Makine Mühendisliği (İÖ) Lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimMakine Mühendisliği (İÖ)
Program DirektörüBölüm Başkanı: Prof.Dr. Ayşen HAKSEVER, AKTS Koordinatörü: Doç. Dr. Bahar UYMAZ
Program TürüLisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiLisans
Kazanılan Derece Mezun olunduğunda Makine Mühendisliği diplomasına sahip olunur.
Eğitim Türü Tam Zamanlı
Kayıt Kabul KoşullarıOrtaöğretimden Mezun Olmak
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek öğretim kurularında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, bölümlerin müfredatlarında yer alan zorunlu Yabancı dil dersi için her öğretim yılı başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları, Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240'dır. Öğrencilerin aynı zamanda varsa zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Program AmacıMakina Mühendisliği Bölümü, her türlü mekanik sistemlerin ve enerji dönüşüm sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi, üretiminin planlanması, bakım onarımı, insan kaynakları gibi geniş çalışma alanlarına sahiptir. Bölümün mezunları özel sektörde ve kamu sektörüne ait fabrika veya işyerlerinde her türlü mekanik sistemlerin(iş makineleri, gaz ve buhar türbinlerinin, kompresörlerin, nükleer reaktörlerin, içten yanmalı motorların, soğutma, havalandırma, ısıtma sistemlerinin) tasarımında, iyileştirilmesinde ve üretiminde çalışılabileceği gibi, serbest çalışma imkanına da sahiptir. 
Mezunların Mesleki Profilleri Bölüm mezunları, T.C. Devlet sektörleri; Karayolları, DSİ, MKEK ,TCDD, TÜLOMSAŞ, TÜVASAŞ, Büyükşehir Belediyeleri, vb. kurumlarda, özel sektördeki her kurumda Makine Mühendisi olarak istihdam edilebilmektedir.
Bir Üst Dereceye GeçişLisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Her dönem en az bir vize sınavı uygulanır. Vizelerin yanı sıra, her dönemin başında verilen dönem içeriğinde tarihleri belirtilen proje ve ödevler verilir. Her dönemin sonunda, öğrencinin final sınavına girmek zorundadır. Kriterler (ara sınav, proje, ödev ve final gibi) ve dönem sonu notuna etki oranları dönem başında dağıtılan ve/veya web sitesinde yayınlanan ders içerikleri açık biçimde belirtilir. Öğrenci yönetmeliği ve akademik takvime göre final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih ve yer ve zamanlarda yapılır.  Öğrencinin dönem sonu notu ders sorumlusu tarafından ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre verilir. 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde geçme notu 100 üzerinden 60’tır. Ancak Final ya da bütünleme sınav sonucunun en az 50 olması zorunludur. Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile yarıyıl/yıl sonu sınavında veya bütünleme sınavında alınan notun %70’inin toplamıdır. Ancak, bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ilgili fakülte/yüksekokul kurulunca karar alınmak ve yarıyıl başında ilan edilmek şartıyla ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile %50’si arasında, yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notun %70’i ile %50’si arasında değişebilen ve oranlar toplamı %100 olacak şekilde de hesaplanabilir. Hesaplama sonucunda, ondalık noktadan sonra gelen ilk sayı beşten küçük ise bir alt tam sayıya, beş veya beşten büyük ise bir üst tam sayıya yükseltilerek kesinleştirilir.

http://oidb.nku.edu.tr/yonetmenlik/2011eos.pdf adresinde bulunabilir.

Dönem sonu-bütünleme notu dersin sorumlusu tarafından değerlendirme kriterleriyle birlikte Öğrenci İşlerine teslim edilir. Dönem sonu ve bütünleme notları öğrenci bilgi sisteminde yayınlanarak ilan edilir. 

