Gıda Mühendisliği (YL) Ders Kataloğu

Hazırlık

2011 - 2012 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
Seçmeli ()
556 Et ve Ürünleri Hijyeni 3 0 8
567 Fonksiyonel Süt Ürünleri 3 0 8
584 Gıda Kaynaklı Virüsler 3 0 8
571 Gıda Makina, Alet ve Ekipmanları 3 0 8
Bilimsel Hazırlık

2011 - 2012 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 405 ET ve Ürünleri Teknolojisi 2 2 5
GM 407 Fermentasyon Teknolojisi 2 2 5
GM 401 Süt ve Ürünleri Teknolojisi 2 2 6
Seçmeli ()
405 Et İşleme Teknolojisi 2 2 4
407 Fermantasyon Teknolojisi 2 2 5
GM 208 Genel Mikrobiyoloji 3 0 5
GM 311 Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikolojisi 2 0 5
201 Gıda Kimyası 2 2 8
405 Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi 2 0 5
303 Gıda Mikrobiyolojisi 3 0 5
GM 402 Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 3 0 5
406 Özel Gıdalar Teknolojisi 3 0 5
401 Süt İşleme Teknolojisi 2 2 5
GM 308 Süt Teknolojise Giriş 3 0 5
403 Tahıl İşleme Teknolojisi 2 2 5
Toplam AKTS: 16

2011 - 2012 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GM 404 Bitkisel Yağ Teknolojisi 2 2 5
GM 405 ET ve Ürünleri Teknolojisi 2 2 5
GM 407 Fermentasyon Teknolojisi 2 2 5
GM 402 Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 3 0 5
GM 414 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 2 0 3
GM 401 Süt ve Ürünleri Teknolojisi 2 2 6
Toplam AKTS: 29
Ders

