Biyoloji Lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimBiyoloji
Program DirektörüBölüm Başkanı Prof. Dr. Deniz ŞİRİN Bologna Koordinatörü Prof. Dr. Elife Zerrin BAĞCI
Program TürüLisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiLisans
Kazanılan Derece Mezun olunduğunda Biyoloji Lisans diplomasına sahip olunur. 
Eğitim TürüTam zamanlı
Kayıt Kabul KoşullarıOrtaöğretimden Mezun Olmak
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek öğretim kurularında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Namık Kemal Üniversitesinin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, bölümlerin müfredatlarında yer alan zorunlu Yabancı dil dersi için her öğretim yılı başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları, Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240'dır. Öğrencilerin aynı zamanda varsa zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Program Amacı Biyoloji “21. Yüzyılın Bilimi” olarak, sağlık, eğitim, tarım, orman, çevre, gıda, endüstri,biyoteknoloji, biyogüvenlik v.b. alanlarda önemli katkılarda bulunmaktadır.
Mezunların Mesleki Profilleri Mezunlarımız; Büyükşehir Belediyeleri, Sağlık Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve TÜBİTAK´taki çeşitli birimlerde (örneğin, tarla bitkileri, zirai mücadele, arı üretim, gıda kontrol, veteriner kontrol, toprak ve su kaynakları, su ürünleri, v.b. araştırma birimleri, hastanelerdeki moleküler biyoloji laboratuvarları, tahlil laboratuvarları;gümrük muhafaza müdürlükleri, atık su arıtım tesisleri, milli parklar, özel çevre koruma birimleri, hayvanat bahçeleri) çalışabilmektedirler. Özel sektörde ise gıda sanayiinde, çevre danışmanlık hizmeti veren kurumlarda, laboratuvar malzemesi üreten firmalarda, biyolojik üretim alanlarında, özel botanik bahçelerinde ve ilaç endüstrisinde görev alabilirler. Mezunlardan akademisyen olmak isteyenler yurtiçi ve yurtdışı yüksek lisans ve doktora programlarına başvurabilecekleri gibi gerek Biyoloji Anabilim Dalı´nda, gerekse Tıp Fakültelerinin Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Genetik ve Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalları´nda Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına (ÖYP) başvurabilirler.
Bir Üst Dereceye GeçişLisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Her dönem en az bir vize sınavı uygulanır. Vizelerin yanı sıra, her dönemin başında verilen dönem içeriğinde tarihleri belirtilen proje ve ödevler verilir. Her dönemin sonunda, öğrencinin final sınavına girmek zorundadır. Kriterler (ara sınav, proje, ödev ve final gibi) ve dönem sonu notuna etki oranları dönem başında dağıtılan ve/veya web sitesinde yayınlanan ders içerikleri açık biçimde belirtilir. Öğrenci yönetmeliği ve akademik takvime göre final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih ve yer ve zamanlarda yapılır.  Öğrencinin dönem sonu notu ders sorumlusu tarafından ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre verilir. 

Namık Kemal Üniversitesinde geçme notu 100 üzerinden 60’tır. Ancak Final ya da bütünleme sınav sonucunun en az 50 olması zorunludur. Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile yarıyıl/yıl sonu sınavında veya bütünleme sınavında alınan notun %70’inin toplamıdır. Ancak, bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ilgili fakülte/yüksekokul kurulunca karar alınmak ve yarıyıl başında ilan edilmek şartıyla ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile %50’si arasında, yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notun %70’i ile %50’si arasında değişebilen ve oranlar toplamı %100 olacak şekilde de hesaplanabilir. Hesaplama sonucunda, ondalık noktadan sonra gelen ilk sayı beşten küçük ise bir alt tam sayıya, beş veya beşten büyük ise bir üst tam sayıya yükseltilerek kesinleştirilir.

http://oidb.nku.edu.tr/yonetmenlik/2011eos.pdf adresinde bulunabilir.

Dönem sonu-bütünleme notu dersin sorumlusu tarafından değerlendirme kriterleriyle birlikte Öğrenci İşlerine teslim edilir. Dönem sonu ve bütünleme notları öğrenci bilgi sisteminde yayınlanarak ilan edilir. 