Notlar:

Alınan her ders için öğrenciye dönem notu olarak aşağıda belirtilen harf notları verilir.  Harf notları, katsayı ve oran karşılıkları aşağıdaki gibidir.Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir:

 

Puan

Harfli Notu

Katsayı

Başarı Durumu

90-100

AA

4.00

Başarılı

80-89

BA

3.50

Başarılı

70-79

BB

3.00

Başarılı

65-69

CB

2.50

Başarılı

60-64

CC

2.25

Başarılı

50-59

DD

2.00

Başarısız

30-49

FD

1.00

Başarısız

0-29

FF

0.00

Başarısız

 

Öğrenciler DD, FD yada FF aldıkları dersleri dersin açıldığı ilk dönem almak zorundadırlar.

Başarılı Öğrenciler

Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 ile 3.49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; ortalaması 3.50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.

 

Eğitim Öğretim Metotları

 Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

*EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme ve Anlamlandırma

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Özel Destek / Yapısal Örnekler

Önceden planlanmış özel beceriler

 

 

   

Problem Çözme

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Vaka Çalışması

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Beyin Fırtınası

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

KüçükGrup Tartışması

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Gösterim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Benzetim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, Bilişim becerileri

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet,
Web tabanlı tartışma forumları

Saha/Arazi Çalışması

Gözlem/durumları işleme, Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Laboratuar

Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması

Özel donanım

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

İnceleme/Anket Çalışması

Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Panel

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Konuk Konuşmacı

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz,
özel donanım

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri/ Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler

 

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

Program Çıktıları

1-A. Matematik, fen bilimleri ve Makine Mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, Makine mühendisliği alanına özgü karmaşık mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisi.
2-B. Makine Mühendisliği alanında karmaşık mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
3-C. Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
4-D. Makine Mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
5-E. Makine Mühendisliği alanında karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
6-F. Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.
7-G. Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi.
8-H. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkındalık; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
9-I. Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk ve mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
10-J. Makine Mühendisliği alanında proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.
11-K. Makine Mühendisliği uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; Makine mühendisliği çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.

Müfredat

Makine Mühendisliği (İÖ) Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FZK107 Fizik I 3 1 5
KMY004 Genel Kimya 3 0 4
MAT111 Matematik I 3 1 6
TRS105 Teknik Resim I 3 1 6
TBT001 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı 2 1 4
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ109 Yabancı Dil I (İngilizce) 3 0 3
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FZK110 Fizik II 3 1 4
MKB108 Makine Mühendisliğine Giriş 2 0 2
MKB116 Malzeme Bilgisi I 3 0 4
MAT118 Matematik II 3 1 4
ÇSTJ203 Staj I 0 0 1
MKB104 Statik 4 0 4
TRS106 Teknik Resim II 3 1 4
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ110 Yabancı Dil II (İngilizce) 3 0 3
Seçmeli (MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ (İ.Ö.) SOSYAL SEÇMELİ DERS (13)) 2
GST 001 Genel Sanat Tarihi 2 0 2
KRYP01 Kariyer Planlama 1 0 2
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

2. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
BMB213 Bilgisayar Programlamasına Giriş 2 1 4
MKB203 Dinamik 3 1 5
MKB207 Elektroteknik ve Elektrik Makineleri 2 2 4
LIC002 Lineer Cebir 3 1 6
MKB201 Malzeme Bilgisi II 3 0 4
MKB205 Mukavemet I 3 1 5
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MKB212 Akışkanlar Mekaniği I 3 0 4
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
DFD001 Diferansiyel Denklemler 3 1 5
MKB210 İmal Usulleri 3 1 4
MKB206 Mukavemet II 3 1 5
SYA002 Sayısal Analiz 2 1 4
ÇSTJ301 Staj II 0 0 1
MKB204 Termodinamik I 3 1 5
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

3. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MKB307 Akışkanlar Mekaniği II 3 0 5
MKB305 Isı Transferi I 3 1 6
MKB304 Isı Transferi II 3 1 4
MKB311 Makine Elemanları I 2 2 6
MKB311 Makine Elemanları I 2 2 6
MKB309 Mekanizma Tekniği 3 0 5
MKB309 Mekanizma Tekniği 3 0 5
MKB301 Mühendislik Ekonomisi 2 0 3
MKB303 Termodinamik II 3 1 5
MKB303 Termodinamik II 3 1 5
Toplam AKTS: 50