2011 - 2012 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
YGM516 Gıdaların Soğutulma ve Dondurulma Teknikleri 3 0 8
LÜ Danışmanlık Lisansüstü Danışmanlık 0 1 1
YGM545 Mikro Ekim Metotları 3 0 8
YGM541 Reçel Marmelat Ürünleri 3 0 8
LÜ-GM-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
LÜ-GM-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
LÜ-GM-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
Seçmeli Gıda Mühendisliği BölümüDers 2011 - 2012 Güz Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 15
LÜ-GM-56 Aroma Kimyası 3 0 5
550 Aroma Kimyası 3 0 8
503 Beslenme İlkeleri 3 0 8
LÜ-GM-04 Beslenme İlkeleri 3 0 5
LÜ-GM-43 Bilimsel Çalışma Metodları 3 0 5
530 Bilimsel Çalışma Metotları 3 0 8
543 Bitkisel Gıda Fermantasyonları 3 0 8
LÜ-GM-48 Bitkisel Gıda Fermantasyonları 3 0 5
LÜ-GM-59 Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi 3 0 5
GMYL 520 Buğdaylarda Teknoloji Kalitesinin Belirlenmesi 3 0 5
LÜ-GM-11 Dondurma Teknolojisi 3 0 5
508 Dondurma Teknolojisi 3 0 8
526 Dondurulmuş Gıdalar Teknolojisi 3 0 8
LÜ-GM-39 Dondurulmuş Gıdalar Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-21 Durum Buğdayı Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-53 Duyusal Değerlendirme Teknikleri 3 0 5
553 Duyusal Değerlendirme Teknikleri 5 0 8
LÜ-GM-20 Ekmek Üretim Teknolojisi 3 0 5
AKDÜ3 Et İşletmelerinde Ürün ve Kalite Güvencesi 3 0 5
LÜ-GM-34 Et Ürünleri Hijyeni 3 0 5
LÜ-GM-33 Et ve Et Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı 3 0 5
537 Et ve Ürünleri Hijyeni 3 0 8
536 Et ve Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı 3 0 8
LÜ-GM-32 Fermente Et Ürünleri 3 0 5
535 Fermente Et Ürünleri 3 0 8
515 Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler 3 0 8
LÜ-GM-19 Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler 3 0 5
LÜ-GM-22 Fonksiyonel Gıdalar 3 0 5
517 Fonksiyonel Gıdalar 3 0 8
513 Fonksiyonel Süt Ürünleri 3 0 8
LÜ-GM-15 Fonksiyonel Süt Ürünleri 3 0 5
GMYL 561 Gazlı İçeçekler Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-61 Gıda Fermantasyon Prosesleri 3 0 5
532 Gıda İşlemede Yeni Eğilimler 3 0 8
LÜ-GM-45 Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler 3 0 5
LÜ-GM-10 Gıda İşletmeleri Sanitasyonu ve Personel Hijyeni 3 0 5
LÜ-GM-30 Gıda Kaynaklı Virüsler 3 0 5
AKDÜ1 Gıda Kimyası ve Biyokimyası 3 0 5
GMD 615 Gıdalarda Bozulma Etmenleri ve Mekanizmaları 3 0 5
AKDÜ Gıdalarda Su ve Su Aktivitesi 3 0 5
GMYL 515 Gıdaların Soğukta Dondurularak Muhafaza Tekniği 3 0 8
LÜ-GM-44 Gıda Makine, Alet ve Ekipmanları 3 0 5
531 Gıda Makine,Alet ve Ekipmanları 3 0 8
511 Gıda Muhafazasında Modern Teknikler 3 0 8
LÜ-GM-13 Gıda Muhafazasında Modern Teknikler 3 0 5
LÜ-GM-17 Gıda Mühendisliğinde Birim Operasyonu 3 0 5
LÜ-GM-58 Gıda Sanayinde Enzimlerin KUllanımı 3 0 5
GMYL Gıda Sanayinde Enzimlerin Kullanımı 3 0 8
518 Gıda Sanayinde HACCP Uygulamaları 3 0 8
510 Gıda Sanayinde Kullanılan Starterler 3 0 8
533 Gıda Tesis Kuruluş ve Organizasyonu 3 0 8
LÜ-GM-46 Gıda Tesislerinde Projelendirme ve Kurulum 3 0 5
519 Gıda Toksikolojisi 3 0 8
LÜ-GM-23 Gıda Toksikolojisi 3 0 5
LÜ-GM-50 Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları 3 0 5
545 Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları 3 0 8
