Matematik Lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimMatematik
Program DirektörüProf. Dr. Mahmut ERGÜT AKTS Koordinatörü: Doç. Dr. Erdal BAYRAM
Program TürüLisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiLisans
Kazanılan DereceMezun öğrenci Matematik Lisans diploması ile ödüllendirilir.
Eğitim TürüTam Zamanlı
Kayıt Kabul KoşullarıOrtaöğretimden Mezun Olmak
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek öğretim kurularında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Namık Kemal Üniversitesinin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, bölümlerin müfredatlarında yer alan zorunlu Yabancı dil dersi için her öğretim yılı başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları, Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240'dır. Öğrencilerin aynı zamanda varsa zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Program AmacıMatematik ve matematik ile ilgili alanlarda daha ileri düzeyde çalışma yapmak isteyenlere temel bilgileri vermek, öğrencilerin eğilim ve yeteneklerine yönelik mezuniyet sonrası iş sahibi olabilecekleri programları uygulamak, profesyonel iş ve araştırma sürecinde; çağdaş düzeyde bilimsel düşünce ve araştırma yeteneğine sahip lisans düzeyinde matematikçi yetiştirmektir. Bu amaçla, Matematik Bölümünde genel olarak "bilimsel düşünme" yeteneğinin geliştirilmesine, özel olarak da pür matematik ve uygulamalı matematik alanlarında akademik çalışmalar yapabilecek bilim adamlarının yetişmesini sağlamaya yönelik öğretim yapılmaktadır.
Mezunların Mesleki ProfilleriÖğrenciler için en tavsiye edilen devam yolu, öğrencinin yüksek lisans, doktora vb. yaparak araştırmaya yönelmesidir. Mezun öğrencilerin, araştırma görevlisi olması için yeterli düzeyde ingilizce bilgisini gösteren bir sınavı ve ayrıca ALES sınavını geçmeleri gerekmektedir. Öğrenci araştırmaya yönelmek istemezse, formasyon alarak, matematik eğitmeni ve öğretmeni olabilir ve ya matematiğin kullanıldığı devlet kurumlarında çalışabilir. Bunun için KPSS sınavlarında başarı göstermesi gerekmektedir. Aynı şekilde, özel şirketlerde de çalışma pozisyonları bulma şansı yüksekdir.
Bir Üst Dereceye GeçişLisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Her dönem en az bir vize sınavı uygulanır. Vizelerin yanı sıra, her dönemin başında verilen dönem içeriğinde tarihleri belirtilen proje ve ödevler verilir. Her dönemin sonunda, öğrencinin final sınavına girmek zorundadır. Kriterler (ara sınav, proje, ödev ve final gibi) ve dönem sonu notuna etki oranları dönem başında dağıtılan ve/veya web sitesinde yayınlanan ders içerikleri açık biçimde belirtilir. Öğrenci yönetmeliği ve akademik takvime göre final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih ve yer ve zamanlarda yapılır.  Öğrencinin dönem sonu notu ders sorumlusu tarafından ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre verilir. 

Namık Kemal Üniversitesinde geçme notu 100 üzerinden 60’tır. Ancak Final ya da bütünleme sınav sonucunun en az 50 olması zorunludur. Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile yarıyıl/yıl sonu sınavında veya bütünleme sınavında alınan notun %70’inin toplamıdır. Ancak, bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ilgili fakülte/yüksekokul kurulunca karar alınmak ve yarıyıl başında ilan edilmek şartıyla ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile %50’si arasında, yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notun %70’i ile %50’si arasında değişebilen ve oranlar toplamı %100 olacak şekilde de hesaplanabilir. Hesaplama sonucunda, ondalık noktadan sonra gelen ilk sayı beşten küçük ise bir alt tam sayıya, beş veya beşten büyük ise bir üst tam sayıya yükseltilerek kesinleştirilir.

http://oidb.nku.edu.tr/yonetmenlik/2011eos.pdf adresinde bulunabilir.

Dönem sonu-bütünleme notu dersin sorumlusu tarafından değerlendirme kriterleriyle birlikte Öğrenci İşlerine teslim edilir. Dönem sonu ve bütünleme notları öğrenci bilgi sisteminde yayınlanarak ilan edilir. 

Notlar:

Alınan her ders için öğrenciye dönem notu olarak aşağıda belirtilen harf notları verilir.  Harf notları, katsayı ve oran karşılıkları aşağıdaki gibidir.Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir:

 

Puan

Harfli Notu

Katsayı

Başarı Durumu

90-100

AA

4.00

Başarılı

80-89

BA

3.50

Başarılı

70-79

BB

3.00

Başarılı

65-69

CB

2.50

Başarılı

60-64

CC

2.25

Başarılı

50-59

DD

2.00

Başarısız

30-49

FD

1.00

Başarısız

0-29

FF

0.00

Başarısız

 

Öğrenciler DD, FD yada FF aldıkları dersleri dersin açıldığı ilk dönem almak zorundadırlar.

