http://hayrabolumyo-by.web.nku.edu.tr/

Bilgi Yönetimi Ön lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimBilgi Yönetimi
Program DirektörüÖğr. Gör. Dr. Kenan BAYSAL
Program TürüÖn lisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiÖnlisans
Kazanılan DereceMezun olunduğunda Bilgi Yönetimi Programı diplomasına sahip olunur.
Eğitim TürüTam Zamanlı
Kayıt Kabul KoşullarıOrtaöğretimden Mezun Olmak
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek öğretim kurularında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Namık Kemal Üniversitesinin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, bölümlerin müfredatlarında yer alan zorunlu Yabancı dil dersi için her öğretim yılı başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları, Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 120'dır. Öğrencilerin aynı zamanda varsa zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Program AmacıBilgi Yönetimi Önlisans Programı bilgi çalışanı olarak nitelendirilen, bilgisayarla ileri düzeyde tanışık orta kademe işgücü yetiştirmeye yönelik bir programdır. Bilgi işçilerinin ortak özelliği, yaptıkları iş ne olursa olsun, günlük faaliyetlerinin önemli bölümü bilgiyi oluşturmak, bilgiye erişmek, bilgi üzerinde işlemler gerçekleştirerek bilgiyi dönüştürmek, bilgiyi iletmek ve bilgiyi saklamak gibi temel işlemlerden oluşmaktadır. Bilgi Yönetimi Programının amacı öğrencilere; · İşletmelerde güncel yazılımları etkin ve verimli kullanma becerisi kazandırmak, · İşletmelerde bilgi yönetimi kavramları ve deneyimleri kazandırmak, · Internet ortamında girişim ve yönetim için gerekli deneyimleri kazandırmak olarak özetlenebilir.
Mezunların Mesleki ProfilleriProgram mezunları, her alanda faaliyet gösteren küçük, orta ve büyük işletmeler ile kamu sektöründeki kurumların ve kâr amacı gütmeyen kuruluşların bir çok bölümünde; bununla birlikte, danışmanlık ve araştırma şirketlerinin proje ekiplerinde “ara eleman” olarak istihdam edilebilirler. MEZUNİYET KOŞULLARI Öğrencilerin mezuniyet işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için 4 yarıyıllık ders planında yer alan zorunlu ve seçmeli derslerden oluşan toplam 120 AKTS’lik ders yükünü ve zorunlu stajlarını (30 iş günü) tamamlamış olmaları gerekmektedir. Öğrenciler zorunlu stajlarını akademik takvim dışında kalan zamanlarda yapmak zorundadırlar. Program müfredatında yer alan zorunlu ve seçmeli derslerini başarıyla tamamlayan ve zorunlu stajlarını yapan ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi lisans eğitim-öğretim yönetmeliğinde belirtilen şartları sağlayan öğrenciler önlisans diploması almaya hak kazanırlar. Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 ile 3.49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; ortalaması 3.50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.
Bir Üst Dereceye GeçişBilgi Yönetimi Programından mezun olan öğrenciler aşağıdaki lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler: · Bilgi ve Belge Yönetimi · Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği - İşletme - İşletme Bilgi Yönetimi · İşletme Enformatiği · İşletme-Ekonomi · Yönetim Bilişim Sistemleri · Lojistik Yönetimi
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Her dönem en az bir vize sınavı uygulanır. Vizelerin yanı sıra, her dönemin başında verilen dönem içeriğinde tarihleri belirtilen proje ve ödevler verilir. Her dönemin sonunda, öğrencinin final sınavına girmek zorundadır. Kriterler (ara sınav, proje, ödev ve final gibi) ve dönem sonu notuna etki oranları dönem başında dağıtılan ve/veya web sitesinde yayınlanan ders içerikleri açık biçimde belirtilir. Öğrenci yönetmeliği ve akademik takvime göre final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih ve yer ve zamanlarda yapılır.  Öğrencinin dönem sonu notu ders sorumlusu tarafından ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre verilir. 

