Mimarlık Lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimMimarlık
Program DirektörüProf. Dr. Esen Gökçe ÖZDAMAR (Bölüm Başkanı) Doç. Dr. Meltem ÖZÇAKI (Bologna Koordinatörü)
Program TürüLisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiLisans
Kazanılan DereceProgramı başarıyla tamamlayan mezunlara ´Mimarlık´ alanında lisans diploması verilir.
Eğitim TürüTam zamanlı
Kayıt Kabul KoşullarıOrtaöğretimden mezun olmak.
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek Öğretim kurumlarında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi´nin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Bölümlerin müfredatlarında yer alan zorunlu yabancı dil dersi için her öğretim yılı başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar.
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları, Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240'dır. Öğrencilerin aynı zamanda varsa zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Program AmacıMimarlık Bölümü, eleştiri, kuram ve tarih, felsefe ve duyarlılık olarak dört temel hedefi gözeterek; yenilik ve teknolojik gelişim, etik ve estetik sorumluluk, doğal kaynakların ve kültürel mirasın sürdürülebilirliği ve çevresel duyarlılık kapsamında, araştırmacı ve eleştirel düşünmeyi amaç edinen disiplinlerarası bir mimarlık eğitimi öngörür. Bölüm, mimarlık eğitiminde yaratıcı pedagojilere ağırlık veren bir vizyona sahiptir. Bölümün amacı, kuram, tasarım, uygulama, mesleki etik bilgi ve becerisini kazanmış; disiplinler ve kültürlerarası işbirliği kurabilen mimar ve uzman mimarlar olarak yetişmesi ve diğer yandan mimarlık temel alanlarında bilgi üreten, araştıran, kuram ve uygulama ilişkisi kurabilen, ulusal ve uluslararası platformlarda söz sahibi akademisyenler yetiştirmeyi hedeflenmektedir.
Mezunların Mesleki ProfilleriMimarlık Bölümü mezunları, mimarlık alanı içinde gerek kamu kurum ve kuruluşlarında, gerekse özel sektörde bir çok kurumda mimar olarak istihdam edilmektedir.
Bir Üst Dereceye GeçişMimarlık Bölümü’nün şu an lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programı bulunmamaktadır.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi´nde geçme notu 100 üzerinden 60’tır. Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile yarıyıl/yıl sonu sınavında veya bütünleme sınavında alınan notun %70’inin toplamıdır. Ancak, bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ilgili fakülte/yüksekokul kurulunca karar alınmak ve yarıyıl başında ilan edilmek şartıyla ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile %50’si arasında, yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notun %70’i ile %50’si arasında değişebilen ve oranlar toplamı %100 olacak şekilde de hesaplanabilir. Hesaplama sonucunda, ondalık noktadan sonra gelen ilk sayı beşten küçük ise bir alt tam sayıya, beş veya beşten büyük ise bir üst tam sayıya yükseltilerek kesinleştirilir.

TNKÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği http://oidb.nku.edu.tr/AnaSayfa/0/s/3837/3915 adresinde bulunabilir.

Dönem sonu-bütünleme notu dersin sorumlusu tarafından değerlendirme kriterleriyle birlikte Öğrenci işlerine teslim edilir. Dönem sonu ve bütünleme notları öğrenci bilgi sisteminde yayınlanarak ilan edilir. 

Notlar:

Alınan her ders için öğrenciye dönem notu olarak aşağıda belirtilen harf notları verilir.  Harf notları, katsayı ve oran karşılıkları aşağıdaki gibidir. Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir:

Puan

Harfli Notu

Katsayı

Başarı Durumu

90-100

AA

4.00

Başarılı

80-89

BA

3.50

Başarılı

70-79

BB

3.00

Başarılı

65-69

CB

2.50

Başarılı

60-64

CC

2.00

Başarılı

50-59

DD

1.50

Başarısız

30-49

FD

1.00

Başarısız

0-29

FF

0.00

Başarısız

Öğrenciler DD, FD yada FF aldıkları dersleri dersin açıldığı ilk dönem almak zorundadırlar.

Başarılı Öğrenciler

Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 ile 3.49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; ortalaması 3.50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.