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MKB314 Bilgisayar Destekli Tasarım 3 0 3
MKB317 Isıtma Tekniği 3 0 5
MKB304 Isı Transferi II 3 1 4
MKB308 Makine Elemanları II 2 2 5
MKB316 Motorlar 3 0 5
MKB437 Soğutma ve Klima Tekniği 3 0 5
ÇSTJ402 Staj III 0 2 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 80

4. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MKB411 Hidrolik Sistemler 3 0 5
İSGL101 İş Sağlığı ve Güvenliği I 2 0 2
MKB405 Nümerik Kontrollü Takım Tezgahları 3 0 5
MKB498 Yıl İçi Projesi 2 2 5
Seçmeli (MAKİNE MÜHENDİSLĞİ BÖLÜMÜ (İ.Ö.)7. YARIYIL GÜZ DÖNEMİ SEÇMELİ DERSLER) 10
MKSB423 Dinamik Sistemlerin Mekanik Analizi 3 0 5
MKSB417 Enerji Ekonomisi 3 0 5
MKSB402 Isı Değiştiricileri 3 0 5
MKSB438 Otomobil Gövdesi Yapısal Tasarımı 3 0 5
MKSB430 Plastik Şekillendirme 3 0 5
Üniversite Seçmeli Genel/Üniversite Seçmeli Ders Havuzundan Toplam 3 AKTS Alabilir 3
ARB317 Anadolu Kültür Tarih ve Arkeolojisi(Fen - Edebiyat Fak.-arkeo) 2 0 3
ZSTBT411 Bitki Gen Kaynakları(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.) 2 0 3
BMMS 404 Biyomedikal İşaret İşleme(Çorlu Müh. Fak.-Biyomed.Müh.) 3 0 5
HUK3107 Çevre Hukuku(Hukuk Fakültesi-Hukuk) 2 0 3
BYLB125 Çevre ve Toplum (Fen - Edebiyat Fak.-Biyoloji) 3 0 3
ZSTO124 Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 3 0 3
TDEB341 Edebiyat ve Müzik(Fen - Edebiyat Fak.-Tür.Dil.Ed) 2 0 4
ZSGM 504 Fonksiyonel Gıdalar (Ziraat Fak.-Gıd.Müh.) 2 0 3
KIMB320 Günlük Hayatımızda Kimya(Fen - Edebiyat Fak.-Kimya) 3 0 3
CMSB308 İklim Bilgisi (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
CMSB308 İklim Bilgisi (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.(İ.Ö.)) 3 0 5
İHB103 İnsan-Hayvan Bağı ve Etkileşimi(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
UNİSEC301 Japoncaya Giriş(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.) 4 0 4
KHS303 Kalıntı ve Halk Sağlığı(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
ZSTO116 Küresel Isınma ve Arazi Bozulumu(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 3 0 3
VMT103 Medikal Terminoloji(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
ZSZO313 Organik Hayvansal Üretim(Ziraat Fak.-Zootek.) 3 0 3
ZSTA316 Organik Tarım(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
MKSB438 Otomobil Gövdesi Yapısal Tasarımı(Çorlu Müh. Fak.-Mak.Müh.) 3 0 5
MB201 Öğretim Teknolojileri(Spor Bil.Fak.-) 2 0 3
ZSTE412 Sosyal Girişimcilik(Ziraat Fak.-Tar.Ek.) 3 0 3
STAB318 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
COG331 Türkiye Coğrafyası(Fen - Edebiyat Fak.-Coğrafya) 2 0 3
TARHB241 Uygarlık Tarihi (Fen - Edebiyat Fak.-Tarih) 2 0 3
ZSBB 314 Üzüm Çeşitleri(Ziraat Fak.-BhBtk.) 3 0 3
ZSBB 306 Yeni Kültür Bitkileri(Ziraat Fak.-BhBtk.) 3 0 3
ZSZO314 Yerli Gen Kaynaklarının Korunması(Ziraat Fak.-Zootek.) 3 0 3
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MKB491 Bitirme Çalışması 0 2 5
İSGL102 İş Sağlığı ve Güvenliği II 2 0 2
MKB410 Pnömatik Sistemler 3 0 4
MKB408 Transport Tekniği 3 0 4
Seçmeli (MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI SEÇMELİ DERSLER (14)) 15
MKSB422 Fabrika Organizasyonu 3 0 5
MKSB402 Isı Değiştiricileri 3 0 5
ÇİME401 İşletmede Mesleki Eğitim 5 0 15
MKSB424 Kaynak Bilgisi 3 0 5
MKSB420 Mekanikte Bilgisayarlı Analiz Uygulamaları 3 0 5
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

