http://cmf-em.web.nku.edu.tr/

Endüstri Mühendisliği Lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimEndüstri Mühendisliği
Program DirektörüBölüm Başkanı: Prof. Dr. Aysun SAĞBAŞ
Program TürüLisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiLisans
Kazanılan DereceBu bölüm, yüksek öğretimde Endüstri Mühendisliği alanında 240 AKTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Endüstri Mühendisliği alanında Lisans derecesine sahip olunur.
Eğitim TürüTam zamanlı
Kayıt Kabul KoşullarıOrtaöğretimden Mezun Olmak
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek öğretim kurumlarında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Namık Kemal Üniversitesinin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, bölümlerin müfredatlarında yer alan zorunlu yabancı dil dersi için her öğretim yılı başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar.
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları, Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240'dır. Öğrencilerin aynı zamanda varsa zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Program AmacıProgramda sanayi işletmelerinin problemleri üzerine odaklanan çalışmalardan projeler ve tezler üretilmesi hedeflenmektedir. Teknik problem çözme becerisi yüksek, mühendislik zekâsına ve gerekli bilgi birikimine sahip, bölüm öğretim üyeleri ile birlikte yapılan proje ve tez çalışmaları ile referans oluşturacak seviyede öğrencilerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
Mezunların Mesleki ProfilleriProgram mezunları ülkemizin önemli özel sektör firmalarında tekstil, otomotiv, elektronik, kimya gibi farklı sektörlerde başarıyla çalışmaktadırlar. Ayrıca hizmet sektöründe finans, sağlık, sigorta gibi alanlarda; Bakanlıklar, DPT, TSK gibi kamu alanında ve üniversite, TÜBİTAK gibi araştırma kurumlarında kariyer imkanı bulabilmektedirler. Temel çalışma alanları üretim planlama, kalite kontrol, üretim yönetimi, stok kontrol, ürün geliştirme, proses planlama, bakım planlama, yatırım planlama ve fizibilite çalışmaları, maliyet analizi, tesis planlama, işyeri tasarımı, insan kaynakları yönetimi, bilgi sistemleri, iş değerleme sistemleridir.
Bir Üst Dereceye GeçişLisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Her dönem en az bir vize sınavı uygulanır. Vizelerin yanı sıra, her dönemin başında verilen dönem içeriğinde tarihleri belirtilen proje ve ödevler verilir. Her dönemin sonunda, öğrenci final sınavına girmek zorundadır. Kriterler (ara sınav, proje, ödev ve final gibi) ve dönem sonu notuna etki oranları dönem başında dağıtılan ve/veya web sitesinde yayınlanan ders içerikleri açık biçimde belirtilir. Öğrenci yönetmeliği ve akademik takvime göre final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih, yer ve zamanlarda yapılır.  Öğrencinin dönem sonu notu ders sorumlusu tarafından ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre verilir. 

Namık Kemal Üniversitesinde geçme notu 100 üzerinden 60’tır. Ancak final ya da bütünleme sınav sonucunun en az 50 olması zorunludur. Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile yarıyıl/yıl sonu sınavında veya bütünleme sınavında alınan notun %70’inin toplamıdır. Ancak, bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ilgili fakülte/yüksekokul kurulunca karar alınmak ve yarıyıl başında ilan edilmek şartıyla ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile %50’si arasında, yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notun %70’i ile %50’si arasında değişebilir. Oranlar toplamı %100 olacak şekilde hesaplanabilir. Hesaplama sonucunda, ondalık noktadan sonra gelen ilk sayı beşten küçük ise bir alt tam sayıya, beş veya beşten büyük ise bir üst tam sayıya yükseltilerek kesinleştirilir.

http://oidb.nku.edu.tr/yonetmenlik/2011eos.pdf adresinde bulunabilir.

Dönem sonu-bütünleme notu dersin sorumlusu tarafından değerlendirme kriterleriyle birlikte Öğrenci İşlerine teslim edilir. Dönem sonu ve bütünleme notları öğrenci bilgi sisteminde yayınlanarak ilan edilir. 