Notlar:

Alınan her ders için öğrenciye dönem notu olarak aşağıda belirtilen harf notları verilir.  Harf notları, katsayı ve oran karşılıkları aşağıdaki gibidir.Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir:

 

Puan

Harfli Notu

Katsayı

Başarı Durumu

90-100

AA

4.00

Başarılı

80-89

BA

3.50

Başarılı

70-79

BB

3.00

Başarılı

65-69

CB

2.50

Başarılı

60-64

CC

2.00

Başarılı

50-59

DD

1.50

Başarısız

30-49

FD

1.00

Başarısız

0-29

FF

0.00

Başarısız

 

Öğrenciler DD, FD yada FF aldıkları dersleri dersin açıldığı ilk dönem almak zorundadırlar.

Başarılı Öğrenciler

Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 ile 3.49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; ortalaması 3.50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.

 

Eğitim Öğretim Metotları

 Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

*EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme ve Anlamlandırma

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Özel Destek / Yapısal Örnekler

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Rol Yapma / Drama

Önceden planlanmış özel beceriler

Standart derslik teknolojileri, özel donanım

Problem Çözme

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Vaka Çalışması

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Beyin Fırtınası

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

KüçükGrup Tartışması

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Gösterim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Benzetim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, Bilişim becerileri

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet,
Web tabanlı tartışma forumları

Saha/Arazi Çalışması

Gözlem/durumları işleme, Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Laboratuar

Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması

Özel donanım

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

İnceleme/Anket Çalışması

Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Panel

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Konuk Konuşmacı

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz,
özel donanım

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri/ Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler

 

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

Program Çıktıları

1-Bağımsız olarak öğrenme ve sonra öğrendiği bilgi ve becerilerini sözlü ya da yazılı olarak başkalarına aktarma becerisi gösterir
2-Bilimsel yöntemin süreçlerini uygulayabilme, bunun için gerekli olan temel laboratuvar tekniklerini ve araç gereçlerini kullanabilme becerisi geliştirir ve lisansüstü eğitime hazır olur
3-Biyolojideki ilgi alanını belirler, seçeceği derslerle bu alanda sağlam bir bilgi temeli oluşturur.
4-Biyolojik çeşitliliği bilerek ulusal biyolojik kaynakları tanımlar, bunları koruma ve çevreye saygılı olma bilinci kazanır
5-Biyolojinin fizik, kimya ve matematik temellere dayandığını bilir, biyolojik verileri yorumlamada istatistiksel yöntemleri uygulama becerisi gösterir.
6-Biyolojinin toplumsal işlevini bilen, mesleki sorumluluk bilincinde ve bilimsel etik değerlere bağlı birey olur.
7-Gelişen bilgi ve teknolojiye ulaşıp onu takip edebilecek, yabancı meslektaşlarıyla iletişim kurabilecek, temel makaleleri okuyup tartışabilecek, ulaştığı bilginin kalitesini değerlendirebilecek düzeyde İngilizceye sahip olur, ayrıca bilgisayar kullanım bilgi ve becerisi kazanır
8-Molekül, gen, kromozom, hücre, organ ve organ sistemleri olmak üzere tüm biyolojik seviyelerde yapı, işlev ve süreç arasındaki ilişkileri analiz eder ve değerlendirir.
9-Sağlık, gıda, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere geniş bir yelpazede ülkemizin ekonomik gelişimine katkı sağlayacak düzeyde bilgi sahibi olur.
10-Yaşamın kalıtsal temelini, genetik bilgi akışını ve bunların evrim teorisiyle ilişkisini ifade eder.

Müfredat

Biyoloji Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
BYLB119 Biyologlar İçin Fizik 3 0 3
BYLB115 Biyologlar İçin Matematik 3 0 4
BYLB121 Biyolojiye Giriş 3 0 4
BYLB117 Genel Kimya 2 0 3
KRYP01 Kariyer Planlama 1 0 2
BYLB123 Temel Biyoloji Laboratuvarı I 0 3 4
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2
Seçmeli Üniversite Genel Seçmeli Dersler() 4
BYLB125 Çevre ve Toplum 3 0 3
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
BYLB108 Biyoistatistik 2 2 4
BYLB128 Genel Botanik 2 0 3
BYLB118 Genel Zooloji 2 0 3
BYLB223 Organik Kimya 3 0 3
BYLB120 Sistematiğin Esasları 2 0 3
BYLB122 Temel Biyoloji Laboratuvarı II 0 3 4
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
Seçmeli 1. SINIF BAHAR DÖNEMİ 2018-2019 () 4
BYLB126 Biyologlar için Jeoloji 1 2 4
BYLB132 Türkiye Balıkçılığı 2 0 4
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

2. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
BYLB301 Biyokimya I 2 2 4
BYLB225 Hücre Biyolojisi 2 2 4
BYLB229 Omurgasız Hayvanlar Biyolojisi 2 2 5
BYLB227 Ökaryotik Mikrobiyoloji 2 2 4
BYLB213 Temel Mikrobiyoloji 2 2 4
BYLB231 Tohumsuz Bitkiler Sistematiği 2 2 5
Seçmeli BİYOLOJİ 2. SINIF GÜZ DÖNEMİ() 4
BYLB233 Biyoetik 3 0 4
BYLB235 Koruma Biyolojisine Giriş 3 0 4
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
BYLB234 Bitki Anatomisi ve Morfolojisi 3 2 5
BYLB302 Biyokimya II 2 2 4
BYLB236 Histoloji 3 2 5
BYLB238 Omurgalı Hayvanlar Biyolojisi 2 2 4
BYLB240 Tohumlu Bitkiler Sistematiği 2 2 4
Seçmeli 2. SINIF BAHAR DÖNEMİ 2018-2019() 8
BYLB220 Çevre Biyolojisi 3 0 4
BYLB246 Çevresel Etki Değerlerlendirmesi Flora 3 0 4
BYLB224 Preparasyon Teknikleri 1 2 4
BYLB242 Viroloji 3 0 4
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

3. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
BYLB239 Hidrobiyoloji 2 2 4
BYLB307 Karşılaştırmalı Hayvan Anatomisi ve Fizyolojisi I 3 2 6
BYLB332 Moleküler Genetik 3 0 4
Seçmeli BİYOLOJİ BÖLÜMÜ 3.SINIF GÜZ DÖNEMİ() 16
BYLB335 Bilgisayar Uygulamaları 2 2 4
BYLB319 Bitki Coğrafyası 3 0 4
BYLB321 Endokrinoloji 3 0 4
BYLB324 Hayvan Coğrafyası 3 0 4
BYLB329 İmmunoloji 3 0 4
BYLB228 Mesleki İngilizce I 3 0 4
BYLB333 Moleküler Genetik Laboratuvarı I 0 3 4
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
BYLB330 Bitki Fizyolojisi 3 3 6
BYLB338 Kalıtım Biyolojisi 3 0 4
BYLB334 Karşılaştırmalı Hayvan Anatomisi ve Fizyolojisi II 3 2 5
BYLB346 Pest Kontrol 3 0 3
Seçmeli 3. SINIF BAHAR DÖNEMİ 2018-2019() 12
BYLB348 Balıkların Hayvan Modeli Olarak Toksikolojide Kullanımı 2 2 4
BYLB342 Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) 3 0 4
BYLB336 Klinik Mikrobiyoloji 3 0 4
BYLB325 Mesleki İngilizce II 3 0 4
BYLB320 Parazitoloji 2 2 4
BYLB344 Temel Sinyal İletimi 3 0 4
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

4. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
BYLB433 Biyoenformatik 3 0 4
BYLB409 Ekoloji 3 0 4
BYLB431 Gelişim Biyolojisi 2 2 4
İSGL101 İş Sağlığı ve Güvenliği I 2 0 2
Staj01 Staj 0 2 5
Seçmeli BİYOLOJİ BÖLÜMÜ 4.SINIF GÜZ DÖNEMİ() 16
BYLB423 Bitki Biyolojik Çeşitliliği 3 0 4
BYLB441 Biyoenformatikte Bilgisayar Programlama 3 0 4
BYLB445 Biyoteknolojide Algler 2 2 4
BYLB437 İhtiyoloji 2 2 4
BYLB401 Moleküler Biyoloji I 3 0 4
BYLB439 Moleküler Sistematik 0 3 4
BYLB443 Türkiyenin Önemli Bitki Alanları 3 0 4
Toplam AKTS: 35

