Bilgisayar Mühendisliği (İÖ) Lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimBilgisayar Mühendisliği (İÖ)
Program DirektörüBölüm Başkanı: Doç. Dr. Ercan BULUŞ Bologna Koordinatörü: Doç. Dr. Ahmet SAYGILI
Program TürüLisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiLisans
Kazanılan Derece Mezun olunduğunda Bilgisayar Mühendisliği diplomasına sahip olunur.
Eğitim Türü Tam Zamanlı
Kayıt Kabul KoşullarıOrtaöğretimden Mezun Olmak
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek öğretim kurularında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, bölümlerin müfredatlarında yer alan zorunlu Yabancı dil dersi için her öğretim yılı başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları, Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240'dır. Öğrencilerin aynı zamanda varsa zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Program Amacı Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, her türlü bilgisayar ve bilgi sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi, üretiminin planlanması, bakım onarımı, insan kaynakları gibi geniş çalışma alanlarına sahiptir. Bölümün mezunları özel sektörde ve kamu sektörüne ait fabrika veya işyerlerinde her türlü bilgi sistemlerinin tasarımında, iyileştirilmesinde ve üretiminde çalışılabileceği gibi, serbest çalışma imkanına da sahiptir.
Mezunların Mesleki Profilleri Bölümün mezunları özel sektörde ve kamu sektörüne ait fabrika veya işyerlerinde bilgisayar mühendisi olarak görev yapabilirler.
Bir Üst Dereceye GeçişLisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Her dönem en az bir vize sınavı uygulanır. Vizelerin yanı sıra, her dönemin başında verilen dönem içeriğinde tarihleri belirtilen proje ve ödevler verilir. Her dönemin sonunda, öğrenci final sınavına girmek zorundadır. Kriterler (ara sınav, proje, ödev ve final gibi) ve dönem sonu notuna etki oranları dönem başında dağıtılan ve/veya web sitesinde yayınlanan ders içerikleri açık biçimde belirtilir. Öğrenci yönetmeliği ve akademik takvime göre final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih, yer ve zamanlarda yapılır.  Öğrencinin dönem sonu notu ders sorumlusu tarafından ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre verilir. 

Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile yarıyıl/yıl sonu sınavında veya bütünleme sınavında alınan notun %70’inin toplamıdır. Ancak, bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ilgili fakülte/yüksekokul kurulunca karar alınmak ve yarıyıl başında ilan edilmek şartıyla ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile %50’si arasında, yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notun %70’i ile %50’si arasında değişebilen ve oranlar toplamı %100 olacak şekilde de hesaplanabilir. Hesaplama sonucunda, ondalık noktadan sonra gelen ilk sayı beşten küçük ise bir alt tam sayıya, beş veya beşten büyük ise bir üst tam sayıya yükseltilerek kesinleştirilir. Bir dersten başarılı olmak için yarıyıl/yıl sonu başarı notunun 100 üzerinden en az 60 olması zorunludur.

Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir:

Puan                Harfli Notu          Katsayı       Başarı Durumu

90-100               AA                     4,00                 Başarılı

80-89                 BA                     3,50                 Başarılı

70-79                 BB                     3,00                 Başarılı

65-69                 CB                     2,50                 Başarılı

60-64                 CC                     2,00                 Başarılı

50-59                 DD                     1,50                Başarısız

30-49                 FD                     1,00                Başarısız

0-29                    FF                     0,00                Başarısız

Genel not ortalamasına, tekrar edilen derslerden alınan en son not katılır. Bütün notlar öğrencinin not belgesine geçirilir. Bir dersten başarılı sayılabilmek için başarı notunun en az CC olması gerekir. Ancak genel not ortalaması (GNO) CB (2,50) ve üzerinde olan öğrenciler DD başarı notu ile de başarılı sayılır ve başarı notu, katsayısı 1,50 olmak üzere DB olarak not belgesine geçirilir. Ödev ve uygulamaların önem kazandığı derslerde; bu çalışmaların ara sınav notunu hangi oranda etkileyeceği, ders niteliğindeki laboratuvar ve proje derslerinde yarıyıl veya yıl içi başarı notunun nasıl belirleneceği ve başarı notuna etki oranı ilgili kurul tarafından belirlenerek ilan edilir. Tek ders ve ek sınavların sonuçları, başarı notu olarak kabul edilir ve değerlendirilir.

