaçlarının ve yöntemlerinin öğrenilmesini sağlayabilme. Baskıcılık tekniklerini ve baskı makinelerini kavrayabilme
2-Baskıda kullanılan desen çizimlerini bilgisayar ortamında öğrenebilme
3-Boyamadan ve baskıdan çıkmış mamule istenen kullanım ve bakım özelliklerini kazandırmak için yapılan bitim işlemlerinin özelliklerini kavrayabilme.
4-Çeşitli tekstil ürünlerini tanıyabilme. Muayene sonuçlarının, tahlili, yorumlaması ve rapor edilmesi ile ilgili teknikleri kavrayabilme
5-Dokuma ve örme kumaş oluşumunu kavrayabilme.
6-Hazır giyim üretiminde model ve kalıp hazırlama, kesim işlemi, dikim işlemi, ütü işlemi ve kalite kontrol işlemlerini kavrayabilme.
7-İşletme fonksiyonlarını ve bunlar arasındaki ilişkileri, işletmelerin yönetiminde ortaya çıkan sorunları kavrayabilme
8-Kimya ile ilgili temel kavramları anlayabilme. Temel kimyasal formülleri, denklemleri kavrayabilme
9-Lif tanımı, liflerin iç yapısı ve temel özellikleriyle ilgili bilgileri kavrayabilme. Tekstil liflerinin sınıflandırılmasını yapabilme
10-Pamuk ve yünün üretim şekli, sınıflandırılmasını yapabilme ve iplik haline gelinceye kadar geçirmiş olduğu safhaları tanıyabilme. İplikle ilgili temel hesaplamaları yapabilme
11-Selüloz, protein ve sentetik liflerin kimyasal yapısını ve özelliklerini kavrayabilme, Organik ve anorganik maddelerin selüloz liflerine etkilerini öğrenebilme
12-Selüloz, rejenere selüloz, protein esaslı ve sentetik liflerden yapılmış mamullerin boyama işlemlerini öğrenebilme
13-Standardizasyonun gereğini ve önemini kavrayabilme, Kalite ve Kalite Kavramlarını açıklayabilme, Kalite Güvencenin önemini kavrayabilme. Mesleki Standardları açıklayabilme.
14-Tüm doğal, rejenere selülozik ve sentetik esaslı tekstil mamullerinin ön terbiye konularını kavrayabilme
15-Uygulamalı olarak tüm ön terbiye işlemlerini, bitim işlemlerini, doğal ve sentetik esaslı mamullerin boyama işlemlerini, baskı işlemlerini ve baskı sonrası işlemlerini yapabilme.

Müfredat

Tekstil Teknolojisi Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
TTP107 Doğal Lifler 2 1 4
TTP103 Dokuma Teknolojisi 2 1 4
FİZ001 Fizik 2 0 2
TTP102 İplik Teknolojisi 4 0 5
MTE006 Matematik 3 0 3
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2
Seçmeli TEKSTİL TEKNOLOJİSİ 1.SINIF GÜZ DÖNEMİ() 6
BİT007 Bilgi ve İletişim Teknolojileri 2 1 4
YBS101 Yaşam Becerileri ve Sosyal Etkinlik 2 0 2
Toplam AKTS: 32

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
TTP203 Kimya 2 0 3
TTP205 Konfeksiyon Teknolojisi 1 1 2
TTP207 Örme Teknolojisi 2 0 2
TTP201 Terbiye Teknolojisi 3 1 6
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
TTP202 Yapay Lifler 2 1 5
Seçmeli TEKSTİL TEKNOLOJİSİ 1.SINIF BAHAR DÖNEMİ() 6
GOD510 Çevre Koruma 2 0 2
TTP206 Marka Yönetimi ve Pazarlama 2 1 4
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 62

2. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
TTP303 Proteinin ve Selülozün Boyanması 4 2 6
TTP305 Proteinin ve Selülozün Ön Terbiyesi 3 1 5
TTP302 Tekstil Kimyası 2 1 4
Seçmeli TEKSTİL TEKNOLOJİSİ 2.SINIF GÜZ DÖNEMİ() 13
TTP306 Kumaş Yapı Testleri 2 1 4
TTP304 Makinelerle Terbiye İşlemleri 3 1 5
TTP333 Tekstil Yardımcı Maddeleri (ÜSD) 2 0 3
TTP301 Terbiye İşletme Uygulaması I 2 2 4
Üniversite Seçmeli Genel/Üniversite Seçmeli Ders Havuzundan Toplam 2 AKTS Alabilir 2
