http://shmyo-fzy.web.nku.edu.tr/

Fizyoterapi Ön lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimFizyoterapi
Program DirektörüBölüm başkanı: Öğretim Görevlisi Demet Terzi Program Koordinatörü: Öğretim Görevlisi Hatice Sevil ARSLAN
Program TürüÖn lisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiÖnlisans
Kazanılan DereceMezun olunduğunda önlisans diplomasına sahip olunur. Ünvanı ise Fizyoterapi Teknikeri´dir.
Eğitim TürüTam zamanlı
Kayıt Kabul KoşullarıBu programa TYT puan türü sonuçlarına göre ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır.
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek öğretim kurularında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Namık Kemal Üniversitesi´nin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, bölümlerin müfredatlarında yer alan zorunlu Yabancı dil dersi için her öğretim yılı başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar.
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları, Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 120'dır. Öğrencilerin aynı zamanda varsa zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Program AmacıTeknolojinin gelişmesi ve tıp alanındaki ilerlemeler sonucu tedavi imkanları ve yaşam süresi artmıştır. Bu bağlamda ülkemizde ve dünyada bir takım sağlık problemleri sonucu belli yetersizlik ve sakatlıklarla yaşamına devam etmek zorunda olan bireylerin sayısı da artmıştır. Bölüm sağlıklı veya engelli, yaşlı, yetişkin ya da çocuk bireylerde insan yaşamının aktif ve bağımsız olmasını sağlamak; yaşam kalitesini artırmak için bilimsel esaslara dayalı fiziksel, psikolojik, sosyal, çevresel ve toplumsal yaklaşımları içeren fizyoterapi çalışmalarını uygulayabilmek ve toplumun gelişimi ile üretkenliğinin artmasına katkıda bulunmak için geniş bir alanda hizmet verecek fizyoterapi teknikerleri mezun etmeyi hedeflemektedir.Bu program, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında bilimsel bir bakış açısı ve mesleki etik prensipler doğrultusunda, sağlıklı kişilerin fiziksel sağlıklarını korumak ve geliştirmek, doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bozukluk, aktivite kısıtlanması ve katılım sorunları olan kişilerin işlevselliklerini ve aktivitelerini en üst düzeye çıkararak toplumsal katılımlarını sağlamak için gerekli bilgilerle değerlendirme, problem çözme ve klinik karar verme becerisine sahip, eleştirel, yorumlayıcı ve açıklayıcı bir bakış açısı ile bilimsel çalışmalar yapabilen, yaşam boyu öğrenme ve etkin disiplinler arası çalışma prensibi doğrultusunda alanda bilgi üretebilen fizyoterapi teknikerleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Mezunların Mesleki ProfilleriÜlkemizde ve dünyada fizyoterapi uygulamaları her geçen gün daha da önemli ve gerekli bir hale gelmektedir. ülkemizde de son yıllarda fizyoterapiye artan bir eğilim ve ihtiyaç oluşmaktadır. bu nedenle mezunlarımız oldukça geniş bir çalışma alanına sahiplerdir. Bu programdan mezun olanlar, sağlık personeli olarak kamu ve özel sektördeki hastanelerde, Ulusal ve uluslararası Yataklı Tedavi Merkezlerindeki (Üniversite, Devlet vb...), Ortopedi ve Travmatoloji, Nöroloji / Pediatrik Nöroloji, Psikiyatri, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Genel Cerrahi, Kardiyoloji, Kalp damar cerrahisi, Göğüs Hastalıkları - Göğüs Cerrahisi, Çocuk hastalıkları, Üroloji, Onkoloji, Kadın Doğum, Kulak-Burun-Boğaz, Tüm Yoğun Bakım Servisleri, Plastik Cerrahi Servisleri, Yanık Üniteleri, Romatoloji bilim dallarına ait servislerde, Acil Servis Üniteleri ve Diş Ünitelerinde, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde, Protez-Ortez üretim ve rehabilitasyon merkezlerinde, Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri veren kuruluşlarda, Endüstri Alanlarında, Okullarda, Spor Kulüplerinde, Huzur Evlerinde, Mesleki Rehabilitasyon Merkezlerinde, kaplıca-kür Merkezlerinde, Dal Merkezlerinde, Evde Bakım Merkezlerinde sağlık turizmine yönelik otellerde özel veya kamu görevi yapabilirler.
Bir Üst Dereceye GeçişMezun öğrenciler Dikey Geçiş Sınavında başarılı oldukları takdirde üniversitelerin Fizyoterapi Rehabilitasyon Bölümlerinde eğitim almaya devam edebilmektedirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Her dönem en az 1 arasınav 1 dönem sonu sınavı uygulanır. Uygulamalı derslerde Uygulama notları uygulama yerlerindeki değerlendirmeleri ya da öğretim elemanının kararına bağlı olarak 2. vize sınavı olarak notlandırılabilmektedir. Vizelerin yanı sıra, her dönemin başında verilen dönem içeriğinde tarihleri belirtilen proje ve ödevler verilir. Her dönemin sonunda, öğrenciler final sınavına girmek zorundadır. Öğrenci yönetmeliği ve akademik takvime göre vize ve final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih, yer ve zamanlarda yapılır.  Öğrencinin dönem sonu notu ders sorumlusu tarafından ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre verilir. Namık Kemal Üniversitesinde geçme notu 100 üzerinden 60’tır. Ancak Final ya da bütünleme sınav sonucunun en az 50 olması zorunludur. Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %40’u ile yarıyıl/yıl sonu sınavında veya bütünleme sınavında alınan notun %60’inin toplamıdır.Dönem sonu-bütünleme notu dersin sorumlusu tarafından değerlendirme kriterleriyle birlikte Öğrenci İşlerine teslim edilir. Dönem sonu ve bütünleme notları öğrenci bilgi sisteminde yayınlanarak ilan edilir.

