Gıda Teknolojisi Ders Kataloğu

1. Sınıf

2010 - 2011 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GZD102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
GZD912 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
GOD121 Bilgisayar I 1 1 2
GID109 Ekonomi 2 0 5
GOD120 Genel Kimya 2 0 2
GZD106 Genel Mikrobiyoloji 3 2 5
GTG116 Genel Mikrobiyoloji 2 2 4
GTG118 Gıda İşleme İlke ve Makinaları I 2 1 4
GZD108 Gıda Kimyası 3 0 3
GZD107 Gıdalarda Temel İşlemler I 2 0 4
GTG408 Hijyen ve Sanitasyon 2 0 2
GTG117 Hijyen ve Sanitasyon 2 0 2
GZD105 Kimya I 2 1 3
GTG115 Laboratuvar Tekniği 2 1 4
GOD119 Matematik 2 1 4
GTG104 Mesleki Matematik I 2 0 3
GZD101 Türk Dili I 2 0 2
GZD911 Türk Dili I 2 0 2
GZD103 Yabancı Dil I 2 0 2
GZD913 Yabancı Dil I 4 0 4
Seçmeli Gıda Teknolojisi Bölümü1. Sınıf 2010 - 2011 Güz Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 6
GZD152 Beden Eğitimi I 0 1 1
GZD152 Beden Eğitimi I 0 1 1
GOD355 Çevre Koruma 2 0 2
GZD151 Güzel Sanatlar I 0 1 1
GTG109 Laboratuvar Tekniği 3 1 4
GOD153 Yaşam Becerileri ve Sosyal Etkinlik 2 0 2
Toplam AKTS: 67

2010 - 2011 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GTG206 Ambalaj ve Depolama 2 0 2
GTG201 Analitik Kimya 2 1 3
GZD202 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
GZD922 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
GOD207 Bilgisayar II 1 1 2
GTG203 Gıda Analizleri I 2 1 3
GTG208 Gıda Endüstrisi Makinaları 3 1 5
GTG205 Gıda İşleme İlke ve Makinaları II 2 1 3
GTG202 Gıda Kimyası 2 1 3
GZD207 Gıdalarda Temel İşlemler II 2 0 4
GTG204 Gıda Mikrobiyolojisi 2 2 3
GZD206 Gıda Mikrobiyolojisi 3 2 5
GID102 İstatistik 2 0 2
GZD205 Kimya II 2 1 3
GTG204 Mesleki Matematik II 2 0 3
GZD201 Türk Dili II 2 0 2
GZD921 Türk Dili II 2 0 2
GZD203 Yabancı Dil II 2 0 2
GZD923 Yabancı Dil II 4 0 4
GZD153 Yaşam Becerileri ve Sosyal Etkinlik 2 0 2
Seçmeli Gıda Teknolojisi Bölümü1. Sınıf 2010 - 2011 Bahar Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 4
GZD252 Beden Eğitimi II 0 1 1
GOD155 Bilgi ve İletişim Teknolojisi 2 1 4
GZD251 Güzel Sanatlar II 0 1 1
GOD151 İletişim 2 0 2
GOD350 Kalite Yönetim Sistemleri 2 0 2
GTG209 Özel Gıda Ürünleri 3 1 4
Toplam AKTS: 61

2010 - 2011 Tek Ders(Bahar)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GTG206 Ambalaj ve Depolama 2 0 2
GTG201 Analitik Kimya 2 1 3
GZD912 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
GZD102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
GZD922 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
GZD202 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
GOD121 Bilgisayar I 1 1 2
GOD207 Bilgisayar II 1 1 2
GOD120 Genel Kimya 2 0 2
GTG116 Genel Mikrobiyoloji 2 2 4
GZD106 Genel Mikrobiyoloji 3 2 5
GTG203 Gıda Analizleri I 2 1 3
GTG208 Gıda Endüstrisi Makinaları 3 1 5
GTG118 Gıda İşleme İlke ve Makinaları I 2 1 4
GTG205 Gıda İşleme İlke ve Makinaları II 2 1 3
GZD108 Gıda Kimyası 3 0 3
GTG202 Gıda Kimyası 2 1 3
GZD107 Gıdalarda Temel İşlemler I 2 0 4
GZD207 Gıdalarda Temel İşlemler II 2 0 4
GTG204 Gıda Mikrobiyolojisi 2 2 3
GZD206 Gıda Mikrobiyolojisi 3 2 5
GTG117 Hijyen ve Sanitasyon 2 0 2
GZD105 Kimya I 2 1 3
GZD205 Kimya II 2 1 3
GTG115 Laboratuvar Tekniği 2 1 4
GOD119 Matematik 2 1 4
GTG104 Mesleki Matematik I 2 0 3
GTG204 Mesleki Matematik II 2 0 3
GZD101 Türk Dili I 2 0 2
GZD911 Türk Dili I 2 0 2
GZD201 Türk Dili II 2 0 2
GZD921 Türk Dili II 2 0 2
GZD103 Yabancı Dil I 2 0 2
GZD913 Yabancı Dil I 4 0 4
GZD923 Yabancı Dil II 4 0 4
GZD203 Yabancı Dil II 2 0 2
GZD153 Yaşam Becerileri ve Sosyal Etkinlik 2 0 2
Seçmeli ()
GZD152 Beden Eğitimi I 0 1 1
GZD152 Beden Eğitimi I 0 1 1
GZD252 Beden Eğitimi II 0 1 1
GOD155 Bilgi ve İletişim Teknolojisi 2 1 4
GOD355 Çevre Koruma 2 0 2
GZD151 Güzel Sanatlar I 0 1 1
GZD251 Güzel Sanatlar II 0 1 1
GOD151 İletişim 2 0 2
GOD350 Kalite Yönetim Sistemleri 2 0 2
GTG109 Laboratuvar Tekniği 3 1 4
GTG209 Özel Gıda Ürünleri 3 1 4
GOD153 Yaşam Becerileri ve Sosyal Etkinlik 2 0 2
Toplam AKTS: 109
2. Sınıf