TYSP202 Beslenme İlkeleri(Teknik Bil. M.Y.O.-Gıd.Tekn.) 3 0 3
TMEP301 Bilgisayarda Programlama(Malkara M.Y.O.-Gıd.Tek.) 2 1 3
TMEP301 Bilgisayarda Programlama(Malkara M.Y.O.-Elektrik) 2 1 3
İYN321 Çağdaş Yönetim Teknikleri(Muratlı M.Y.O.-İşl.Yön.) 2 0 3
ÇEV002 Çevre Koruma(Teknik Bil. M.Y.O.-Elektrik (İ.Ö.)) 2 0 3
ÇEV002 Çevre Koruma(Saray M.Y.O.-Tap.Kad.) 2 0 3
CGP315 Çocuk ve Müzik(Sağlık Hizm. M.Y.O.-Ço.Gel.) 2 0 3
BSS304 Dış Ticaret ve Kambiyo Yönetimi(Hayrabolu M.Y.O.-Bank.Sig.) 2 0 3
FOT107 Dijital Fotoğraf(Saray M.Y.O.-Grf.Tas.) 1 1 3
EDV301 E-Devlet ve Dijital Dönüşüm(Sosyal Bil. M.Y.O.-Bü.Yön.Yön.As.(İ.Ö.)) 2 0 3
EDV301 E-Devlet ve Dijital Dönüşüm(Sosyal Bil. M.Y.O.-Bü.Yön.Yön.As) 2 0 3
DRG305 Endüstri Toksinleri ve Çevre Koruma(Çorlu M.Y.O.-Der.Tek.) 2 0 3
ESP316 Endüstriyel Seramik (Çorlu M.Y.O.-Gel.El.San.) 3 0 3
DTP307 E-Ticaret(Sosyal Bil. M.Y.O.-Dış Ticaret-A) 2 0 3
FOY301 Finansal Okur Yazarlık(Sosyal Bil. M.Y.O.-Muh.Ver.Uyg(İ.Ö)) 2 0 3
FOY301 Finansal Okur Yazarlık(Sosyal Bil. M.Y.O.-Muh.Ver.Uyg) 2 0 3
GHB002 Genel Hukuk Bilgisi(Malkara M.Y.O.-Makine) 2 0 3
GHB002 Genel Hukuk Bilgisi(Malkara M.Y.O.-Elektrik) 2 0 3
GNİ002 Genel İşletme(Saray M.Y.O.-Muh.Ver.Uyg) 3 0 4
BYP311 Girişimcilik I(Hayrabolu M.Y.O.-Bü.Yön.Yön.As) 2 0 3
GRŞ103 Girişimcilik I(Sağlık Hizm. M.Y.O.-Fizyoterapi) 2 0 3
GRŞ103 Girişimcilik I(Saray M.Y.O.-Dış Ticaret) 2 0 3
TSP313 İleri Klavye Kullanım Teknikleri (Sağlık Hizm. M.Y.O.-Tıb.Dök.Sek.) 2 0 3
İSG107 İş Güvenliği (Çorlu M.Y.O.-El.Tekn.) 2 0 3
OTS302 İşletme Yönetimi I(Hayrabolu M.Y.O.-Oto.Tekn.) 3 0 3
KGS213 Kalite Güvence ve Standartlar (ÜSD)(Çorlu M.Y.O.-Makine) 2 0 3
YYK301 Kentleşme Okumaları(Sosyal Bil. M.Y.O.-YerYön.) 2 0 3
KTP109 Laboratuar Güvenliği ve Tehlikeli Kimyasallar (Muratlı M.Y.O.-Kim.Tek.) 2 0 3
MLY119 Mahalli İdareler(Muratlı M.Y.O.-Maliye) 2 0 3
PZP317 Marka Yönetimi(Sosyal Bil. M.Y.O.-İşlt.Yön.(İ.Ö.)) 2 0 3
PZP317 Marka Yönetimi(Sosyal Bil. M.Y.O.-İşlt.Yön.) 2 0 3
PZP317 Marka Yönetimi(Çorlu M.Y.O.-Pazarlama) 2 0 3
INP101 Mekanik ve Statik(Teknik Bil. M.Y.O.-İnş.Tekn.) 2 0 3
TGÜP106 Moda Tasarımı(Teknik Bil. M.Y.O.-Giy.Ürt.Tek.) 2 1 3
ÖÇT101 Ölçme Tekniği(Teknik Bil. M.Y.O.-Oto.Tekn.) 2 0 3
SRP312 Seralarda Minör Sebze Yetiştiriciliği(Teknik Bil. M.Y.O.-Seracılık) 2 0 3
YSP102 Sosyal Hizmetler(Sağlık Hizm. M.Y.O.-Yaşlı Bakımı) 2 0 3
GRA209 Sosyal Medya Tasarımı(Saray M.Y.O.-Grf.Tas.) 1 1 3
TLP306 Temel Sağlık (Sağlık Hizm. M.Y.O.-Tıb.Lab.Tek.) 2 0 3
TKY004 Toplam Kalite Yönetimi(Saray M.Y.O.-İşl.Yön.) 3 0 4
TCÇ301 Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları(Sosyal Bil. M.Y.O.-Sos.Hiz.) 2 0 3
SHP305 Türkiye’nin Toplumsal Yapısı (Muratlı M.Y.O.-Sos Gü.) 3 0 4
ÜSD213 Üniversite Seçimlik Ders(Teknik Bil. M.Y.O.-Makine) 2 0 3
ÜSD213 Üniversite Seçimlik Ders(Teknik Bil. M.Y.O.-Mak.Res.Kons.) 2 0 3
ÜSD213 Üniversite Seçimlik Ders(Teknik Bil. M.Y.O.-Tar.Mak.) 2 0 3
ÜSD213 Üniversite Seçimlik Ders(Teknik Bil. M.Y.O.-Giy.Ürt.Tek.) 2 0 3
ÜSD213 Üniversite Seçimlik Ders(Teknik Bil. M.Y.O.-Elektrik (İ.Ö.)) 2 0 3
ÜSD213 Üniversite Seçimlik Ders(Teknik Bil. M.Y.O.-Gıd.Tekn.) 2 0 3
ÜSD213 Üniversite Seçimlik Ders(Teknik Bil. M.Y.O.-Mekatronik) 2 0 3
ÜSD213 Üniversite Seçimlik Ders(Teknik Bil. M.Y.O.-Elektrik) 2 0 3