Eğitim Öğretim Metotları

Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir. 

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde  olmasına dikkat  edilir.  Programda  kullanılan  eğitim-öğretim  metotları  aşağıdaki  listede  verilmiştir*:

 

EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ *

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme ve anlamlandırma

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar 

Problem Çözme

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Beyin Fırtınası

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar

Küçük Grup Tartışması

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar

Gösterim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet
Web tabanlı tartışma forumları

Saha / Arazi Çalışması

Gözlem/durumları işleme, Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Laboratuar

Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması

Özel donanım

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

İnceleme / Anket Çalışması

Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Panel

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, özel donanım

Konuk Konuşmacı

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar
özel donanım

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri / Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler

 


(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir

Program Çıktıları

1-Afetlerin yapılı çevreye etkisi ve bu etkilere karşı önlem almaya yönelik bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip olmak.
2-Disiplinlerarası bir yaklaşımla tasarım ve uygulama süreçlerinde bireysel ve takım çalışması yapabilme becerisine ve yetkinliğine sahip olmak.
3-Doğal-kültürel-fiziksel çevre ve insan etkileşimine yönelik farkındalık geliştirerek tasarım sürecine aktarabilme becerisine ve yetkinliğine sahip olmak.
4-Kuramsal ve tasarım çalışmalarını yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli biçimde aktarabilme becerisi ve yetkinliğine sahip olmak.
5-Mesleki etik konusunda bilgi ve sorumluluk alma beceri ve yetkinliğine sahip olmak.
6-Mesleki uygulamalarda toplumsal sorumluluk alabilme ve etik duyarlılık geliştirebilme yetkinliğine sahip olmak.
7-Mimari süreçlerde araştırma yöntemlerini uygulayabilme, yaşam boyu öğrenme ile bilgi artırma, sürekli mesleki gelişim için farkındalık sağlama becerisi ve yetkinliğine sahip olmak.
8-Mimari tasarım ve mesleki uygulama konularında kuramsal bilgileri tasarıma dönüştürme ve kavram geliştirme beceri ve yetkinliğine sahip olmak.
9-Mimari tasarım, yapı bilgisi-teknolojileri, mimarlık tarihi-kuramları, koruma-restorasyon alanlarında kuramsal ve teknik bilgi sahibi olmak.
10-Mimarlık alanında bilimsel, teknik, teknolojik, estetik, sanatsal, tarihsel ve kültürel alt yapıya ilişkin bilgi ve kavrayışa sahip olmak.
11-Mimarlık alanında sürdürülebilirliğe yönelik kuramsal-teknik bilgiye ve tasarım yapabilme beceri ve yetkinliğine sahip olmak.
12-Tasarım düşüncesini el çizimleri, bilgisayar teknolojileri, fiziksel üretim, vb. ile iletişim ve ifade araçlarıyla temsil edebilme ve aktarma becerisi ve yetkinliğine sahip olmak.
13-Ulusal ve uluslararası gelişmeleri takip ederek güncel teknolojileri etkin biçimde kullanabilme bilgisi becerisi ve yetkinliğine sahip olmak.
14-Yaratıcı ve eleştirel düşünme beceri ve yetkinliğine sahip olmak.
15-Yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası mesleki sorunlara ilişkin mimarın sorumlulukları ve toplumsal rolleri hakkında bilgi, farkındalık, beceri ve yetkinliğine sahip olmak.

Müfredat

Mimarlık Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
MAT103 Matematik I 2 0 4
MİM104 Mimari Anlatım Teknikleri 1 3 4
MİM106 Mimari Tasarım I 4 4 9
MİM105 Statik 2 0 2
MİM102 Temel Tasarım 2 2 5
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
MİM204 Bilgisayar Destekli Tasarım I 2 2 3
MAT104 Matematik II 2 0 4
MİM207 Mimari Tasarım II 4 4 9
MİM203 Mimarlık Tarihi I 2 0 3
MİM205 Mukavemet 2 0 2
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
MİM202 Yapı Bilgisi I 2 1 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

2. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MİM304 Bilgisayar Destekli Tasarım II 2 2 3
MİM306 Felsefe 2 0 3
MİM305 Malzeme I 2 2 4
MİM309 Mimari Tasarım III 4 4 9
MİM303 Mimarlık Tarihi II 2 0 3
MİM302 Yapı Bilgisi II 2 2 4
MİM307 Yapı Statiği 1 1 4
MİM307 Yapı Statiği 1 1 4
Toplam AKTS: 34

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MİM405 Malzeme II 2 2 4
MİM406 Mimari Tasarım IV 4 4 9
MİM403 Mimarlık Tarihi III 2 0 3
MİM410 Peyzaj Mimarlığı 2 2 2
STJ405 Staj I 0 0 5
STJ401 Staj II 0 0 1
MİM409 Taşıyıcı Sistemler I 2 2 3
MİM408 Yapı Elemanları Tasarımı 1 3 4
Toplam AKTS: 31
Yıllık Toplam AKTS: 65

3. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MİM505 Kent Kuramları ve Tasarım Projesi 2 2 4
MİM507 Mimari Tasarım V 4 4 10
MİM503 Mimarlık Tarihi IV 2 0 3
MİM506 Tarihi Çevre Koruma-Restorasyon 2 0 3
MİM504 Taşıyıcı Sistemler II 2 2 3
MİM502 Yapı Fiziği I 2 2 4
Seçmeli Mimarlık 3.Sınıf Güz Dönemi() 3
MİMS022 Cumhuriyet Dönemi Türk Mimarlığı 3 0 3
MİMS020 Mimari Tasarım Yöntemleri 3 0 3
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MİM606 Mimari Tasarım VI 4 4 10
MİM607 Rölöve ve Restorasyon Projesi 2 2 3
MİM609 Sosyoloji 2 0 2
STJ406 Staj II 0 0 5
STJ602 Staj III 0 0 1
MİM610 Yapı Fiziği II 2 2 2
MİM608 Yapım Yönetimi ve Ekonomisi 2 1 2
Seçmeli Mİmarlık 3.Sınıf Bahar Dönemi() 3
MİMS027 Araştırma Yöntemleri 3 0 3
MİMS028 Bilgisayar Destekli Tasarım III 3 0 3
MİMS049 Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı 3 0 3
MİMS036 Kültür Sanat Mimarlık 3 0 3
MİMS005 Mobilya Tasarımı 3 0 3
MİMS029 Sürdürülebilir Mimari 3 0 3
MİMS048 Uygarlık Tarihi 3 0 3
Üniversite Seçmeli Genel/Üniversite Seçmeli Ders Havuzundan Toplam 2 AKTS Alabilir 2
CMSB305 AB ve Türkiye’de Çevre Politikaları (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
APT304 Apiterapi(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
İFS818 Arapça´ya Giriş(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
IMSB422 Araştırma ve Raporlama Teknikleri(Çorlu Müh. Fak.-İnş.Müh.) 3 0 5
UNİSEC004 Besin Hijyeni(S.B.F-Bes.Diy.) 2 0 3
FİZB220 Bilim Tarihi(Fen - Edebiyat Fak.-Fizik) 3 0 3
ZSTBT411 Bitki Gen Kaynakları(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.) 2 0 3
TBT 411 Bitki Gen Kaynakları(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.) 2 0 4
ÇEKO405 Çalışan Sağlığı ve Güvenliği(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-Çal.Eko.End.İlş) 3 0 5
ZSTO124 Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 3 0 3
İŞLB611 Finans Yönetimi(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-İşlt.) 3 0 5
ZSGM 504 Fonksiyonel Gıdalar (Ziraat Fak.-Gıd.Müh.) 2 0 3
ZSTE352 Girişimcilik(Ziraat Fak.-Tar.Ek.) 3 0 3
İŞLB810 Girişimcilik II(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-İşlt.) 3 0 5
İFS808 Güncel İnanç Problemleri(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
CMSB308 İklim Bilgisi (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
İDEB312 İngiliz Kültür Tarihi(Fen - Edebiyat Fak.-İng.Dil.Ed.) 2 0 3
UNİSEC304 Japon Toplumu(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.(İ.Ö)) 4 0 4
CMSB301 Kentleşme ve Çevresel Etkileri (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
İFS815 Kuran´da Ana Konuları (İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
İFS814 Kur’an Okuma ve Tecvid(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
VMF104 Medikal Fotoğrafçılık(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 1 3
PSK210 Mutluluk(Fen - Edebiyat Fak.-Psikoloji) 2 0 4
UNİSEC007 NAMIK KEMAL(Fen - Edebiyat Fak.-Tür.Dil.Ed) 2 0 3
ZSZO313 Organik Hayvansal Üretim(Ziraat Fak.-Zootek.) 3 0 3
ZSTA316 Organik Tarım(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
ENMBS403 Rekabet Yönetimi(Çorlu Müh. Fak.-End.Müh.) 3 0 5
İFS817 Siyer-i Nebi(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
BSYSGK 407 Spor ve Turizm(Spor Bil.Fak.-) 2 0 4
UNİSEC302 Temel Japonca(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.) 4 0 4
STAB318 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
TÇE001 Türk Müziği(Türk Müziği Devlet Kons.-Çalgı Eğitimi) 3 0 3
MLYB701 Türk Vergi Sistemi I (İktisadi ve İdari Bil. Fak.-Maliye) 3 0 5
ZSBB 306 Yeni Kültür Bitkileri(Ziraat Fak.-BhBtk.) 3 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

4. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MİM803 Diploma Projesi 4 4 12
MİM803 Diploma Projesi 4 4 12
İSGL101 İş Sağlığı ve Güvenliği I 2 0 2
MİM703 Mimari Tasarım VII 4 4 10
MİMS042 Tarihi Çevrede Tasarım 3 0 4
MİM702 Uygulama Projesi 2 6 6
Seçmeli Mimarlık 4. Sınıf Güz Dönemi() 12
MİMS047 Güzel Sanatlar ve Estetik 3 0 4
MİMS037 İleri İfade Teknikleri 3 0 4
MİMS007 Portfolyo Tasarımı ve İleri Sunum Teknikleri 3 0 4
MİMS033 Sanat Tarihi 3 0 4
MİMS017 Türkiye'de Kıyı Alanları Yönetimi ve Yapılaşması 3 0 4
MİM805 Yapısal Atık Yönetimi ve Döngüsellik 3 0 4
Toplam AKTS: 58

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MİM803 Diploma Projesi 4 4 12
İSGL102 İş Sağlığı ve Güvenliği II 2 0 2
KRYP01 Kariyer Planlama 1 0 2
MİM804 Meslek Etiği ve İmar Hukuku 2 0 2
Seçmeli Mimarlık 4. Sınınf Bahar Dönemi() 12
MİMS041 Cumhuriyet Sonrası Konut 3 0 4
MİMS039 Kentsel Açık Alanlar ve Tasarımı 3 0 4
MİMS044 Kentsel Tasarım Kuram ve Uygulamaları 3 0 4
MİMS040 Mimari Yerleştirmeler 3 0 4
MİMS042 Tarihi Çevrede Tasarım 3 0 4
MİMS038 Tasarımda Güncel Yaklaşımlar 3 0 4
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 88

