Toggle navigation
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
29 Mart 2024, Cuma
English
Bologna Bilgi Sistemi
Anasayfa
Bologna Koordinatörlüğü
Politikalarımız
TNKÜ Kalite Politikası
TNKÜ Eğitim Öğretim Politikası
TNKÜ Araştırma Geliştirme Politikası
TNKÜ Uluslararasılaşma Politikası
TNKÜ Toplumsal Katkı Politikası
TNKÜ Yönetim Politikası
TNKÜ İnsan Kaynakları Politikası
TNKÜ Finansal Yönetim Politikası
TNKÜ Entegre Yönetim Sistemi Politikası
TNKÜ Bilgi Güvenliği Politikası
Akademik Takvim
Programlar
Doktora
Yüksek Lisans
Lisans
Ön Lisans
TYYÇ Ayrıntı
Önceki Öğrenmenin Tanınması
Yurt Dışında Alınan Eğitimin Tanınması
Genel Kabul Koşulları
Genel Kayıt Prosedürü
AKTS Dağılımı
Akademik Danışmanlık
Öğrenciler İçin Genel Bilgiler
Tekirdağ Hakkında
Sağlık Hizmetleri
Engelli Öğrenci Hizmetleri
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi
Öğrenciler için Finansal Destek
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
Öğrenim Hizmetleri
Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi
Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
Dil Dersleri
Spor ve Sosyal Yaşam
Öğrenci Toplulukları
Diploma Eki
Gıda Mühendisliği Kredili Ders Yapısı Şeması
1. Sınıf
2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ATİ101
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
2
0
2
BYLB121
Biyoloji
2
0
4
FZK113
Fizik I
2
2
5
ZGM101
Gıda Mühendisliğine Giriş
2
0
2
KRYP01
Kariyer Planlama
1
0
2
KMY002
Kimya
2
2
5
MAT125
Matematik I
3
2
6
TDİ101
Türk Dili I
2
0
2
YDİ101
Yabancı Dil I (İngilizce)
2
0
2
Toplam AKTS:
30
2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ATİ102
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
2
0
2
ZTB104
Ekonomi
2
0
2
ZTB118
Enformatik ve Bilgisayar Programlama
2
2
5
FZK114
Fizik II
2
2
5
MAT126
Matematik II
3
2
6
ZTB124
Mesleki Etik
1
0
1
ZTB114
Organik Kimya
2
2
5
TDİ102
Türk Dili II
2
0
2
YDİ102
Yabancı Dil II (İngilizce)
2
0
2
Toplam AKTS:
30
Yıllık Toplam AKTS:
60
2. Sınıf
2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ZTM221
Akışkanlar Mekaniği
2
0
4
ZTB211
Analitik Kimya
2
2
4
ZTB213
Diferansiyel Eşitlikler
2
0
3
ZGM205
Gıda Kimyası I
2
2
4
İSGL101
İş Sağlığı ve Güvenliği I
2
0
2
ZTM207
Kütle ve Enerji Denkliği
2
0
4
LMİ103
Mesleki İngilizce I
2
0
2
ZTB223
Moleküler Biyoloji Genetik
2
0
3
ZTM203
Termodinamik
3
0
4
Toplam AKTS:
30
2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ZTB210
Bilgisayar Destekli Teknik Çizim
1
2
4
ZTB222
Genel Mikrobiyoloji
2
2
4
ZGM212
Gıda Biyokimyası
3
0
3
ZGM214
Gıda Kimyası II
2
2
4
ZGM216
Isı ve Kütle Aktarımı
2
0
4
İSGL102
İş Sağlığı ve Güvenliği II
2
0
2
LMİ108
Mesleki İngilizce II
2
0
2
ZTB202
Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler
1
2
4
ZTM206
Reaksiyon Kinetiği
2
0
3
Toplam AKTS:
30
Yıllık Toplam AKTS:
60
3. Sınıf
2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ZGM313
Beslenme İlkeleri
3
0
3
ZGM301
Enstrümental Analizler
2
2
3
ZGM303
Gıda Güvenliği
3
0
3
ZGM305
Gıda Katkı Maddeleri
2
0
3
ZGM309
Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrol
2
0
3
ZGM307
Gıda Mikrobiyolojisi I
2
2
4
ZGM311
Temel İşlemler I
2
2
4
ZTE407
Yatırım Projeleri Hazırlama Tekniği
2
1
4
Seçmeli
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF GÜZ DÖNEMİ (GENEL SEÇMELİ)()
3
ZSGM 501
Enzim Bilimi
2
0
3
ZSGM 502
Fizikokimya
2
0
3
ZSGM 504
Fonksiyonel Gıdalar
2
0
3
ZSGM 504
Fonksiyonel Gıdalar
2
0
3
ZSGM 515
Peynir Teknolojisi
2
0
3
ZSGM 510
Süt Fizikokimyası
2
0
3
ZSGM 514
Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması
2
0
3
Toplam AKTS:
30
2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ZGM302
Gıda Ambalajlama
2
0
3
ZGM310
Gıda Biyoteknolojisi
2
0
4
ZGM304
Gıda İşletmelerinde Tesis ve Organizasyon
2
0
3
ZGM308
Gıda Mikrobiyolojisi II
2
2
4
ZGM314
Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi
2
2
4
ZGM306
Proses Kontrol
2
0
3
Staj01
Staj
0
2
5
ZGM312
Temel İşlemler II
2
2
4
Seçmeli
YENİ-3.Sınıf -BAHAR DÖNEMİ()
3
ZSGM 510
Süt Fizikokimyası
2
0
3
Toplam AKTS:
33
Yıllık Toplam AKTS:
63
4. Sınıf
2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ZGM405
Bitirme Tezi-I
0
2
2
ZGM401
Bitkisel Yağ Teknolojisi
2
2
4
ZGM403
Et ve Ürünleri Teknolojisi
2
2
4
ZGM413
Fermantasyon Teknolojisi
2
0
4
ZGM411
Gıda Mühendisliğinde Tasarım
2
2
5
ZGM407
Süt ve Ürünleri Teknolojisi
2
2
4
ZGM409
Tahıl İşleme Teknolojisi
2
2
4
Üniversite Seçmeli
Genel/Üniversite Seçmeli Ders Havuzundan Toplam 3 AKTS Alabilir
3
ARB317
Anadolu Kültür Tarih ve Arkeolojisi(Fen - Edebiyat Fak.-arkeo)
2
0
3
ZSTBT411
Bitki Gen Kaynakları(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.)