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
BYLB440 Bitki Embriyolojisi 2 2 4
BYLB452 Biyoteknoloji 3 0 4
BYLB438 Evrim 3 0 3
İSGL102 İş Sağlığı ve Güvenliği II 2 0 2
Staj01 Staj 0 2 5
Seçmeli 4. SINIF BAHAR DÖNEMİ (12)() 12
BYLB454 Biyologlar için temel farmakoloji 3 0 4
BYLB442 Biyolojide Veri Madenciliği 0 3 4
BYLB428 Hayvan Davranışları 3 0 4
BYLB417 Kanser Biyolojisi 3 0 4
BYLB402 Moleküler Biyoloji II 3 0 4
BYLB450 Populasyon Genetiği 2 2 4
BYLB446 Üreme Sağlığı 3 0 4
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 65

Ders & Program Çıktıları Matrisi

ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
#
3423334324
3423334324
3423334324
3423334324
3423334324
3423334324
3423334324
3423334324
3423334324
BYLB119 Biyologlar İçin Fizik
#
4531514211
4531514211
4531514211
4531514211
4531514211
4531514211
4531514211
4531514211
BYLB115 Biyologlar İçin Matematik
#
3231511311
BYLB121 Biyolojiye Giriş
#
4421242333
4421242333
4421242333
4421242333
4421242333
BYLB117 Genel Kimya
#
3511121111
3511121111
3511121111
3511121111
3511121111
3511121111
KRYP01 Kariyer Planlama
#
4353353343
4353353343
4353353343
4353353343
4353353343
BYLB123 Temel Biyoloji Laboratuvarı I
#
2533111111
2533111111
2533111111
2533111111
2533111111
2533111111
2533111111
2533111111
2533111111
TDİ101 Türk Dili I
#
4111111111
4111111111
4111111111
4111111111
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce)
#
1111115111
1111115111
1111115111
1111115111
1111115111
1111115111
1111115111
BYLB125 Çevre ve Toplum
#
4445452234
4445452234
4445452234
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
#
3433454433
3433454433
3433454433
BYLB108 Biyoistatistik
#
5411533231
BYLB128 Genel Botanik
#
5155543534
5155543534
5155543534
5155543534
5155543534
BYLB118 Genel Zooloji
#
3144331113
3144331113
3144331113
BYLB223 Organik Kimya
#
2331521111
2331521111
BYLB120 Sistematiğin Esasları
#
2434441434
2434441434
2434441434
2434441434
BYLB122 Temel Biyoloji Laboratuvarı II
#
2321341242
2321341242
2321341242
2321341242
2321341242
TDİ102 Türk Dili II
#
4111111111
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce)
#
1111111111
BYLB126 Biyologlar için Jeoloji
#
4455554344
BYLB132 Türkiye Balıkçılığı
#
3342233222
2342233222
3342233222
2342233222
BYLB301 Biyokimya I
#
1111111111
1122111111
1111111111
1111111111
1111111111
1111111111
1111111111
1111111111
1111111111
1111111111
1211111111
BYLB225 Hücre Biyolojisi
#
3131133432
3131133432
3131133432
3131133432
3131133432
3131133432
BYLB229 Omurgasız Hayvanlar Biyolojisi
#
2224121343
BYLB227 Ökaryotik Mikrobiyoloji
#
3344344334
3344344334
3344344334
3344344334
BYLB213 Temel Mikrobiyoloji
#
3522121131
BYLB231 Tohumsuz Bitkiler Sistematiği
#
2425121233
2425121233
2425121233
2425121233
2425121233
BYLB235 Koruma Biyolojisine Giriş
#
4355453233
4355453233
4355453233
4355453233
BYLB234 Bitki Anatomisi ve Morfolojisi
#
4555151154
BYLB302 Biyokimya II
#
2443453353
2443453353
2443453353
2443453353
2443453353
2443453353
2443453353
2443453353
2443453353
2443453353
2443453353
BYLB236 Histoloji
#
4231153343
4231153343
4231153343
4231153343
4231153343
BYLB238 Omurgalı Hayvanlar Biyolojisi
#
2224121342
BYLB240 Tohumlu Bitkiler Sistematiği
#
2425121233
2425121233
2425121233
2425121233
2425121233
BYLB220 Çevre Biyolojisi
#
3123021112
3123021112
3123021112
3123021112
BYLB246 Çevresel Etki Değerlerlendirmesi Flora