Ders & Program Çıktıları Matrisi

ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
#
111111111314411
211124111114111
111111111114111
111311111114111
MİM104 Mimari Anlatım Teknikleri
#
3344355533343434
3344355533343434
3344355533343434
3344355533343434
3344355533343434
MİM106 Mimari Tasarım I
#
113322322225131
123322322225131
113322322225131
113322322225131
123322322225131
MİM105 Statik
#
1111111111111511
1111111111111511
MİM102 Temel Tasarım
#
044511332515351
043511332515351
042311332515351
043511332515351
TDİ101 Türk Dili I
#
4444444444445444
4444444444445444
4444444444445444
4444444444445444
4444444444445444
4444444444445444
4444444444445444
4444444444445444
4444444444445444
4444444444445444
4444444444445444
4444444444445444
4444444444445444
4444444444445444
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
#
3141115111111111
3141115111111111
3141115111111111
3141115111111111
MİM204 Bilgisayar Destekli Tasarım I
#
5544341111455414
5544341111455414
5544341111455414
5544341111455414
MAT104 Matematik II
#
2111111111313311
2111111111313311
2111111111313311
2111111111313311
2111111111313311
MİM207 Mimari Tasarım II
#
3222112212121121
3222112212121121
3222112212121121
3222112212121121
3222112212121121
MİM203 Mimarlık Tarihi I
#
3122113112411112
3122113112411112
3122113112411112
3122113112411112
3122113112411112
MİM205 Mukavemet
#
1231111121221511
1231111121221511
1231111121221511
1231111121221511
1231111121221511
1231111121221511
TDİ102 Türk Dili II
#
1121112111111112
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce)
#
111111111111111
111111111111111
111111111111114
111111111111114
111111111111141
111111111111141
111111111111111
MİM202 Yapı Bilgisi I
#
4434343333433533
4434343333433533
4434343333433533
4434343333433533
4434343333433533
MİM304 Bilgisayar Destekli Tasarım II
#
2211113511112121
2211113511112121
2211113511112121
2211113511112121
MİM306 Felsefe
#
000000000000000
200000000000000
000000000000000
000000000000000
MİM305 Malzeme I
#
5452522111143542
5452522111143542
5452522111143542
5452522111143542
MİM309 Mimari Tasarım III
#
3233232412334251
3233232412334251
3233232412334251
3233232412334251
3233232412334251
MİM303 Mimarlık Tarihi II
#
5555555555555555
5555555555555555
5555555555555555
5555555555555555
5555555555555555
MİM302 Yapı Bilgisi II
#
1111112111323411
1111112111323411
1111112111323411
1111112111323411
MİM307 Yapı Statiği
#
1242111121213511
1242111121213511
1242111121213511
MİM307 Yapı Statiği
#
1242111121213511
1242111121213511
1242111121213511
MİM405 Malzeme II
#
4453324423553532
4453324423553532
4453324423553532
MİM406 Mimari Tasarım IV
#
5555554544445554
MİM403 Mimarlık Tarihi III
#
5111111111111111
5111111111111111
5111111111111111
5111111111111111
5111111111111111
5111111111111111
MİM410 Peyzaj Mimarlığı
#
1555553345114415
1555553345114415
1555553345114415
STJ405 Staj I
#
5443454433444544
5443454433444544
5443454433444544
MİM409 Taşıyıcı Sistemler I
#
1114231444432143
1114231444432143
1114231444432143
1114231444432143
1114231444432143
1114231444432143
MİM408 Yapı Elemanları Tasarımı
#
5451555511515551
5451555511515551
5451555511515551
MİM505 Kent Kuramları ve Tasarım Projesi
#
5554443444444545
5554443444444545
5554443444444545
5554443444444545
MİM507 Mimari Tasarım V
#
1111111131111112
1111111131111112
1111111131111112
1111111131111112
1111111131111112
1111111131111112
MİM503 Mimarlık Tarihi IV
#
5444234422543352
5444234422543352
5444234422543352
5444234422543352
5444234422543352
5444234422543352
MİM506 Tarihi Çevre Koruma-Restorasyon
#
5455543445551445
5455543445551445
5455543445551445
5455543445551445
5455543445551445
5455543445551445
5455543445551445
MİM504 Taşıyıcı Sistemler II
#
3422334343145553
3422334343145553
3422334343145553
MİM502 Yapı Fiziği I
#
4445453345545534
4445453345545534
4445453345545534
MİMS022 Cumhuriyet Dönemi Türk Mimarlığı
#
5245554534553454
5245554534553454
5245554534553454
5245554534553454
MİMS020 Mimari Tasarım Yöntemleri
#
154533555434453
154532555434544
MİM606 Mimari Tasarım VI
