Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimTurizm ve Otel İşletmeciliği
Program Direktörü.
Program TürüÖn lisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiÖnlisans
Kazanılan Derece120 ECTS kredilik program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Turizm Meslek Elemanı olarak Önlisans diploması verilir
Eğitim TürüTam Zamanlı
Kayıt Kabul KoşullarıOrtaöğretimden Mezun Olmak
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek öğretim kurularında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Namık Kemal Üniversitesinin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, bölümlerin müfredatlarında yer alan zorunlu Yabancı dil dersi için her öğretim yılı başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları, Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 120'dır. Öğrencilerin aynı zamanda varsa zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Program AmacıTurizm ve Otel İşletmeciliği Programının temel amacı; Türkiye ve dünya turizminde ihtiyaç duyulan teorik bilgiye ve sektörel deneyime sahip, mesleğin gerektirdiği yabancı dil ve bilgisayar kullanabilme becerisine sahip, analitik düşünme ve problem çözme becerilerini kazanmış, dünyadaki ve Türkiye’deki turizm sektöründeki gelişmeleri takip eden, hayat boyu öğrenme ilkesini benimsemiş, orta kademe yöneticilik özelliklerine sahip turizmcilerle, üretim süreçlerinde görev alabilecek ara kademe elemanlarını ve kendi adına işletme açabilecek nitelikli insan gücünü yetiştirmektir.Bu süreçte, teorik ve işyeri uygulamasına dayalı pratik eğitim verilmektedir.Öğrenciler, ikinci sınıfta, zorunlu derslerinin yanında ayrıca 8 kredilik İşyeri Eğitimi yada mesleki anlamda bilgilerini arttıracak seçimlik dersler alabilmektedir. Öğrencilerin mesleği ile ilgili alanlarda 40 işgününü kapsayan bir stajı tamamlaması zorunludur. Öğrencilerin mezun olabilmesi için en az 2.00 ortalamaya sahip olması şartı aranmaktadır.Bölümden mezun olan öğrenciler, "Meslek Yüksekokulları ve Açık öğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca örgün veya Uzaktan Eğitim Sistemi ile öğrenim yapan programlara dikey geçiş yapma olanağına sahiptir.
Mezunların Mesleki ProfilleriTurizm ve Otel İşletmeciliği programından mezun olan öğrenciler, konaklama işletmeleri, tur operatörleri ve seyahat acentaları ile yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama hizmeti veren kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmektedirler.
Bir Üst Dereceye GeçişÖn Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar Dikey Geçiş sınavından geçerli not almaları koşuluyla lisans programlarında öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Her dönem en az bir vize sınavı uygulanır. Vizelerin yanı sıra, her dönemin başında verilen dönem içeriğinde tarihleri belirtilen proje ve ödevler verilir. Her dönemin sonunda, öğrencinin final sınavına girmek zorundadır. Kriterler (ara sınav, proje, ödev ve final gibi) ve dönem sonu notuna etki oranları dönem başında dağıtılan ve/veya web sitesinde yayınlanan ders içerikleri açık biçimde belirtilir. Öğrenci yönetmeliği ve akademik takvime göre final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih ve yer ve zamanlarda yapılır.  Öğrencinin dönem sonu notu ders sorumlusu tarafından ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre verilir. 

Namık Kemal Üniversitesinde geçme notu 100 üzerinden 60’tır. Ancak Final ya da bütünleme sınav sonucunun en az 50 olması zorunludur. Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile yarıyıl/yıl sonu sınavında veya bütünleme sınavında alınan notun %70’inin toplamıdır. Ancak, bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ilgili fakülte/yüksekokul kurulunca karar alınmak ve yarıyıl başında ilan edilmek şartıyla ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile %50’si arasında, yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notun %70’i ile %50’si arasında değişebilen ve oranlar toplamı %100 olacak şekilde de hesaplanabilir. Hesaplama sonucunda, ondalık noktadan sonra gelen ilk sayı beşten küçük ise bir alt tam sayıya, beş veya beşten büyük ise bir üst tam sayıya yükseltilerek kesinleştirilir.

 

Dönem sonu-bütünleme notu dersin sorumlusu tarafından değerlendirme kriterleriyle birlikte Öğrenci İşlerine teslim edilir. Dönem sonu ve bütünleme notları öğrenci bilgi sisteminde yayınlanarak ilan edilir. 

Notlar:

Alınan her ders için öğrenciye dönem notu olarak aşağıda belirtilen harf notları verilir.  Harf notları, katsayı ve oran karşılıkları aşağıdaki gibidir.Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir:

 

Puan

Harfli Notu

Katsayı

Başarı Durumu

90-100

AA

4.00

Başarılı

80-89

BA

3.50

Başarılı

70-79

BB

3.00

Başarılı

65-69

CB

2.50

Başarılı

60-64

CC

2.00

Başarılı

50-59

DD

1.50

Başarısız

30-49

FD

1.00

Başarısız

0-29

FF

0.00

Başarısız

 

Öğrenciler DD, FD yada FF aldıkları dersleri dersin açıldığı ilk dönem almak zorundadırlar.

