Gıda Mühendisliği (YL) Ders Kataloğu

Ders

2012 - 2013 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
LÜ-GM-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
Seçmeli Gıda Mühendisliği Güz Dönemi() 15
LÜ-GM-56 Aroma Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-04 Beslenme İlkeleri 3 0 5
LÜ-GM-43 Bilimsel Çalışma Metodları 3 0 5
LÜ-GM-48 Bitkisel Gıda Fermantasyonları 3 0 5
LÜ-GM-53 Duyusal Değerlendirme Teknikleri 3 0 5
LÜ-GM-33 Et ve Et Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı 3 0 5
LÜ-GM-19 Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler 3 0 5
LÜ-GM-22 Fonksiyonel Gıdalar 3 0 5
LÜ-GM-61 Gıda Fermantasyon Prosesleri 3 0 5
LÜ-GM-45 Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler 3 0 5
LÜ-GM-13 Gıda Muhafazasında Modern Teknikler 3 0 5
LÜ-GM-17 Gıda Mühendisliğinde Birim Operasyonu 3 0 5
LÜ-GM-58 Gıda Sanayinde Enzimlerin KUllanımı 3 0 5
LÜ-GM-46 Gıda Tesislerinde Projelendirme ve Kurulum 3 0 5
LÜ-GM-23 Gıda Toksikolojisi 3 0 5
LÜ-GM-49 Hazır Yemek Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-03 İleri Gıda Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-27 İleri Gıda Mikrobiyolojisi 3 0 5
LÜ-GM-41 Kurutma Teknikleri 3 0 5
LÜ-GM-25 Laktik ASit Bakterileri 3 0 5
LÜ-GM-40 Meyve Suyu Üretim Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-24 Mikotoksijenik Küfler ve Mikotoksinler 3 0 5
LÜ-GM-35 Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri 3 0 5
LÜ-GM-29 Özel Fermente Süt Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-09 Peynir Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-26 Probiyotik Bakteriler ve Prebiotikler 3 0 5
LÜ-GM-42 Reçel, Marmelat ve Jöle Üretimi 3 0 5
LÜ-GM-54 Süt Endüstrisi İşletmeciliği 3 0 5
LÜ-GM-16 Süt Endüstrisinde Kullanılan Starterler 3 0 5
LÜ-GM-55 Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-28 Süt Mikrobiyolojisi 3 0 5
LÜ-GM-14 Süt Teknolojisinde HACCP Uygulamaları 3 0 5
LÜ-GM-18 Tahıl Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-36 Zeytinyağı Kimyası ve Teknolojisi 3 0 5
Toplam AKTS: 25

2012 - 2013 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
LÜ-FBE-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
LÜ-FBE-02 Yüksek Lisans Semineri 0 2 5
Seçmeli Gıda Mühendisliği Bahar Dönemi() 15
LÜ-GM-56 Aroma Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-04 Beslenme İlkeleri 3 0 5
LÜ-GM-43 Bilimsel Çalışma Metodları 3 0 5
LÜ-GM-48 Bitkisel Gıda Fermantasyonları 3 0 5
LÜ-GM-21 Durum Buğdayı Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-19 Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler 3 0 5
LÜ-GM-22 Fonksiyonel Gıdalar 3 0 5
LÜ-GM-61 Gıda Fermantasyon Prosesleri 3 0 5
LÜ-GM-45 Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler 3 0 5
LÜ-GM-13 Gıda Muhafazasında Modern Teknikler 3 0 5
LÜ-GM-17 Gıda Mühendisliğinde Birim Operasyonu 3 0 5
LÜ-GM-58 Gıda Sanayinde Enzimlerin KUllanımı 3 0 5
LÜ-GM-46 Gıda Tesislerinde Projelendirme ve Kurulum 3 0 5
LÜ-GM-23 Gıda Toksikolojisi 3 0 5
LÜ-GM-50 Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları 3 0 5
LÜ-GM-49 Hazır Yemek Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-03 İleri Gıda Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-27 İleri Gıda Mikrobiyolojisi 3 0 5
LÜ-GM-31 Kırmızı Et Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-41 Kurutma Teknikleri 3 0 5
LÜ-GM-25 Laktik ASit Bakterileri 3 0 5
LÜ-GM-40 Meyve Suyu Üretim Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-24 Mikotoksijenik Küfler ve Mikotoksinler 3 0 5
LÜ-GM-35 Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri 3 0 5
LÜ-GM-29 Özel Fermente Süt Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-09 Peynir Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-26 Probiyotik Bakteriler ve Prebiotikler 3 0 5
LÜ-GM-42 Reçel, Marmelat ve Jöle Üretimi 3 0 5
LÜ-GM-54 Süt Endüstrisi İşletmeciliği 3 0 5
LÜ-GM-55 Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-28 Süt Mikrobiyolojisi 3 0 5
LÜ-GM-14 Süt Teknolojisinde HACCP Uygulamaları 3 0 5
LÜ-GM-18 Tahıl Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-36 Zeytinyağı Kimyası ve Teknolojisi 3 0 5
Toplam AKTS: 30
Tez

2012 - 2013 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
LÜ TEZ TEZ 0 0 20
LÜ-GM-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
Toplam AKTS: 30

2012 - 2013 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
LÜ TEZ TEZ 0 0 20
LÜ-GM-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
LÜ-FBE-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
Toplam AKTS: 40