 

Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir: 

Puan

Harfli Notu

Katsayı

Başarı Durumu

90-100

AA

4.00

Başarılı

80-89

BA

3.50

Başarılı

70-79

BB

3.00

Başarılı

65-69

CB

2.50

Başarılı

60-64

CC

2.00

Başarılı

50-59

DD

1.50

Başarısız

30-49

FD

1.00

Başarısız

0-29

FF

0.00

Başarısız

Öğrenciler DD, FD yada FF aldıkları dersleri dersin açıldığı ilk dönem almak zorundadırlar. Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 ile 3.49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; ortalaması 3.50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.

 

Eğitim Öğretim Metotları

Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ *

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme ve Anlamlandırma

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Özel Destek / Yapısal Örnekler

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Rol Yapma / Drama

Önceden planlanmış özel beceriler

Standart derslik teknolojileri, özel donanım

Problem Çözme

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Vaka Çalışması

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Beyin Fırtınası

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Küçük Grup Tartışması

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Gösterim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Benzetim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, Bilişim becerileri

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet,
Web tabanlı tartışma forumları

Saha / Arazi Çalışması

Gözlem/durumları işleme, Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Laboratuar

Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması

Özel donanım

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

İnceleme / Anket Çalışması

Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Panel

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Konuk Konuşmacı

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz,
özel donanım

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri / Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler

 


(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

Program Çıktıları

1-Alanında temel düzeydeki güncel kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
2-Alanında ulusal ve uluslar arası literatürü takip eder, sağlık hizmeti verdiği bireylerle ilişkilendirir ve gelişmeleri meslektaşları ile paylaşır.
3-Atatürk ilke ve inkılaplarının doğru anlaşılmasını sağlayarak, Atatürk’ün liderlik ettiği aydınlık yolda tüm insanlara eşit hizmet vermeyi en temel görevi olarak benimser.
4-Bilimsel gelişimi destekleyen araştırma, proje ve etkinliklere katılım sağlar.
5-Fizik tedavi teknikleri uygulamalarında sağlık bilişim sistemlerini kullanır.
6-Fizyoterapi uygulamalarında karşılaşılabilecek öngörülemeyecek sorunları çözmek konusunda yaratıcı fikirler öne sürebilir.
7-Güvenli iş ortamı gerekliliklerini, risk ve tehlikeleri yorumlama becerisine sahip olur.
8-Her bireyin değerini ve saygınlığını koruyarak, sağlığın korunması, geliştirilmesi, sürdürülmesi ve ihtiyaç duyulduğunda düzeltilmesi için gerekli tedaviyi anlar, açıklar ve etkin bir şekilde uygulayabilir.
9-Mesleki düzeyde nitelikli iletişim kurabilir ve terminolojiyi doğru bir şekilde kullanabilir.
10-Mesleki uygulamalarında sağlık hizmetleri yönetimi, davranış bilimleri gibi diğer alanlardan edindiği bilgiyi uygulamaları ile bütünleştirerek kullanır.
11-Sağlık alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak sağlığı değerlendirir, sorunları tanımlar, analiz eder ve çözüm için planlanan çalışmalarda yer alır.
12-Sunduğu sağlık hizmetlerini etik ilkeler ve yasal düzenlemeler doğrultusunda sunar.
13-Sunduğu sağlık uygulamalarında farklı disiplinlerle iş birliği içersinde sorumluluk alır.
14-Temel düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olur.
15-Uygulamalarında eleştirel düşünme becerisini kullanarak meslek bilgi ve deneyimini bilimsel ve güncel verilere dayandırır.
16-Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ile alanı ile ilgili kanıta dayalı uygulamaları sunar.

