Fizik Lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimFizik
Program DirektörüBölüm başkanı: Prof. Dr. Serbülent YILDIRIM AKTS Koordinatörü : Doç. Dr. Tanju GÜREL
Program TürüLisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiLisans
Kazanılan DereceMezun olunduğunda Fizikçi diplomasına sahip olunur. Ünvanı ise Fizikçi´dir.
Eğitim Türü Tam Zamanlı
Kayıt Kabul KoşullarıOrtaöğretimden Mezun Olmak
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek öğretim kurularında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Namık Kemal Üniversitesinin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, bölümlerin müfredatlarında yer alan zorunlu Yabancı dil dersi için her öğretim yılı başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları, Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240'dır. Öğrencilerin aynı zamanda varsa zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Program Amacı NKÜ Fizik Bölümünden mezun öğrenciler, enerji sektörü, bilişim sektörü, sağlık fiziği, radyoloji, tahribatsız görüntüleme yöntemleri, kalite kontrol, bankacılık sektöründe veri analizi, iletişim sektörü, telekomunikasyon, savunma sanayii, çevre koruma amaçlı emisyon ölçümleri alanlarında çalışılabilirler.
Mezunların Mesleki Profilleri Fizik bölümü mezunları, enerji sektörü, hastaneler, Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), Tüpraş, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ), Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ), Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ), Devlet Su işleri (DSİ), Türktelekom, Büyükşehir Belediyeleri, vb. kurumlarda ve özel sektörde istihdam edilebilir.
Bir Üst Dereceye GeçişLisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Her dönem en az bir vize sınavı uygulanır. Vizelerin yanı sıra, her dönemin başında verilen dönem içeriğinde tarihleri belirtilen proje ve ödevler verilir. Her dönemin sonunda, öğrencinin final sınavına girmek zorundadır. Kriterler (ara sınav, proje, ödev ve final gibi) ve dönem sonu notuna etki oranları dönem başında dağıtılan ve/veya web sitesinde yayınlanan ders içerikleri açık biçimde belirtilir. Öğrenci yönetmeliği ve akademik takvime göre final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih ve yer ve zamanlarda yapılır.  Öğrencinin dönem sonu notu ders sorumlusu tarafından ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre verilir. 

Namık Kemal Üniversitesinde geçme notu 100 üzerinden 60’tır. Ancak Final ya da bütünleme sınav sonucunun en az 50 olması zorunludur. Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile yarıyıl/yıl sonu sınavında veya bütünleme sınavında alınan notun %70’inin toplamıdır. Ancak, bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ilgili fakülte/yüksekokul kurulunca karar alınmak ve yarıyıl başında ilan edilmek şartıyla ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile %50’si arasında, yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notun %70’i ile %50’si arasında değişebilen ve oranlar toplamı %100 olacak şekilde de hesaplanabilir. Hesaplama sonucunda, ondalık noktadan sonra gelen ilk sayı beşten küçük ise bir alt tam sayıya, beş veya beşten büyük ise bir üst tam sayıya yükseltilerek kesinleştirilir.

http://oidb.nku.edu.tr/yonetmenlik/2011eos.pdf adresinde bulunabilir.

Dönem sonu-bütünleme notu dersin sorumlusu tarafından değerlendirme kriterleriyle birlikte Öğrenci İşlerine teslim edilir. Dönem sonu ve bütünleme notları öğrenci bilgi sisteminde yayınlanarak ilan edilir. 

Notlar:

Alınan her ders için öğrenciye dönem notu olarak aşağıda belirtilen harf notları verilir.  Harf notları, katsayı ve oran karşılıkları aşağıdaki gibidir.Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir:

 

Puan

Harfli Notu

Katsayı

Başarı Durumu

90-100

AA

4.00

Başarılı

80-89

BA

3.50

Başarılı

70-79

BB

3.00

Başarılı

65-69

CB

2.50

Başarılı

60-64

CC

2.25

Başarılı

50-59

DD

2.00

Başarısız

30-49

FD

1.00

Başarısız

0-29

FF

0.00

Başarısız

 

Öğrenciler DD, FD yada FF aldıkları dersleri dersin açıldığı ilk dönem almak zorundadırlar.

Başarılı Öğrenciler

Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 ile 3.49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; ortalaması 3.50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.

