Örneklerle Mezunların Mesleki Profilleri

Bölüm mezunları gıda üretimi, gıda üretim ve depolama proseslerinin tasarımı, bu süreçlerde kullanılan ünitelerin tasarımı ve üretimi, gıda güvenilirliğinin sağlanması ve denetimi, biyoteknolojinin gıda üretimi ve güvenilirliği için geliştirilmesi ve uygulanması, gıda kalite kontrolü, gıda ambalaj malzemeve sistemlerinin geliştirilmesi, gıda sektörüne yönelik araştırma ve geliştirme alanlarında çalışma imkanları bulmaktadırlar. Mezunlar ya akademik çalışmalara devam etmekte ya da gıda endüstrisinin çeşitli dallarında çalışmaya başlamaktadır. Çalışma alanları; Özel Sektör (Alkollü İçecekler, Alkolsüz İçecekler, Baharatlar, Bal, Bebek Mamaları ve Ek Besinleri, Çay-Kahve ve Kakao Ürünleri, Çerezler ve Kuruyemiş, Et ve Et Ürünleri, Gıda Katkı Maddeleri, Hububatlar ve Baklagiller, İçme Suyu, Meyve ve Sebze Ürünleri, Pastacılık Ürünleri ve Hammaddeleri, Su Ürünleri, Süt ve Süt Ürünleri, Şeker ve Şekerli Ürünler, Un ve Unlu Mamuller, Yağlar ve Yağlı Tohumlar, Hazır Yemek Fabrikaları, Belgelendirme Firmaları, Kalite ve Danışmalık şirketleri) Kamu Sektörü (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Tarım Bakanlığı İl Kontrol Laboratuvarları, TÜBİTAK, Devlet Planlama Teşkilatı, Türkiye İstatistik Kurumu, Türk Standartları Enstitüsü, İl Sağlık Müdürlükleri, Belediyeler, Gümrük Müsteşarlığı) Akademisyenlik (Akademik kariyer yapmak isteyen mezunlarımız hem Bölümümüzde hem de dünya çapında kabul gören Avrupa ve Amerika´daki üniversiteler tarafından lisansüstü eğitim için araştırmalar yapmak üzere burslu/burssuz olarak kabul edilmektedirler) Kendi İşini Kurma