http://fened-tde.web.nku.edu.tr/

Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimTürk Dili ve Edebiyatı
Program DirektörüBölüm Başkanı: Doç. Dr. Hasan Kaya, Bologna Yetkilisi: Dr. Öğr. Üyesi Fatih Ege
Program TürüLisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiLisans
Kazanılan DereceMezun olunduğunda Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu diplomasına sahip olunur.  Unvanı ise Türkologtur. 
Eğitim Türü Tam zamanlı 
Kayıt Kabul KoşullarıOrtaöğretimden Mezun Olmak
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek öğretim kurularında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Namık Kemal Üniversitesinin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, bölümlerin müfredatlarında yer alan zorunlu Yabancı dil dersi için her öğretim yılı başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları, Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240'dır. Öğrencilerin aynı zamanda varsa zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Program AmacıTürk Dili ve Edebiyatı Bölümü,  Türk Dili ve Edebiyatı ile ilgili çağdaş ve tarihsel bilgi donanımına, geniş bir bilgi alanına sahiptir. Türk Dilinin Eski Türkçe, Orta Türkçe, Türkiye Türkçesi alanlarıyla, Türk Edebiyatının Divan Ed., Tanzimat Ed., Servet-i Fünun, Milli Ed. ve Cumhuriyet Dönemi Türk Edebitıyla Çağdaş Türk   Edebiyatı alanlarında ve Çağdaş Türk şive Lehçeleri ile Osmanlı Türkçesi alanını kapsayan bir içerik donanımı taşıdığı için, mezunlar, bu alanaların herbirinde master yapma, akademisyen olma, gerekli şartları (öğretmen eğitimi programı) sağladıkları takdirde özel okullarda ve Milli Eğitim bakanlığı´na  bağlı okullarda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak çalışma donanımına sahiptirler.
Mezunların Mesleki ProfilleriTürk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunları Özel Eğitim Kurumlarında, Dershanelerde, öğretmenlik yeterliliğini yerine getirdikleri taktirde Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı okullarda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak görev yapabilmekte ve öğrenim hayatlarını akademisyen olarak devam ettirme imkanına sahip olabilmektedirler.
Bir Üst Dereceye GeçişLisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Her dönem en az bir vize sınavı uygulanır. Vizelerin yanı sıra, her dönemin başında verilen dönem içeriğinde tarihleri belirtilen proje ve ödevler verilir. Her dönemin sonunda, öğrencinin final sınavına girmek zorundadır. Kriterler (ara sınav, proje, ödev ve final gibi) ve dönem sonu notuna etki oranları dönem başında dağıtılan ve/veya web sitesinde yayınlanan ders içerikleri açık biçimde belirtilir. Öğrenci yönetmeliği ve akademik takvime göre final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih ve yer ve zamanlarda yapılır.  Öğrencinin dönem sonu notu ders sorumlusu tarafından ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre verilir. 

Namık Kemal Üniversitesinde geçme notu 100 üzerinden 60’tır. Ancak Final ya da bütünleme sınav sonucunun en az 50 olması zorunludur. Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile yarıyıl/yıl sonu sınavında veya bütünleme sınavında alınan notun %70’inin toplamıdır. Ancak, bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ilgili fakülte/yüksekokul kurulunca karar alınmak ve yarıyıl başında ilan edilmek şartıyla ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile %50’si arasında, yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notun %70’i ile %50’si arasında değişebilen ve oranlar toplamı %100 olacak şekilde de hesaplanabilir. Hesaplama sonucunda, ondalık noktadan sonra gelen ilk sayı beşten küçük ise bir alt tam sayıya, beş veya beşten büyük ise bir üst tam sayıya yükseltilerek kesinleştirilir.

http://oidb.nku.edu.tr/yonetmenlik/2011eos.pdf adresinde bulunabilir.