Notlar:

Alınan her ders için öğrenciye dönem notu olarak aşağıda belirtilen harf notları verilir.  Harf notları, katsayı ve oran karşılıkları aşağıdaki gibidir.Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir:

 

Puan

Harfli Notu

Katsayı

Başarı Durumu

90-100

AA

4.00

Başarılı

80-89

BA

3.50

Başarılı

70-79

BB

3.00

Başarılı

65-69

CB

2.50

Başarılı

60-64

CC

2.25

Başarılı

50-59

DD

2.00

Başarısız

30-49

FD

1.00

Başarısız

0-29

FF

0.00

Başarısız

 

 

Öğrenciler DD, FD yada FF aldıkları dersleri dersin açıldığı ilk dönem almak zorundadırlar. Bu dersler seçmeli dersler ise öğrenciler, bunların yerine başka bir seçmeli ders alabilir.

Başarılı Öğrenciler

Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 ile 3.49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; ortalaması 3.50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.

 

Eğitim Öğretim Metotları

Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

*EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme ve Anlamlandırma

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Problem Çözme

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Beyin Fırtınası

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Küçük Grup Tartışması

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Gösterim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet,
Web tabanlı tartışma forumları

Laboratuvar

Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması

Özel donanım

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

Panel

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Konuk Konuşmacı

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz,
özel donanım

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri/ Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler

 

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

Program Çıktıları

1-A. Matematik, fen bilimleri ve Endüstri Mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, Endüstri mühendisliği alanına özgü karmaşık mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisi.
2-B. Endüstri Mühendisliği alanında karmaşık mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
3-C. Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
4-D. Endüstri Mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
5-E. Endüstri Mühendisliği alanında karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
6-F. Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.
7-G. Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi.
8-H. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkındalık; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
9-I. Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk ve mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
10-J. Endüstri Mühendisliği alanında proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.
11-K. Endüstri Mühendisliği uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; Endüstri mühendisliği çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.

Müfredat

Endüstri Mühendisliği Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ENMB103 Akademik ve Sosyal Yaşama Giriş 2 1 3
ENMB101 Endüstri Mühendisliğine Giriş 2 2 4
FZK107 Fizik I 3 1 5
MAT111 Matematik I 3 1 6
TRS008 Teknik Resim (ACAD) 2 2 4
TBT007 Temel Bilgi Teknolojileri 2 1 3
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ109 Yabancı Dil I (İngilizce) 3 0 3
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
BMB106 Bilgisayar Programlama 2 2 4
ENMB102 Endüstri Mühendisliği Uygulamaları 2 2 4
FZK108 Fizik II 3 1 5
KIM103 Genel Kimya 3 0 4
ENMB106 İşletme Yönetimine Giriş 2 1 3
MAT114 Matematik II 3 1 5
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ110 Yabancı Dil II (İngilizce) 3 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

2. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
ENMB203 Ergonomi 2 1 4
TE 104 Genel Ekonomi 2 0 3
LIC001 Lineer Cebir 3 1 5
ENMB205 Malzeme Bilgisi 3 0 4
GZM207 Mühendislik Mekaniği 3 0 4
ENMB201 Olasılık ve İstatistik I 3 0 6
ENMB201 Olasılık ve İstatistik I 3 0 6
Seçmeli (ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ SOSYAL SEÇMELİ DERS (3)) 2
GST 001 Genel Sanat Tarihi 2 0 2
Toplam AKTS: 36

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
DFD005 Diferansiyel Denklemler 3 1 4
ENMB207 İş Etüdü 1 2 3
SBS487 Mühendislik Ekonomisi 3 0 4
ENMB208 Olasılık ve İstatistik II 3 0 5
SYA002 Sayısal Analiz 2 1 4
ÇSTJ202 Staj I 0 2 4
ENMB206 Temel Üretim Yöntemleri 2 1 4
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 66

3. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ENMB307 İstatistiksel Kalite Kontrol 3 0 4
İSGL101 İş Sağlığı ve Güvenliği I 2 0 2
ENMB309 Maliyet Muhasebesi 2 0 2
ENMB303 Üretim Yönetimi 3 1 4
ENMB305 Yönetim ve Organizasyon 2 1 4
ENMb301 Yöneylem Araştırması I 4 0 4
Seçmeli (ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TEKNİK SEÇMELİ DERSLER (4)) 10
ENMBS407 Eko-üretim 3 0 5
ENMBS307 Karar Analizi 3 0 5
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
İSGL102 İş Sağlığı ve Güvenliği II 2 0 2
ENMB304 Simülasyon 2 2 4
ÇSTJ301 Staj II 0 0 1
ENMB306 Üretim Planlama ve Kontrol 3 1 4
ENMB302 Yöneylem Araştırması II 4 0 4
Seçmeli (endüstri mühendisliği bölümü bahar yarıyılı teknik seçmeli dersler (5)) 15
ENMBS419 Bilimsel Araştırma Yöntemleri 3 0 5
GRŞ008 Girişimcilik 3 0 5
ENMBS314 Yalın Yönetim Sistemleri 3 0 5
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

4. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MKSB417 Enerji Ekonomisi 3 0 5
ENMB403 Proje Yönetimi 2 0 2
ENMB405 Tesis Planlama 3 0 3
Seçmeli TEKNİK SEÇMELİ DERSLER(6)() 25
ENMBS406 Bulanık Mantık 3 0 5
ENMBS413 Çevre Yönetim Sistemi 3 0 5
ENMBS306 İnsan Kaynakları Yönetimi 3 0 5
ENMBS309 Mesleki İngilizce 3 0 5
ENMBS415 Performans Yönetimi 3 0 5
Toplam AKTS: 35

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ENMB409 Bitirme Projesi 0 4 2
ENMB404 Tedarik Zinciri ve Lojistik Yönetimi 3 0 5
Seçmeli ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ TEKNİK SEÇMELİ DERSLER(7)() 20
ENMBS311 İş Hukuku 3 0 5
ÇİME401 İşletmede Mesleki Eğitim 5 0 15
ENMBS403 Rekabet Yönetimi 3 0 5
ENMBS403 Rekabet Yönetimi 3 0 5
ENMBS404 Tahminleme ve Zaman Serileri Analizi 3 0 5
ENMBS405 Toplam Verimli Yönetim 3 0 5
Üniversite Seçmeli Genel/Üniversite Seçmeli Ders Havuzundan Toplam 3 AKTS Alabilir 3
CMSB305 AB ve Türkiye’de Çevre Politikaları (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
APT304 Apiterapi(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
İFS818 Arapça´ya Giriş(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
IMSB422 Araştırma ve Raporlama Teknikleri(Çorlu Müh. Fak.-İnş.Müh.) 3 0 5
MİMS027 Araştırma Yöntemleri(Güz. San.,Tas. ve Mim. Fak.-Mimarlık) 3 0 3
UNİSEC004 Besin Hijyeni(S.B.F-Bes.Diy.) 2 0 3
FİZB220 Bilim Tarihi(Fen - Edebiyat Fak.-Fizik) 3 0 3
TBT 411 Bitki Gen Kaynakları(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.) 2 0 4
ZSTBT411 Bitki Gen Kaynakları(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.) 2 0 3
ÇEKO405 Çalışan Sağlığı ve Güvenliği(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-Çal.Eko.End.İlş) 3 0 5
ZSTO124 Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 3 0 3
İŞLB611 Finans Yönetimi(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-İşlt.) 3 0 5
ZSGM 504 Fonksiyonel Gıdalar (Ziraat Fak.-Gıd.Müh.) 2 0 3
ZSTE352 Girişimcilik(Ziraat Fak.-Tar.Ek.) 3 0 3
İŞLB810 Girişimcilik II(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-İşlt.) 3 0 5
İFS808 Güncel İnanç Problemleri(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
CMSB308 İklim Bilgisi (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
İDEB312 İngiliz Kültür Tarihi(Fen - Edebiyat Fak.-İng.Dil.Ed.) 2 0 3
UNİSEC304 Japon Toplumu(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.(İ.Ö)) 4 0 4
CMSB301 Kentleşme ve Çevresel Etkileri (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
İFS815 Kuran´da Ana Konuları (İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
İFS814 Kur’an Okuma ve Tecvid(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
VMF104 Medikal Fotoğrafçılık(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 1 3
PSK210 Mutluluk(Fen - Edebiyat Fak.-Psikoloji) 2 0 4
UNİSEC007 NAMIK KEMAL(Fen - Edebiyat Fak.-Tür.Dil.Ed) 2 0 3
ZSZO313 Organik Hayvansal Üretim(Ziraat Fak.-Zootek.) 3 0 3
ZSTA316 Organik Tarım(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
İFS817 Siyer-i Nebi(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
BSYSGK 407 Spor ve Turizm(Spor Bil.Fak.-) 2 0 4
UNİSEC302 Temel Japonca(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.) 4 0 4
STAB318 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
TÇE001 Türk Müziği(Türk Müziği Devlet Kons.-Çalgı Eğitimi) 3 0 3
MLYB701 Türk Vergi Sistemi I (İktisadi ve İdari Bil. Fak.-Maliye) 3 0 5
ZSBB 306 Yeni Kültür Bitkileri(Ziraat Fak.-BhBtk.) 3 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 65

