http://iibf-ui.web.nku.edu.tr/

Uluslararası İlişkiler Lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimUluslararası İlişkiler
Program DirektörüProf.Dr. Hakan CAVLAK
Program TürüLisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiLisans
Kazanılan DereceMezun olunduğunda Uluslararası İlişkiler Lisans diplomasına sahip olunur. Ünvanı ise Uluslararası İlişkiler Uzmanı´dır.
Eğitim TürüTam Zamanlı
Kayıt Kabul KoşullarıOrtaöğrenim Mezunu olmak.
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek öğretim kurularında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Namık Kemal Üniversitesi´nin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, bölümlerin müfredatlarında yer alan zorunlu Yabancı dil dersi için her öğretim yılı başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar.
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları, Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240'dır. Öğrencilerin aynı zamanda varsa zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Program AmacıBölümümüz uluslararası alandaki akademik çalışmalara aşina, uluslararası-ulusal akademik işbirliği ve çalışmalara açık, bölgesel çalışmalardan haberdar, Dünya politikasını yorumlarken çok yönlü çözümleme yapabilme kapasitesine sahip, bu amaçla gerekli kuramsal, tarihi ve uygulamaya yönelik bilgi ve beceriye sahip öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.Bu amaçla Uluslararası İlişkiler Bölümü temel meslek derslerinin yanında anabilim dallarının ilgi alanlarına yönelik seçmeli uzmanlık derslerinin de çeşitli olmasına, öğrencilerinin bilimsel faaliyetlerini İngilizce olarak da yürütebilmeleri için gerekli olanakların yaratılmasına önem vermektedir.
Mezunların Mesleki ProfilleriBölümümüzün mezunları tercihleri doğrultusunda hem ulusal hem uluslararası alanda çalışabilme imkanına sahiptirler. Bölümümüzden mezun olduktan sonra meslek seçimleri geniş bir yelpazede gerçekleşebilir. Kamu meslek kuruluşlarında (Dış İşleri Bakanlığı ve çeşitli kurumların ilgili birimleri) çalışabilecekleri gibi mezunlarımız çeşitli uluslararası/ulusal kurum ve örgütlerde ( BM, NATO, UNESCO, AB Ofisi vb), STK’larda (Strateji Merkezleri, Toplum Merkezleri, bölgesel/küresel Politika Merkezleri vb), basın-yayın kuruluşlarının ilgili merkezlerinde araştırmacı ve danışman olarak çalışabilirler.
Bir Üst Dereceye GeçişLisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Her dönem en az bir vize sınavı uygulanır. Vizelerin yanı sıra, her dönemin başında verilen dönem içeriğinde tarihleri belirtilen proje ve ödevler verilir. Her dönemin sonunda, öğrencinin final sınavına girmek zorundadır. Kriterler (ara sınav, proje, ödev ve final gibi) ve dönem sonu notuna etki oranları dönem başında dağıtılan ve/veya web sitesinde yayınlanan ders içerikleri açık biçimde belirtilir. Öğrenci yönetmeliği ve akademik takvime göre final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih ve yer ve zamanlarda yapılır.  Öğrencinin dönem sonu notu ders sorumlusu tarafından ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre verilir. 

Namık Kemal Üniversitesinde geçme notu 100 üzerinden 60’tır. Ancak Final ya da bütünleme sınav sonucunun en az 50 olması zorunludur. Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile yarıyıl/yıl sonu sınavında veya bütünleme sınavında alınan notun %70’inin toplamıdır. Ancak, bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ilgili fakülte/yüksekokul kurulunca karar alınmak ve yarıyıl başında ilan edilmek şartıyla ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile %50’si arasında, yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notun %70’i ile %50’si arasında değişebilen ve oranlar toplamı %100 olacak şekilde de hesaplanabilir. Hesaplama sonucunda, ondalık noktadan sonra gelen ilk sayı beşten küçük ise bir alt tam sayıya, beş veya beşten büyük ise bir üst tam sayıya yükseltilerek kesinleştirilir.

Dönem sonu-bütünleme notu dersin sorumlusu tarafından değerlendirme kriterleriyle birlikte Öğrenci İşlerine teslim edilir. Dönem sonu ve bütünleme notları öğrenci bilgi sisteminde yayınlanarak ilan edilir. 