Başarılı Öğrenciler

Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 ile 3.49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; ortalaması 3.50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.

 

Eğitim Öğretim Metotları

 Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

*EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme ve Anlamlandırma

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Özel Destek / Yapısal Örnekler

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Rol Yapma / Drama

Önceden planlanmış özel beceriler

Standart derslik teknolojileri, özel donanım

Problem Çözme

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Vaka Çalışması

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Beyin Fırtınası

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

KüçükGrup Tartışması

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Gösterim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Benzetim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, Bilişim becerileri

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet,
Web tabanlı tartışma forumları

Saha/Arazi Çalışması

Gözlem/durumları işleme, Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Laboratuar

Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması

Özel donanım

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

İnceleme/Anket Çalışması

Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Panel

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Konuk Konuşmacı

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz,
özel donanım

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri/ Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler

 

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

Program Çıktıları

1-Bağımsız entelektüel düşünce yeteneği geliştirme
2-Karşılaştığı problem veya durumlara analitik ve eleştirel bir yaklaşım getirme, benzerlik kurma ile akıl yürütme ve entelektüel düşünmeyi geliştirme
3-Matematiği anlama, idrak etme ve etkili kullanma için gerekli analitik yetenekler ve perspektif geliştirme.
4-Matematiğin farklı alanlarındaki bilgileri birleştirerek, bireysel ve grup çalışması ile problem çözebilme ve başka çözümler için etkin sonuçlar çıkarabilme.
5-Matematiğin fiziksel ve sosyal bilimler ile ilgisini ve bu alanlardaki öneminin farkındalığını geliştirme.
6-Matematiğin, kapsamının, uygulamalarının, tarihinin, problemlerinin, metotlarının ve hem bir bilim hem de entelektüel bir disiplin olarak insanlığa yararlarının kapsamlı bilgisini gösterme
7-Matematiksel ifadeleri okuma, anlama, formülleştirme ve uygulama
8-Matematikteki ve günlük hayattaki doğru ve yanlış ispatları ayırt edebilme.
9-Semboller, matematiksel ifadeler ve grafikler kullanarak yazılı ve sözlü anlatım becerisi gösterme
10-Teknolojiyi, matematiği incelemede, anlamada ve uygulamada etkin bir araç olarak kullanma.
11-Tümevarım, olmayana ergi gibi yöntemleri kullanarak ya da aksiyomları ve daha önce ispatlanmış teoremleri kullanarak ispat yapabilme
12-Yaşam boyu bilimsel sorgulama, öğrenme ve üretmeye eğilimli olma

Müfredat

Matematik Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MATB107 Analitik Geometri I 4 0 5
MATB105 Analiz I 4 2 6
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
MATB109 Fizik l 3 2 5
KRYP01 Kariyer Planlama 1 0 2
MATB103 Soyut Matematik I 4 0 6
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MATB120 Analitik Geometri II 4 0 6
MATB112 Analiz II 4 2 7
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
MATB108 Fizik lI 3 2 5
MATB104 Soyut Matematik II 4 0 6
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

2. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MATB221 Adi Diferansiyel Denklemler 4 0 5
MATB211 Analiz III 4 2 7
MATB203 Bilgisayar Proglamlama I 2 2 4
MATB201 Lineer Cebir I 4 0 6
MATB209 Olasılık ve İstatistik 4 0 5
Üniversite Seçmeli Genel/Üniversite Seçmeli Ders Havuzundan Toplam 3 AKTS Alabilir 3
ARB317 Anadolu Kültür Tarih ve Arkeolojisi(Fen - Edebiyat Fak.-arkeo) 2 0 3
ZSTBT411 Bitki Gen Kaynakları(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.) 2 0 3
BMMS 404 Biyomedikal İşaret İşleme(Çorlu Müh. Fak.-Biyomed.Müh.) 3 0 5
HUK3107 Çevre Hukuku(Hukuk Fakültesi-Hukuk) 2 0 3
BYLB125 Çevre ve Toplum (Fen - Edebiyat Fak.-Biyoloji) 3 0 3
ZSTO124 Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 3 0 3
TDEB341 Edebiyat ve Müzik(Fen - Edebiyat Fak.-Tür.Dil.Ed) 2 0 4
ZSGM 504 Fonksiyonel Gıdalar (Ziraat Fak.-Gıd.Müh.) 2 0 3
KIMB320 Günlük Hayatımızda Kimya(Fen - Edebiyat Fak.-Kimya) 3 0 3
CMSB308 İklim Bilgisi (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.(İ.Ö.)) 3 0 5
CMSB308 İklim Bilgisi (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
İHB103 İnsan-Hayvan Bağı ve Etkileşimi(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
UNİSEC301 Japoncaya Giriş(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.) 4 0 4
KHS303 Kalıntı ve Halk Sağlığı(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
ZSTO116 Küresel Isınma ve Arazi Bozulumu(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 3 0 3
VMT103 Medikal Terminoloji(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
ZSZO313 Organik Hayvansal Üretim(Ziraat Fak.-Zootek.) 3 0 3
ZSTA316 Organik Tarım(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
MKSB438 Otomobil Gövdesi Yapısal Tasarımı(Çorlu Müh. Fak.-Mak.Müh.) 3 0 5
MKSB438 Otomobil Gövdesi Yapısal Tasarımı(Çorlu Müh. Fak.-Mak.Müh.(İ.Ö.)) 3 0 5
MB201 Öğretim Teknolojileri(Spor Bil.Fak.-) 2 0 3
ZSTE412 Sosyal Girişimcilik(Ziraat Fak.-Tar.Ek.) 3 0 3
STAB318 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
COG331 Türkiye Coğrafyası(Fen - Edebiyat Fak.-Coğrafya) 2 0 3
TARHB241 Uygarlık Tarihi (Fen - Edebiyat Fak.-Tarih) 2 0 3
ZSBB 314 Üzüm Çeşitleri(Ziraat Fak.-BhBtk.) 3 0 3
ZSBB 306 Yeni Kültür Bitkileri(Ziraat Fak.-BhBtk.) 3 0 3
ZSZO314 Yerli Gen Kaynaklarının Korunması(Ziraat Fak.-Zootek.) 3 0 3
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MATB212 Analiz IV 4 2 7
MATB204 Bilgisayar Proglamlama II 2 2 5
MATB214 Kısmi Diferansiyel Denklemler 4 0 7
MATB202 Lineer Cebir II 4 0 5
MATB216 Topolojiye Giriş 4 0 6
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

3. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MATB375 Diferansiyel Geometri I 4 0 5
MATB315 Fonksiyonel Analiz I 4 0 6
MATB311 Kompleks Fonksiyonlar Teorisi I 4 0 7
MATB313 Soyut Cebir ve Sayılar Teorisi I 4 0 7
Seçmeli MATEMATİK BÖLÜMÜ 3. SINIF GÜZ DÖNEMİ SEÇMELİ DERSLERİ() 5
MATB389 Matematik İstatistik 4 0 5
MATB355 Vektörel Analiz 4 0 5
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MATB376 Diferansiyel Geometri II 4 0 5
MATB316 Fonksiyonel Analiz II 4 0 6
MATB312 Kompleks Fonksiyonlar Teorisi II 4 0 7
MATB314 Soyut Cebir ve Sayılar Teorisi II 4 0 7
Seçmeli MATEMATİK BÖLÜMÜ 3. SINIF BAHAR DÖNEMİ SEÇMELİ DERSLERİ() 5
MATB390 Fourier Analizi 4 0 5
MATB386 Yaklaşım Teorisi 4 0 5
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

4. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MATB212 Analiz IV 4 2 7
MATB312 Kompleks Fonksiyonlar Teorisi II 4 0 7
MATB413 Reel Analiz 4 0 6
Seçmeli MATEMATİK BÖLÜMÜ 4.SINIF GÜZ YARIYILı() 24
MATB417 Kodlama Teorisine Giriş 4 0 6
MATB439 Mesleki İngilizce I 4 0 6
MATB427 Optimizasyon 4 0 6
MATB409 Projektif Geometri I 4 0 6
MATB435 Sonlu Elemanlar Analizi 4 0 6
MATB491 Uygulamalı Matematik I 4 0 6
Toplam AKTS: 44

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MATB408 Bitirme Ödevi 0 2 6
Seçmeli MATEMATİK BÖLÜMÜ 4.SINIF BAHAR DÖNEMİ() 24
MATB438 Çok Değişkenli İstatistik 4 0 6
MATB434 Grup Teorisi 4 0 6
MATB4001 Kriptoloji 4 0 6
MATB450 Mesleki İngilizce II 4 0 6
MATB410 Projektif Geometri II 4 0 6
MATB492 Uygulamalı Matematik II 4 0 6
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 74