Ders & Program Çıktıları Matrisi

ENMB103 Akademik ve Sosyal Yaşama Giriş
#
4555453545
4555453545
4555453545
4555453545
4555453545
4555453545
ENMB101 Endüstri Mühendisliğine Giriş
#
5455544544
5455544544
5455544544
5455544544
FZK107 Fizik I
#
42222222232
42222222232
42222222232
42222222232
42222222232
42222222232
42222222232
42222222232
42222222232
42222222232
42222222232
42222222232
MAT111 Matematik I
#
44111111114
54111111111
45011111111
44131111114
43211111111
53101111121
43201111121
53121111121
44011111124
43121111123
43311111111
33111111113
TRS008 Teknik Resim (ACAD)
#
3434323523
3434323523
3434323523
3434323523
TBT007 Temel Bilgi Teknolojileri
#
11153145111
11153145111
11153145111
11153145111
11153145111
11153145111
TDİ101 Türk Dili I
#
3322222425
3322222425
3322222425
3322222425
3322222425
3322222425
3322222425
3322222425
3322222425
3322222425
3322222425
3322222425
3322222425
3322222425
3322222425
YDİ109 Yabancı Dil I (İngilizce)
#
11110051111
BMB106 Bilgisayar Programlama
#
3344224323
3344224323
3344224323
3344224323
ENMB102 Endüstri Mühendisliği Uygulamaları
#
4555534444
4555534444
FZK108 Fizik II
#
3233223443
3233223443
3233223443
3233223443
3233223443
3233223443
3233223443
3233223443
3233223443
3233223443
3233223443
3233223443
KIM103 Genel Kimya
#
5443554544
5443554544
5443554544
5443554544
5443554544
5443554544
5443554544
5443554544
5443554544
5443554544
5443554544
5443554544
5443554544
ENMB106 İşletme Yönetimine Giriş
#
5323241224
5323241224
MAT114 Matematik II
#
3321224213
3321224213
3321224213
3321224213
3321224213
TDİ102 Türk Dili II
#
2121111414
YDİ110 Yabancı Dil II (İngilizce)
#
4114111111
4114111111
4114111111
4114111111
4114111111
4114111111
4114111111
4114111111
4114111111
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
#
3423334235
3423334235
3423334235
3423334235
ENMB203 Ergonomi
#
4444433544
4444433544
4444433544
4444433544
4444433544
TE 104 Genel Ekonomi
#
3231223211
3231223211
3231223211
3231223211
LIC001 Lineer Cebir
#
53333433313
ENMB205 Malzeme Bilgisi
#
5555555455
GZM207 Mühendislik Mekaniği
#
43433421222
43433421222
ENMB201 Olasılık ve İstatistik I
#
1132314111
1132314111
ENMB201 Olasılık ve İstatistik I
#
1132314111
1132314111
GST 001 Genel Sanat Tarihi
#
10000000100
01010010010
00301004000
00000100001
00000000000
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
#
4433354434
4433354434
4433354434
ENMB207 İş Etüdü
#
22342432223
22342432223
22342432223
22342432223
SBS487 Mühendislik Ekonomisi