Notlar:

Alınan her ders için öğrenciye dönem notu olarak aşağıda belirtilen harf notları verilir.  Harf notları, katsayı ve oran karşılıkları aşağıdaki gibidir.Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir:

 

Puan         Harfli Notu          Katsayı       Başarı Durumu

90-100              AA                     4,00                 Başarılı

80-89                 BA                     3,50                 Başarılı

70-79                 BB                     3,00                 Başarılı

65-69                 CB                     2,50                 Başarılı

60-64                 CC                     2,00                 Başarılı

50-59                 DD                     1,50                Başarısız

30-49                 FD                     1,00                Başarısız

0-29                    FF                     0,00                Başarısız

 

Öğrenciler DD, FD yada FF aldıkları dersleri dersin açıldığı ilk dönem almak zorundadırlar.

Başarılı Öğrenciler

Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 ile 3.49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; ortalaması 3.50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.

 

 

Eğitim Öğretim Metotları

Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

*EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme ve Anlamlandırma

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Özel Destek / Yapısal Örnekler

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Rol Yapma / Drama

Önceden planlanmış özel beceriler

Standart derslik teknolojileri, özel donanım

Problem Çözme

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Vaka Çalışması

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Beyin Fırtınası

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

KüçükGrup Tartışması

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Gösterim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Benzetim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, Bilişim becerileri

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet,
Web tabanlı tartışma forumları

Saha/Arazi Çalışması

Gözlem/durumları işleme, Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Laboratuar

Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması

Özel donanım

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

İnceleme/Anket Çalışması

Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Panel

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Konuk Konuşmacı

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz,
özel donanım

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri/ Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler

 

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

 

 Ders müfredatı sosyal bilimlerin değişik alanlarından oluşmaktadır. 

Bölümümüz öğretim planında belirtilmiş derslerden başarılı olunmalıdır. Öğrenciler kayıt yaptırdıktan sonra 1. Sınıf eğitimine başlarlar.

 

Program Çıktıları

1-Birincil kaynak ve literatür taramayı bilir, analitik düşünme ve veriyi yorumlama becerisine sahip olur.
2-Derslerde öğrenilen bilgi ve becerileri, ödevlerini zamanında tamamlama, sınavlara hazırlanma ve grup projelerinde sorumluluk alarak bağımsız bir şekilde uygulayabilir.
3-Eleştirel düşünme, problem çözme ve analitik becerileri geliştirirler ve araştırma projeleri ve sunumlar gibi uygulama becerileri kazanırlar.
4-İsteğe bağlı staj yaparak alanıyla ilgili uygulamalı deneyim kazanır.
5-Türkçe yazılı ve sözlü iletişim yeterliliğine sahip olur; alanıyla ilgili iletişim kurabilecek düzeyde bir yabancı dili kullanır.
6-Uluslararası İlişkiler alanındaki güncel gelişmelere dair görüşlerini analitik olarak ortaya koyabilme, geliştirebilme ve olayları yorumlamada kullanabileceği entelektüel donanımı edinir.
7-Uluslararası İlişkiler disiplini ve bu disiplinin ilişkili olduğu diğer bilim dalları için gerekli olan temel kavramları anlayabilir ve bunları yorumlar.
8-Uluslararası ilişkiler ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması ve uygulanması aşamalarında toplumsal bilimsel ve etik değerlere sahiptir.
9-Uluslararası ilişkilerin klasik ve güncel kuramları, aralarındaki farklılıkları ve ilişkileri tanımlar ve değerlendirir.
10-Uluslararası ilişkiler konularında etkili bir şekilde iletişim kurabilme ve uluslararası sorunlara öğrenci topluluk faaliyetleri ile çözüm üretebilme becerilerini geliştirir.
11-Uluslararası ilişkilerle ilgili temel ve güncel literatürü takip eder, gerekli görsel, işitsel ve yazılı kaynaklara ulaşma yöntemlerini öğrenir, bu kaynakların niteliğini değerlendirir.