Ders & Program Çıktıları Matrisi

FZK107 Fizik I
#
31143551551543
31143551551543
31143551551543
31143551551543
31143551551543
31143551551543
31143551551543
31143551551543
31143551551543
31143551551543
31143551551543
31143551551543
MAT111 Matematik I
#
21334441552433
21334441552433
21334441552433
21334441552433
21334441552433
21334441552433
21334441552433
21334441552433
21334441552433
21334441552433
21334441552433
21334441552433
TRS105 Teknik Resim I
#
32221311233244
32221311233244
TBT001 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı
#
13441111111113
13441111111113
TDİ101 Türk Dili I
#
35333322222125
35333322222125
35333322222125
35333322222125
35333322222125
35333322222125
35333322222125
35333322222125
35333322222125
35333322222125
35333322222125
35333322222125
35333322222125
35333322222125
35333322222125
YDİ109 Yabancı Dil I (İngilizce)
#
53211111111
MKB108 Makine Mühendisliğine Giriş
#
11233111115224
11233111115224
MKB116 Malzeme Bilgisi I
#
11144331343354
11144331343354
11144331343354
11144331343354
11144331343354
11144331343354
MAT118 Matematik II
#
22344231431221
22344231431221
22344231431221
22344231431221
22344231431221
22344231431221
22344231431221
22344231431221
ÇSTJ203 Staj I
#
55555555555555
55555555555555
55555555555555
MKB104 Statik
#
11111511551514
TRS106 Teknik Resim II
#
23322321432332
23322321432332
23322321432332
TDİ102 Türk Dili II
#
22222443422
22222443422
22222443422
YDİ110 Yabancı Dil II (İngilizce)
#
22224422111111
GST 001 Genel Sanat Tarihi
#
54111141154111
54111141154111
54111141154111
54111141154111
54111141154111
KRYP01 Kariyer Planlama
#
32342322233233
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
#
21133121213215
21133121213215
21133121213215
21133121213215
BMB213 Bilgisayar Programlamasına Giriş
#
33144455311
33144455311
33144455311
33144455311
MKB203 Dinamik
#
11111511551511
MKB207 Elektroteknik ve Elektrik Makineleri
#
11121331451223
LIC002 Lineer Cebir
#
11223311451123
11223311451123
11223311451123
11223311451123
11223311451123
11223311451123
11223311451123
11223311451123
MKB201 Malzeme Bilgisi II
#
54543545455545
54543545455545
54543545455545
54543545455545
54543545455545
54543545455545
54543545455545
54543545455545
MKB205 Mukavemet I
#
33434444454433
33434444454433
33434444454433
33434444454433
33434444454433
33434444454433
33434444454433
33434444454433
33434444454433
33434444454433
MKB212 Akışkanlar Mekaniği I
#
33242324454
33242324454
33242324454
33242324454
33242324454
33242324454
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
#
32234223225323
32234223225323
32234223225323
32234223225323
MKB210 İmal Usulleri
#
31343434133331
31343434133331
31343434133331
31343434133331
31343434133331
31343434133331
31343434133331
31343434133331
MKB206 Mukavemet II
#
11133431351443
11133431351443
11133431351443
11133431351443
11133431351443
11133431351443
11133431351443
11133431351443
SYA002 Sayısal Analiz
#
44322222221
44322222221
44322222221
44322222221
ÇSTJ301 Staj II
#
55555555555555
55555555555555
55555555555555
MKB204 Termodinamik I
#
31453443343543
MKB307 Akışkanlar Mekaniği II
#
33242324454333
33242324454333
33242324454333
MKB305 Isı Transferi I