Namık Kemal Üniversitesinde geçme notu 100 üzerinden 60’tır. Ancak Final ya da bütünleme sınav sonucunun en az 50 olması zorunludur. Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile yarıyıl/yıl sonu sınavında veya bütünleme sınavında alınan notun %70’inin toplamıdır. Ancak, bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ilgili fakülte/yüksekokul kurulunca karar alınmak ve yarıyıl başında ilan edilmek şartıyla ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile %50’si arasında, yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notun %70’i ile %50’si arasında değişebilen ve oranlar toplamı %100 olacak şekilde de hesaplanabilir. Hesaplama sonucunda, ondalık noktadan sonra gelen ilk sayı beşten küçük ise bir alt tam sayıya, beş veya beşten büyük ise bir üst tam sayıya yükseltilerek kesinleştirilir.

http://oidb.nku.edu.tr/yonetmenlik/2011eos.pdf adresinde bulunabilir.

Dönem sonu-bütünleme notu dersin sorumlusu tarafından değerlendirme kriterleriyle birlikte Öğrenci İşlerine teslim edilir. Dönem sonu ve bütünleme notları öğrenci bilgi sisteminde yayınlanarak ilan edilir. 

Notlar:

Alınan her ders için öğrenciye dönem notu olarak aşağıda belirtilen harf notları verilir.  Harf notları, katsayı ve oran karşılıkları aşağıdaki gibidir.Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir:

 

Puan

Harfli Notu

Katsayı

Başarı Durumu

90-100

AA

4.00

Başarılı

80-89

BA

3.50

Başarılı

70-79

BB

3.00

Başarılı

65-69

CB

2.50

Başarılı

60-64

CC

2.25

Başarılı

50-59

DD

2.00

Başarısız

30-49

FD

1.00

Başarısız

0-29

FF

0.00

Başarısız

 

Öğrenciler DD, FD yada FF aldıkları dersleri dersin açıldığı ilk dönem almak zorundadırlar.

Başarılı Öğrenciler

Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 ile 3.49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; ortalaması 3.50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.

 

Eğitim Öğretim Metotları

 Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

*EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme ve Anlamlandırma

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Özel Destek / Yapısal Örnekler

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Rol Yapma / Drama

Önceden planlanmış özel beceriler

Standart derslik teknolojileri, özel donanım

Problem Çözme

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Vaka Çalışması

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Beyin Fırtınası

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

KüçükGrup Tartışması

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Gösterim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Benzetim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, Bilişim becerileri

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet,
Web tabanlı tartışma forumları

Saha/Arazi Çalışması

Gözlem/durumları işleme, Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Laboratuar

Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması

Özel donanım

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

İnceleme/Anket Çalışması

Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Panel

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Konuk Konuşmacı

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz,
özel donanım

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri/ Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler

 

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

Program Çıktıları

1-Analitik düşünme, bilişim teknolojileri başta olmak üzere işletmeciliğin çağdaş yöntem ve teknolojilerini kullanma
2-Bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilme becerisi
3-Bilgi Yönetimi temel kavramlarını anlama, anlatma ve kullanma, işletmelerde katma değere çevirebilme becerisi
4-Bilişim Teknolojilerinin bir işletmenin hedeflerine nasıl katkı sağlayacağını bilerek, bu katkıyı arttırıcı çalışmalar yapabilme
5-Bireysel ya da takım içinde disiplinli şekilde çalışabilme, sorumluluk alma özgüveni;
6-İletişim, müşteri ilişkileri, yönetim ve organizasyon konularında temel bilgi sahibi olma
7-İşletim sistemleri, ofis yazılımları hakkında iyi derecede bilgi sahibi olma ve bu yazılımları kullanabilme
8-Sistem analizi, proje yönetimi, toplam kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olma ve bu süreçlere aktif olarak katılabilme
9-Veritabanı uygulamaları geliştirebilecek, web sayfa tasarımı ve internet programcılığı konusunda işletmelere fayda sağlayabilecek
10-Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilişim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi

Müfredat

Bilgi Yönetimi Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
BİP122 Genel İşletme 2 0 2
BİP102 İşletim Sistemleri 3 1 4
BİP104 Masaüstü Yayıncılık 3 1 4
MTE007 Matematik 2 1 4
MTE007 Matematik 2 1 4
BİP121 Ofis Programları 2 1 3
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ103 Yabancı Dil I (İngilizce) 4 0 4
Seçmeli BİLGİ YÖNETİMİ 1.SINIF GÜZ DÖNEMİ() 5
BİP105 Bigisayar Sistemleri ve Ağ Teknolojileri 3 0 3
BİP123 Genel Hukuk Bilgisi 2 0 2
Toplam AKTS: 34

