Fransız Dili ve Edebiyatı (İÖ) Lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimFransız Dili ve Edebiyatı (İÖ)
Program DirektörüProf. Dr. İrfan ATALAY (Bölüm Başkanı) Araş. Gör. Dr. Fatma KAHRAMANOĞLU (Bölüm Bologna Koordinatörü)
Program TürüLisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiLisans
Kazanılan DereceFransız Dili ve Edebiyat Bölümünden mezun olan öğrenci "Fransız Filologu" ünvanıyla lisans diplomasına sahip olur.
Eğitim Türü Tam zamanlı
Kayıt Kabul KoşullarıLise Bitirme Diplomasına sahip olup,Öğrenci Yerleştirme Sınavına girerek Batı Dillerinin her hangi birinden yeterli puanı elde eden her öğrenci bölüme kayıt yaptırabilir. Dersleri takip edecek Fransızca düzeyine sahip olmayan öğrenciler zorunlu olarak bir yıl Hazırlık Sınıfında Temel Fransızca Dersleri almak ve başarılı olmak zorundadır.
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek öğretim kurularında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Namık Kemal Üniversitesinin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, bölümlerin müfredatlarında yer alan zorunlu Yabancı dil dersi için her öğretim yılı başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları, Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240'dır. Öğrencilerin aynı zamanda varsa zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Program Amacı Mezun öğrencilere, yazın ve ekin bilgisinin yanında, çok dilli bir donanım kazandırılması temel erekler arasındadır. Küreselleşen dünyada teknolojik gelişme ve yeniliklerin yabancı dil bilgisini zorunlu hale getirdiği bir gerçektir. Program, bu yeni durumu derinliğine çözümleyerek, Eğitim-Öğretim programını Avrupa Birliği yolundaki ülkemizin Bologna sürecinde karşılaşabileceği en son gereksinimleri doğrultusunda oluşturma çabası içindedir. 
Mezunların Mesleki Profilleri Programı bitirecek olan öğrenciler akademik kurumlar ve Milli Eğitim Bakanlığı dışında, Turizm ve Tanıtma Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı, AB (Avrupa Birliği) Dairelerinde, Üniversitelerin dış ilişkiler bürolarında, yurt dışı ile ilişkili olan özel sektör kuruluşlarında, reklamcılık, turizm, dışalım, dışsatım, farklı alanlarda işlev yürüten şirketlerde, bankaların kambiyo ve dış ilişkiler bölümlerinde görev alma olanağı bulunabilmektedirler. Mezun öğrencilerimiz, Fransızca yanında 40 kredilik İngilizce öğretimi yapmaları sayesinde ve istenilen ölçütlere uygun sınavları başarmaları durumunda, Milli Eğitim Bakanlığınca Ortaöğretim kurumlarında Fransızca ve İngilizce öğretmeni olarak atanabilmektedirler.
Bir Üst Dereceye GeçişLisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Her dönem en az bir vize sınavı uygulanır. Vizelerin yanı sıra, her dönemin başında verilen dönem içeriğinde tarihleri belirtilen proje ve ödevler verilir. Her dönemin sonunda, öğrencinin final sınavına girmek zorundadır. Kriterler (ara sınav, proje, ödev ve final gibi) ve dönem sonu notuna etki oranları dönem başında dağıtılan ve/veya web sitesinde yayınlanan ders içerikleri açık biçimde belirtilir. Öğrenci yönetmeliği ve akademik takvime göre final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih ve yer ve zamanlarda yapılır.  Öğrencinin dönem sonu notu ders sorumlusu tarafından ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre verilir. 