 

Eğitim Öğretim Metotları

 Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

*EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme ve Anlamlandırma

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Özel Destek / Yapısal Örnekler

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Rol Yapma / Drama

Önceden planlanmış özel beceriler

Standart derslik teknolojileri, özel donanım

Problem Çözme

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Vaka Çalışması

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Beyin Fırtınası

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

KüçükGrup Tartışması

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Gösterim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Benzetim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, Bilişim becerileri

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet,
Web tabanlı tartışma forumları

Saha/Arazi Çalışması

Gözlem/durumları işleme, Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Laboratuar

Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması

Özel donanım

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

İnceleme/Anket Çalışması

Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Panel

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Konuk Konuşmacı

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz,
özel donanım

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri/ Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler

 

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

Program Çıktıları

1-Fizik lisans mezunları eğitim-öğretim ve araştırma alanında uluslararası seviyede olur. Bu amaçla başta İngilizce olmak üzere yabancı dildeki literatürü ve kaynakları takip eder, doküman hazırlar ve sunum yapar
2-Fizik lisans mezunları fizik konularında literatürü inceler, sunum yapar, bireysel ve grup çalışması yapar, her türlü ifadede ve yazımda doğru ve güzel Türkçe kullanır.
3-Fizik lisans öğrencileri analitik düşünür, araştırıcıdır ve sorgular.
4-Fizik lisans öğrencileri fiziğin temelleri olan, klasik mekanik, elektromanyetizma, kuantum mekaniği, istatistik fizik ve termodinamik hakkında derinlemesine bilgi sahibi olur. Ayrıca öğrenciler fiziğin alt alanlarından (teorik, deneysel ve sayısal) en az birine yönlenir.
5-Fizik lisans öğrencileri fiziksel niceliklerin, deneysel gözlemini ve ölçümünü, hata analizini yapar, deney sonuçlarını yorumlar; deney ile teori arasındaki ilişkileri kurabilecek bilgi ve beceriye sahip olur.
6-Fizik lisans öğrencileri fizik teorilerini ifade etmek için teorilerin uygulandığı problemlerin çözümünde matematiksel yöntemleri ve sayısal teknikleri (bilgisayarı) etkin şekilde kullanır.
7-Fizik mezunları büyük oranda lisanüstü eğitime devam eder veya araştırma-geliştirme sektöründe yada eğitim-öğretim alanında mesleki yaşantısını sürdürür.

Müfredat

Fizik Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MATB101 Analiz I 4 2 6
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
KIMB109 Genel Kimya I 4 0 4
KIMB111 Genel Kimya Laboratuarı I 0 4 4
FİZB107 Genel Kimya Laboratuarı I 0 3 3
FİZB101 Mekanik 4 2 6
FİZB105 Mekanik Laboratuarı 0 3 3
FİZB103 Mekanik Laboratuarı 0 4 4
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2
Seçmeli 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ (2)() 2
KRYP01 Kariyer Planlama 1 0 2
Toplam AKTS: 38

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MATB102 Analiz II 4 2 6
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
FİZB102 Elektrik ve Manyetizma 4 2 6
FİZB106 Elektrik ve Manyetizma Laboratuarı 0 3 3
FİZB104 Elektrik ve Manyetizma Laboratuarı 0 4 4
KIMB110 Genel Kimya II 4 0 4
FİZB108 Genel Kimya Laboratuarı II 0 3 3
KIMB112 Genel Kimya Laboratuvarı II 0 4 4
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
Seçmeli 1. SINIF BAHAR DÖNEMİ (2)() 2
FZK118 Fizik Tarihi 2 0 2
Toplam AKTS: 38
Yıllık Toplam AKTS: 76

2. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FİZB209 Bilgisayar Programlamaya Giriş 2 2 4
FİZB207 Matematiksel Fizik I 4 2 6
FİZB217 Optik ve Dalgalar 3 2 5
FİZB203 Temel Elektronik 3 0 4
FİZB205 Temel Elektronik Laboratuarı 0 4 4
FİZB211 Termodinamik 3 0 4
Seçmeli FİZİK BÖLÜMÜ 2.SINIF GÜZ DÖNEMİ() 3
FİZB216 Maddenin Fiziksel Özellikleri 3 0 3
FİZB213 Mesleki İngilizce I 3 0 3
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FİZB218 Fizikçiler İçin Diferansiyel Denklemler 4 0 5
FİZB210 Fizikte Bilgisayar Uygulamaları 2 2 5
FİZB208 Matematiksel Fizik II 4 2 7
FİZB206 Modern Fizik 4 0 6
FİZB204 Optik ve Dalgalar Laboratuarı 0 4 4
Seçmeli Üniversite Genel Seçmeli Dersler() 3
FİZB220 Bilim Tarihi 3 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

3. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FİZB305 Elektromanyetik Teori I 4 0 6
FİZB303 Klasik Mekanik I 4 0 7
FİZB301 Kuantum Fiziği 4 0 7
FİZB307 Modern Fizik Laboratuarı 0 4 4
Seçmeli FİZİK BÖLÜMÜ 3.SINIF GÜZ DÖNEMİ() 6
FİZB315 Fizikte Bilgisayar Similasyonları 3 0 3
FİZB317 Mesleki İngilizce II 3 0 3
FİZB313 Özel Görelilik 3 0 3
FİZB311 Uygulamalı Optik 3 0 3
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FİZB306 Elektromanyetik Teori II 4 0 6
FİZB308 İstatistik Fiziği 4 0 6
FİZB304 Klasik Mekanik II 4 0 6
FİZB302 Kuantum Mekaniği I 4 0 6
Seçmeli FİZİK BÖLÜMÜ 3.SINIF BAHAR DÖNEMİ() 6
FİZB316 Doğrusal Olmayan Fiziğe Giriş 3 0 3
FİZB320 Fotoniğe Giriş 3 0 3
FİZB318 Mesleki İngilizce III 3 0 3
FİZB312 Uzaktan Algılamanın Fiziksel Tem. 3 0 3
FİZB314 Yenilenebilir Enerji Kay. 3 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

4. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FİZB420 Bitirme Projesi 0 2 5
İSGL101 İş Sağlığı ve Güvenliği I 2 0 2
FİZB415 Katıhal Fiziği I 4 0 5
Seçmeli FİZİK BÖLÜMÜ 4.SINIF GÜZ DÖNEMİ() 18
FİZB411 Elektronik 3 0 6
FİZB409 Genel Relativiteye Giriş 3 0 6
FİZB405 Güneş Enerjisi 3 0 6
FİZB413 Java Numerik 3 0 6
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FİZB402 Çekirdek ve Parçacık Fiziği 4 0 6
Seçmeli FİZİK BÖLÜMÜ 4.SINIF BAHAR DÖNEMİ() 24
FİZB408 Gravitasyon ve Kozmolojiye Giriş 3 0 6
FİZB404 Katıhal Fiziği II 3 0 6
FİZB416 Lazer Fiziği 3 0 6
FİZB418 Malzemelerin Yapıları ve Özellikleri 3 0 6
FİZB406 Optoelektronik 3 0 6
FİZB414 Veri Çözümleme ve Bilimsel Görüntüleme 3 0 6
FİZB410 Yarı İletken Fiziği 3 0 6
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