#
54455534554554
MKB304 Isı Transferi II
#
11111111141411
MKB311 Makine Elemanları I
#
44431000000
44431000000
44431000000
44431000000
44431000000
44431000000
44431000000
44431000000
44431000000
44431000000
44431000000
44431000000
44431000000
44431000000
44431000000
MKB311 Makine Elemanları I
#
44431000000
44431000000
44431000000
44431000000
44431000000
44431000000
44431000000
44431000000
44431000000
44431000000
44431000000
44431000000
44431000000
44431000000
44431000000
MKB309 Mekanizma Tekniği
#
44555554554554
44555554554554
44555554554554
44555554554554
44555554554554
44555554554554
MKB309 Mekanizma Tekniği
#
44555554554554
44555554554554
44555554554554
44555554554554
44555554554554
44555554554554
MKB301 Mühendislik Ekonomisi
#
44444424444444
44444424444444
44444424444444
44444424444444
44444424444444
MKB303 Termodinamik II
#
32553532443553
32553532443553
32553532443553
MKB303 Termodinamik II
#
32553532443553
32553532443553
32553532443553
MKB314 Bilgisayar Destekli Tasarım
#
31432531331141
31432531331141
31432531331141
MKB317 Isıtma Tekniği
#
45454544554
45454544554
MKB304 Isı Transferi II
#
11111111141411
MKB308 Makine Elemanları II
#
31111411451122
31111411451122
31111411451122
31111411451122
31111411451122
31111411451122
31111411451122
31111411451122
31111411451122
31111411451122
31111411451122
31111411451122
31111411451122
MKB316 Motorlar
#
41111522242233
41111522242233
41111522242233
41111522242233
MKB437 Soğutma ve Klima Tekniği
#
32231412322
32231412422
32231412422
ÇSTJ402 Staj III
#
55555555555555
55555555555555
55555555555555
MKB411 Hidrolik Sistemler
#
45235444434345
45235444434345
45235444434345
45235444434345
45235444434345
45235444434345
45235444434345
45235444434345
45235444434345
45235444434345
İSGL101 İş Sağlığı ve Güvenliği I
#
32323133333
23323133333
33223133333
33323133333
33223133333
32323133333
MKB405 Nümerik Kontrollü Takım Tezgahları
#
41345444134331
41345444134331
41345444134331
41345444134331
41345444134331
41345444134331
41345444134331
MKSB423 Dinamik Sistemlerin Mekanik Analizi
#
44343434554433
44343434554433
44343434554433
44343434554433
44343434554433
MKSB417 Enerji Ekonomisi
#
33353532424543
MKSB402 Isı Değiştiricileri
#
31343512353431
MKSB438 Otomobil Gövdesi Yapısal Tasarımı
#
31444531553133
MKSB430 Plastik Şekillendirme
#
54543443443344
54543443443344
54543443443344
54543443443344
MKB491 Bitirme Çalışması
#
44445544433
İSGL102 İş Sağlığı ve Güvenliği II
#
22435405115113
22435405115113
22435405115113
22435405115113
22435405115113
22435405115113
MKB410 Pnömatik Sistemler
#
34354343543443
34354343543443
34354343543443
34354343543443
34354343543443
34354343543443
MKB408 Transport Tekniği
#
55555455545544
55555455545544
55555455545544
55555455545544
MKSB422 Fabrika Organizasyonu
#
55555355355553
55555355355553
55555355355553
55555355355553
55555355355553
MKSB402 Isı Değiştiricileri
#
31343512353431
ÇİME401 İşletmede Mesleki Eğitim
#
44444444444444
MKSB424 Kaynak Bilgisi
#
43311112331
31311114251
24311123521
41311142411
15511152441
MKSB420 Mekanikte Bilgisayarlı Analiz Uygulamaları
#
54545444554345
54545444554345
54545444554345
54545444554345
54545444554345
54545444554345