Dönem sonu-bütünleme notu dersin sorumlusu tarafından değerlendirme kriterleriyle birlikte Öğrenci İşlerine teslim edilir. Dönem sonu ve bütünleme notları öğrenci bilgi sisteminde yayınlanarak ilan edilir. 

Notlar:

Alınan her ders için öğrenciye dönem notu olarak aşağıda belirtilen harf notları verilir.  Harf notları, katsayı ve oran karşılıkları aşağıdaki gibidir.Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir:

 

Puan

Harfli Notu

Katsayı

Başarı Durumu

90-100

AA

4.00

Başarılı

80-89

BA

3.50

Başarılı

70-79

BB

3.00

Başarılı

65-69

CB

2.50

Başarılı

60-64

CC

2.25

Başarılı

50-59

DD

2.00

Başarısız

30-49

FD

1.00

Başarısız

0-29

FF

0.00

Başarısız

 

Öğrenciler DD, FD yada FF aldıkları dersleri dersin açıldığı ilk dönem almak zorundadırlar.

Başarılı Öğrenciler

Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 ile 3.49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; ortalaması 3.50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.

 

Eğitim Öğretim Metotları

 Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

*EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme ve Anlamlandırma

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Özel Destek / Yapısal Örnekler

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Rol Yapma / Drama

Önceden planlanmış özel beceriler

Standart derslik teknolojileri, özel donanım

Problem Çözme

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Vaka Çalışması

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Beyin Fırtınası

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

KüçükGrup Tartışması

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Gösterim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Benzetim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, Bilişim becerileri

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet,
Web tabanlı tartışma forumları

Saha/Arazi Çalışması

Gözlem/durumları işleme, Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Laboratuar

Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması

Özel donanım

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

İnceleme/Anket Çalışması

Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Panel

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Konuk Konuşmacı

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz,
özel donanım

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri/ Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler

 

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

Program Çıktıları

1-Bilimsel bilgiye ulaşma yollarını bilir, bilim ve teknolojideki en son gelişmeleri takip eder ve kendisini buna göre yetiştirir, kendine özgüveni olur; gelişmeye, düşünmeye, düşündüklerini paylaşmaya açık olarak yetişir, ülkesini sever ve korumak için çalışır ve bu sonuç programın başarısının somut göstergesi olur.
2-Ekip çalışmalarına uyumlu olmak için bir araya gelerek tartışabilecekleri, araştırmalar yapabilecekleri ve kendilerini her şekilde doğru ifade edebilecekleri bir ortam oluşturulur ve bunun sonucunda akademik hayata veya iş dünyasındaki ortama uyum sağlar.
3-Eski Türk Dili, Yeni Türk Dili, Eski Türk Edebiyatı, Yeni Türk Edebiyatı, Türk Halk Edebiyatı gibi Türk Dili ve Edebiyatı biliminin anabilim dallarının temel prensiplerini kullanarak anabilim dalları arasında ilişki kurar.
4-Temel teorik altyapının yanında kendi bilim dalı ile ilgili gelişmeleri ve literatürü takip edebilecek düzeyde bir yabancı dili ve bilgisayarı başarılı ve etkin bir şekilde kullanır.
5-Türk Dili ve Edebiyatı biliminin edebiyat ve dil inceleme ve araştırma kurallarını uygularak temel çalışma alanı olan Türk dünyasının Sibirya’dan Balkanlar’a kadar yayılmış olan alandaki edebiyatını ve dilini bütün incelik ve yönleriyle ele alıp inceler ve sonuçlarını ortaya koyar.
6-Türk Dili ve Edebiyatı biliminin ve programının verilerini, insan hayatının her aşamasında, her alanda varlığı benimsenen bir düşünce sistemi oluşturarak ortaya koyar.
7-Türk Dili ve Edebiyatı ile ilgili her sektör (iletişim, radyo-tv, basın-yayın, görsel ve güzel sanatlar, eğitim-öğretim kurumları) alanındaki temel sorunlara ait yaklaşımları öğrenip analiz eder, konu ile ilgili her türlü sorunu ve bunlardan elde edilen sonuçları yorumlayabilecek ileri düzeyde bilgiye sahip olur.
8-Türk Dili ve Edebiyatı programı, kişileri kendilerini yetenekleri doğrultusunda geliştirmeleri ve güncel konuları öğrenebilmeleri için uygun nitelikte uygulanır, disiplinlerarası bilgiye doğrudan ulaşmayı sağlar.
9-Türk Dili ve Edebiyatı programının sonucunda, Türkçeyi kullanma gücü ile birlikte bu dili en iyi kullanan yazar ve şairleri yakından tanır ve tanıtmaya hazır hale gelir.
10-Türk Dili ve Edebiyatı programı, Türkçenin dilbilimsel incelenmesi ile dil bilincini artırmak, edebî eleştiri becerisini kazandırmak ve edebî sanat eserlerini anlayabilecek kapasitede yetişerek düşünce ve ürünleri ile sahaya katkıda bulunur ve zenginlik kazandırır.
11-Türk Dili ve Edebiyatı programı, Türk dilini kendi tarihsel akışı içinde tanıtarak onu yabancı dillerin etkisinden koruyan, gelişmesine olumlu katkıda bulunan, ileride yetiştireceği genç kuşaklara dil bilincine sahip olmanın önemini kavratabilen kişilerin yetişmesini sağlar.
12-Türk Dili ve Edebiyatı sahasındaki güncel literatürü takip ederek kütüphane, arşiv, derleme merkezlerini ve diğer her türlü bilgi kaynağını ihtiyaçları doğrultusunda etkili bir biçimde kullanır.
13-Zamanının güncel ve aktüel konularına duyarlılık getirir ve kişilerin duygu, düşünceleri ile beraber alanlarında sahip oldukları bilgileri sözlü veya yazılı olarak düzgün bir biçimde ifade edebilme becerilerinin gelişmesi sağlanırken bu alandaki problemlere çözüm getirir.