Ders & Program Çıktıları Matrisi

MATB101 Analiz I
#
3333333
3333333
3333333
3333333
3333333
3333333
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
#
3443452
3443452
3443452
3443452
3443452
3443452
3443452
3443452
3443452
KIMB109 Genel Kimya I
#
1131111
1131111
1131111
1131111
1131111
1131111
KIMB111 Genel Kimya Laboratuarı I
#
1222232
2231332
2222132
FİZB107 Genel Kimya Laboratuarı I
#
3232332
3232332
3232332
FİZB101 Mekanik
#
1243333
1243333
1243333
1243333
1243333
1243333
1243333
1243333
1243333
1243333
1243333
1243333
1243333
1243333
FİZB105 Mekanik Laboratuarı
#
1543532
1543532
1543532
1543532
1543532
1543532
FİZB103 Mekanik Laboratuarı
#
1543532
1543532
1543532
1543532
1543532
1543532
TDİ101 Türk Dili I
#
1511111
1511111
1511111
1511111
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce)
#
5551115
5551115
5551115
5551115
5551115
5551115
5551115
KRYP01 Kariyer Planlama
#
1111115
MATB102 Analiz II
#
3333333
3333333
3333333
3333333
3333333
3333333
3333333
3333333
3333333
3333333
3333333
3333333
3333333
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
#
1111111
1111111
1111111
1111111
FİZB102 Elektrik ve Manyetizma
#
2255343
2255343
2255343
2255343
2255343
2255343
2255343
2255343
2255343
2255343
2255343
2255343
FİZB106 Elektrik ve Manyetizma Laboratuarı
#
1543532
1543532
1543532
1543532
1543532
1543532
FİZB104 Elektrik ve Manyetizma Laboratuarı
#
1543532
1543532
1543532
1543532
1543532
1543532
KIMB110 Genel Kimya II
#
2342221
2342221
2342221
2342221
2342221
2342221
2342221
2342221
FİZB108 Genel Kimya Laboratuarı II
#
1131312
1131312
1131312
KIMB112 Genel Kimya Laboratuvarı II
#
1245534
1245534
1245534
TDİ102 Türk Dili II
#
1411111
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce)
#
1111111
FZK118 Fizik Tarihi
#
2353221
2353221
2353221
2353221
2353221
2353221
2353221
FİZB209 Bilgisayar Programlamaya Giriş
#
2243353
2243353
2243353
2243353
2243353
2243353
2243353
FİZB207 Matematiksel Fizik I
#
3455252
3455252
3455252
3455252
3455252
FİZB217 Optik ve Dalgalar
#
4432234
4432234
4432234
4432234
4432234
FİZB203 Temel Elektronik
#
2234454
2234454
2234454
2234454
2234454
2234454
2234454
FİZB205 Temel Elektronik Laboratuarı
#
3434534
3434534
3434534
FİZB211 Termodinamik
#
3354444
3354444
FİZB216 Maddenin Fiziksel Özellikleri
#
4244334
4244334
4244334
4244334
FİZB213 Mesleki İngilizce I
#
5121112
5121112
5121112
5121112
5121112
5121112
5121112
FİZB218 Fizikçiler İçin Diferansiyel Denklemler
#
1245354
1245354
1245354
1245354
1245354
FİZB210 Fizikte Bilgisayar Uygulamaları
#
2344554
2344554
2344554
2344554
2344554
2334554
2344554
2344554
FİZB208 Matematiksel Fizik II
#
2353355
2353355
2353355
2353355
FİZB206 Modern Fizik
#
4344533
4344533
4344533
4344533
4344533
4344533
4344533
FİZB204 Optik ve Dalgalar Laboratuarı
#
1411511
1411511
1411511
1411511
1411511
FİZB220 Bilim Tarihi
#
1243113
1243113
1243113
FİZB305 Elektromanyetik Teori I
#
1115334
1115334
1115334
1115334
1115334
1115334
1115334
1115334
1115334
1115334
FİZB303 Klasik Mekanik I
#
0432000
0505050
0435000
0405000
0404000
0454050
FİZB301 Kuantum Fiziği
#
2355554
2355554
2355554
2355554
FİZB307 Modern Fizik Laboratuarı
#
5443444
5443444
5443444
5443444
5443444
FİZB315 Fizikte Bilgisayar Similasyonları
#
1221243
1221243
1221243
FİZB317 Mesleki İngilizce II
#
1232442
1232442
1232442
1232442
FİZB313 Özel Görelilik
#
3432455
3432455
3432455
3432455
3432455
3432455
FİZB311 Uygulamalı Optik
#
3432434
3432434
3432434
FİZB306 Elektromanyetik Teori II
#
2245352
2245352
2245352
2245352
2245352
FİZB308 İstatistik Fiziği
#
4455433
4455433
4455433
4455433
FİZB304 Klasik Mekanik II
#
3355354
3355354
3355354
3355354
3355354
FİZB302 Kuantum Mekaniği I
#
2355554
2355554
2355554
FİZB316 Doğrusal Olmayan Fiziğe Giriş
#
2245453
2245453
2245453
2245453
2245453
2245453
FİZB320 Fotoniğe Giriş
#
4443325
4443325
4443325
4443325
FİZB318 Mesleki İngilizce III
#
5121112
5121112
5121112
5121112
5121112
FİZB312 Uzaktan Algılamanın Fiziksel Tem.
#
4433131
4433131
4433131
4433131
4433131
FİZB314 Yenilenebilir Enerji Kay.
#
3432214
3432214
FİZB420 Bitirme Projesi
#
4553444
4553444
4553444
4553444
4553444
İSGL101 İş Sağlığı ve Güvenliği I
#
1111111
1111111
1111111
1111111
1111111
1111111
FİZB415 Katıhal Fiziği I
#
3444535
3444535
3444535
3444535
3444535
3444535
3444535
FİZB411 Elektronik
#
1243334
1243334
1243334
1243334
1243334
1243334
1243334
1243334
1243334
1243334
FİZB409 Genel Relativiteye Giriş
#
2545345
2545345
2545345
2545345
2545345
FİZB405 Güneş Enerjisi
#
4333325
4333325
4333325
4333325
4333325
4333325
FİZB413 Java Numerik
#
1343454
1343454
1343454
FİZB402 Çekirdek ve Parçacık Fiziği
#
2234335
2234335
2234335
2234335
2234335
2234335
2234335
2234335
2234335
2234335
2234335
FİZB408 Gravitasyon ve Kozmolojiye Giriş
#
4553335
4553335
4553335
4553335
4553335
4553335
FİZB404 Katıhal Fiziği II
#
4455354
4455354
4455354
4455354
4455354
4455354
4455354
FİZB416 Lazer Fiziği
#
1135554
1135554
1135554
1135554
1135554
FİZB418 Malzemelerin Yapıları ve Özellikleri
#
4444334
4444334
4444334
FİZB406 Optoelektronik
#
4443325
4443325
4443325
4443325
4443325
4443325
4443325
4443325
FİZB414 Veri Çözümleme ve Bilimsel Görüntüleme
#
2332434
2332434
2332434
2332434
2332434
FİZB410 Yarı İletken Fiziği
#
3323234
3323234
3323234
3323234
3323234
3323234
3323234
3323234
3323234
3323234