Temel Öğrenim Çıktıları

1-Dilbilim ve yazın alanlarında araştırmacı formasyonu kazanır.
2-Farklı kültürleri ve yapıtlarını okur ve izleyen etkin okurlar yaratır.
3-Türk dili, edebiyatı ve kültürü alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgileri farklı bilim alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirir, çözümler ve yeni bilgiler üretir.
4-Türk dili, edebiyatı ve kültürü alanında geliştirilen araştırma yöntem ve tekniklerini kuram ve uygulama düzeyinde kullanır.
5-Türk dili, edebiyatı ve kültürü alanında güncel gelişmeleri ve yürütülen projeleri, nicel ve nitel verilerle destekleyerek alanındaki ve alan dışındaki gruplara uygun iletişim araçlarıyla aktarır.
6-Türk dili, edebiyatı ve kültürü alanında karşılaşılan sorunları en uygun araştırma yöntem ve tekniklerini kullanarak çözümler.
7-Türk dili, edebiyatı ve kültürü alanında lisans düzeyinde kazanılan yeterliliklere dayalı olarak, bu alanlarla ilgili kaynakları etkin biçimde kullanır.
8-Türk dili, edebiyatı ve kültürü alanında uzmanlık düzeyinde edindiği bilgileri toplum yararına kullanır ve çalışmalarını bağımsız olarak yürütür.
9-Türk dili, edebiyatı ve kültürü alanıyla ilgili güncel gelişmeleri izleyerek, yürütülen bilimsel etkinliklere destek verir ve alanındaki kişileri bu konularda bilgilendirir.
10-Türk Dili ve edebiyatı ve kültürü üzerine yapılan çalışmaların disiplinler arası boyutunu bilir ve ilgili beşeri ve sosyal bilim alanlarının verilerinden yararlanır.
11-Üst düzeyde dil ve edebiyat öğretimi gerçekleştirir.