http://gsf-r.web.nku.edu.tr/AnaSayfa/0/s/6671/8578

Resim Lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimResim
Program DirektörüDoç. DALİLA ÖZBAY
Program TürüLisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiLisans
Kazanılan DereceMezun olunduğunda Resim Bölümü diplomasına sahip olunur.
Eğitim TürüTam zamanlı
Kayıt Kabul KoşullarıOrtaöğretimden Mezun Olmak. Resim Bölümü tarafından tarihleri ve içeriği belirlenen Özel Yetenek Sınavları'ndan 50 ve üzerinde puan almış olmak.
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek Öğretim kurullarında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, bölümlerin müfredatlarında yer alan zorunlu Yabancı dil dersi için her öğretim yılı başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları, Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240'dır. Öğrencilerin aynı zamanda varsa zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Program AmacıGüzel sanatlar eğitiminin temel amaçlarından birisi, bilgi ile donanım kazanan öğrencinin yaratıcı düşünceyi harekete geçirip özgün bir yapıt üretmenin yollarını bulabilmesini sağlamaktır. Sanat eğitimi, estetik becerileri kullanarak ehlileşmenin yanında, sanatçı adaylarının toplumsal kültür donanımını iyi kullanmasını ve üretimlerin estetik deneyimlerini yaratıcı bir şekilde sunmasını amaçlar. Bilgi çağının değişim ihtiyacına birçok farklı bakış açısı ve model ile çözüm üretmeye çalışan sanat eğitimi ihtiyaçlara göre kendisini güncellemektedir. Bu kapsamda eğitim öğretim faaliyetlerini gerçekleştiren bölümümüz, çağdaş ve nitelikli bir eğitim anlayışı gözeterek, sanat kültürünün yaygınlaşmasına ve yükseltilmesine katkıda bulunan, evrensel düşünce ve değerlere sahip, görsel algısı güçlü, yenilikçi ve özgür düşünceye sahip bireyler yetiştirme gayesi taşımaktadır. Dünya geneline bakıldığında gelişmiş olarak atfedilen ve refah seviyesi yüksek ülkelerde sanatın ve sanatçının toplum yaşamındaki yeri ve önemi yadsınamaz bir görünürlüğe sahiptir. Bölümümüzün en temel gayelerinin başında da, yetiştiği coğrafyaya ve ülkesine fayda sağlayarak, sanatın gücü ve etkisiyle dünya çapında başarılar elde edebilecek kişilerin eğitimi için üstün bir çaba sarf etmektir.
Mezunların Mesleki ProfilleriResim Bölümünden mezun olanlar özel ve kamusal sanat kurumlarında, müzelerde, sanat galerilerinde istihdam edilebilirler. Resim üzerine özel ders verebilirler, kişisel donanımlarını geliştirerek ressam/sanatçı olarak kariyer yapabilirler. Formasyon eğitimi aldıkları takdirde özel kurumlarda ya da devlet okullarında görsel sanatlar eğitmeni olarak görev yapabilirler.
Bir Üst Dereceye GeçişLisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar,başvuracakları kurumların sınav kriterlerine uygun koşulları sağlayarak söz konusu programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Her dönem en az bir vize sınavı uygulanır. Vizelerin yanı sıra, her dönemin başında verilen dönem içeriğinde tarihleri belirtilen proje ve ödevler verilir. Her dönemin sonunda, öğrencinin final sınavına girmek zorundadır. Kriterler (ara sınav, proje, ödev ve final gibi) ve dönem sonu notuna etki oranları dönem başında dağıtılan ve/veya web sitesinde yayınlanan ders içerikleri açık biçimde belirtilir. Öğrenci yönetmeliği ve akademik takvime göre final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih ve yer ve zamanlarda yapılır.  Öğrencinin dönem sonu notu ders sorumlusu tarafından ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre verilir. 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde geçme notu 100 üzerinden 60’tır. Ancak Final ya da bütünleme sınav sonucunun en az 50 olması zorunludur. Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile yarıyıl/yıl sonu sınavında veya bütünleme sınavında alınan notun %70’inin toplamıdır. Ancak, bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ilgili fakülte/yüksekokul kurulunca karar alınmak ve yarıyıl başında ilan edilmek şartıyla ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile %50’si arasında, yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notun %70’i ile %50’si arasında değişebilen ve oranlar toplamı %100 olacak şekilde de hesaplanabilir. Hesaplama sonucunda, ondalık noktadan sonra gelen ilk sayı beşten küçük ise bir alt tam sayıya, beş veya beşten büyük ise bir üst tam sayıya yükseltilerek kesinleştirilir.