YMİ301 Yat ve Marina İşletmeciliği(Sosyal Bil. M.Y.O.-Den.Lim.İşl.) 2 0 3
LJP327 Yeşil Yönetim(Sosyal Bil. M.Y.O.-Lojistik (İ.Ö.)) 2 0 3
LJP327 Yeşil Yönetim(Sosyal Bil. M.Y.O.-Lojistik) 2 0 3
YML301 Yöresel Mutfaklar(Sosyal Bil. M.Y.O.-Tur. ve Ot. İşl.(İ.Ö.)) 2 0 3
YML301 Yöresel Mutfaklar(Sosyal Bil. M.Y.O.-Tur. ve Ot. İşl.) 2 0 3
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MYOSTJ01 Staj 0 2 5
Seçmeli TEKSTİL TEKNOLOJİSİ 2.SINIF BAHAR DÖNEMİ() 25
TTP405 Desen ve Şablon Hazırlama 3 1 4
MYOİE01 İş Yeri Eğitimi 2 0 10
MYOİU01 İş Yeri Uygulaması 3 0 15
TTP420 Kimyasal Testler 2 1 3
TTP422 Makinelerle Baskı 2 1 3
TTP406 Sentetiklerin Boyanması 3 1 4
TTP404 Tekstil Mamüllerinde Apre İşlemleri 3 1 4
TTP421 Terbiye Fabrika Organizasyonu 2 0 3
TTP401 Terbiye İşletme Uygulaması II 2 2 4
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

Ders & Program Çıktıları Matrisi

ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
#
311111111111111
311111111111111
311111111111111
311111111111111
TTP107 Doğal Lifler
#
111111115111111
111111115111111
111111115111111
TTP103 Dokuma Teknolojisi
#
111141111111111
111141111111111
111141111111111
FİZ001 Fizik
#
111211111111111
111211111111111
111211111111111
111211111111111
111211111111111
111211111111111
111211111111111
TTP102 İplik Teknolojisi
#
000000000400000
000000000400000
000000000400000
000000000400000
MTE006 Matematik
#
111111131111111
111111131111111
111111131111111
TDİ101 Türk Dili I
#
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
TDİ101 Türk Dili I
#
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce)
#
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
BİT007 Bilgi ve İletişim Teknolojileri
#
111112111111111
111112111111111
111112111111111
111112111111111
111112111111111
111112111111111
111112111111111
111112111111111
111112111111111
111112111111111
111112111111111
111112111111111
111112111111111
YBS101 Yaşam Becerileri ve Sosyal Etkinlik
#
111111211111111
111111211111111
111111211111111
111111211111111
111111211111111
111111211111111
111111211111111
111111211111111
111111211111111
111111211111111
111111211111111
111111211111111
111111211111111
111111211111111
111111211111111
111111211111111
111111211111111
111111211111111
111111211111111
111111211111111
111111211111111
111111211111111
111111211111111
111111211111111
111111211111111
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
#
111111111111112
111111111111112
111111111111112
111111111111112
TTP203 Kimya
#
111111151113111
111111151113111
111111151113111
111111151113111
111111151113111
111111151113111
111111151113111
111111151113111
111111151113111
111111151113111
TTP205 Konfeksiyon Teknolojisi
#
111111111151111111111111111111
111111111115111111111111111111
111111111115111111111111111111
111111111115111111111111111111
111111111115111111111111111111
111111111115111111111111111111
TTP207 Örme Teknolojisi
#
111141111111111
111141111111111
111141111111111
111141111111111
111141111111111
TTP201 Terbiye Teknolojisi
#
313111111311111
313111111311111
313111111311111
313111111311111
313111111311111
313111111311111
313111111311111
313111111311111
TDİ102 Türk Dili II
#
111111111131111
111111111131111
111111111131111
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce)
