Engelli Öğrenci Hizmetleri

Özel ihtiyaçları olan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerine kampus ve eğitim hayatlarında destek vermek, diğer öğrencilerle benzer koşullarda akademik çalışmalarını sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla “Engelli Öğrenci Destek Birimi” kurulmuştur. Birimin hizmetlerinden bedensel, işitme, görme ve konuşma engellilerin yanı sıra dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, disleksi, epilepsi ve diyabet gibi rahatsızlıklar yaşayan öğrenciler de faydalanabilir.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ndeki akademik ya da sosyal hayatını olumsuz etkileyebilecek herhangi bir engele sahip öğrenci Engelli Destek Birimi’ne bizzat başvuruda bulunabilir. Bu birimde bir psikolojik danışman görev yapmaktadır. Ayrıca, birim faaliyetlerinin planlanması ve koordinasyonunda danışmanlık hizmetleri vermek üzere akademisyenlerden ve idari birimlerden yetkililerden oluşan bir Engelli Öğrenciler Komisyonu kurulmuştur.

Engelli öğrencilerimize daha iyi hizmet sunabilmek için, merkezimiz her ayrıntıyı dikkate almaktadır. Gereksinimleri belirlenen engelli öğrencilerin akademik danışmanları bilgilendirilmekte ve ilgili ders öğretim elemanları ile görüşülerek öğrencilerin gereksinimlerine uygun koşulların sağlanmasına özen gösterilmektedir. Ayrıca her akademik yıl başında Engelli Öğrencilerle ilgili ders ve sınav uygulamalarında yapılan düzenlemeleri içeren bir form ilgili akademisyenlere gönderilmektedir.

Bunun dışında, Üniversitemiz kampus ve binaları, engelli öğrencilerin başkalarının yardımına ihtiyaç duymadan zorluk çekmeden hareket edebilmeleri için tasarlanmıştır. Yurt binası da engellilerin kullanımı için şartnamelere uygun olarak düzenlenmiştir.

İletişim

Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi
Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
Namık Kemal Mahallesi Kampüs Caddesi
Süleymanpaşa / Tekirdağ
TÜRKİYE

mozyavuz@nku.edu.tr

+90 282 250 29 03