2010 - 2011 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GTG306 Alkollü İçkiler Teknolojisi 2 1 4
GTG307 Fabrika Destek Hizmetleri ve İşlem Kontrolü 2 0 3
GTG303 Gıda Analizleri II 2 1 4
GTG302 Gıda Maddeleri Mevzuat ve Kalite Güvencesi 2 0 4
GTG305 Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2 1 4
GTG304 Süt ve Süt Ürünleri 3 1 5
Seçmeli ()
GTG353 Peynir Teknolojisi 2 0 3
GTG356 SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ 2 0 3
GTG351 Tahıl Ürünleri I 2 0 3
Toplam AKTS: 24

2010 - 2011 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GTG404 Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojisi 2 0 3
GTG402 Beslenme İlkeleri 2 0 3
GTG404 Bitkisel Yağ Teknolojisi 2 1 4
GTG407 Biyoteknoloji 2 0 4
GTG405 Et ve Balık İşleme Teknolojisi 2 1 4
GTG402 Et ve Ürünleri Teknolojisi II 2 1 3
GTG452 Gıda Katkı Maddeleri 2 0 3
GZD407 Gıda Katkı Maddeleri 2 0 3
GTG454 Gıdaların Soğukta ve Dondurularak Muhafazası 2 0 3
GTG408 Hijyen ve Sanitasyon 2 0 2
GZD406 Kalite Güvence ve Standartlar 2 0 2
GTG403 Meyve ve Sebze Teknolojisi II 2 0 4
GTG406 Özel Gıdalar Teknolojisi 2 1 5
STJON201 Staj 0 0 8
GTG401 Süt Teknolojisi II 3 1 5
GTG403 Tahıl İşleme Teknolojisi 2 1 4
GTG405 Tahıl Teknolojisi II 3 1 4
Seçmeli Gıda Teknolojisi Bölümü2. Sınıf 2010 - 2011 Bahar Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 4
GTG409 Beslenme İlkeleri 2 0 2
GTG410 Fonksiyonel Gıdalar 2 0 2
GOD453 Girişimcilik II 2 0 2
GTG412 İlk Yardım 3 0 4
GTG411 İşletme Yönetimi II 3 0 4
Toplam AKTS: 68

2010 - 2011 Tek Ders(Bahar)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GTG306 Alkollü İçkiler Teknolojisi 2 1 4
GTG404 Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojisi 2 0 3
GTG310 Araştırma Yöntem ve Teknikleri 2 0 3
GTG402 Beslenme İlkeleri 2 0 3
GTG404 Bitkisel Yağ Teknolojisi 2 1 4
GTG304 Bitkisel Yağ Teknolojisi 3 1 4
GTG407 Biyoteknoloji 2 0 4
GTG405 Et ve Balık İşleme Teknolojisi 2 1 4
GTG302 Et ve Ürünleri Teknolojisi I 2 1 3
GTG402 Et ve Ürünleri Teknolojisi II 2 1 3
GTG307 Fabrika Destek Hizmetleri ve İşlem Kontrolü 2 0 3
GTG303 Gıda Analizleri II 2 1 4
GTG452 Gıda Katkı Maddeleri 2 0 3
GZD407 Gıda Katkı Maddeleri 2 0 3
GTG454 Gıdaların Soğukta ve Dondurularak Muhafazası 2 0 3
GTG302 Gıda Maddeleri Mevzuat ve Kalite Güvencesi 2 0 4
GTG408 Hijyen ve Sanitasyon 2 0 2
GZD406 Kalite Güvence ve Standartlar 2 0 2
GTG305 Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2 1 4
GTG303 Meyve ve Sebze Teknolojisi I 3 1 5
GTG403 Meyve ve Sebze Teknolojisi II 2 0 4
GTG406 Özel Gıdalar Teknolojisi 2 1 5
GTG301 Süt Teknolojisi I 3 1 5
GTG401 Süt Teknolojisi II 3 1 5
GTG304 Süt ve Süt Ürünleri 3 1 5
GTG403 Tahıl İşleme Teknolojisi 2 1 4
GTG305 Tahıl Teknolojisi I 3 1 5
GTG405 Tahıl Teknolojisi II 3 1 4
Seçmeli ()
GTG307 Ambalajlama ve Depolama Teknikleri 3 0 3
GTG409 Beslenme İlkeleri 2 0 2
GTG308 Biyoteknoloji 3 0 3
GTG410 Fonksiyonel Gıdalar 2 0 2
GOD353 Girişimcilik 2 0 3
GOD453 Girişimcilik II 2 0 2
GTG412 İlk Yardım 3 0 4
GTG309 İşletme Yönetimi I 3 0 3
GTG411 İşletme Yönetimi II 3 0 4
GOD306 Meslek Etiği 2 0 2
GTG353 Peynir Teknolojisi 2 0 3
GTG356 SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ 2 0 3
GTG351 Tahıl Ürünleri I 2 0 3
Toplam AKTS: 105