#
3332221411115511
3332221411115511
3332221411115511
3332221411115511
MİM607 Rölöve ve Restorasyon Projesi
#
4545433354454335
4545433354454335
4545433354454335
4545433354454335
4545433354454335
4545433354454335
4545433354454335
4545433354454335
MİM609 Sosyoloji
#
3325233214411143
3325233214411143
STJ406 Staj II
#
1211121241112111
1211121241112111
1211121241112111
MİM610 Yapı Fiziği II
#
5553453255545555
5553453255545555
5553453255545555
5553453255545555
5553453255545555
MİM608 Yapım Yönetimi ve Ekonomisi
#
1121111121141111
1121111121141111
1121111121141111
1121111121141111
1121111121141111
1121111121141111
1121111121141111
MİMS027 Araştırma Yöntemleri
#
243233332411131
434333321311111
343435511133223
354453211211311
MİMS028 Bilgisayar Destekli Tasarım III
#
2201033500134230
2201033500134230
2201033500134230
2201033500134230
2201033500134230
2201033500134230
2201033500134230
2201033500134230
MİMS049 Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı
#
4554333223335543
MİMS036 Kültür Sanat Mimarlık
#
4554342443545134
4554342443545134
4554342443545134
4554342443545134
4554342443545134
4554342443545134
4554342443545134
4554342443545134
4554342443545134
4554342443545134
4554342443545134
MİMS005 Mobilya Tasarımı
#
4555353544245432
4555353544245432
4555353544245432
4555353544245432
MİMS029 Sürdürülebilir Mimari
#
1111111141111122
1111111141111122
1111111141111122
1111111141111122
MİMS048 Uygarlık Tarihi
#
1111111112411111
MİM803 Diploma Projesi
#
5544444544345454
5544444544345454
5544444544345454
5544444544345454
5544444544345454
5544444544345454
5544444544345454
5544444544345454
5544444544345454
5544444544345454
5544444544345454
5544444544345454
MİM803 Diploma Projesi
#
555545455555554
555545455555554
555555455555554
555555455555554
554555455555554
555544455555554
555554455555554
555544455555553
555544455555554
555544455554554
555544455555553
455545455555554
MİM703 Mimari Tasarım VII
#
5435545544545455
5435545544545455
5435545544545455
5435545544545455
5435545544545455
5435545544545455
MİMS042 Tarihi Çevrede Tasarım
#
5555554534434355
5555554534434355
5555554534434355
5555554534434355
5555554534434355
MİM702 Uygulama Projesi
#
4434431432525432
4434431432525432
4434431432525432
4434431432525432
MİMS047 Güzel Sanatlar ve Estetik
#
3355353155511113
MİMS037 İleri İfade Teknikleri
#
5221133511113151
5221133511113151
5221133511113151
5221133511113151
5221133511113151
MİMS007 Portfolyo Tasarımı ve İleri Sunum Teknikleri
#
234455454434544
334454454435555
334545454435554
224545454435555
234555554435554
MİMS033 Sanat Tarihi
#
1121111111111111
1121111111111111
MİMS017 Türkiye'de Kıyı Alanları Yönetimi ve Yapılaşması
#
234321321231422
324422221322232
333423321242333
233343221343243
MİM805 Yapısal Atık Yönetimi ve Döngüsellik
#
5445554445444544
MİM803 Diploma Projesi
#
5544444544345454
5544444544345454
5544444544345454
5544444544345454
5544444544345454
5544444544345454
5544444544345454
5544444544345454
5544444544345454
5544444544345454
5544444544345454
5544444544345454
İSGL102 İş Sağlığı ve Güvenliği II
#
111122300000022
111122200000034
111123200000032
111122200000023
111122200000023
111113100000021
KRYP01 Kariyer Planlama
#
4443114552221223
4443114552221223
4443114552221223
4443114552221223
4443114552221223
4443114552221223
MİM804 Meslek Etiği ve İmar Hukuku
#
2233443252422114
2233443252422114
2233443252422114
MİMS041 Cumhuriyet Sonrası Konut
#
5444545534444333
5444545534444333
5444545534444333
5444545534444333
5444545534444333
5444545534444333
5444545534444333
5444545534444333
5444545534444333
5444545534444333
MİMS039 Kentsel Açık Alanlar ve Tasarımı
#
244523441434354
244523441434354
244523441434354
MİMS044 Kentsel Tasarım Kuram ve Uygulamaları
#
143432333332344
153422342321332
134322332331343
233322432222233
MİMS040 Mimari Yerleştirmeler
#
3341141413511131
3341141413511131
MİMS042 Tarihi Çevrede Tasarım
#
5555554534434355
5555554534434355
5555554534434355
5555554534434355
5555554534434355
MİMS038 Tasarımda Güncel Yaklaşımlar
#
115111111511151
115111111511151