Müfredat

Türk Dili ve Edebiyatı Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
TDEB103 Eski Türk Edebiyatına Giriş I 4 0 4
TDEB111 Güzel Konuşma ve Sunum Teknikleri 2 0 4
KRYP01 Kariyer Planlama 1 0 2
TDEB109 Osmanlı Türkçesi I 4 0 4
TDEB105 Türk Halk Edebiyatına Giriş I 2 0 4
TDEB101 Türkiye Türkçesi I 4 0 4
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2
TDEB107 Yeni Türk Edebiyatına Giriş I 4 0 4
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
TDEB104 Eski Türk Edebiyatına Giriş II 4 0 4
TDEB110 Osmanlı Türkçesi II 4 0 4
TDEB112 Türk Dili Tarihi 2 0 4
TDEB106 Türk Halk Edebiyatına Giriş II 2 0 4
TDEB102 Türkiye Türkçesi II 4 0 4
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
TDEB116 Yazılı Anlatım 2 0 2
TDEB108 Yeni Türk Edebiyatına Giriş II 4 0 4
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

2. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
TDEB201 Eski Türkçe I 4 0 4
TDEB203 Eski Türk Edebiyatı I 4 0 4
TDEB209 Osmanlı Türkçesi III 4 0 6
TDEB211 Tanzimat Edebiyatı I 4 0 6
TDEB205 Türk Halk Edebiyatı I 2 0 4
Seçmeli 2.sınıf Güz Dönemi() 6
TDEB323 Arapça I 2 0 2
TDEB223 Batı Edebiyatında Akımlar I 2 0 2
TDEB237 Divan Şiirinde Din ve Tasavvuf I 2 0 2
TDEB219 Edebiyat ve Felsefe I 2 0 2
TDEB235 Eski Türk Edebiyatı Nazım Şekilleri ve Örnekleri I 2 0 2
TDEB231 Eski Türk Edebiyatı Tarihi I 2 0 2
TDEB239 Genel Dilbilimi I 2 0 2
TDEB213 Karşılaştırmalı Edebiyat I 2 0 2
TDEB221 Mitoloji I 2 0 2
TDEB233 Türk Yazı Sistemleri I 2 0 2
TDEB215 Yahya Kemal Okumaları I 2 0 2
TDEB217 Yaratıcı Yazarlık I 2 0 2
Seçmeli Güz Dönemi Psikoloji Bölümü 2. Sınıf Öğrencileri için Alan Dışı Seçmeli Ders(Güz Dönemi Psikoloji Bölümü 2. Sınıf Öğrencileri için Alan Dışı Seçmeli Ders) 4
TDEB241 Edebiyat ve Mitojoji 3 0 4
Toplam AKTS: 34

