Gıda Mühendisliği (YL) Ders Kataloğu
|
Ders
|
2017 - 2018 Güz Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
LÜ-FBE-04 |
Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Bilimsel Etik
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-FBE-01 |
Uzmanlık Alan Dersi
|
|
8 |
0 |
10 |
Seçmeli |
2017-2018 Güz Dönemi Gıda Mühendisliği Seçmeli Dersler() |
45 |
LÜ-GM-56 |
Aroma Kimyası
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-43 |
Bilimsel Çalışma Metodları
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-48 |
Bitkisel Gıda Fermantasyonları
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-21 |
Durum Buğdayı Ürünleri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-20 |
Ekmek Üretim Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-33 |
Et ve Et Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-32 |
Fermente Et Ürünleri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-32 |
Fermente Et Ürünleri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-19 |
Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-61 |
Gıda Fermantasyon Prosesleri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-10 |
Gıda İşletmeleri Sanitasyonu ve Personel Hijyeni
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-65 |
Gıdalarda Tekstür ve Reoloji
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-13 |
Gıda Muhafazasında Modern Teknikler
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-17 |
Gıda Mühendisliğinde Birim Operasyonu
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-64 |
Gıda Mühendisliğinde İstatistiksel Modelleme
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-58 |
Gıda Sanayinde Enzimlerin KUllanımı
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-46 |
Gıda Tesislerinde Projelendirme ve Kurulum
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-23 |
Gıda Toksikolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-50 |
Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-49 |
Hazır Yemek Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-03 |
İleri Gıda Kimyası
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-27 |
İleri Gıda Mikrobiyolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-05 |
İnsanların Durumuna Göre Beslenme
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-41 |
Kurutma Teknikleri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-07 |
Lipid Kimyası
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-40 |
Meyve Suyu Üretim Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-24 |
Mikotoksijenik Küfler ve Mikotoksinler
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-63 |
Mikrobiyolojide Ekim Yöntemleri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-35 |
Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-26 |
Probiyotik Bakteriler ve Prebiotikler
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-42 |
Reçel, Marmelat ve Jöle Üretimi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-54 |
Süt Endüstrisi İşletmeciliği
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-55 |
Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-28 |
Süt Mikrobiyolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-18 |
Tahıl Kimyası
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-18 |
Tahıl Kimyası
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-57 |
Yağ Teknolojisinde Uygulanan Presyon, Ekstraksiyon ve Rafinasyon Teknikleri
|
|
3 |
0 |
5 |
Toplam AKTS: |
60 |
2017 - 2018 Bahar Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
LÜ-FBE-04 |
Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Bilimsel Etik
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-KİM-19 |
İleri Biyokimya I
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-KİM-12 |
Protein saflaştırılması ve Karakterizasyonu
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-FBE-01 |
Uzmanlık Alan Dersi
|
|
8 |
0 |
10 |
LÜ-FBE-02 |
Yüksek Lisans Semineri
|
|
0 |
2 |
5 |
Seçmeli |
2017-2018 Bahar Dönemi Gıda Mühendisliği Seçmeli Dersler() |
45 |
LÜ-GM-56 |
Aroma Kimyası
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-04 |
Beslenme İlkeleri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-43 |
Bilimsel Çalışma Metodları
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-48 |
Bitkisel Gıda Fermantasyonları
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-59 |
Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-21 |
Durum Buğdayı Ürünleri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-20 |
Ekmek Üretim Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-34 |
Et Ürünleri Hijyeni
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-32 |
Fermente Et Ürünleri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-19 |
Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-61 |
Gıda Fermantasyon Prosesleri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-65 |
Gıdalarda Tekstür ve Reoloji
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-13 |
Gıda Muhafazasında Modern Teknikler
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-17 |
Gıda Mühendisliğinde Birim Operasyonu
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-64 |
Gıda Mühendisliğinde İstatistiksel Modelleme
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-58 |
Gıda Sanayinde Enzimlerin KUllanımı
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-50 |
Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-49 |
Hazır Yemek Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-03 |
İleri Gıda Kimyası
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-27 |
İleri Gıda Mikrobiyolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-41 |
Kurutma Teknikleri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-07 |
Lipid Kimyası
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-38 |
Lipidlerde Bozulma Mekanizmaları
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-40 |
Meyve Suyu Üretim Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-24 |
Mikotoksijenik Küfler ve Mikotoksinler
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-63 |
Mikrobiyolojide Ekim Yöntemleri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-35 |
Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-26 |
Probiyotik Bakteriler ve Prebiotikler
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-42 |
Reçel, Marmelat ve Jöle Üretimi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-54 |
Süt Endüstrisi İşletmeciliği
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-55 |
Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-28 |
Süt Mikrobiyolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-12 |
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisinde Gelişmeler
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-18 |
Tahıl Kimyası
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-37 |
Yağ Teknolojisinde Hidrojenasyon Uygulamaları
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-57 |
Yağ Teknolojisinde Uygulanan Presyon, Ekstraksiyon ve Rafinasyon Teknikleri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-36 |
Zeytinyağı Kimyası ve Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
Toplam AKTS: |
75 |
Tez
|
2017 - 2018 Güz Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
LÜ TEZ |
TEZ
|
|
0 |
0 |
20 |
LÜ-FBE-01 |
Uzmanlık Alan Dersi
|
|
8 |
0 |
10 |
Toplam AKTS: |
30 |
2017 - 2018 Bahar Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
LÜ TEZ |
TEZ
|
|
0 |
0 |
20 |
LÜ-FBE-01 |
Uzmanlık Alan Dersi
|
|
8 |
0 |
10 |
Toplam AKTS: |
30 |