Dönem sonu-bütünleme notu dersin sorumlusu tarafından değerlendirme kriterleriyle birlikte Öğrenci İşlerine teslim edilir. Dönem sonu ve bütünleme notları öğrenci bilgi sisteminde yayınlanarak ilan edilir. 

Notlar:

Alınan her ders için öğrenciye dönem notu olarak aşağıda belirtilen harf notları verilir.  Harf notları, katsayı ve oran karşılıkları aşağıdaki gibidir.Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir:

 

 

Puan

Harfli Notu

Katsayı

Başarı Durumu

90-100

AA

4.00

Başarılı

80-89

BA

3.50

Başarılı

70-79

BB

3.00

Başarılı

65-69

CB

2.50

Başarılı

60-64

CC

2.00

Başarılı

50-59

DD

1.50

Başarısız

30-49

FD

1.00

Başarısız

0-29

FF

0.00

Başarısız

 

Öğrenciler DD, FD yada FF aldıkları dersleri dersin açıldığı ilk dönem almak zorundadırlar.

 

Başarılı Öğrenciler

Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 ile 3.49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; ortalaması 3.50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.

 

Eğitim Öğretim Metotları

Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

 

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

*EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme, Anlamlandırma, tasarım, planlama, yorumlama

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, gözlem

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, gözlem

Problem Çözme

Peyzaj planlama ve tasarım çalışmalarında alana ve konuya yönelik sorun belirleme ve buna bağlı olarak problem çözme

 Bilgisayar destekli tasarım ve planlama programları, gözlem

Vaka Çalışması

Tasarıma yönelik örnek bir alan üzerinde yapılan çalışmalar

 Çoklu ortam araçları, elle çizim araç ve gereçleri, bilgisayar

Beyin Fırtınası

Özellikle planlama çalışmalarına yönelik dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, sorun çözme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar

Gösterim

Planlama ve tasarım projelerinin sunumu

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet,
Web tabanlı tartışma forumları

Saha/Arazi Çalışması

Gözlem/durumları işleme, Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Laboratuar

Bilgisayar labaratuvarında bilgi teknolojileri

Özel donanım

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri/ Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler

 

göz

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

Program Çıktıları

1-Alana ilişkin gelişmeleri takip ederek çalışmaları toplumla paylaşma ve sonuçlarını değerlendirme yetkinliğine sahip olmak.
2-Alana ilişkin yöntem ve teknikleri kullanarak çağın gereksinimleri doğrultusunda akademik ve sanatsal uygulama yetkinliğine sahip olmak.
3-Alanın gerektirdiği iletişim ve bilişim teknolojilerini kullanma becerisine sahip olmak.
4-Alanı üzerinde çözümleyici ve eleştirel düşünme ve kendi çalışmalarını sorgulama yetkinliğine sahip olmak.
5-Alanla ilgili konularda ulusal ve uluslararası çalışmaları takip edebilme yetkinliğine sahip olmak.
6-Çağdaş ulusal ve uluslararası sanat disiplinleri hakkında bilgi, tasarlama ve uygulama yetkinliğine sahip olmak.
7-Disiplinlerarası ekip çalışmalarında görev aImak ve alanla bağlantılı kurumlarda çalışabilme yetkinliğine sahip olmak.
8-Estetiğin içinde bulunan farklı kuramların ve yaklaşımların farkında olarak yorum yapabilme becerisine sahip olmak.
9-Güncel sanat etkinliklerine katılan ve onları takip eden, görsel okur-yazarlık yetkinliğine sahip olmak.
10-Meslek etiğini kavramak ve bu bilgiyi üniversite dışı üretimlerine uygulayabilmek ve alanındaki yasal ve yönetsel süreç hakkında bilgi sahibi olmak.
11-Sanat Tarihi, çağdaş sanat yorumu ve eleştirisi konusunda bilgi sahibi olmak.
12-Sanat tarihi, felsefe, estetik, çevre, sanatçı gibi alanlar arasındaki iIişkiler konusunda bilgi sahibi olmak.
13-Sanat ve tasarım alanı ile ilgili kavram ve terimleri algılama ve kullanma hakkında bilgi sahibi olmak.
14-Sanat ve tasarım konusunda ulusal ve uluslararası değerlerin farkında olma yetkinliğine sahip olmak.
15-Tasarım ilke ve elemanlarını bilmek, bunları uygun tekniklerle birleştirip yaşam boyu öğrenme ile özgün tasarımlar üretebilme bilgisine sahip olmak.