Müfredat

Uluslararası İlişkiler Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
İKTB103 Hukukun Temel Kavramları 3 0 4
İKTB101 İktisada Giriş I 3 0 4
Uİ 106 Medeniyetler Tarihine Giriş 3 0 5
Uİ 101 Siyaset Bilimine Giriş I 3 0 6
Uİ 104 Sosyoloji´ye Giriş 3 0 5
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
İKTB406 Anayasa Hukuku 3 0 5
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
İKTB303 İstatistik 3 0 5
Uİ 203 Protokol Kuralları 3 0 4
Uİ 201 Siyaset Bilimine Giriş II 3 0 5
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
Uİ 202 Uluslararası İlişkilere Giriş 3 0 5
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

2. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
Uİ 305 Avrupa Bütünleşmesi I 3 0 5
LMİ113 Mesleki İngilizce I 3 0 5
Uİ 302 Siyasal Düşünceler Tarihi I 3 0 5
Uİ 301 Siyasi Tarih I 3 0 5
Seçmeli Uluslararası ilişkiler 2. sınıf güz dönemi seçmeli dersler() 10
Uİ 306 Uluslararası Örgütler 3 0 5
Uİ 307 Uluslararası Politika 3 0 5
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
Uİ 404 Avrupa Bütünleşmesi II 3 0 5
LMİ114 Mesleki İngilizce II 3 0 5
Uİ 402 Siyasal Düşünceler Tarihi II 3 0 5
Uİ 401 Siyasi Tarih II 3 0 5
Seçmeli Uluslararası ilişkiler 2. sınıf bahar dönemi seçmeli dersler() 10
Uİ 410 Küreselleşme 3 0 5
Uİ 409 Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri 3 0 5
Uİ 403 Türk Siyasi Hayatı 3 0 5
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

3. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
Uİ 609 Dış Politika Analizi 3 0 5
LMİ117 Mesleki İngilizce III 3 0 5
Uİ 501 Uluslararası Hukuk I 3 0 5
Uİ 502 Uluslararası İlişkiler Teorileri 3 0 5
Uİ 502 Uluslararası İlişkiler Teorileri 3 0 5
Seçmeli Uluslararası ilişkiler 3. sınıf güz dönemi seçmeli dersler()() 15
Uİ 511 Ortadoğu´da Devlet ve Toplum 3 0 5
Uİ 508 Siyasi Coğrafya (Jeopolitik) 3 0 5
Uİ 503 Uluslararası Ekonomi Politik 3 0 5
Uİ 510 Uluslararası Kriz Yönetimi 3 0 5
Toplam AKTS: 40

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
Uİ 609 Dış Politika Analizi 3 0 5
LMİ118 Mesleki İngilizce IV 3 0 5
Uİ 602 Uluslararası Hukuk II 3 0 5
Seçmeli 3 sınıf bahar dönemi (10acts)() 10
Uİ 603 Siyasal İletişim 3 0 5
Uİ 614 Teknoloji Toplumu 3 0 5
Uİ 604 Uluslararası Güvenlik Stratejileri 3 0 5
Seçmeli kariyer planlama() 2
KRYP01 Kariyer Planlama 1 0 2
Üniversite Seçmeli Genel/Üniversite Seçmeli Ders Havuzundan Toplam 3 AKTS Alabilir 3
CMSB305 AB ve Türkiye’de Çevre Politikaları (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
APT304 Apiterapi(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
İFS818 Arapça´ya Giriş(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
IMSB422 Araştırma ve Raporlama Teknikleri(Çorlu Müh. Fak.-İnş.Müh.) 3 0 5
MİMS027 Araştırma Yöntemleri(Güz. San.,Tas. ve Mim. Fak.-Mimarlık) 3 0 3
UNİSEC004 Besin Hijyeni(S.B.F-Bes.Diy.) 2 0 3
FİZB220 Bilim Tarihi(Fen - Edebiyat Fak.-Fizik) 3 0 3
TBT 411 Bitki Gen Kaynakları(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.) 2 0 4
ZSTBT411 Bitki Gen Kaynakları(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.) 2 0 3
ÇEKO405 Çalışan Sağlığı ve Güvenliği(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-Çal.Eko.End.İlş) 3 0 5
ZSTO124 Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 3 0 3
İŞLB611 Finans Yönetimi(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-İşlt.) 3 0 5
ZSGM 504 Fonksiyonel Gıdalar (Ziraat Fak.-Gıd.Müh.) 2 0 3
ZSTE352 Girişimcilik(Ziraat Fak.-Tar.Ek.) 3 0 3
İŞLB810 Girişimcilik II(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-İşlt.) 3 0 5
İFS808 Güncel İnanç Problemleri(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
CMSB308 İklim Bilgisi (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
İDEB312 İngiliz Kültür Tarihi(Fen - Edebiyat Fak.-İng.Dil.Ed.) 2 0 3
UNİSEC304 Japon Toplumu(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.(İ.Ö)) 4 0 4
CMSB301 Kentleşme ve Çevresel Etkileri (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
İFS815 Kuran´da Ana Konuları (İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
İFS814 Kur’an Okuma ve Tecvid(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
VMF104 Medikal Fotoğrafçılık(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 1 3
PSK210 Mutluluk(Fen - Edebiyat Fak.-Psikoloji) 2 0 4
UNİSEC007 NAMIK KEMAL(Fen - Edebiyat Fak.-Tür.Dil.Ed) 2 0 3
ZSZO313 Organik Hayvansal Üretim(Ziraat Fak.-Zootek.) 3 0 3
ZSTA316 Organik Tarım(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
ENMBS403 Rekabet Yönetimi(Çorlu Müh. Fak.-End.Müh.) 3 0 5
İFS817 Siyer-i Nebi(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
BSYSGK 407 Spor ve Turizm(Spor Bil.Fak.-) 2 0 4
UNİSEC302 Temel Japonca(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.) 4 0 4
STAB318 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
TÇE001 Türk Müziği(Türk Müziği Devlet Kons.-Çalgı Eğitimi) 3 0 3
MLYB701 Türk Vergi Sistemi I (İktisadi ve İdari Bil. Fak.-Maliye) 3 0 5
ZSBB 306 Yeni Kültür Bitkileri(Ziraat Fak.-BhBtk.) 3 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 70

4. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
Uİ 812 Demokrasi Üzerine Okumalar 3 0 5
LMİ119 Mesleki İngilizce V 3 0 5
Uİ 718 Seminer I 0 3 5
Uİ 701 Türk Dış Politikası I 3 0 5
Seçmeli Uluslararası ilişkiler 4. sınıf güz dönemi seçmeli dersler() 15
Uİ 710 ABD Dış Politikası 3 0 5
Uİ 711 Avrupa Birliği Hukuku 3 0 5
Uİ 715 Uluslararası İlişkiler Felsefesi 3 0 5
Toplam AKTS: 35

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
LMİ120 Mesleki İngilizce VI 3 0 5
Uİ 815 Seminer II 0 3 5
Uİ 801 Türk Dış Politikası II 3 0 5
Seçmeli Uluslararası ilişkiler 4. sınıf bahar dönemi seçmeli dersler(Uluslararası ilişkiler 4. sınıf bahar dönemi seçmeli dersler) 15
Uİ 812 Demokrasi Üzerine Okumalar 3 0 5
Uİ 803 Türkiye-AB İlişkileri 3 0 5
Uİ 810 Uluslararası Terörizm 3 0 5
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 65

Ders & Program Çıktıları Matrisi

ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
#
1111111111111
1111111111111
1111111111111
1111111111111
1111111111111
1111111111111
1111111111111
1111111111111
1111111111111
İKTB103 Hukukun Temel Kavramları
#
2222222222222
2222222222222
İKTB101 İktisada Giriş I
#
55555555355
55555555355
55555555355
55555555355
Uİ 106 Medeniyetler Tarihine Giriş
#
34313323000
45313323000
Uİ 101 Siyaset Bilimine Giriş I
#
5241533235445
5241533235445
5241533235445
5241533235445
5241533235445
Uİ 104 Sosyoloji´ye Giriş
#
3453415425425
3453415425425
3453415425425
TDİ101 Türk Dili I
#
1111111113133
1111111113133
1111111113133
1111111113133
1111111113133
1111111113133
1111111113133
1111111113133
1111111113133
1111111113133
1111111113133
1111111113133
1111111113133
1111111113133
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce)
#
1111111111111
1111111111111
1111111111111
1111111111111
1111111111111
1111111111111
İKTB406 Anayasa Hukuku
#
4240543455335
4240543455335
4240543455335
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
#
3222323234223
3222323234223
3222323234223
3222323234223
3222323234223
3222323234223
İKTB303 İstatistik
#
4454554445445
Uİ 203 Protokol Kuralları
#
5552554335443
5552554335443
Uİ 201 Siyaset Bilimine Giriş II
#
5321323153115
5321323153115
TDİ102 Türk Dili II
#
3111113111131
3111113111131
3111113111131
3111113111131
3111113111131
3111113111131
3111113111131
3111113111131
3111113111131
3111113111131
3111113111131
3111113111131
3111113111131
Uİ 202 Uluslararası İlişkilere Giriş
#
5151535555532
5151535555532
5151535555532
5151535555532
5151535555532
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce)
#
11111111111
11111111111
11111111111
Uİ 305 Avrupa Bütünleşmesi I
#
3333333333333
3333333333333
3333333333333
3333333333333
3333333333333
LMİ113 Mesleki İngilizce I
#
3533444343453
3533444343453
3533444343453
3533444343453
3533444343453
3533444343453
3533444343453
Uİ 302 Siyasal Düşünceler Tarihi I
#
4545445555441
4545445555441
4545445555441
4545445555441
Uİ 301 Siyasi Tarih I
#
5453555145455
5453555145455
Uİ 306 Uluslararası Örgütler
#
44444444444
44444444444
44444444444