Başarılı Öğrenciler

Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 ile 3.49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; ortalaması 3.50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.

 

Eğitim Öğretim Metotları

 Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

*EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme ve Anlamlandırma

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Özel Destek / Yapısal Örnekler

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Rol Yapma / Drama

Önceden planlanmış özel beceriler

Standart derslik teknolojileri, özel donanım

Problem Çözme

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Vaka Çalışması

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Beyin Fırtınası

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

KüçükGrup Tartışması

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Gösterim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Benzetim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, Bilişim becerileri

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet,
Web tabanlı tartışma forumları

Saha/Arazi Çalışması

Gözlem/durumları işleme, Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Laboratuar

Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması

Özel donanım

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

İnceleme/Anket Çalışması

Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Panel

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Konuk Konuşmacı

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz,
özel donanım

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri/ Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler

 

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

Program Çıktıları

1-Atatürk ilkeleri konusunda bilinçli ve İnkılâp Tarihi konusunda bilgi sahibi olmak. Türkiye´nin tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi sahibi olmak.
2-Genel beslenme ilkeleri ile ilgili bilgiye sahip olmak. Gıda teknolojisi ile ilgili bilgiye sahip olmak ve gıdaların saklanması ve korunmasını yöntemlerini bilmek. Turizm işletmelerinde ve toplu beslenme yerlerinde hijyen ve sanitasyon konusunda bilgi sahibi olmak ve hijyen kurallarını uygulamak.
3-Genel muhasebe ve konaklama işletmeleri muhasebesi konularında genel bilgi sahibi olmak. Turizm işletmeleri faaliyetlerinin maliyet analizlerini yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olmak. Yiyecek-içecek standart reçeteleri hazırlama ve maliyetlerini hesaplama bilgisine sahip olmak.
4-Otel işletmeleri faaliyetleri ile turizm sektörünün diğer alanları arasında entegrasyonu sağlayan bağlantıları kavrayacak bilgiye sahip olmak.
5-Otel işletmelerinin tasarımı ve oda dizayn konusunda bilgi sahibi olmak. Otel işletmelerinde odalar bölümü konusunda bilgi sahibi olmak ve yönetimini kavramak. Ön büro departmanındaki tüm işlemleri bilmek ve bir otomasyon programı ile bunları uygulayabilmek. Kat Hizmetleri ile ilgili bilgi beceriye sahip olup, otel ve odaların temizlik, hijyen ve düzeni konusunda uygulamalı bilgiye sahip olmak. Yukarıdaki faaliyetlerin sonucu ortaya çıkan hizmetlerin pazarlanması konusunda bilgi sahibi olmak.
6-Öğrencilerin estetik duygularının, İlgi duydukları tekniklerde bilgi ve becerilerinin arttırılması. Sanatı kişisel yaşamlarına destek olarak algılayabilmelerini sağlamak. Bireylerin sportif olarak gelişimini sağlamak spor sevgisini aşılamak
7-Temel bilgisayar kullanımı bilgisi ile birlikte otel işletmeciliği alanındaki yazılım ve donanımı kullanabilmek. Yazışmaları yapabilecek, temel tabloları hazırlayabilecek ve mesleki sunumları gerçekleştirebilecek düzeyde Ofis programlarını kullanabilme becerisine sahip olmak. Bununla birlikte konaklama yönetim sistemleri hakkında bilgi sahibi olmak. Ön büro, kat hizmetleri ve yiyecek içecek bölümleri otomasyon sistemlerini bilmek ve bu konudaki yazılımlardan en az birini kullanabilme yetisine sahip olmak.
8-Toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerler bilincinde olmak. Liderlik özelliklerine sahip ve diğer alanlardaki uzmanlarla iletişim kurabilme yeterliliğine sahip olmak
9-Turizm pazarlaması, seyahat acenteciliği ve tur operatörlüğü konusunda genel bilgi ve beceriye sahip olmak. Kongre, fuar ve toplantı organizasyonu bilgisine sahip olmak.
10-Turizm sektörü hakkında genel bilgi sahibi olmak ve sektörle ilgili temel kavramlara vakıf olduğunu göstermek. Konaklama işletmeleri, yiyecek-içecek işletmeleri ve diğer turizm işletmeleri hakkında bilgi sahibi olmak.
11-Turizm sektöründe yeterli olacak düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmak. Yabancı turistlerle anlaşabilecek düzeyde İngilizceyi anlamak ve konuşabilmek. Sektörün ihtiyacı olan ikinci bir yabancı dili, temel mesleki kavramları ve diyalogları anlayacak ve konuşacak düzeyde bilmek. Turizm sektöründe kullanılan uluslararası terimleri ve deyimleri kavradığını göstermek.
12-Türkçe yazılı ve sözlü iletişim yeterliliğine sahip olma, bilgilerini ve düşüncelerini başkalarına iletebilme, ikna gücü yüksek, eleştirel düşünebilme, alternatif çözümler üretebilme ve bilgileri analiz etme becerisine sahip, öncelik kullanabilmek
13-Yiyecek- içecek işletmeciliği hakkında bilgi sahibi olmak. Her tür yiyecek ve içecek servisi ile ilgili teknik bilgi ve beceriye sahip olarak uygulamak. Ziyafet ve protokol organizasyonları hakkında bilgi ve donanımlı olmak. Mutfak hizmetleri ve teknikleri ile ilgili bilgi ve beceriye sahip olmak. Endüstriyel yemek üretimi konusunda teknik bilgi ve yemek üretimi becerisine sahip olmak.