Müfredat

Resim Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
RES111 Bilgisayarda Tasarımın Temelleri I 1 3 4
RES105 Desen Atölyesi I 2 2 4
RES109 Perspektif I 2 0 2
RES103 Resim Atölyesi I 3 3 6
RES107 Sanat Tarihi I 2 0 2
RES101 Temel Sanat Eğitimi I 3 3 6
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
RES112 Bilgisayarda Tasarımın Temelleri II 1 3 4
RES106 Desen Atölyesi II 2 2 4
RES110 Perspektif II 2 0 2
RES104 Resim Atölyesi II 3 3 6
RES108 Sanat Tarihi II 2 0 2
RES102 Temel Sanat Eğitimi II 3 3 6
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

2. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
RES203 Desen Atölyesi III 2 2 4
RES219 Modern Sanat I 2 0 2
RES201 Resim Atölyesi III 6 6 12
RES207 Türk Sanatı I 2 0 2
Seçmeli Resim Bölümü 2.Sınıf Güz dönemi() 7
RESSA303 Duvar Resmi I 2 2 5
RESSA201 Görme ve Düşünce I 2 0 2
RESSA325 Gravür Atölyesi I 2 2 5
RES215 Resim Malzeme Bilgisi ve Koruma I 2 0 2
RES217 Sanatsal Anatomi I 2 0 2
Üniversite Seçmeli Genel/Üniversite Seçmeli Ders Havuzundan Toplam 3 AKTS Alabilir 3
ARB317 Anadolu Kültür Tarih ve Arkeolojisi(Fen - Edebiyat Fak.-arkeo) 2 0 3
ZSTBT411 Bitki Gen Kaynakları(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.) 2 0 3
BMMS 404 Biyomedikal İşaret İşleme(Çorlu Müh. Fak.-Biyomed.Müh.) 3 0 5
HUK3107 Çevre Hukuku(Hukuk Fakültesi-Hukuk) 2 0 3
BYLB125 Çevre ve Toplum (Fen - Edebiyat Fak.-Biyoloji) 3 0 3
ZSTO124 Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 3 0 3
TDEB341 Edebiyat ve Müzik(Fen - Edebiyat Fak.-Tür.Dil.Ed) 2 0 4
ZSGM 504 Fonksiyonel Gıdalar (Ziraat Fak.-Gıd.Müh.) 2 0 3
KIMB320 Günlük Hayatımızda Kimya(Fen - Edebiyat Fak.-Kimya) 3 0 3
CMSB308 İklim Bilgisi (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.(İ.Ö.)) 3 0 5
CMSB308 İklim Bilgisi (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
İHB103 İnsan-Hayvan Bağı ve Etkileşimi(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
UNİSEC301 Japoncaya Giriş(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.) 4 0 4
KHS303 Kalıntı ve Halk Sağlığı(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
ZSTO116 Küresel Isınma ve Arazi Bozulumu(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 3 0 3
VMT103 Medikal Terminoloji(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
ZSZO313 Organik Hayvansal Üretim(Ziraat Fak.-Zootek.) 3 0 3
ZSTA316 Organik Tarım(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
MKSB438 Otomobil Gövdesi Yapısal Tasarımı(Çorlu Müh. Fak.-Mak.Müh.) 3 0 5
MKSB438 Otomobil Gövdesi Yapısal Tasarımı(Çorlu Müh. Fak.-Mak.Müh.(İ.Ö.)) 3 0 5
MB201 Öğretim Teknolojileri(Spor Bil.Fak.-) 2 0 3
ZSTE412 Sosyal Girişimcilik(Ziraat Fak.-Tar.Ek.) 3 0 3
STAB318 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
COG331 Türkiye Coğrafyası(Fen - Edebiyat Fak.-Coğrafya) 2 0 3
TARHB241 Uygarlık Tarihi (Fen - Edebiyat Fak.-Tarih) 2 0 3
ZSBB 314 Üzüm Çeşitleri(Ziraat Fak.-BhBtk.) 3 0 3
ZSBB 306 Yeni Kültür Bitkileri(Ziraat Fak.-BhBtk.) 3 0 3
ZSZO314 Yerli Gen Kaynaklarının Korunması(Ziraat Fak.-Zootek.) 3 0 3
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
RES204 Desen Atölyesi IV 2 2 4
RES222 Modern Sanat II 2 0 2
RES202 Resim Atölyesi IV 6 6 12
RES208 Türk Sanatı II 2 0 2
Seçmeli Resim bölümü 2.Sınıf Bahar Dönemi() 10
RESSA310 Duvar Resmi II 2 2 8
RESSA308 Gravür Atölyesi II 2 2 8
RES216 Resim Malzeme Bilgisi ve Koruma II 2 0 2
RES218 Sanatsal Anatomi II 2 0 2
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

3. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
RES303 Çağdaş Türk Resim Sanatı I 2 0 2
RES301 Resim Atölyesi V 8 6 16
RES305 Sanat Felsefesi ve Estetik I 2 0 2
Seçmeli Resim Bölümü 3 Sınıf Güz Dönemi() 10
RESSA304 Desen Atölyesi I 2 2 8
RESS008 Fotoğraf Bilgisi I 2 0 2
RESSA315 Gravür Atölyesi III 2 2 8
RESS009 Mitoloji ve İkonografi I 2 0 2
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
RES304 Çağdaş Türk Resim Sanatı II 2 0 2
RES302 Resim Atölyesi VI 8 6 16
RES306 Sanat Felsefesi ve Estetik II Art Philosophy And Aesthetics I 2 0 2
Seçmeli Resim Bölümü 3 sınıf. Bahar Dönemi() 10
RESSA318 Gravür Atölyesi IV 2 2 8
RESS012 Mitoloji ve İkonografi II 2 0 2
RESS017 Sanat Pazarı ve Müzayedecilik 2 0 2
RESSA322 Sanat Psikolojisi II 2 0 2
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

4. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
RES403 1960 Sonrası Sanatı I 2 0 2
RES407 Bilimsel Araştırma Yöntem ve Teknikleri 2 0 2
KRYP01 Kariyer Planlama 1 0 2
RES409 Resim Atölyesi VII 8 6 14
RES405 Sanat Eseri Çözümlemesi I 2 0 2
Seçmeli Resim Bölümü 4. Sınıf Güz() 8
RESSA323 Duvar Resmi III 2 2 6
RESSA420 İllüstrasyon I 2 2 6
RESSA415 Sanat Müzeleri ve Başyapıtlar I 2 0 2
RESS014 Sanat Sosyolojisi I 2 0 2
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
RES404 1960 Sonrası Sanatı II 2 0 2
RES406 Bitirme Çalışması 2 0 2
RES410 Resim Atölyesi VIII 8 6 14
RES412 Sanat Eseri Çözümlemesi II 2 0 2
Seçmeli Resim bölümü 4. Sınıf Bahar() 10
RESSA414 İllüstrasyon II 2 2 8
RESSA416 Sanat Müzeleri ve Başyapıtlar II 2 0 2
RESS016 Sanat Sosyolojisi II 2 0 2
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