Müfredat

Fizyoterapi Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FZT107 Anatomi 2 2 4
FZT111 Anatomi-I 2 1 4
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
TLP101 Fizyoloji 2 0 3
FZT110 Fizyoterapide Temel Ölçme ve Değerlendirme 2 2 5
FZT206 Normal Motor Gelişim 2 0 3
FZT101 Tıbbi Terminoloji 2 0 3
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2
Seçmeli GÜZ DÖNEMİ 1.SINIF SEÇMELİ DERSLER() 6
FZT108 Enfeksiyon Hastalıkları 2 0 3
FZT109 İş Sağlığı ve Güvenliği-I 2 0 3
Toplam AKTS: 34

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FZT215 Anatomi ll 2 1 4
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
FZT204 Biyomekani ve Kinezyoloji 2 0 3
FZT201 Egzersiz Fizyolojisi 2 0 3
FZT202 Fizik Tedavi Yöntemleri I 2 16 6
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
Seçmeli BAHAR DÖNEMİ 1.SINIF SEÇMELİ DERSLER() 8
FZT205 Beslenme İlkeleri 2 0 3
DAB002 Davranış Bilimleri 2 0 2
FZT106 Ortez ve Protez 2 0 3
Seçmeli Üniversite Genel Seçmeli() 3
FZT205 Beslenme İlkeleri 2 0 3
Toplam AKTS: 33
Yıllık Toplam AKTS: 67

2. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FZT306 Bilgi ve İletişim Teknolojisi 2 2 3
FZT316 Fizik Tedavi Yöntemleri II 2 20 8
FZT316 Fizik Tedavi Yöntemleri II 2 20 8
FZT314 Hidroterapi-Balneoterapi 2 0 3
FZT214 Masaj 2 0 3
FZT313 Romatolojik Hastalıklar 2 0 2
FZT310 Terapotik Egzersiz 2 0 2
Seçmeli GÜZ DÖNEMİ 2.SINIF SEÇMELİ DERSLER() 6
FZT308 Geriatrik Hastalıklar 2 0 3
İLY005 İlk Yardım 2 0 3
Seçmeli Üniversite Genel Seçmeli() 3
GRŞ103 Girişimcilik I 2 0 3
Toplam AKTS: 38

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FZT415 Fizik Tedavi Yöntemleri lll 2 20 11
FZT412 Nörolojik Hastalıklar 2 0 4
FZT403 Ortopedik Hastalıklar 2 0 3
FZT404 Pediatri 2 0 3
Seçmeli BAHAR DÖNEMİ 2.SINIF SEÇMELİ DERSLER() 9
FZT406 Araştırma Yöntem ve Teknikleri 2 0 3
FZT405 İş ve Uğraşı Terapisi 2 0 3
FZT407 Sağlık Hizmetleri Yönetimi 2 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 68