Uİ 307 Uluslararası Politika
#
5353555545544
5353555545544
5353555545544
Uİ 404 Avrupa Bütünleşmesi II
#
3333333333333
3333333333333
3333333333333
3333333333333
3333333333333
LMİ114 Mesleki İngilizce II
#
11111111111
11111411111
11111111111
11111111121
11311111111
Uİ 402 Siyasal Düşünceler Tarihi II
#
4343444444534
4343444444534
4343444444534
4343444444534
4343444444534
4343444444534
4343444444534
Uİ 401 Siyasi Tarih II
#
5452545454545
5452545454545
Uİ 410 Küreselleşme
#
55155541551
44155551551
45155451541
55155441451
54155541451
Uİ 409 Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri
#
4544544455445
4544544455445
4544544455445
Uİ 403 Türk Siyasi Hayatı
#
4111111111111
4111111111111
4111111111111
Uİ 609 Dış Politika Analizi
#
3111445541324
3111445541324
3111445541324
3111445541324
LMİ117 Mesleki İngilizce III
#
3533345554513
3533345554513
3533345554513
3533345554513
3533345554513
3533345554513
3533345554513
Uİ 501 Uluslararası Hukuk I
#
3333333333333
3333333333333
3333333333333
3333333333333
3333333333333
Uİ 502 Uluslararası İlişkiler Teorileri
#
43334334443
33333333343
43444333333
34434433334
Uİ 511 Ortadoğu´da Devlet ve Toplum
#
5541445154115
Uİ 508 Siyasi Coğrafya (Jeopolitik)
#
5353555155555
5353555155555
5353555155555
5353555155555
Uİ 503 Uluslararası Ekonomi Politik
#
55535555555
55535455555
54525555555
55525545555
Uİ 510 Uluslararası Kriz Yönetimi
#
5452545454545
5452545454545
Uİ 609 Dış Politika Analizi
#
3111445541324
3111445541324
3111445541324
3111445541324
LMİ118 Mesleki İngilizce IV
#
3533345554513
3533345554513
3533345554513
3533345554513
3533345554513
3533345554513
3533345554513
Uİ 602 Uluslararası Hukuk II
#
3333333333333
3333333333333
3333333333333
3333333333333
3333333333333
Uİ 603 Siyasal İletişim
#
5452545454545
Uİ 614 Teknoloji Toplumu
#
5151422454144
5151422454144
5151422454144
5151422454144
Uİ 604 Uluslararası Güvenlik Stratejileri
#
5453555545554
5453555545554
5453555545554
5453555545554
KRYP01 Kariyer Planlama
#
14000000000
Uİ 812 Demokrasi Üzerine Okumalar
#
4343444454455
4343444454455
4343444454455
LMİ119 Mesleki İngilizce V
#
3533345554513
3533345554513
3533345554513
3533345554513
3533345554513
3533345554513
3533345554513
Uİ 718 Seminer I
#
32313434433
32313434433
Uİ 701 Türk Dış Politikası I
#
34334444434
33334444434
Uİ 710 ABD Dış Politikası
#
5353455555544
5353455555544
5353455555544
5353455555544
Uİ 711 Avrupa Birliği Hukuku
#
3333333333331
3333333333331
Uİ 715 Uluslararası İlişkiler Felsefesi
#
4342545544433
4342545544433
LMİ120 Mesleki İngilizce VI
#
3533345554513
3533345554513
3533345554513
3533345554513
3533345554513
3533345554513
3533345554513
Uİ 815 Seminer II
#
23233233243
34234244343
Uİ 801 Türk Dış Politikası II
#
5351555555555
5351555555555
5351555555555
Uİ 812 Demokrasi Üzerine Okumalar
#
4343444454455
4343444454455
4343444454455
Uİ 803 Türkiye-AB İlişkileri
#
4453433533343
4453433533343
4453433533343
Uİ 810 Uluslararası Terörizm
#
5351444544454
5351444544454
5351444544454
5351444544454