Ders & Program Çıktıları Matrisi

ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
#
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
RES111 Bilgisayarda Tasarımın Temelleri I
#
2523511541311332113111311
2523511541311332113111311
2523511541311332113111311
2523511541311332113111311
2523511541311332113111311
RES105 Desen Atölyesi I
#
1224235444452354444444445
1224235444452354444444445
1224235444452354444444445
1224235444452354444444445
1224235444452354444444445
RES109 Perspektif I
#
4155452354114555354332121
RES103 Resim Atölyesi I
#
5522543122113112133331121
5522543122113112133331121
5522543122113112133331121
5522543122113112133331121
RES107 Sanat Tarihi I
#
2232332222222323243322242
2232332222222323243322242
RES101 Temel Sanat Eğitimi I
#
5454321141111312111111111
5454321141111312111111111
5454321141111312111111111
5454321141111312111111111
5454321141111312111111111
5454321141111312111111111
TDİ101 Türk Dili I
#
511111111111111
111111111111151
311111111111111
111141411111111
111111111111151
442111111111111
111315111111111
411111111111111
111111111111111
111111111111151
411111111111154
511111151111113
111111111111151
111111111111111
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce)
#
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111114
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
#
3131111111111111111111111
3131111111111111111111111
3131111111111111111111111
3131111111111111111111111
RES112 Bilgisayarda Tasarımın Temelleri II
#
22552233551122444422442222323344332244111144554455
22552233551122444422442222323344332244111144554455
22552233551122444422442222233344332244111144554455
22552233551122444422442222323344332244111144554455
22552233551122444422442222323344332244111144554455
RES106 Desen Atölyesi II
#
513334333152533
432255435313451
323252232111425
144225435224251
532552222321521
135324242151233
141554322311545
RES110 Perspektif II
#
355455522222435
145455524224445
145455522222435
133455522222445
RES104 Resim Atölyesi II
#
4431333333313131313333333
4431333333313131313333333
4431333333313131313333333
RES108 Sanat Tarihi II
#
1111114111111111151141111
1111114111111111151141111
RES102 Temel Sanat Eğitimi II
#
5543334323224423343342341
5543334323224423343342341
5543334323224423343342341
5543334323224423343342341
5543334323224423343342341
5543334323224423343342341
TDİ102 Türk Dili II
#
4452111111111111111111111
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce)
#
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
111111111111111
RES203 Desen Atölyesi III
#
1112143333452253411334312
1112143333452253411334312
1112143333452253411334312
1112143333452253411334312
RES219 Modern Sanat I
#
2151155555551151555555555
2151155555551151555555555
2151155555551151555555555
2151155555551151555555555
2151155555551151555555555
2151155555551151555555555
RES201 Resim Atölyesi III
#
1334123432343253433212323
1334123432343253433212323
1334123432343253433212323
1334123432343253433212323
RES207 Türk Sanatı I
#
2233242232222223242223232
2233242232222223242223232
2233242232222223242223232
RESSA325 Gravür Atölyesi I
#
043320000000400
043320000000400
RES215 Resim Malzeme Bilgisi ve Koruma I
#
1222244444444551355334544
1222244444444551355334544
RES217 Sanatsal Anatomi I
#
1112133334353253412232323
1112133334353253412232323
1112133334353253412232323
1112133334353253412232323
1112133334353253412232323
1112133334353253412232323
RES204 Desen Atölyesi IV
#
513334333152533
432255435313451
323252232111425
144225435224251
532552222321521
135324242151233
141554322311545
RES222 Modern Sanat II
#
2151155555515514555555555
2151155555515514555555555
2151155555515514555555555
2151155555515514555555555
2151155555515514555555555
RES202 Resim Atölyesi IV
#
1354113344352254434434344
1354113344352254434434344
1354113344352254434434344
1354113344352254434434344