Namık Kemal Üniversitesinde geçme notu 100 üzerinden 60’tır. Ancak Final ya da bütünleme sınav sonucunun en az 50 olması zorunludur. Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile yarıyıl/yıl sonu sınavında veya bütünleme sınavında alınan notun %70’inin toplamıdır. Ancak, bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ilgili fakülte/yüksekokul kurulunca karar alınmak ve yarıyıl başında ilan edilmek şartıyla ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile %50’si arasında, yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notun %70’i ile %50’si arasında değişebilen ve oranlar toplamı %100 olacak şekilde de hesaplanabilir. Hesaplama sonucunda, ondalık noktadan sonra gelen ilk sayı beşten küçük ise bir alt tam sayıya, beş veya beşten büyük ise bir üst tam sayıya yükseltilerek kesinleştirilir.

http://oidb.nku.edu.tr/yonetmenlik/2011eos.pdf adresinde bulunabilir.

Dönem sonu-bütünleme notu dersin sorumlusu tarafından değerlendirme kriterleriyle birlikte Öğrenci İşlerine teslim edilir. Dönem sonu ve bütünleme notları öğrenci bilgi sisteminde yayınlanarak ilan edilir. 

Notlar:

Alınan her ders için öğrenciye dönem notu olarak aşağıda belirtilen harf notları verilir.  Harf notları, katsayı ve oran karşılıkları aşağıdaki gibidir.Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir:

 

Puan

Harfli Notu

Katsayı

Başarı Durumu

90-100

AA

4.00

Başarılı

80-89

BA

3.50

Başarılı

70-79

BB

3.00

Başarılı

65-69

CB

2.50

Başarılı

60-64

CC

2.25

Başarılı

50-59

DD

2.00

Başarısız

30-49

FD

1.00

Başarısız

0-29

FF

0.00

Başarısız

 

Öğrenciler DD, FD yada FF aldıkları dersleri dersin açıldığı ilk dönem almak zorundadırlar.

Başarılı Öğrenciler

Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 ile 3.49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; ortalaması 3.50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.

 

Eğitim Öğretim Metotları

 Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

*EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme ve Anlamlandırma

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Özel Destek / Yapısal Örnekler

 

 

Rol Yapma / Drama

Öğrenmeye dayalı rollerin gerçekleştirilmesi

Standart derslik teknolojileri, özel donanım

Problem Çözme

 

 

Vaka Çalışması

 

 

Beyin Fırtınası

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

KüçükGrup Tartışması

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Gösterim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Benzetim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, Bilişim becerileri

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet,
Web tabanlı tartışma forumları

Saha/Arazi Çalışması

 

 

Laboratuar

Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması

Özel donanım

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

İnceleme/Anket Çalışması

 

 

Panel

 

 

Konuk Konuşmacı

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz,
özel donanım

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri/ Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler

 

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

Program Çıktıları

1-Batı kültürüne bilimsel ve çağdaş bir biçimde yaklaşımını sağlayacak araştırıcı, sorgulayıcı ve yaratıcı bir zihinsel donanım ve birikime ve araştırma yöntem ve tekniklerine sahiptir.
2-Bilimsel düşüncenin rehberliğinde, etik değerlere bağlı; özgür, girişimci, yaratıcı ve üretken; ülkesine ve insanlığa karşı sorumlu ve kalite yönetim ve süreçleriyle uyumlu birey davranışı sergiler.
3-Bireysel ya da ortak proje ve etkinlik üretir; sonuçları ilgili kişi ya da kurumlarla paylaşarak gelişimlerine katkıda bulunur.
4-Çağdaş bilişim ve bilgi teknolojilerini kullanarak mesleki uzmanlaşmaya yönelir; deneyimlerini paylaşır; kişisel ve kurumsal gelişime katkı yapar.
5-Dil, din ve kültür farklılıkları gibi unsurların farkında olan ve bunları sorgulayan bir dünya görüşü edinirler.
6-Fransız dili, edebiyatı ve kültürü alanlarında gereksinimi duyulan sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenler ya da etkinliklere katılır.
7-Fransız Dili ve Edebiyatı alanı ile ilgili sorunlara yönelik olarak çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekler ve bu verileri ilgili alanda bulunan uzman olan ve olmayan kişi ve kurumlarla çeşitli iletişim araçlarıyla paylaşır.
8-Fransız Dili ve Edebiyatı alanında sosyal, kültürel hakların evrenselliğini destekler, sosyal adalet bilinci kazanır, tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkar.
9-İlgi alanı/alanları doğrultusunda mezuniyet sonrasında yöneleceği mesleki alanın kuramsal ve uygulamalı bilgileriyle donanmıştır.
10-Mesleki alanıyla ilgili tüm yenilik ve gelişmeleri izler; edindiği bilgi ve becerileri disiplinler arası bir temelde eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir.
11-Yabancı dil ve yazın becerilerinin gerekli olduğu kamu ya da özel sektöre ait yüksek derecede sorumluluk isteyen görevler için uygun donanımları, araştırma ve iletişim becerilerini kullanır.
12-Yazınsal bilgi ve becerileri edinir, bunları kendi düşünce ve amaçları doğrultusunda kendine özgü bir biçimde anlatmayı ve bunlar hakkında fikir alışverişini bilir.