Müfredat

Turizm ve Otel İşletmeciliği Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
TRP103 Genel Turizm 3 0 3
TRP102 Kat Hizmetleri 3 0 4
TRP101 Önbüro Hizmetleri 2 0 4
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ106 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 4
YDİ104 Yabancı Dil II (İngilizce) 4 0 4
YDİ119 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 4
TRP107 Yiyecek İçecek Servisi 3 1 5
Seçmeli turizm gündüz1.sınıf güz dönemi() 6
BES101 Beden Eğitimi I 0 2 2
GNE002 Genel Ekonomi 3 0 4
Toplam AKTS: 38

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
ISG107 Mesleki Yabancı Dil I 2 2 5
TRP216 Otel işletmeciliği 3 0 4
TRP215 Önbüroda Oda İşlemleri 2 1 4
TRP201 Turizm Ekonomisi 2 0 3
TRP205 Tur Operatörlüğü Ve Seyahat Acenteciliği 2 0 3
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ106 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 4
YDİ104 Yabancı Dil II (İngilizce) 4 0 4
Seçmeli turizm gündüz 1.sınıf bahar dönemi() 3
GNM008 Genel Muhasebe 2 1 3
İGS003 İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı 2 0 3
TRP206 Kat Hizmetlerinde Temizlik İşleri 2 0 3
TRP218 Konukla iletişim 2 0 3
Toplam AKTS: 34
Yıllık Toplam AKTS: 72

2. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
TRP407 Dekorasyon Hizmetleri 2 0 3
TRP325 Kat Kontrolu 2 0 3
TRP324 Menü Planlama 2 1 3
ISG111 Mesleki Yabancı Dil II 2 2 4
TRP401 Otelcilik Otomasyon Sistemleri 3 1 5
TRP403 Turizm Coğrafyası 3 0 3
TRP321 Turizm mevzuatı 2 0 3
TRP305 Turizm Pazarlaması 3 0 4
TRP323 Turizm pazarlaması 3 0 3
TRP323 Turizm pazarlaması 3 0 3
Seçmeli turizm gündüz 2.sınıf güz dönemi() 8
AYT010 Araştırma Yöntem ve Teknikleri 0 2 3
GRŞ001 Girişimcilik 2 0 2
GNÇ002 Gönüllülük Çalışmaları 1 2 4
İKY001 İnsan Kaynakları Yönetimi 2 0 3
Toplam AKTS: 42

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
STJONL Staj 0 0 2
MYOSTJ01 Staj 0 2 5
Seçmeli turizm gündüz 2.sınıf bahar dönemi() 25
TRP405 Çamaşırhane Kontrolü 2 1 3
TRP407 Dekorasyon Hizmetleri 2 0 3
TRP420 Endüstriyel Yiyecek Üretimi 2 2 5
İGS003 İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı 2 0 3
MYOİE01 İş Yeri Eğitimi 2 0 10
MYOİU01 İş Yeri Uygulaması 3 0 15
TRP409 Kongre ve Fuar Yönetimi 2 1 3
TRP408 Önbüroda Raporlama İşlemleri 2 1 3
TRP402 Ziyafet Servis Yönetimi 3 1 5
Toplam AKTS: 32
Yıllık Toplam AKTS: 74