RES208 Türk Sanatı II
#
1123152221111111141111111
1123152221111111141111111
RESSA310 Duvar Resmi II
#
5543334323224423343342341
5543334323224423343342341
5543334323224423343342341
5543334323224423343342341
5543334323224423343342341
5543334323224423343342341
RESSA308 Gravür Atölyesi II
#
251334111411444
251334111411444
251334111411444
251334111411444
RES216 Resim Malzeme Bilgisi ve Koruma II
#
243555454245555
143555454245555
RES218 Sanatsal Anatomi II
#
3254211233554344444432323
3254211233554344444432323
3254211233554344444432323
3254211233554344444432323
3254211233554344444432323
3254211233554344444432323
RES303 Çağdaş Türk Resim Sanatı I
#
3333333333333333333333333
3333333333333333333333333
3333333333333333333333333
3333333333333333333333333
RES301 Resim Atölyesi V
#
3314133333332244424432543
3314133333332244424432543
3314133333332244424432543
3314133333332244424432543
RES305 Sanat Felsefesi ve Estetik I
#
1333444435315333353333333
1333444435315333353333333
1333444435315333353333333
RESS008 Fotoğraf Bilgisi I
#
1111111113111311314111311
1111111113111311314111311
1111111113111311314111311
1111111113111311314111311
1111111113111311314111311
RESSA315 Gravür Atölyesi III
#
100024050000000
000000003004000
000000500050000
034500000400000
RESS009 Mitoloji ve İkonografi I
#
3333333333333333333333333
RES304 Çağdaş Türk Resim Sanatı II
#
4122312222222122211213313
4122312222222122211213313
4122312222222122211213313
4122312222222122211213313
RES302 Resim Atölyesi VI
#
1253222334432243544323545
1253222334432243544323545
1253222334432243544323545
1253222334432243544323545
RES306 Sanat Felsefesi ve Estetik II Art Philosophy And Aesthetics I
#
243545255255544
243545255255544
243545255255544
243545255255544
RESSA318 Gravür Atölyesi IV
#
453444322411334
453444322411334
453444322411334
453444322411334
RESS012 Mitoloji ve İkonografi II
#
1435313141131413141413314
RESS017 Sanat Pazarı ve Müzayedecilik
#
4454445555555555555555555
RES403 1960 Sonrası Sanatı I
#
3443335543323411331434333
3443335543323411331434333
3443335543323411331434333
3443335543323411331434333
RES407 Bilimsel Araştırma Yöntem ve Teknikleri
#
3333222215522221111323222
3333222215522221111323222
KRYP01 Kariyer Planlama
#
1344133313211211132112121
1344133313211211132112121
1344133313211211132112121
1344133313211211132112121
1344133313211211132112121
1344133313211211132112121
1344133313211211132112121
RES409 Resim Atölyesi VII
#
000320053140000
221000003001000
000004000000000
220000500000000
RES405 Sanat Eseri Çözümlemesi I
#
111154511344000
RESSA420 İllüstrasyon I
#
141451343232112
141451343232112
141451343232111
141451343232122
141451343232112
RESSA415 Sanat Müzeleri ve Başyapıtlar I
#
1133133511112515155111151
1133133511112515155111151
1133133511112515155111151
1133133511112515155111151
RESS014 Sanat Sosyolojisi I
#
1114144534213112444242121
1114144534213112444242121
1114144534213112444242121
1114144534213112444242121
RES404 1960 Sonrası Sanatı II
#
11115533113355554455332255551144445544445533334433
11115533113355554455332255551144445544445533334433
11115533113355554455332255551144445544445533334433
11115533113355554455332255551144445544445533334433
RES406 Bitirme Çalışması
#
524542133323334
524542133323334
524542133323334
524542133323334
RES410 Resim Atölyesi VIII
#
1344233443544554555544445
1344233443544554555544445
1344233443544554555544445
RES412 Sanat Eseri Çözümlemesi II
#
3152125554115414554534141
RESSA414 İllüstrasyon II
#
134435443453225
335535534345353
224435435235543
335455355145454
225445344354525
RESSA416 Sanat Müzeleri ve Başyapıtlar II
#
1134115551113515153313131
1134115551113515153313131
1134115551113515153313131
1134115551113515153313131
RESS016 Sanat Sosyolojisi II
#
1114144534213112444242121
1114144534213112444242121
1114144534213112444242121
1114144534213112444242121