#
4243232122
4243232122
4243232122
4243232122
4543232122
4243232122
BYLB242 Viroloji
#
4141141231
BYLB239 Hidrobiyoloji
#
4435544354
4435544354
4435544354
4435544354
4435544354
4435544354
4435544354
BYLB307 Karşılaştırmalı Hayvan Anatomisi ve Fizyolojisi I
#
5422142241
5422142241
5422142241
5422142241
5422142241
BYLB332 Moleküler Genetik
#
3050000505
3050000500
3050000500
3050000500
3050000500
3050000505
BYLB335 Bilgisayar Uygulamaları
#
2131115121
2131115121
BYLB319 Bitki Coğrafyası
#
1135141222
1135141222
1135141222
1135141222
1135141222
BYLB321 Endokrinoloji
#
2343222542
2343222542
2343222542
2343222542
2343222542
2343222542
BYLB324 Hayvan Coğrafyası
#
2334131114
BYLB329 İmmunoloji
#
0050030500
0050030500
0050000500
0050000500
0050000500
0050000500
BYLB228 Mesleki İngilizce I
#
4121125111
4121125111
4121125111
4121125111
BYLB333 Moleküler Genetik Laboratuvarı I
#
0040000500
0040000500
BYLB330 Bitki Fizyolojisi
#
4344432332
4344432332
4344432332
4344432332
4344432332
4344432332
4344432332
BYLB338 Kalıtım Biyolojisi
#
5432434535
5432434535
5432434535
5432434535
5432434535
5432434535
BYLB334 Karşılaştırmalı Hayvan Anatomisi ve Fizyolojisi II
#
5422142241
5422142241
5422142241
5422142241
5422142241
BYLB346 Pest Kontrol
#
4233341251
4233341251
4233341251
4233341251
4233341251
BYLB348 Balıkların Hayvan Modeli Olarak Toksikolojide Kullanımı
#
3443534252
3443534252
3443534252
BYLB342 Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO)
#
4251253253
4251253253
4251253253
4251253253
BYLB336 Klinik Mikrobiyoloji
#
4142141231
4142141231
4142141231
4142141231
BYLB325 Mesleki İngilizce II
#
2212341252
2212341252
2212341252
2212341252
2212341252
BYLB320 Parazitoloji
#
3333121132
3333121132
3333121132
3333121132
BYLB344 Temel Sinyal İletimi
#
5451222433
5451222433
BYLB433 Biyoenformatik
#
1231215414
4231215414
BYLB409 Ekoloji
#
5455452255
5455452255
5455452255
5455452255
5455452255
5455452255
5455452255
BYLB431 Gelişim Biyolojisi
#
3432253443
3432253443
3432253443
3432253443
3432253443
3432253443
İSGL101 İş Sağlığı ve Güvenliği I
#
1111111111
1111111111
1111111111
1111111111
1111111111
1111111111
BYLB423 Bitki Biyolojik Çeşitliliği
#
3245222122
3245222122
3245222122
3245222122
3245222122
BYLB441 Biyoenformatikte Bilgisayar Programlama
#
1231215211
1231215211
BYLB445 Biyoteknolojide Algler
#
3432533232
3432533232
3432533232
BYLB437 İhtiyoloji
#
3555554555
3555554555
3555554555
BYLB401 Moleküler Biyoloji I
#
4352232535
4352232535
BYLB439 Moleküler Sistematik
#
3233544325
3233544325
BYLB443 Türkiyenin Önemli Bitki Alanları
#
3245241331
3245241331
3245241331
3245241331
3245241331
BYLB440 Bitki Embriyolojisi
#
4554353544
4554353544
BYLB452 Biyoteknoloji
#
2344533432
2344533432
2344533432
2344533432
2344533432
BYLB438 Evrim
#
4455452425
4455452425
4455452425
4455452425
4455452425
İSGL102 İş Sağlığı ve Güvenliği II
#
1111111112
1111111111
2111111111
1111111111
1111111111
1111111111
BYLB454 Biyologlar için temel farmakoloji
#
5010000200
5020000000
5010000000
5010000000
5010030230
5010030050
5010000020
BYLB442 Biyolojide Veri Madenciliği
#
2341521221
BYLB428 Hayvan Davranışları
#
4232231123
4232231123
4232231123
4232231123
4232231123
BYLB417 Kanser Biyolojisi
#
4254352554
4254352554
4254352554
4254352554
4254352554
BYLB402 Moleküler Biyoloji II
#
5030000400
5030400000
5030000000
5030000300
BYLB450 Populasyon Genetiği
#
3344534435