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
TDEB202 Eski Türkçe II 4 0 4
TDEB204 Eski Türk Edebiyatı II 4 0 4
TDEB210 Osmanlı Türkçesi IV 4 0 6
TDEB212 Tanzimat Edebiyatı II 4 0 6
TDEB206 Türk Halk Edebiyatı II 2 0 4
Seçmeli 2.sınıf Bahar Dönemi() 6
TDEB324 Arapça II 2 0 2
TDEB224 Batı Edebiyatında Akımlar II 2 0 2
TDEB238 Divan Şiirinde Din ve Tasavvuf II 2 0 2
TDEB220 Edebiyat ve Felsefe II 2 0 2
TDEB236 Eski Türk Edebiyatı Nazım Şekilleri ve Örnekleri II 2 0 2
TDEB232 Eski Türk Edebiyatı Tarihi II 2 0 2
TDEB240 Genel Dilbilimi II 2 0 2
TDEB214 Karşılaştırmalı Edebiyat II 2 0 2
TDEB222 Mitoloji II 2 0 2
TDEB234 Türk Yazı Sistemleri II 2 0 2
TDEB216 Yahya Kemal Okumaları II 2 0 2
TDEB218 Yaratıcı Yazarlık II 2 0 2
Seçmeli Bahar Dönemi Psikoloji Bölümü 2. Sınıf Öğrencileri için Alan Dışı Seçmeli Ders(Bahar Dönemi Psikoloji Bölümü 2. Sınıf Öğrencileri için Alan Dışı Seçmeli Ders) 4
TDEB242 Şiir İncelemeleri 3 0 4
Toplam AKTS: 34
Yıllık Toplam AKTS: 68

3. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
TDEB301 Eski Anadolu Türkçesi I 4 0 6
TDEB303 Eski Türk Edebiyatı III 4 0 4
TDEB307 Orta Türkçe I 4 0 4
TDEB309 Servet-i Fünûn Edebiyatı I 4 0 6
TDEB305 Türk Halk Edebiyatı III 2 0 4
Seçmeli 3.sınıf Güz Dönemi() 2
TDEB331 Anadolu ve Rumeli Ağızları I 2 0 2
TDEB335 Arapça III 2 0 2
TDEB343 Dede Korkut Metinleri I 2 0 2
TDEB315 Edebiyat ve Görsel Sanatlar I 2 0 2
TDEB333 Eski Türk Edebiyatı Nazım Türleri ve Örnekleri I 2 0 2
TDEB325 Farsça I 2 0 2
TDEB319 Osmanlı Türkçesi V 2 0 2
TDEB225 Rusça I 2 0 2
TDEB317 Şiir Okumaları I 2 0 2
TDEB311 Tenkit Tarihi I 2 0 2
TDEB329 Türk Edebiyatında Roman ve Hikaye I 2 0 2
Seçmeli Üniversite Genel Seçmeli Dersler() 4
TDEB341 Edebiyat ve Müzik 2 0 4
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
TDEB302 Eski Anadolu Türkçesi II 4 0 6
TDEB304 Eski Türk Edebiyatı IV 4 0 4
TDEB308 Orta Türkçe II 4 0 4
TDEB310 Servet-i Fünûn Edebiyatı II 4 0 6
TDEB306 Türk Halk Edebiyatı IV 2 0 4
Seçmeli 3.sınıf Bahar Dönemi() 6
TDEB332 Anadolu ve Rumeli Ağızları II 2 0 2
TDEB336 Arapça IV 2 0 2
TDEB344 Dede Korkut Metinleri II 2 0 2
TDEB316 Edebiyat ve Görsel Sanatlar II 2 0 2
TDEB334 Eski Türk Edebiyatı Nazım Türleri ve Örnekleri II 2 0 2
TDEB326 Farsça II 2 0 2
TDEB320 Osmanlı Türkçesi VI 2 0 2
TDEB226 Rusça II 2 0 2
TDEB318 Şiir Okumaları II 2 0 2
TDEB312 Tenkit Tarihi II 2 0 2
TDEB342 Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi 2 0 2
TDEB330 Türk Edebiyatında Roman ve Hikaye II 2 0 2
Seçmeli Üniversite Genel Seçmeli Dersler() 4
UNİSEC007 NAMIK KEMAL 2 0 3
Toplam AKTS: 34
Yıllık Toplam AKTS: 64

4. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
TDEB409 Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı I 4 0 6
TDEB403 Eski Türk Edebiyatı V 4 0 4
TDEB449 Klasik Türk Şiirinde Astroloji I 2 0 2
TDEB407 Milli Edebiyat I 4 0 4
TDEB401 Tarihi Türk Şiveleri I 4 0 6
TDEB405 Türk Halk Edebiyatı V 2 0 4
Seçmeli 4.sınıf Güz Dönemi() 6
TDEB447 Çağatay Türkçesi I 2 0 2
TDEB425 Çağdaş Türk Şiveleri I 2 0 2
TDEB429 Eski Türk Edebiyatında Nesir I 2 0 2
TDEB441 Fuzuli Okumaları I 2 0 2
TDEB449 Klasik Türk Şiirinde Astroloji I 2 0 2
TDEB413 Postmodern Edebiyat I 2 0 2
TDEB443 Rusça III 2 0 2
TDEB339 Söz Dizimi I 2 0 2
TDEB445 Tasavvuf Edebiyatı I 2 0 2
TDEB415 Türk Edebiyatı Bibliyografyası I 2 0 2
TDEB433 Türk Tiyatrosu I 2 0 2
TDEB417 Yeni Türk Edebiyatında Poetikalar I 2 0 2
Toplam AKTS: 32

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
TDEB410 Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı II 4 0 6
TDEB404 Eski Türk Edebiyatı VI 4 0 4
TDEB408 Milli Edebiyat II 4 0 4
TDEB402 Tarihi Türk Şiveleri II 4 0 6
TDEB406 Türk Halk Edebiyatı VI 2 0 4
Seçmeli 4.sınıf Bahar Dönemi() 6
TDEB428 Bitirme Tezi II 2 0 2
TDEB448 Çağatay Türkçesi II 2 0 2
TDEB426 Çağdaş Türk Şiveleri II 2 0 2
TDEB430 Eski Türk Edebiyatında Nesir II 2 0 2
TDEB442 Fuzuli Okumaları II 2 0 2
TDEB450 Klasik Türk Şiirinde Astroloji II 2 0 2
TDEB414 Postmodern Edebiyat II 2 0 2
TDEB444 Rusça IV 2 0 2
TDEB340 Söz Dizimi II 2 0 2
TDEB446 Tasavvuf Edebiyatı II 2 0 2
TDEB416 Türk Edebiyatı Bibliyografyası II 2 0 2
TDEB434 Türk Tiyatrosu II 2 0 2
TDEB418 Yeni Türk Edebiyatında Poetikalar II 2 0 2
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 62