Ders & Program Çıktıları Matrisi

ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
#
5111111111111
5111111111111
5111111111111
5111111111111
TRP103 Genel Turizm
#
1113111115111
1113111115111
1113111115111
1113111115111
1113111115111
TRP102 Kat Hizmetleri
#
1111511113111
1111511113111
1111511113111
TRP101 Önbüro Hizmetleri
#
1111411111111
1111411111111
1111411111111
1111411111111
1111411111111
1111411111111
1111411111111
1111411111111
1111411111111
1111411111111
TDİ101 Türk Dili I
#
3444343434444
3444343434444
3444343434444
3444343434444
YDİ106 Yabancı Dil II (İngilizce)
#
1111111311212
1111111311212
1111111311212
YDİ104 Yabancı Dil II (İngilizce)
#
1112111311121
1112111311121
1112111311121
1112111311121
1112111311121
1112111311121
1112111311121
1112111311121
TRP107 Yiyecek İçecek Servisi
#
1235311515155
GNE002 Genel Ekonomi
#
1111111113111
1111111113111
1111111113111
1111111113111
1111111113111
1111111113111
1111111113111
1111111113111
1111111113111
1111111113111
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
#
1111111112131
1111111112131
1111111112131
1111111112131
ISG107 Mesleki Yabancı Dil I
#
1111111111543
TRP216 Otel işletmeciliği
#
1135412345242
1135412345242
1135412345242
TRP215 Önbüroda Oda İşlemleri
#
1111311111111
1111311111111
1111311111111
1111311111111
1111311111111
1111311111111
1111311111111
1111311111111
1111311111111
1111311111111
TRP201 Turizm Ekonomisi
#
1145111133111
1145111133111
1145111133111
1145111133111
TRP205 Tur Operatörlüğü Ve Seyahat Acenteciliği
#
4355433454542
4355433454542
4355433454542
4355433454542
4355433454542
4355433454542
4355433454542
4355433454542
4355433454542
TDİ102 Türk Dili II
#
1111111111151
1111111111151
1111111111151
1111111111151
1111111111151
1111111111151
1111111111151
1111111111151
1111111111151
1111111111151
1111111111151
1111111111151
1111111111151
YDİ106 Yabancı Dil II (İngilizce)
#
1111111311212
1111111311212
1111111311212
İGS003 İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı
#
1113111311111
1113111311111
1113111311111
1113111311111
1113111311111
1113111311111
1113111311111
1113111311111
TRP206 Kat Hizmetlerinde Temizlik İşleri
#
1111511111111
1111511111111
1111511111111
TRP407 Dekorasyon Hizmetleri
#
1111511111111
1111511111111
1111511111111
1111511111111
1111511111111
1111511111111
1111511111111
1111511111111
TRP325 Kat Kontrolu
#
1111511111111
1111511111111
1111511111111
1111511111111
1111511111111
TRP324 Menü Planlama
#
1511111111113
1511111111113
1511111111113
ISG111 Mesleki Yabancı Dil II
#
0000000555555
0000000555555
0000000555555
0000000555555
0000000555555
TRP401 Otelcilik Otomasyon Sistemleri
#
1111515111111
1111515111111
1111515111111
1111515111111
1111515111111
TRP403 Turizm Coğrafyası
#
1113111111111
1113111111111
1113111111111
1113111111111
TRP321 Turizm mevzuatı
#
1112211134111
1112211134111
1112211134111
1112211134111
1112211134111
1112211134111
1112211134111
1112211134111
TRP305 Turizm Pazarlaması
#
1113513455114
1113513455114
1113513455114
1113513455114
TRP323 Turizm pazarlaması
#
1113513455114
1113513455114
1113513455114
1113513455114
TRP323 Turizm pazarlaması
#
1113513455114
1113513455114
1113513455114
1113513455114
AYT010 Araştırma Yöntem ve Teknikleri
#
1113111311111
1113111311111
1113111311111
GRŞ001 Girişimcilik
#
5225552322122
5225552322122
5225552322122
5225552322122
GNÇ002 Gönüllülük Çalışmaları
#
0000000000000
0000000000000
0000000000000
0000000000000
0000000000000
0000000000000
0000000500000
0000000000000
0000000000000
0000000000000
0000000000000
0000000000000
0000000000000
0000000000000
0000000000000
0000005000000
0000000000000
0000000000000
0000000000000
İKY001 İnsan Kaynakları Yönetimi
#
1111111511141
1111111511141
STJONL Staj
#
3333333333333
3333333333333
3333333333333
TRP407 Dekorasyon Hizmetleri
#
1111511111111
1111511111111
1111511111111
1111511111111
1111511111111
1111511111111
1111511111111
1111511111111
TRP420 Endüstriyel Yiyecek Üretimi
#
1231111123115
İGS003 İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı
#
1113111311111
1113111311111
1113111311111
1113111311111
1113111311111
1113111311111
1113111311111
1113111311111
TRP409 Kongre ve Fuar Yönetimi
#
1111311151114
1111311151114
1111311151114
1111311151114
1111311151114
TRP408 Önbüroda Raporlama İşlemleri
#
1113111111111
1113111111111
TRP402 Ziyafet Servis Yönetimi
#
1231111123115