LÜ-GM-49 Hazır Yemek Teknolojisi 3 0 5
544 Hazır Yemek Teknolojisi 3 0 8
505 İçme Sütü Teknolojisi 3 0 8
501 İleri Gıda Kimyası 3 0 8
LÜ-GM-03 İleri Gıda Kimyası 3 0 5
522 İleri Gıda Mikrobiyolojisi 3 0 8
LÜ-GM-27 İleri Gıda Mikrobiyolojisi 3 0 5
504 İnsanların Durumuna Göre Beslenme 3 0 8
LÜ-GM-05 İnsanların Durumuna Göre Beslenme 3 0 5
AKDÜ2 Kabuklu Su Ürünlerinin İşlenmesi 3 0 5
GM 507 Kahvaltılık ve Yemeklik Yağ Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-31 Kırmızı Et Teknolojisi 3 0 5
534 Kırmızı Et Teknolojisi 3 0 8
LÜ-GM-47 Krema ve Tereyağ Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-41 Kurutma Teknikleri 3 0 5
528 Kurutma Teknikleri 3 0 8
GM 504 Laboratuvar Tekniği 3 0 5
LÜ-GM-25 Laktik ASit Bakterileri 3 0 5
LÜ-GM-07 Lipid Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-38 Lipidlerde Bozulma Mekanizmaları 3 0 5
542 Lipidlerde Bozulma Mekanizmaları 3 0 8
538 Lipit Kimyası 3 0 8
LÜ-GM-52 Malt ve Bira Teknolojii 3 0 5
547 Malt ve Bira Teknolojisi 3 0 8
527 Meyve Suyu Üretim Teknolojisi 3 0 8
LÜ-GM-40 Meyve Suyu Üretim Teknolojisi 3 0 5
516 Mısır İşleme Teknolojisi 3 0 8
LÜ-GM-24 Mikotoksijenik Küfler ve Mikotoksinler 3 0 5
520 Mikrobiyolojide Ekim Metotları 3 0 8
521 Mikroorganizmalar ve Çevre 3 0 8
LÜ-GM-35 Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri 3 0 5
539 Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri 3 0 8
LÜ-GM-29 Özel Fermente Süt Ürünleri 3 0 5
524 Özel Fermente Süt Ürünleri 3 0 8
LÜ-GM-08 Peynir Kimyası, Fiziği ve Mikrobiyolojisi 3 0 5
506 Peynir Kimyası, Fiziği ve Mikrobiyolojisi 3 0 8
LÜ-GM-09 Peynir Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-26 Probiyotik Bakteriler ve Prebiotikler 3 0 5
LÜ-GM-42 Reçel, Marmelat ve Jöle Üretimi 3 0 5
529 Reçel,Marmelat ve Jöle Üretimi 3 0 8
GM 508 Sterilizasyon, Pastarizasyon ve Soğuk Tekniği 3 0 5
548 Süt Endüstrisi İşletmeciliği 3 0 8
LÜ-GM-54 Süt Endüstrisi İşletmeciliği 3 0 5
LÜ-GM-16 Süt Endüstrisinde Kullanılan Starterler 3 0 5
GMD 611 Süt Endüstrisinde Kullanılan Yardımcı Maddeler 3 0 5
507 Süt İşletmelerinin Sanitasyonu 3 0 8
549 Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi 3 0 8
LÜ-GM-55 Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-06 Süt Kimyası 3 0 5
502 Süt Kimyası ve Biyokimyası 3 0 8
523 Süt Mikrobiyolojisi 3 0 8
LÜ-GM-28 Süt Mikrobiyolojisi 3 0 5
LÜ-GM-14 Süt Teknolojisinde HACCP Uygulamaları 3 0 5
512 Süt Teknolojisinde HACCP Uygulamaları 3 0 8
525 Süt ve Mamüllerinde Kalite Kontrol 3 0 8
509 Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisinde Gelişmeler 3 0 8
LÜ-GM-12 Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisinde Gelişmeler 3 0 5
546 Şarap Teknolojisi 3 0 8
LÜ-GM-51 Şarap Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-18 Tahıl Kimyası 3 0 5
514 Tahıl Kimyası 3 0 8
GM 525 Tahıl Ürünlerinde Katkı Maddeleri 3 0 5
541 Yağ Teknolojisinde Hidrojenasyon Uygulamaları 3 0 8
LÜ-GM-37 Yağ Teknolojisinde Hidrojenasyon Uygulamaları 3 0 5
GMYL Yağ Teknolojisinde Uygulanan Presyon, Ekstrak 3 0 8
LÜ-GM-57 Yağ Teknolojisinde Uygulanan Presyon, Ekstraksiyon ve Rafinasyon Teknikleri 3 0 5
540 Zeytinyağı Kimyası ve Teknolojisi 3 0 8
LÜ-GM-36 Zeytinyağı Kimyası ve Teknolojisi 3 0 5
Toplam AKTS: 70