Not belgesinde, ayrıca aşağıda tanımlanan harf notları da kullanılır:

1) DZ (devamsız) notu; ders kaydı yaptırılan, ancak devam koşulu yerine getirilemeyen kredili dersler için verilir ve FF notu olarak değerlendirilerek ortalamalara katılır.

2) BL (başarılı) notu; ortalamaya katılmayan ve kredisiz derslerden başarılı öğrencilere verilir.

3) BZ (başarısız) notu; ortalamaya katılmayan ve kredisiz derslerden başarısız veya devamsız öğrencilere verilir.

4) MF (muaf) notu; yeterlik ve muafiyet sınavları sonucunda başarılı bulunan öğrencilere verilir. Ortalamalara katılmaz.

5) TR (transfer) notu; Üniversite dışından nakil yolu ile gelen veya ÖSYM sınavı ile Üniversiteye yeniden kaydolan öğrencilere daha önce almış oldukları ve denkliği kabul edilen dersler için verilir. Ortalamalara katılmaz.

TNKÜ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ https://esas.nku.edu.tr/dosyalar/dokuman/93BCF214-F4D2-31DF-6392-9D90052DC75E.docx adresinde yer almaktadır.

Eğitim Öğretim Metotları

 Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

*EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme ve Anlamlandırma

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Özel Destek / Yapısal Örnekler

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Problem Çözme

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Vaka Çalışması

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Küçük Grup Tartışması

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Gösterim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Benzetim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, Bilişim becerileri

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet,
Web tabanlı tartışma forumları

 

 

 

Laboratuar

Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması

Özel donanım

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

İnceleme/Anket Çalışması

Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Panel

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Konuk Konuşmacı

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz,
özel donanım

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri/ Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler

 

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

Program Çıktıları

1-A. Matematik, fen bilimleri ve Bilgisayar Mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, Bilgisayar mühendisliği alanına özgü karmaşık mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisi.
2-B. Bilgisayar Mühendisliği alanında karmaşık mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
3-C. Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
4-D. Bilgisayar Mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
5-E. Bilgisayar Mühendisliği alanında karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
6-F. Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.
7-G. Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi.
8-H. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkındalık; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
9-I. Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk ve mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
10-J. Bilgisayar Mühendisliği alanında proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.
11-K. Bilgisayar Mühendisliği uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; Bilgisayar mühendisliği çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.

Müfredat

Bilgisayar Mühendisliği (İÖ) Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
BMB103 Bilgisayar Mühendisliğine Giriş 3 0 4
FZK107 Fizik I 3 1 5
LIC002 Lineer Cebir 3 1 6
MAT111 Matematik I 3 1 6
MAT111 Matematik I 3 1 6
TBT001 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı 2 1 4
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ109 Yabancı Dil I (İngilizce) 3 0 3
Toplam AKTS: 36

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
BMB110 Bilgisayar Programlama 3 1 6
FZK108 Fizik II 3 1 5
MAT114 Matematik II 3 1 5
ÇSTJ201 Staj I 0 2 3
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
BMB112 Web Teknolojileri 3 0 4
YDİ110 Yabancı Dil II (İngilizce) 3 0 3
Seçmeli (BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ (İ.Ö) SOSYAL SEÇMELİ DERS (12)) 2
AKİ001 Akademik İngilizce 2 0 2
GST 001 Genel Sanat Tarihi 2 0 2
KRYP01 Kariyer Planlama 1 0 2
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 66

2. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
DFD002 Diferansiyel Denklemler 3 1 6
BMB205 Elektrik Devre Temelleri 3 0 5
BMB203 Nesneye Yönelik Programlama 3 1 6
SYA003 Sayısal Analiz 3 0 4
SYA003 Sayısal Analiz 3 0 4
BMB207 Veritabanı Yönetimi 3 0 5
YD 003 Yabancı Dilde Okuma ve Konuşma 2 0 2
Toplam AKTS: 34