Ders & Program Çıktıları Matrisi

MATB105 Analiz I
#
455144545152
455144545152
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
#
433544543334
433544543334
433544543334
433544543334
433544543334
433544543334
433544543334
433544543334
433544543334
MATB109 Fizik l
#
110021002000
110021002000
110021002000
110021002000
110021002000
110021002000
110021002000
110021002000
110021002000
KRYP01 Kariyer Planlama
#
000000000000
040000000000
400000000000
200000000000
400000000000
MATB103 Soyut Matematik I
#
232222323232
232222323232
TDİ101 Türk Dili I
#
541311111115
541311111115
541311111115
541311111115
541311111115
541311111115
541311111115
541311111115
541311111115
541311111115
541311111115
541311111115
541311111115
541311111115
541311111115
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce)
#
311411211133
311411211133
311411211133
311411211133
311411211133
311411211133
MATB112 Analiz II
#
211441133113413151134141
211441133113413151134141
211441133113413151134141
211441133131143115134114
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
#
453445544454
453445544454
453445544454
453445544454
MATB108 Fizik lI
#
000000000000
400000000000
000000000000
000000000000
000000000000
000000000000
MATB104 Soyut Matematik II
#
333333222222333333223333
333333222222333333223333
333333222222333333223333
333333222222333333223333
333333222222333333223333
333333222222333333223333
TDİ102 Türk Dili II
#
221111211111
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce)
#
211111111313
MATB211 Analiz III
#
333333333333
333333333333
333333333333
333333333333
333333333333
MATB203 Bilgisayar Proglamlama I
#
334552433313
334552433313
334552433313
MATB201 Lineer Cebir I
#
232133243311
232133243311
232133243311
MATB209 Olasılık ve İstatistik
#
000000000000
000000000000
000000000000
000000000000
000000000000
MATB212 Analiz IV
#
333333333333
333333333333
333333333333
MATB204 Bilgisayar Proglamlama II
#
341331111513
341331111513
341331111513
341331111513
341331111513
341331111513
341331111513
MATB214 Kısmi Diferansiyel Denklemler
#
554544455454
554544455454
554544455454
554544455454
554544455454
554544455454
MATB202 Lineer Cebir II
#
233242343324
233242343324
233242343324
MATB216 Topolojiye Giriş
#
511541133151154114125114
MATB375 Diferansiyel Geometri I
#
000000000000
000000000000
000000000000
000000000000
554433534353
MATB315 Fonksiyonel Analiz I
#
354523424353
354523424353
354523424353
354523424353
354523424353
MATB311 Kompleks Fonksiyonlar Teorisi I
#
233411434142
233411434142
233411434142
233411434142
MATB313 Soyut Cebir ve Sayılar Teorisi I
#
455433555354
455433555354
455433555354
455433555354
MATB389 Matematik İstatistik
#
304440500030
004400000000
304400505000
004440000000
004400000500
004400000000
034400000000
034440400000
MATB355 Vektörel Analiz
#
445443534353
445443534353
445443534353
445443534353
MATB376 Diferansiyel Geometri II
#
555555555555
MATB316 Fonksiyonel Analiz II
#
134114141331411251135113
134114141331411251135113
134141143131142115311531
MATB312 Kompleks Fonksiyonlar Teorisi II
#
444311312133
MATB314 Soyut Cebir ve Sayılar Teorisi II
#
554544534444
445543433355
MATB390 Fourier Analizi
#
455544544343
455544544343
455544544343
455544544343
455544544343
455544544343
MATB386 Yaklaşım Teorisi
#
555545534554
555545534554
555545534554
111111111111
MATB212 Analiz IV
#
134342534354
134342534354
134342534354
MATB312 Kompleks Fonksiyonlar Teorisi II
#
444311312133
MATB413 Reel Analiz
#
113311313131
113311423241
113311423231
113311423241
113311423241
113311423241
MATB427 Optimizasyon
#
234433525232
234433525232
234433525232
MATB409 Projektif Geometri I
#
000000000000
000000000000
000000000000
000000000000
000000000000
534323555343
MATB435 Sonlu Elemanlar Analizi
#
444455434555
444444444555
444444444455
445544444444
MATB491 Uygulamalı Matematik I
#
342432334334
342432334334
342432334334
MATB408 Bitirme Ödevi
#
443344445443
MATB438 Çok Değişkenli İstatistik
#
515114155151151551511414
515141515115155151154141
MATB434 Grup Teorisi
#
445533353355
445533353355
445533353355
MATB450 Mesleki İngilizce II
#
334434443343
434334443343
434344443343
MATB410 Projektif Geometri II
#
515115514114511551415151