Müfredat

Fransız Dili ve Edebiyatı (İÖ) Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FDEB111 Açıklamalı Metin Okuma I 3 0 3
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
FDEB113 Dinleme-Anlama ve Sözlü Anlatım I 4 0 4
KRYP01 Kariyer Planlama 1 0 2
FDEB119 Sözcük Bilgisi I 2 0 3
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
FDEB117 Uygulamalı Dilbİlgisi I 4 0 6
FDEB103 Yazılı Anlatım I 2 0 3
Seçmeli FRANSIZ DİLİ VE EDEBİYATI 1.SINIF GÜZ DÖNEMİ() 5
ADEB151 Almanca Temel Beceriler 4 0 5
İDEB151 İngilizce Temel Beceriler 4 0 5
JDEB151 Japonca Temel Beceriler 4 0 5
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FDEB108 Açıklamalı Metin Okuma II 2 0 3
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
FDEB114 Dinleme-Anlama ve Sözlü Anlatım II 3 0 4
FDEB116 Sözcük Bilgisi II 3 0 3
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
FDEB118 Uygulamalı Dilbilgisi II 4 0 6
FDEB104 Yazılı Anlatım II 2 0 3
FDEB120 Yazınsal Terimce 2 0 2
Seçmeli FRANSIZ DİLİ VE EDEBİYATI 1.SINIF BAHAR DÖNEMİ(İNGİLİZCE DERSİ ALANLAR TÜM DERSLERİ İNGİLİZCE ALMANCA DERSİ ALANLAR TÜM DERSLERİ ALMANCA SEÇMELİDİR.) 5
ADEB150 Almanca Temel Beceriler II 4 0 5
İDEB150 İngilizce Temel Beceriler II 4 0 5
JDEB150 Japonca Temel Beceriler II 4 0 5
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

2. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FDEB213 Biçimbilim I 3 0 5
FDEB201 Dinleme-Anlama ve Sözlü Anlatım III 4 0 5
FDEB209 Fransız Yazını Tarihi (Ortaçağ-16. yy) 4 0 5
FDEB211 Genel Çeviri (F-T) 3 0 5
FDEB207 Metin Yazımı 3 0 5
Seçmeli FRANSIZ DİLİ VE EDEBİYATI 2.SINIF GÜZ DÖNEMİ(İNGİLİZCE DERSİ ALANLAR TÜM DERSLERİ İNGİLİZCE ALMANCA DERSİ ALANLAR TÜM DERSLERİ ALMANCA SEÇMELİDİR.) 5
ADEB250 Almanca Temel Beceriler III 4 0 5
İDEB250 İngilizce Temel Beceriler III 4 0 5
JDEB250 Japonca Temel Beceriler III 4 0 5
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FDEB214 Biçimbilim II 3 0 5
FDEB202 Dinleme-Anlama ve Sözlü Anlatım IV 4 0 5
FDEB210 Fransız Yazını Tarihi (17.yy) 4 0 5
FDEB212 Genel Çeviri (T-F) 3 0 5
FDEB208 Yazınsal Metin Yorumlama (17.yy) 3 0 5
Seçmeli FRANSIZ DİLİ VE EDEBİYATI 2.SINIF BAHAR DÖNEMİ(İNGİLİZCE DERSİ ALANLAR TÜM DERSLERİ İNGİLİZCE ALMANCA DERSİ ALANLAR TÜM DERSLERİ ALMANCA SEÇMELİDİR.) 5
ADEB256 Almanca Temel Beceriler IV 4 0 5
İDEB256 İngilizce Temel Beceriler IV 4 0 5
JDEB256 Japonca Temel Beceriler IV 4 0 5
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

3. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FDEB303 Dilbilimine Giriş 2 0 3
FDEB305 Fransız Yazını Tarihi (18.yy) 4 0 4
FDEB363 Sözdizimi I 2 0 3
FDEB367 Yazınsal Metin Çevirisi I 3 0 3
FDEB365 Yazınsal Metin Yorumlama (18.yy) 3 0 4
Seçmeli FRANSIZ DİLİ VE EDEBİYATI 3.SINIF GÜZ DÖNEMİ(İNGİLİZCE DERSİ ALANLAR TÜM DERSLERİ İNGİLİZCE ALMANCA DERSİ ALANLAR TÜM DERSLERİ ALMANCA SEÇMELİDİR) 7
ADEB350 Almanca İleri Dil Becerileri I 4 0 7
İDEB350 İngilizce İleri Dil Becerileri I 4 0 7
JDEB350 Japonca İleri Dil Becerileri I 4 0 7
Seçmeli 3. SINIF GÜZ DÖNEMİ 3 AKTS() 3
FDEB316 Turizm İşletmeciliği 2 0 3
Üniversite Seçmeli Genel/Üniversite Seçmeli Ders Havuzundan Toplam 3 AKTS Alabilir 3
ARB317 Anadolu Kültür Tarih ve Arkeolojisi(Fen - Edebiyat Fak.-arkeo) 2 0 3
ZSTBT411 Bitki Gen Kaynakları(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.) 2 0 3
BMMS 404 Biyomedikal İşaret İşleme(Çorlu Müh. Fak.-Biyomed.Müh.) 3 0 5
HUK3107 Çevre Hukuku(Hukuk Fakültesi-Hukuk) 2 0 3
BYLB125 Çevre ve Toplum (Fen - Edebiyat Fak.-Biyoloji) 3 0 3
ZSTO124 Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 3 0 3
TDEB341 Edebiyat ve Müzik(Fen - Edebiyat Fak.-Tür.Dil.Ed) 2 0 4
ZSGM 504 Fonksiyonel Gıdalar (Ziraat Fak.-Gıd.Müh.) 2 0 3
KIMB320 Günlük Hayatımızda Kimya(Fen - Edebiyat Fak.-Kimya) 3 0 3
CMSB308 İklim Bilgisi (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.(İ.Ö.)) 3 0 5
CMSB308 İklim Bilgisi (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
İHB103 İnsan-Hayvan Bağı ve Etkileşimi(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
UNİSEC301 Japoncaya Giriş(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.) 4 0 4
KHS303 Kalıntı ve Halk Sağlığı(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
ZSTO116 Küresel Isınma ve Arazi Bozulumu(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 3 0 3
VMT103 Medikal Terminoloji(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
ZSZO313 Organik Hayvansal Üretim(Ziraat Fak.-Zootek.) 3 0 3
ZSTA316 Organik Tarım(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
MKSB438 Otomobil Gövdesi Yapısal Tasarımı(Çorlu Müh. Fak.-Mak.Müh.) 3 0 5
MKSB438 Otomobil Gövdesi Yapısal Tasarımı(Çorlu Müh. Fak.-Mak.Müh.(İ.Ö.)) 3 0 5
MB201 Öğretim Teknolojileri(Spor Bil.Fak.-) 2 0 3
ZSTE412 Sosyal Girişimcilik(Ziraat Fak.-Tar.Ek.) 3 0 3
STAB318 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
COG331 Türkiye Coğrafyası(Fen - Edebiyat Fak.-Coğrafya) 2 0 3
TARHB241 Uygarlık Tarihi (Fen - Edebiyat Fak.-Tarih) 2 0 3
ZSBB 314 Üzüm Çeşitleri(Ziraat Fak.-BhBtk.) 3 0 3
ZSBB 306 Yeni Kültür Bitkileri(Ziraat Fak.-BhBtk.) 3 0 3
ZSZO314 Yerli Gen Kaynaklarının Korunması(Ziraat Fak.-Zootek.) 3 0 3
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FDEB306 Fransız Yazını Tarihi (19.yy) 4 0 4
FDEB304 Genel Dilbilim 2 0 3
FDEB310 Roman Tarihi ve Kuramı 2 0 3
FDEB364 Sözdizimi II 2 0 3
FDEB368 Yazınsal Metin Çevirisi II 3 0 3
FDEB366 Yazınsal Metin Yorumlama (19.yy) 3 0 4
Seçmeli FRANSIZ DİLİ VE EDEBİYATI 3.SINIF BAHAR DÖNEMİ(İNGİLİZCE DERSİ ALANLAR TÜM DERSLERİ İNGİLİZCE ALMANCA DERSİ ALANLAR TÜM DERSLERİ ALMANCA SEÇMELİDİR.) 7
ADEB390 Almanca İleri Dil Becerileri II 4 0 7
İDEB390 İngilizce İleri Dil Becerileri II 4 0 7
JDEB390 Japonca İleri Dil Becerileri II 4 0 7
Seçmeli 3. SINIF BAHAR DÖNEMİ 3 AKTS() 3
FDEB330 Tur Yönetimi ve Turist Rehberliği 2 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

4. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FDEB423 Anlatı Çözümlemesi 2 0 3
FDEB463 Dilbilim Akımları 3 0 4
FDEB465 Fransız Yazını Tarihi (20.yy) 4 0 5
FDEB467 Uzmanlık Alanları Çevirisi I 3 0 4
FDEB409 Yazın Akımları 2 0 3
FDEB407 Yazınsal Metin Yorumlama (20.yy) 3 0 4
Seçmeli FRANSIZ DİLİ VE EDEBİYATI 4.SINIF GÜZ DÖNEMİ(İNGİLİZCE DERSİ ALANLAR YALNIZ İNGİLİZCE ALMANCA DERSİ ALANLAR YALNIZ ALMANCA DERSİ ALMALIDIR.) 7
ADEB450 Almanca Yetkin Dil Becerileri I 4 0 7
İDEB450 İngilizce Yetkin Dil Becerileri I 4 0 7
JDEB450 Japonca Yetkin Dil Becerileri I 4 0 7
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FDEB464 Çağdaş Fransız Yazını 4 0 5
FDEB408 Çağdaş Yazınsal Metin Yorumlama 3 0 4
FDEB466 Fransız Dili Tarihi 3 0 4
FDEB468 Uzmanlık Alanları Çevirisi II 3 0 4
FDEB410 Yazın Kuramları ve Eleştirisi 2 0 3
Seçmeli FRANSIZ DİLİ VE EDEBİYATI 4.SINIF BAHAR DÖNEMİ(İNGİLİZCE DERSİ ALANLAR YALNIZ İNGİLİZCE ALMANCA DERSİ ALANLAR YALNIZ ALMANCA SEÇMELİDİR.) 7
ADEB480 Almanca Yetkin Dil Becerileri II 4 0 7
İDEB480 İngilizce Yetkin Dil Becerileri II 4 0 7
JDEB480 Japonca Yetkin Dil Becerileri II 4 0 7
Seçmeli 4. SINIF BAHAR DÖNEMİ 3 AKTS() 3
FDEB420 Araştırma Yöntem ve Teknikleri 2 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