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
BMB208 Ayrık Matematik 3 0 5
BMB210 Elektroniğe Giriş 3 1 6
LMİ103 Mesleki İngilizce I 2 0 2
BMB206 Olasılık ve İstatistik 3 0 4
BMB214 Programlama Dilleri Prensipleri 3 0 5
ÇSTJ301 Staj II 0 0 1
BMB212 Veri Yapıları 3 1 5
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 64

3. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
BMB309 Bilgisayar Ağlarına Giriş 3 0 5
BMB311 İşletim Sistemleri 3 0 5
BMB319 Mantık Devreleri 4 0 6
BMB319 Mantık Devreleri 4 0 6
LMİ104 Mesleki İngilizce II 2 0 2
BMB317 Otomata Teorisi 3 0 6
BMB315 Web Programlama 3 1 6
Toplam AKTS: 36

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
BMB308 Bilgisayar Ağları 3 0 5
BMB314 Bilgisayar Organizasyonu 3 0 6
YD 002 İş Hayatında Yabancı Dil 2 0 2
BMB310 Sistem Analizi ve Tasarım 3 0 5
BMB312 Sistem Programlama 3 0 6
ÇSTJ401 Staj III 0 0 1
BMB306 Yazılım Mühendisliği 4 0 5
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 66

4. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
BMSB428 Gömülü Sistemler 3 0 5
İSGL101 İş Sağlığı ve Güvenliği I 2 0 2
BMB413 Proje I 3 1 5
Seçmeli Bilgisayar Mühendisliği Bölümü (İ.Ö.)4. SINIF Güz Dönemi SEÇMELİ dersler (4)(Bilgisayar Mühendisliği Bölümü (İ.Ö.)4. SINIF Güz Dönemi SEÇMELİ dersler (4)) 20
BMSB433 Derin Öğrenmenin Temelleri 3 0 5
BMSB406 Makine Öğrenmesine Giriş 3 0 5
BMSB403 Veri Madenciliği 3 0 5
BMSB421 Veri sıkıştırma yöntemleri 3 0 5
Toplam AKTS: 32

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
İSGL102 İş Sağlığı ve Güvenliği II 2 0 2
BMB408 Proje II 3 1 8
Seçmeli (BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ (İ.Ö.) BAHAR DÖNEMİ SEÇMELİ DERSLER (8)) 20
BMSB404 Doğal Dil İşlemeye Giriş 3 0 5
BMSB428 Gömülü Sistemler 3 0 5
BMSB402 Görüntü İşleme 3 0 5
ÇİME401 İşletmede Mesleki Eğitim 5 0 15
BMSB436 Python Programlamaya Giriş 3 0 5
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 62