2011 - 2012 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GDM 519 Bilimsel Araştırmalarda Yöntem 3 0 5
LÜ-GM-60 Doktora Semineri 0 2 5
GDM 636 Fonksiyonel Gıdalar 3 0 5
GDM 550 Lipid Kimyası 3 0 5
LÜ Danışmanlık Lisansüstü Danışmanlık 0 1 1
GDM 500 Seminer 0 0 5
GDM 501 Tahıl Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
LÜ-GM-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
LÜ-GM-02 Yüksek Lisans Semineri 0 2 5
Seçmeli Gıda Mühendisliği BölümüDers 2011 - 2012 Bahar Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 15
LÜ-GM-56 Aroma Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-04 Beslenme İlkeleri 3 0 5
LÜ-GM-43 Bilimsel Çalışma Metodları 3 0 5
LÜ-GM-48 Bitkisel Gıda Fermantasyonları 3 0 5
LÜ-GM-59 Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi 3 0 5
LÜ-GM-11 Dondurma Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-39 Dondurulmuş Gıdalar Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-21 Durum Buğdayı Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-53 Duyusal Değerlendirme Teknikleri 3 0 5
LÜ-GM-20 Ekmek Üretim Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-34 Et Ürünleri Hijyeni 3 0 5
LÜ-GM-33 Et ve Et Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı 3 0 5
LÜ-GM-32 Fermente Et Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-19 Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler 3 0 5
LÜ-GM-22 Fonksiyonel Gıdalar 3 0 5
LÜ-GM-15 Fonksiyonel Süt Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-61 Gıda Fermantasyon Prosesleri 3 0 5
LÜ-GM-45 Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler 3 0 5
LÜ-GM-10 Gıda İşletmeleri Sanitasyonu ve Personel Hijyeni 3 0 5
LÜ-GM-30 Gıda Kaynaklı Virüsler 3 0 5
LÜ-GM-44 Gıda Makine, Alet ve Ekipmanları 3 0 5
LÜ-GM-13 Gıda Muhafazasında Modern Teknikler 3 0 5
LÜ-GM-17 Gıda Mühendisliğinde Birim Operasyonu 3 0 5
LÜ-GM-58 Gıda Sanayinde Enzimlerin KUllanımı 3 0 5
LÜ-GM-46 Gıda Tesislerinde Projelendirme ve Kurulum 3 0 5
LÜ-GM-23 Gıda Toksikolojisi 3 0 5
LÜ-GM-50 Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları 3 0 5
LÜ-GM-49 Hazır Yemek Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-03 İleri Gıda Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-27 İleri Gıda Mikrobiyolojisi 3 0 5
LÜ-GM-05 İnsanların Durumuna Göre Beslenme 3 0 5
LÜ-GM-31 Kırmızı Et Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-47 Krema ve Tereyağ Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-41 Kurutma Teknikleri 3 0 5
LÜ-GM-25 Laktik ASit Bakterileri 3 0 5
LÜ-GM-07 Lipid Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-38 Lipidlerde Bozulma Mekanizmaları 3 0 5
LÜ-GM-52 Malt ve Bira Teknolojii 3 0 5
LÜ-GM-40 Meyve Suyu Üretim Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-24 Mikotoksijenik Küfler ve Mikotoksinler 3 0 5
LÜ-GM-35 Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri 3 0 5
LÜ-GM-29 Özel Fermente Süt Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-08 Peynir Kimyası, Fiziği ve Mikrobiyolojisi 3 0 5
LÜ-GM-09 Peynir Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-26 Probiyotik Bakteriler ve Prebiotikler 3 0 5
LÜ-GM-42 Reçel, Marmelat ve Jöle Üretimi 3 0 5
LÜ-GM-54 Süt Endüstrisi İşletmeciliği 3 0 5
LÜ-GM-16 Süt Endüstrisinde Kullanılan Starterler 3 0 5
LÜ-GM-55 Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-06 Süt Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-28 Süt Mikrobiyolojisi 3 0 5
LÜ-GM-14 Süt Teknolojisinde HACCP Uygulamaları 3 0 5
LÜ-GM-12 Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisinde Gelişmeler 3 0 5
LÜ-GM-51 Şarap Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-18 Tahıl Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-37 Yağ Teknolojisinde Hidrojenasyon Uygulamaları 3 0 5
LÜ-GM-57 Yağ Teknolojisinde Uygulanan Presyon, Ekstraksiyon ve Rafinasyon Teknikleri 3 0 5
LÜ-GM-36 Zeytinyağı Kimyası ve Teknolojisi 3 0 5
Toplam AKTS: 71
Tez

2011 - 2012 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
LÜ TEZ TEZ 0 0 20
LÜ TEZ TEZ 0 0 20
LÜ TEZ TEZ 0 0 20
LÜ-GM-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 8
LÜ-GM-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
LÜ-GM-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
LÜ-GM-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
YL TEZ Yüksek Lisans Tezi(Yıllık) 0 0 52
Toplam AKTS: 150

2011 - 2012 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
LÜ TEZ TEZ 0 0 20
LÜ TEZ TEZ 0 0 20
LÜ TEZ TEZ 0 0 20
LÜ-GM-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
LÜ-GM-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
LÜ-GM-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
LÜ-GM-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 8
LÜ-GM-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
Toplam AKTS: 108