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
BİP207 İşlem Tabloları 1 1 3
BİP205 Programlamaya Giriş 2 1 4
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
BİP206 Web Tasarımı 3 1 4
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
BİP202 Yönetim Bilişim Sistemleri 2 0 4
Seçmeli BİLGİ YÖNETİMİ 1.SINIF BAHAR DÖNEMİ() 9
İST007 İstatistik 2 1 3
KRYP02 Kariyer Planlama 2 0 2
PZİ002 Pazarlama İlkeleri 2 0 2
BİP214 Ticaret hukuk Bilgisi 2 0 2
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 64

2. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
BİP311 Bilgi ve Belge Yönetimi 2 0 4
BİP329 İnternet Programcılığı 3 1 5
BİP328 Ofis Uygulamaları Geliştirme 3 1 5
BİP310 Veri Tabanı Yönetim Sistemleri 3 1 5
Seçmeli BİLGİ YÖNETİMİ 2.SINIF GÜZ DÖNEMİ() 8
BİP322 Bulut Bilişim 2 0 2
BİP315 Mesleki Yabancı Dil 2 0 2
BİP316 Proje Planlaması ve Yönetimi 2 0 2
TKY006 Toplam Kalite Yönetimi 2 0 2
Üniversite Seçmeli Genel/Üniversite Seçmeli Ders Havuzundan Toplam 3 AKTS Alabilir 3
TYSP202 Beslenme İlkeleri(Teknik Bil. M.Y.O.-Gıd.Tekn.) 3 0 3
TMEP301 Bilgisayarda Programlama(Malkara M.Y.O.-Gıd.Tek.) 2 1 3
TMEP301 Bilgisayarda Programlama(Malkara M.Y.O.-Elektrik) 2 1 3
İYN321 Çağdaş Yönetim Teknikleri(Muratlı M.Y.O.-İşl.Yön.) 2 0 3
ÇEV002 Çevre Koruma(Teknik Bil. M.Y.O.-Elektrik (İ.Ö.)) 2 0 3
ÇEV002 Çevre Koruma(Saray M.Y.O.-Tap.Kad.) 2 0 3
CGP315 Çocuk ve Müzik(Sağlık Hizm. M.Y.O.-Ço.Gel.) 2 0 3
BSS304 Dış Ticaret ve Kambiyo Yönetimi(Hayrabolu M.Y.O.-Bank.Sig.) 2 0 3
FOT107 Dijital Fotoğraf(Saray M.Y.O.-Grf.Tas.) 1 1 3
EDV301 E-Devlet ve Dijital Dönüşüm(Sosyal Bil. M.Y.O.-Bü.Yön.Yön.As.(İ.Ö.)) 2 0 3
EDV301 E-Devlet ve Dijital Dönüşüm(Sosyal Bil. M.Y.O.-Bü.Yön.Yön.As) 2 0 3
DRG305 Endüstri Toksinleri ve Çevre Koruma(Çorlu M.Y.O.-Der.Tek.) 2 0 3
ESP316 Endüstriyel Seramik (Çorlu M.Y.O.-Gel.El.San.) 3 0 3
DTP307 E-Ticaret(Sosyal Bil. M.Y.O.-Dış Ticaret-A) 2 0 3
FOY301 Finansal Okur Yazarlık(Sosyal Bil. M.Y.O.-Muh.Ver.Uyg(İ.Ö)) 2 0 3
FOY301 Finansal Okur Yazarlık(Sosyal Bil. M.Y.O.-Muh.Ver.Uyg) 2 0 3
GHB002 Genel Hukuk Bilgisi(Malkara M.Y.O.-Makine) 2 0 3
GHB002 Genel Hukuk Bilgisi(Malkara M.Y.O.-Elektrik) 2 0 3
GNİ002 Genel İşletme(Saray M.Y.O.-Muh.Ver.Uyg) 3 0 4
BYP311 Girişimcilik I(Hayrabolu M.Y.O.-Bü.Yön.Yön.As) 2 0 3
GRŞ103 Girişimcilik I(Sağlık Hizm. M.Y.O.-Fizyoterapi) 2 0 3
GRŞ103 Girişimcilik I(Saray M.Y.O.-Dış Ticaret) 2 0 3
TSP313 İleri Klavye Kullanım Teknikleri (Sağlık Hizm. M.Y.O.-Tıb.Dök.Sek.) 2 0 3
İSG107 İş Güvenliği (Çorlu M.Y.O.-El.Tekn.) 2 0 3