Ders & Program Çıktıları Matrisi

ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
#
5435543445444
5435543445444
5435543445444
5435543445444
5435543445444
5435543445444
5435543445444
5435543445444
5435543445444
TDEB103 Eski Türk Edebiyatına Giriş I
#
2221132212222
TDEB111 Güzel Konuşma ve Sunum Teknikleri
#
4424444444434
KRYP01 Kariyer Planlama
#
3435345455454
5555445445555
4555445544455
4455545455555
4454555445455
4455444555545
5545554544455
TDEB109 Osmanlı Türkçesi I
#
0030020032323
0000000000000
2202000000000
3000302300000
TDEB105 Türk Halk Edebiyatına Giriş I
#
5355554445444
5355554445444
5355554445444
5355554445444
TDEB101 Türkiye Türkçesi I
#
5453155555555
5453155555555
5453155555555
5453155555555
TDEB107 Yeni Türk Edebiyatına Giriş I
#
5525445454424
5525445454424
5525445454424
5525445454424
5525445454424
5525445454424
5525445454424
5525445454424
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
#
4443553435444
4443553435444
4443553435444
TDEB104 Eski Türk Edebiyatına Giriş II
#
2232232233222
TDEB110 Osmanlı Türkçesi II
#
4353554345552
4353554345552
4353554345552
4353554345552
4353554345552
TDEB112 Türk Dili Tarihi
#
3323233322333
3323233322333
3323233322333
3323233322333
TDEB106 Türk Halk Edebiyatına Giriş II
#
5545454443443
TDEB102 Türkiye Türkçesi II
#
5555555555555
5555555555555
5555555555555
5555555555555
5555555555555
TDEB116 Yazılı Anlatım
#
4444444544444
4444444544444
4444444544444
4444444544444
4444444544444
4444444544444
4444444544444
4444444544444
4444444544444
4444444544444
4444444544444
TDEB108 Yeni Türk Edebiyatına Giriş II
#
4545444433554
4545444433554
4545444433554
4545444433554
4545444433554
4545444433554
TDEB201 Eski Türkçe I
#
5454453445553
5454453445553
5454453445553
5454453445553
5454453445553
5454453445553
5454453445553
TDEB203 Eski Türk Edebiyatı I
#
4544455444445
TDEB209 Osmanlı Türkçesi III
#
0030030032231
0000000000000
0202000000000
3000301200000
TDEB211 Tanzimat Edebiyatı I
#
4554154345543
4554154345543
4554154345543
4554154345543
4554154345543
4554154345543
4554154345543
4554154345543
4554154345543
4554154345543
TDEB205 Türk Halk Edebiyatı I
#
5355454445344
5355454445344
5355454445344
TDEB323 Arapça I
#
4451445541143
TDEB223 Batı Edebiyatında Akımlar I
#
2213555444445
2213555444445
2213555444445
TDEB235 Eski Türk Edebiyatı Nazım Şekilleri ve Örnekleri I
#
2122222222222
TDEB239 Genel Dilbilimi I
#
5532455435255
TDEB233 Türk Yazı Sistemleri I
#
3233032000000
0000200332233
TDEB202 Eski Türkçe II
#
5555555555555
5555555555555
5555555555555
5555555555555
5555555555555
5555555555555
5555555555555
5555555555555
TDEB204 Eski Türk Edebiyatı II
#
2233223222322
TDEB210 Osmanlı Türkçesi IV
#
2323323321332
2323323321332
2323323321332
2323323321332
TDEB212 Tanzimat Edebiyatı II
#
5455111145454
5455111145454
TDEB206 Türk Halk Edebiyatı II
#
4354554345544
TDEB324 Arapça II
#
4451445541143
TDEB224 Batı Edebiyatında Akımlar II
#
4454545445555
TDEB236 Eski Türk Edebiyatı Nazım Şekilleri ve Örnekleri II
#
4454444453444
TDEB234 Türk Yazı Sistemleri II
#
2332323123323
2332323123323
TDEB301 Eski Anadolu Türkçesi I