2
0
3
BMMS 404
Biyomedikal İşaret İşleme(Çorlu Müh. Fak.-Biyomed.Müh.)
3
0
5
HUK3107
Çevre Hukuku(Hukuk Fakültesi-Hukuk)
2
0
3
BYLB125
Çevre ve Toplum (Fen - Edebiyat Fak.-Biyoloji)
3
0
3
ZSTO124
Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.)
3
0
3
TDEB341
Edebiyat ve Müzik(Fen - Edebiyat Fak.-Tür.Dil.Ed)
2
0
4
KIMB320
Günlük Hayatımızda Kimya(Fen - Edebiyat Fak.-Kimya)
3
0
3
CMSB308
İklim Bilgisi (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.(İ.Ö.))
3
0
5
CMSB308
İklim Bilgisi (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.)
3
0
5
İHB103
İnsan-Hayvan Bağı ve Etkileşimi(Veteriner Fak.-Veteriner)
1
0
3
UNİSEC301
Japoncaya Giriş(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.)
4
0
4
KHS303
Kalıntı ve Halk Sağlığı(Veteriner Fak.-Veteriner)
1
0
3
ZSTO116
Küresel Isınma ve Arazi Bozulumu(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.)
3
0
3
VMT103
Medikal Terminoloji(Veteriner Fak.-Veteriner)
1
0
3
ZSZO313
Organik Hayvansal Üretim(Ziraat Fak.-Zootek.)
3
0
3
ZSTA316
Organik Tarım(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.)
2
0
3
MKSB438
Otomobil Gövdesi Yapısal Tasarımı(Çorlu Müh. Fak.-Mak.Müh.)
3
0
5
MKSB438
Otomobil Gövdesi Yapısal Tasarımı(Çorlu Müh. Fak.-Mak.Müh.(İ.Ö.))
3
0
5
MB201
Öğretim Teknolojileri(Spor Bil.Fak.-)
2
0
3
ZSTE412
Sosyal Girişimcilik(Ziraat Fak.-Tar.Ek.)
3
0
3
STAB318
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.)
2
0
3
COG331
Türkiye Coğrafyası(Fen - Edebiyat Fak.-Coğrafya)
2
0
3
TARHB241
Uygarlık Tarihi (Fen - Edebiyat Fak.-Tarih)
2
0
3
ZSBB 314
Üzüm Çeşitleri(Ziraat Fak.-BhBtk.)
3
0
3
ZSBB 306
Yeni Kültür Bitkileri(Ziraat Fak.-BhBtk.)
3
0
3
ZSZO314
Yerli Gen Kaynaklarının Korunması(Ziraat Fak.-Zootek.)
3
0
3
Toplam AKTS:
30
2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ZGM406
Bitirme Tezi-II
0
2
2
ZGM404
Gıda Mühendisliğinde Güncel Yaklaşımlar
2
0
4
Seçmeli
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4. SINIF BAHAR DÖNEMİ()
24
ZSGM 511
Duyusal Analiz Teknikleri
2
0
3
ZSGM 504
Fonksiyonel Gıdalar
2
0
3
ZSGM 505
Gıda Toksikolojisi
2
0
3
ZGM408
İşletmede Mesleki Eğitim
5
0
24
ZSGM 507
Özel ve Geleneksel Gıdalar
2
0
3
ZSGM 515
Peynir Teknolojisi
2
0
3
ZSGM 508
Soğuk Tekniği
2
0
3
ZSGM 509
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
2
0
3
ZSGM 514
Tarım ve Gıda Ürünleri Pazarlaması
2
0
3
ZSGM 503
Toplu Beslenme Sistemleri
2
0
3
Seçmeli
4. SINIF BAHAR DÖNEMİ-ÜNİVERSİTE SEÇMELİ ()
3
ZSGM 504
Fonksiyonel Gıdalar
2
0
3
Toplam AKTS:
33
Yıllık Toplam AKTS:
63