#
4324523254
4324523254
4324523254
4324523254
4324523254
ENMB208 Olasılık ve İstatistik II
#
1132314111
1132314111
1132314111
SYA002 Sayısal Analiz
#
2211313112
2211313112
2211313112
ENMB206 Temel Üretim Yöntemleri
#
1334112121
1334112121
1334112121
1334112121
ENMB307 İstatistiksel Kalite Kontrol
#
4455534443
4455534443
4455534443
4455534443
4455534443
İSGL101 İş Sağlığı ve Güvenliği I
#
33223133333
33323133333
23323133333
32323133333
32323133333
33223133333
ENMB309 Maliyet Muhasebesi
#
45020300023
53000200013
54020200023
43220200223
43000200223
ENMB303 Üretim Yönetimi
#
5555333445
5555333445
5555333445
ENMB305 Yönetim ve Organizasyon
#
3332153554
3332153554
3332153554
ENMb301 Yöneylem Araştırması I
#
5555555444
ENMBS407 Eko-üretim
#
1154411111
1154411111
1154411111
ENMBS307 Karar Analizi
#
4554544443
4554544443
4554544443
4554544443
İSGL102 İş Sağlığı ve Güvenliği II
#
20222222425
20222222425
20222222425
20222222425
20222222425
20222222425
ENMB304 Simülasyon
#
4554544343
4554544343
4554544343
4554544343
4554544343
ÇSTJ301 Staj II
#
11111111111
11111111111
11111111111
ENMB302 Yöneylem Araştırması II
#
4445535433
4445535433
4445535433
4445535433
4445535433
4445535433
ENMBS419 Bilimsel Araştırma Yöntemleri
#
5253113323
5253113323
5253113323
5253113323
5253113323
5253113323
5253113323
5253113323
5253113323
5253113323
GRŞ008 Girişimcilik
#
1421251352
1421251352
1421251352
1421251352
ENMBS314 Yalın Yönetim Sistemleri
#
4545535354
4545535354
4545535354
MKSB417 Enerji Ekonomisi
#
11111111111
ENMB403 Proje Yönetimi
#
4544543555
4544543555
4544543555
4544543555
ENMB405 Tesis Planlama
#
4555435444
ENMBS406 Bulanık Mantık
#
4454434543
4454434543
4454434543
4454434543
4454434543
ENMBS413 Çevre Yönetim Sistemi
#
5555534555
5555534555
5555534555
5555534555
5555534555
ENMBS306 İnsan Kaynakları Yönetimi
#
2322131433
2322131433
2322131433
2322131433
2322131433
ENMBS309 Mesleki İngilizce
#
11111151111
ENMBS415 Performans Yönetimi
#
4454435444
4454435444
4454435444
ENMB409 Bitirme Projesi
#
5515555155
ENMB404 Tedarik Zinciri ve Lojistik Yönetimi
#
5424253334
5424253334
ENMBS311 İş Hukuku
#
3434333333
ÇİME401 İşletmede Mesleki Eğitim
#
4342331423
4342331423
4342331423
ENMBS403 Rekabet Yönetimi
#
1444311331
1444311331
1444311331
1444311331
ENMBS403 Rekabet Yönetimi
#
1444311331
1444311331
1444311331
1444311331
ENMBS404 Tahminleme ve Zaman Serileri Analizi
#
2354421233
2354421233
ENMBS405 Toplam Verimli Yönetim
#
4455545344
4455545344