#
3223233233323
TDEB303 Eski Türk Edebiyatı III
#
3231322133232
TDEB307 Orta Türkçe I
#
3445434433454
TDEB309 Servet-i Fünûn Edebiyatı I
#
2222222222222
2222222222222
2222222222222
2222222222222
2222222222222
2222222222222
2222222222222
TDEB305 Türk Halk Edebiyatı III
#
5455445545544
5455445545544
5455445545544
5455445545544
TDEB331 Anadolu ve Rumeli Ağızları I
#
4531313341454
TDEB343 Dede Korkut Metinleri I
#
4345000400000
0000430040300
0000004004033
TDEB325 Farsça I
#
2323313323322
TDEB225 Rusça I
#
0020030022333
0000000000000
0303000000000
3000302100000
TDEB329 Türk Edebiyatında Roman ve Hikaye I
#
4554455555555
TDEB341 Edebiyat ve Müzik
#
2222222222222
2222222222222
2222222222222
2222222222222
2222222222222
2222222222222
2222222222222
TDEB302 Eski Anadolu Türkçesi II
#
2332332233232
2332332233232
2332332233232
2332332233232
TDEB304 Eski Türk Edebiyatı IV
#
3455434441554
TDEB308 Orta Türkçe II
#
5555555555555
5555555555555
5555555555555
TDEB310 Servet-i Fünûn Edebiyatı II
#
0000000000000
4434454555545
4434454555545
4434454555545
TDEB306 Türk Halk Edebiyatı IV
#
4555555555555
TDEB332 Anadolu ve Rumeli Ağızları II
#
4531313341454
TDEB344 Dede Korkut Metinleri II
#
3443444343435
TDEB326 Farsça II
#
4445541444445
4445541444445
TDEB226 Rusça II
#
2332313322333
2332313322333
2332313322333
2332313322333
TDEB342 Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi
#
3333344334335
TDEB330 Türk Edebiyatında Roman ve Hikaye II
#
4445555554555
UNİSEC007 NAMIK KEMAL
#
0050000005550
0000000500000
5005050050000
0500505000005
TDEB409 Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı I
#
3455445554343
3455445554343
3455445554343
3455445554343
3455445554343
3455445554343
3455445554343
3455445554343
3455445554343
TDEB403 Eski Türk Edebiyatı V
#
3321322233232
TDEB449 Klasik Türk Şiirinde Astroloji I
#
5544545555354
TDEB407 Milli Edebiyat I
#
4554554444454
TDEB401 Tarihi Türk Şiveleri I
#
3454555555554
3454555555554
3454555555554
3454555555554
3454555555554
3454555555554
TDEB405 Türk Halk Edebiyatı V
#
4522333423554
4522333423554
4522333423554
TDEB425 Çağdaş Türk Şiveleri I
#
0020000300000
0000000000000
0000000003000
0000000000000
0302000000000
0000000000000
0000000000200
3000323020033
TDEB449 Klasik Türk Şiirinde Astroloji I
#
5544545555354
TDEB339 Söz Dizimi I
#
5553555134555
5553555134555
5553555134555
5553555134555
TDEB433 Türk Tiyatrosu I
#
4534544354434
4534544354434
4534544354434
TDEB410 Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı II
#
4445555543345
TDEB404 Eski Türk Edebiyatı VI
#
4454454444544
TDEB408 Milli Edebiyat II
#
4445544544545
TDEB402 Tarihi Türk Şiveleri II
#
5555555555555
5555555555555
5555555555555
5555555555555
5555555555555
5555555555555
TDEB406 Türk Halk Edebiyatı VI
#
5555555555555
TDEB426 Çağdaş Türk Şiveleri II
#
3322323323233
3322323323233
3322323323233
3322323323233
3322323323233
3322323323233
3322323323233
3322323323233
TDEB442 Fuzuli Okumaları II
#
3242333332342
TDEB340 Söz Dizimi II
#
5554555234555
5554555234555
5554555234555
5554555234555
5554555234555
TDEB446 Tasavvuf Edebiyatı II
#
3341534353244