Ders & Program Çıktıları Matrisi

BMB103 Bilgisayar Mühendisliğine Giriş
#
30022000032
00000002100
00020020000
00020000002
00220000000
00020100000
03002020000
03002020000
LIC002 Lineer Cebir
#
534233535
534233535
534233535
534233535
534233535
534233535
534233535
534233535
MAT111 Matematik I
#
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
MAT111 Matematik I
#
322222322
322222322
322222322
322222322
322222322
322222322
322222322
322222322
322222322
322222322
322222322
TDİ101 Türk Dili I
#
444411144
444411144
444411144
444411144
444411144
444411144
444411144
444411144
444411144
444411144
444411144
444411144
444411144
444411144
444411144
YDİ109 Yabancı Dil I (İngilizce)
#
531111111
BMB110 Bilgisayar Programlama
#
544354324
544354324
544354324
544354324
544354324
544354324
FZK108 Fizik II
#
532322424
532322424
532322424
532322424
532322424
532322424
532322424
532322424
532322424
532322424
532322424
532322424
MAT114 Matematik II
#
222222312
222222312
222222312
222222312
222222312
222222312
222222312
ÇSTJ201 Staj I
#
545454523
545454523
545454523
TDİ102 Türk Dili II
#
355551455
355551455
355551455
BMB112 Web Teknolojileri
#
11132112111
11132112111
YDİ110 Yabancı Dil II (İngilizce)
#
22222244222
AKİ001 Akademik İngilizce
#
111141111
111141111
111141111
111141111
111141111
111141111
GST 001 Genel Sanat Tarihi
#
111111151
111111151
111111151
111111151
111111151
KRYP01 Kariyer Planlama
#
223321122
223321122
223321122
223321122
223321122
223321122
223321122
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
#
443355334
443355334
443355334
443355334
443355334
443355334
443355334
443355334
443355334
DFD002 Diferansiyel Denklemler
#
211122421
211122421
211122421
211122421
211122421
211122421
BMB205 Elektrik Devre Temelleri
#
354151343
354151343
354151343
354151343
354151343
354151343
354151343
354151343
354151343
BMB203 Nesneye Yönelik Programlama
#
345342524
345342524
345342524
345342524
345342524
345342524
345342524
345342524
SYA003 Sayısal Analiz
#
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
SYA003 Sayısal Analiz
#
521154513
521154513
521154513
521154513
521154513
521154513
521154513
521154513
521154513
521154513
521154513
BMB207 Veritabanı Yönetimi
#
34434112111
34434112111
34434112111
34434112111
34434112111
YD 003 Yabancı Dilde Okuma ve Konuşma
#
42310112322
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
#
344334444
344334444
344334444
BMB210 Elektroniğe Giriş
#
311114114
LMİ103 Mesleki İngilizce I
#
11111454111
BMB206 Olasılık ve İstatistik
#
32205000000
32205000000
32205000000
32205000000
32205000000
BMB214 Programlama Dilleri Prensipleri
#
543252525
543252525
543252525
543252525
543252525
543252525
ÇSTJ301 Staj II
#
545454434
545454434
545454434
BMB212 Veri Yapıları
#
553353333
553353333
BMB319 Mantık Devreleri
#
543343434
543343434
BMB319 Mantık Devreleri
#
54334343422
54334343422
LMİ104 Mesleki İngilizce II
#
11111151111
BMB317 Otomata Teorisi
#
111131111
111131111
111131111
111131111
111131111
111131111
111131111
111131111
BMB315 Web Programlama
#
443534425
443534425
443534425
443534425
BMB308 Bilgisayar Ağları
#
453452233
453452233
BMB314 Bilgisayar Organizasyonu
#
33422243111
YD 002 İş Hayatında Yabancı Dil
#
111111141
BMB310 Sistem Analizi ve Tasarım
#
554545545
BMB312 Sistem Programlama
#
11323111111
11323111111
11323111111
11323111111
11323111111
11323111111
11323111111
11323111111
ÇSTJ401 Staj III
#
545454545
545454545
545454545
BMB306 Yazılım Mühendisliği
#
535524224
BMSB428 Gömülü Sistemler
#
43434422222
43434422222
43434422222
43434422222
43434422222
43434422222
43434422222
43434422222
43434422222
43434422222
İSGL101 İş Sağlığı ve Güvenliği I
#
41020000402
31004202334
21000002250
35000202430
32020303220
31020000420
31000202230
BMB413 Proje I
#
55545544353
BMSB433 Derin Öğrenmenin Temelleri
#
111131111
111131111
111131111
BMSB406 Makine Öğrenmesine Giriş
#
34344233322
34354233322
33345233322
34335233322
45434233322
44334233322
BMSB403 Veri Madenciliği
#
44345423443
24345423334
43344423335
44222223333
44345423334
44345423433
44345423533
BMSB421 Veri sıkıştırma yöntemleri
#
431131133
431131133
431131133
431131133
431131133
431131133
İSGL102 İş Sağlığı ve Güvenliği II
#
00003401145
00003401145
00003401145
00003401145
00003401145
00003401145
BMB408 Proje II
#
33333333333
BMSB404 Doğal Dil İşlemeye Giriş
#
22234333221
BMSB428 Gömülü Sistemler
#
43434422222
43434422222
43434422222
43434422222
43434422222
43434422222
43434422222
43434422222
43434422222
43434422222
BMSB402 Görüntü İşleme
#
433133333
ÇİME401 İşletmede Mesleki Eğitim
#
53244342424
23314335314
24444335444
BMSB436 Python Programlamaya Giriş
#
543142424
543142424
543142424
543142424