OTS302 İşletme Yönetimi I(Hayrabolu M.Y.O.-Oto.Tekn.) 3 0 3
KGS213 Kalite Güvence ve Standartlar (ÜSD)(Çorlu M.Y.O.-Makine) 2 0 3
YYK301 Kentleşme Okumaları(Sosyal Bil. M.Y.O.-YerYön.) 2 0 3
KTP109 Laboratuar Güvenliği ve Tehlikeli Kimyasallar (Muratlı M.Y.O.-Kim.Tek.) 2 0 3
MLY119 Mahalli İdareler(Muratlı M.Y.O.-Maliye) 2 0 3
PZP317 Marka Yönetimi(Sosyal Bil. M.Y.O.-İşlt.Yön.(İ.Ö.)) 2 0 3
PZP317 Marka Yönetimi(Sosyal Bil. M.Y.O.-İşlt.Yön.) 2 0 3
PZP317 Marka Yönetimi(Çorlu M.Y.O.-Pazarlama) 2 0 3
INP101 Mekanik ve Statik(Teknik Bil. M.Y.O.-İnş.Tekn.) 2 0 3
TGÜP106 Moda Tasarımı(Teknik Bil. M.Y.O.-Giy.Ürt.Tek.) 2 1 3
ÖÇT101 Ölçme Tekniği(Teknik Bil. M.Y.O.-Oto.Tekn.) 2 0 3
SRP312 Seralarda Minör Sebze Yetiştiriciliği(Teknik Bil. M.Y.O.-Seracılık) 2 0 3
YSP102 Sosyal Hizmetler(Sağlık Hizm. M.Y.O.-Yaşlı Bakımı) 2 0 3
GRA209 Sosyal Medya Tasarımı(Saray M.Y.O.-Grf.Tas.) 1 1 3
TLP306 Temel Sağlık (Sağlık Hizm. M.Y.O.-Tıb.Lab.Tek.) 2 0 3
TKY004 Toplam Kalite Yönetimi(Saray M.Y.O.-İşl.Yön.) 3 0 4
TCÇ301 Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları(Sosyal Bil. M.Y.O.-Sos.Hiz.) 2 0 3
SHP305 Türkiye’nin Toplumsal Yapısı (Muratlı M.Y.O.-Sos Gü.) 3 0 4
ÜSD213 Üniversite Seçimlik Ders(Teknik Bil. M.Y.O.-Makine) 2 0 3
ÜSD213 Üniversite Seçimlik Ders(Teknik Bil. M.Y.O.-Mak.Res.Kons.) 2 0 3
ÜSD213 Üniversite Seçimlik Ders(Teknik Bil. M.Y.O.-Tar.Mak.) 2 0 3
ÜSD213 Üniversite Seçimlik Ders(Teknik Bil. M.Y.O.-Giy.Ürt.Tek.) 2 0 3
ÜSD213 Üniversite Seçimlik Ders(Teknik Bil. M.Y.O.-Elektrik (İ.Ö.)) 2 0 3
ÜSD213 Üniversite Seçimlik Ders(Teknik Bil. M.Y.O.-Gıd.Tekn.) 2 0 3
ÜSD213 Üniversite Seçimlik Ders(Teknik Bil. M.Y.O.-Mekatronik) 2 0 3
ÜSD213 Üniversite Seçimlik Ders(Teknik Bil. M.Y.O.-Elektrik) 2 0 3
YMİ301 Yat ve Marina İşletmeciliği(Sosyal Bil. M.Y.O.-Den.Lim.İşl.) 2 0 3
LJP327 Yeşil Yönetim(Sosyal Bil. M.Y.O.-Lojistik (İ.Ö.)) 2 0 3
LJP327 Yeşil Yönetim(Sosyal Bil. M.Y.O.-Lojistik) 2 0 3
YML301 Yöresel Mutfaklar(Sosyal Bil. M.Y.O.-Tur. ve Ot. İşl.(İ.Ö.)) 2 0 3
YML301 Yöresel Mutfaklar(Sosyal Bil. M.Y.O.-Tur. ve Ot. İşl.) 2 0 3
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MYOİE01 İş Yeri Eğitimi 2 0 10
MYOİU01 İş Yeri Uygulaması 3 0 15
MYOSTJ01 Staj 0 2 5
Seçmeli BİLGİ YÖNETİMİ 2.SINIF BAHAR DÖNEMİ() 25
ART007 Araştırma Teknikleri 2 0 2
BİP421 Bilgi Sistemleri Güvenliği 2 0 2
BİP414 Bilgi Yönetimi Uygulamaları 2 1 4
BİP423 Bilişimde Yeni Teknolojiler 2 0 2
BİP415 Bitirme Projesi 1 3 5
GRŞ005 Girişimcilik 4 0 4
BİP424 Grafik Uygulamaları 2 1 4
BİP427 Yapay Zeka 2 0 2
Toplam AKTS: 55
Yıllık Toplam AKTS: 85