Ders & Program Çıktıları Matrisi

FDEB111 Açıklamalı Metin Okuma I
#
111111111111
111111111111
111111111111
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
#
443435534334
443435534334
443435534334
443435534334
443435534334
443435534334
443435534334
443435534334
443435534334
FDEB113 Dinleme-Anlama ve Sözlü Anlatım I
#
45454455
45454455
45454455
45454455
45454455
45454455
45454455
45454455
45454455
45454455
45454455
KRYP01 Kariyer Planlama
#
111111111111
FDEB119 Sözcük Bilgisi I
#
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
TDİ101 Türk Dili I
#
111131111113
FDEB117 Uygulamalı Dilbİlgisi I
#
555555555555
555555555555
555555555555
555555555555
555555555555
555555555555
555555555555
555555555555
555555555555
555555555555
555555555555
FDEB103 Yazılı Anlatım I
#
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
ADEB151 Almanca Temel Beceriler
#
54111111
54111111
54111111
54111111
İDEB151 İngilizce Temel Beceriler
#
34533434
34533434
34533434
34533434
34533434
34533434
34533434
34533434
JDEB151 Japonca Temel Beceriler
#
44344413
FDEB108 Açıklamalı Metin Okuma II
#
545455545445
545455545445
545455545445
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
#
444254435434
444254435434
444254435434
FDEB114 Dinleme-Anlama ve Sözlü Anlatım II
#
443444445454
443444445454
443444445454
443444445454
443444445454
443444445454
443444445454
443444445454
FDEB116 Sözcük Bilgisi II
#
544454434544
544454434544
544454434544
544454434544
544454434544
544454434544
544454434544
544454434544
544454434544
544454434544
544454434544
544454434544
TDİ102 Türk Dili II
#
33433142
FDEB118 Uygulamalı Dilbilgisi II
#
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
FDEB104 Yazılı Anlatım II
#
444455554444
444455554444
444455554444
444455554444
444455554444
444455554444
444455554444
444455554444
444455554444
444455554444
444455554444
444455554444
FDEB120 Yazınsal Terimce
#
343344344434
343344344434
343344344434
343344344434
ADEB150 Almanca Temel Beceriler II
#
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
İDEB150 İngilizce Temel Beceriler II
#
111111111111
111111111111
JDEB150 Japonca Temel Beceriler II
#
111111111111
111111111111
FDEB213 Biçimbilim I
#
45455444
45455444
45455444
45455444
45455444
45455444
45455444
45455444
45455444
45455444
45455444
FDEB201 Dinleme-Anlama ve Sözlü Anlatım III
#
555455454554
555455454554
555455454554
555455454554
FDEB209 Fransız Yazını Tarihi (Ortaçağ-16. yy)
#
43443322
FDEB211 Genel Çeviri (F-T)
#
555555555555
555555555555
555555555555
555555555555
555555555555
555555555555
555555555555
555555555555
555555555555
555555555555
FDEB207 Metin Yazımı
#
44434434
44434434
44434434
44434434
44434434
44434434
44434434
44434434
ADEB250 Almanca Temel Beceriler III
#
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
İDEB250 İngilizce Temel Beceriler III
#
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
JDEB250 Japonca Temel Beceriler III
#
111111111111
FDEB214 Biçimbilim II
#
544554454445
544554454445
544554454445
544554454445
544554454445
544554454445
544554454445
544554454445
544554454445
544554454445
544554454445
FDEB202 Dinleme-Anlama ve Sözlü Anlatım IV
#
121111111111
121111111111
121111111111
121111111111
FDEB210 Fransız Yazını Tarihi (17.yy)
#
544555554445
544555554445
544555554445
544555554445
FDEB212 Genel Çeviri (T-F)
#
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
FDEB208 Yazınsal Metin Yorumlama (17.yy)
#
443544414344
443544414344
443544414344
443544414344
443544414344
443544414344
443544414344
443544414344
ADEB256 Almanca Temel Beceriler IV
#
443344433441
443344433441
443344433441
443344433441
İDEB256 İngilizce Temel Beceriler IV
#
111111111111