#
121111111111111
TTP202 Yapay Lifler
#
111111114111111
111111114111111
111111114111111
GOD510 Çevre Koruma
#
111111111111111111112111111111
111111111111111111111211111111
111111111111111111111211111111
111111111111111111111211111111
TTP206 Marka Yönetimi ve Pazarlama
#
111111211111211
111111211111211
TTP303 Proteinin ve Selülozün Boyanması
#
111111111114111
111111111114111
111111111114111
111111111114111
111111111114111
111111111114111
111111111114111
111111111114111
111111111114111
111111111114111
111111111114111
111111111114111
111111111114111
111111111114111
TTP305 Proteinin ve Selülozün Ön Terbiyesi
#
111111111111151
111111111111151
TTP302 Tekstil Kimyası
#
111111122142122
111111122142122
111111122142122
111111122142122
111111122142122
111111122142122
111111122142122
111111122142122
111111122142122
111111122142122
111111122142122
111111122142122
TTP306 Kumaş Yapı Testleri
#
111411111111111
TTP304 Makinelerle Terbiye İşlemleri
#
111111111111113
111111111111113
111111111111113
111111111111113
111111111111113
111111111111113
111111111111113
111111111111113
111111111111113
111111111111113
111111111111113
111111111111113
111111111111113
111111111111113
111111111111113
111111111111113
111111111111113
111111111111113
TTP333 Tekstil Yardımcı Maddeleri (ÜSD)
#
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
111111121121111
TTP301 Terbiye İşletme Uygulaması I
#
112211111114143
112211111114143
112211111114143
112211111114143
112211111114143
112211111114143
112211111114143
112211111114143
112211111114143
112211111114143
112211111114143
112211111114143
112211111114143
112211111114143
MYOSTJ01 Staj
#
111111111111211111111111111114
111111111111121111111111111114
111111111111121111111111111114
TTP405 Desen ve Şablon Hazırlama
#
450000000000000
450000000000000
450000000000000
450000000000000
MYOİE01 İş Yeri Eğitimi
#
333333333333333
MYOİU01 İş Yeri Uygulaması
#
212111311112124
TTP420 Kimyasal Testler
#
111111111113511
111111111113511
111111111113511
111111111113511
TTP422 Makinelerle Baskı
#
511111111111111
511111111111111
511111111111111
511111111111111
TTP406 Sentetiklerin Boyanması
#
111111111111113
111111111111113
111111111111113
111111111111113
111111111111113
111111111111113
111111111111113
111111111111113
111111111111113
111111111111113
111111111111113
111111111111113
111111111111113
111111111111113
TTP404 Tekstil Mamüllerinde Apre İşlemleri
#
115111111111111
115111111111111
TTP421 Terbiye Fabrika Organizasyonu
#
111111411111111
111111411111111
111111411111111
111111411111111
111111411111111
111111411111111
111111411111111
111111411111111
111111411111111
111111411111111
111111411111111
111111411111111
111111411111111
111111411111111
111111411111111
111111411111111
TTP401 Terbiye İşletme Uygulaması II
#
111111111111111111111111111141
111111111111111111111111111141
111111111111111111111111111141
111111111111111111111111111141
111111111111111111111111111141
111111111111111111111111111141
111111111111111111111111111141
111111111111111111111111111141
111111111111111111111111111141
111111111111111111111111111141
111111111111111111111111111141
111111111111111111111111111114
111111111111111111111111111141
111111111111111111111111111141
111111111111111111111111111141
111111111111111111111111111141