Ders & Program Çıktıları Matrisi

FZT107 Anatomi
#
5323121551524134
5323121551524134
5323121551524134
5323121551524134
5323121551524134
5323121551524134
5323121551524134
5323121551524134
FZT111 Anatomi-I
#
4314000000000000
4413000000000000
4312000000000000
4314000000000000
2013000000000000
4014000000000000
4014000000000000
4414000000000000
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
#
1111111111111111
1111111111111111
3111111111111111
1311111111111111
TLP101 Fizyoloji
#
2551111512511151
2551111512511151
2551111512511151
2551111512511151
2551111512511151
2551101512511151
2551111512511151
2551111512511151
2551111512511151
2551111512511151
2551111512511151
2551111512511151
2551111512511151
FZT110 Fizyoterapide Temel Ölçme ve Değerlendirme
#
5522251453533153
5522251453533153
5522251453533153
5522251453533153
5522251453533153
5522251453533153
5522251453533153
FZT206 Normal Motor Gelişim
#
4323233555534134
4323233555534134
4323233555534134
4323233555534134
FZT101 Tıbbi Terminoloji
#
4223232353532224
2224352554443242
2422521455342334
2225343344334255
3334232453243224
3545432354231133
4433323443332242
3332343443425333
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce)
#
1111111111111514
1111111111111514
1111111111111514
1111111111111514
1111111111111514
1111111111111514
1111111111111514
FZT108 Enfeksiyon Hastalıkları
#
5413425422325233
3323342453553245
3422335443535145
4314335333434234
4413223524434143
FZT109 İş Sağlığı ve Güvenliği-I
#
3403015423133033
4303055314344043
4402025413144043
4402005323243033
3402015313244043
FZT215 Anatomi ll
#
4314000000000000
4413000000000000
4312000000000000
4314000000000000
2013000000000000
4014000000000000
4014000000000000
4414000000000000
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
#
0051000011020013
0051000011020013
0051000011020013
0051000011020013
0051000011020013
0051000011020013
FZT204 Biyomekani ve Kinezyoloji
#
4533231331412133
4533231331412133
4533231331412133
4533231331412133
4533231331412133
FZT201 Egzersiz Fizyolojisi
#
43131342
43131342
43131342
FZT202 Fizik Tedavi Yöntemleri I
#
5532231541324134
5532231541324134
5532231541324134
TDİ102 Türk Dili II
#
2121111111111111
FZT205 Beslenme İlkeleri
#
2244333433243243
2344343434334222
3453344323333135
4353333433344134
3343423544334224
3444223433433234
2433322333424134
3344333333333143
4353233332243233
3253444343344233
DAB002 Davranış Bilimleri
#
2353224535223122
2353224535223122
2353224535223122
2353224535223122
2353224535223122
2353224535223122
2353224535223122
2353224535223122
2353224535223122
2353224535223122
2353224535223122
2353224535223122
FZT106 Ortez ve Protez
#
4545443434344134
4545443434344134
4545443434344134
4545443434344134
4545443434344134
4545443434344134
4545443434344134
4545443434344134
FZT205 Beslenme İlkeleri
#
442343332533423235333345
442343332533423235333345
442343332533423235333345
442343332533423235333345
442343332533423235333345
442343332533423235333345
442343332533423235333345
442343332533423235333345
442343332533423235333345
442343332533423235333345
442343332533423235333345
FZT306 Bilgi ve İletişim Teknolojisi
#
43433343
43433343
43433343
43433343
FZT316 Fizik Tedavi Yöntemleri II
#
5433341543355155
5433341543355155
5433341543355155
5433341543355155
5433341543355155
5433341543355155
FZT316 Fizik Tedavi Yöntemleri II
#
555555444444333333333333333333444444111111555555444444333333333333555555555555111111555555555555
555555444444333333333333333333444444111111555555444444333333333333555555555555111111555555555555
555555444444333333333333333333444444111111555555444444333333333333555555555555111111555555555555
555555444444333333333333333333444444111111555555444444333333333333555555555555111111555555555555
555555444444333333333333333333444444111111555555444444333333333333555555555555111111555555555555
555555444444333333333333333333444444111111555555444444333333333333555555555555111111555555555555
FZT314 Hidroterapi-Balneoterapi
#
2322432433223234
4533344324234135
3232323223415154
3424453543443244
4324234534354155
FZT214 Masaj
#
3445344434552113
4423343333435114
4524424224344121
5435533443242112
4324255232433112
3341455335344123
5232133553254124
FZT313 Romatolojik Hastalıklar
#
43433354
FZT310 Terapotik Egzersiz
#
55233244
FZT308 Geriatrik Hastalıklar
#
3422121431523134
3422121431523134
3422121431523134
3422121431523134
3422121431523134
3422121431523134
3422121431523134
3422121431523134
3422121431523134
3422121431523134
İLY005 İlk Yardım
#
35341434
35341434
35341434
35341434
35341434
35341434
GRŞ103 Girişimcilik I
#
44334455
44334455
44334455
44334455
44334455
44334455
44334455
44334455
FZT415 Fizik Tedavi Yöntemleri lll
#
5434543443443144
5434543443443144
5434543443443144
5434543443443144
5434543443443144
5434543443443144
FZT412 Nörolojik Hastalıklar
#
14141551144131514114151513114131
14141551144131514114151513114131
14141551144131514114151513114131
14141551144131514114151513114131
FZT403 Ortopedik Hastalıklar
#
44233253
44233253
44233253
44233253
FZT404 Pediatri
#
4521121231424143
4521121231424143
FZT406 Araştırma Yöntem ve Teknikleri
#
11141414142121211212144112411115
11141414141212122112411412411115
11141414141212122112411412411115
11141414141212122112411412411115
11141414141212122112411412411115
11411441411221122112411412411115
11141414141212122112411412411115
11141414141212122112411412411115
FZT405 İş ve Uğraşı Terapisi
#
4545454333343133
4545454333343133
4545454333343133
4545454333343133
4545454333343133
4545454333343133
4545454333343133
FZT407 Sağlık Hizmetleri Yönetimi
#
4000000000000000
2000000000000000
3000000000000000
1000000000000000
3000000000000000
5000000000000000
5000000000000000
5000000000000000
2000000000000000
5000000000000000
5000000000000000
3000000000000000