111111111111
111111111111
JDEB256 Japonca Temel Beceriler IV
#
111111111111
111111111111
111111111111
FDEB303 Dilbilimine Giriş
#
233243432454
233243432454
233243432454
233243432454
233243432454
FDEB305 Fransız Yazını Tarihi (18.yy)
#
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
FDEB363 Sözdizimi I
#
555555555555
555555555555
555555555555
555555555555
555555555555
555555555555
FDEB367 Yazınsal Metin Çevirisi I
#
344344343434
344344343434
344344343434
FDEB365 Yazınsal Metin Yorumlama (18.yy)
#
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
ADEB350 Almanca İleri Dil Becerileri I
#
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
İDEB350 İngilizce İleri Dil Becerileri I
#
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
JDEB350 Japonca İleri Dil Becerileri I
#
111111111111
FDEB316 Turizm İşletmeciliği
#
111111111111
FDEB306 Fransız Yazını Tarihi (19.yy)
#
434455445445
434455445445
434455445445
434455445445
FDEB304 Genel Dilbilim
#
555555555555
555555555555
555555555555
555555555555
555555555555
FDEB310 Roman Tarihi ve Kuramı
#
343433433233
343433433233
343433433233
343433433233
FDEB364 Sözdizimi II
#
545454544545
545454544545
545454544545
545454544545
545454544545
545454544545
FDEB368 Yazınsal Metin Çevirisi II
#
554555555554
FDEB366 Yazınsal Metin Yorumlama (19.yy)
#
545441545454
545441545454
545441545454
545441545454
ADEB390 Almanca İleri Dil Becerileri II
#
444333444411
444333444411
444333444411
444333444411
444333444411
444333444411
İDEB390 İngilizce İleri Dil Becerileri II
#
544455445545
544455445545
544455445545
JDEB390 Japonca İleri Dil Becerileri II
#
333311111111
FDEB330 Tur Yönetimi ve Turist Rehberliği
#
112131112111
112131112111
112131112111
112131112111
112131112111
112131112111
112131112111
FDEB423 Anlatı Çözümlemesi
#
345544345444
345544345444
345544345444
345544345444
345544345444
FDEB463 Dilbilim Akımları
#
555555555555
555555555555
555555555555
555555555555
555555555555
555555555555
555555555555
FDEB465 Fransız Yazını Tarihi (20.yy)
#
233423433422
233423433422
233423433422
233423433422
233423433422
FDEB467 Uzmanlık Alanları Çevirisi I
#
334432445441
334432445441
334432445441
334432445441
334432445441
334432445441
FDEB409 Yazın Akımları
#
332454341334
332454341334
332454341334
332454341334
FDEB407 Yazınsal Metin Yorumlama (20.yy)
#
332443541435
332443541435
332443541435
332443541435
332443541435
ADEB450 Almanca Yetkin Dil Becerileri I
#
444354444444
444354444444
444354444444
444354444444
444354444444
444354444444
444354444444
444354444444
444354444444
444354444444
444354444444
444354444444
İDEB450 İngilizce Yetkin Dil Becerileri I
#
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
JDEB450 Japonca Yetkin Dil Becerileri I
#
214111111111
FDEB464 Çağdaş Fransız Yazını
#
111111111111
111111111111
111111111111
FDEB408 Çağdaş Yazınsal Metin Yorumlama
#
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
FDEB466 Fransız Dili Tarihi
#
454455445544
454455445544
454455445544
454455445544
FDEB468 Uzmanlık Alanları Çevirisi II
#
231111111111
231111111111
231111111111
231111111111
231111111111
231111111111
FDEB410 Yazın Kuramları ve Eleştirisi
#
323312432433
323312432433
323312432433
323312432433
ADEB480 Almanca Yetkin Dil Becerileri II
#
444333444334
444333444334
444333444334
444333444334
444333444334
444333444334
444333444334
444333444334
444333444334
444333444334
444333444334
444333444334
İDEB480 İngilizce Yetkin Dil Becerileri II
#
111111111111
111111111111
111111111111
JDEB480 Japonca Yetkin Dil Becerileri II
#
333311111111
FDEB420 Araştırma Yöntem ve Teknikleri
#
333232332233
333232332233
333232332233
333232332233
333232332233
333232332233
333232332233