Ders & Program Çıktıları Matrisi

ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
#
4553455443
4553455443
4553455443
4553455443
BİP102 İşletim Sistemleri
#
3433315224
3433315224
BİP104 Masaüstü Yayıncılık
#
3243314312
3243314312
3243314312
3243314312
3243314312
3243314312
3243314312
3243314312
MTE007 Matematik
#
1231244144
1231244144
1231244144
1231244144
1231244144
1231244144
MTE007 Matematik
#
1231244144
1231244144
1231244144
1231244144
1231244144
1231244144
BİP121 Ofis Programları
#
4333215434
4333215434
4333215434
4333215434
4333215434
4333215434
4333215434
4333215434
4333215434
TDİ101 Türk Dili I
#
2131111111
BİP105 Bigisayar Sistemleri ve Ağ Teknolojileri
#
3334214243
3334214243
3334214243
3334214243
3334214243
3334214243
3334214243
3334214243
3334214243
BİP123 Genel Hukuk Bilgisi
#
1312331114
1312331114
1312331114
1312331114
1312331114
1312331114
1312331114
1312331114
1312331114
1312331114
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
#
1332441331
1332441331
1332441331
1332441331
BİP207 İşlem Tabloları
#
2211115111
2211115111
2211115111
2211115111
2211115111
BİP205 Programlamaya Giriş
#
3425111352
3425111352
3425111352
3425111352
3425111352
TDİ102 Türk Dili II
#
1131111111
BİP206 Web Tasarımı
#
3434212352
3434212352
3434212352
3434212352
3434212352
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce)
#
1543141444
1543141444
1543141444
1543141444
1543141444
1543141444
BİP202 Yönetim Bilişim Sistemleri
#
2243241512
2243241512
2243241512
2243241512
2243241512
2243241512
2243241512
İST007 İstatistik
#
4545445445
4545445445
4545445445
4545445445
4545445445
4545445445
4545445445
4545445445
4545445445
KRYP02 Kariyer Planlama
#
1211311115
PZİ002 Pazarlama İlkeleri
#
3344443424
3344443424
3344443424
3344443424
BİP214 Ticaret hukuk Bilgisi
#
1111431113
BİP311 Bilgi ve Belge Yönetimi
#
4554322224
4554322224
4554322224
4554322224
BİP329 İnternet Programcılığı
#
2113211151
2113211151
2113211151
2113211151
2113211151
BİP328 Ofis Uygulamaları Geliştirme
#
5444435334
5444435334
5444435334
5444435334
5444435334
5444435334
BİP310 Veri Tabanı Yönetim Sistemleri
#
5533233453
5533233453
5533233453
5533233453
BİP322 Bulut Bilişim
#
5555324454
5555324454
5555324454
5555324454
BİP315 Mesleki Yabancı Dil
#
1111112111
BİP316 Proje Planlaması ve Yönetimi
#
4533553515
4533553515
4533553515
4533553515
4533553515
TKY006 Toplam Kalite Yönetimi
#
4444444555
MYOİE01 İş Yeri Eğitimi
#
1111111111
1111111111
1111111111
1111111111
MYOİU01 İş Yeri Uygulaması
#
1111111111
1111111111
1111111111
1111111111
1111111111
1111111111
MYOSTJ01 Staj
#
3354543344
3354543344
3354543344
ART007 Araştırma Teknikleri
#
4544444444
4544444444
4544444444
4544444444
4544444444
4544444444
4544444444
4544444444
BİP421 Bilgi Sistemleri Güvenliği
#
3423231244
3423231244
BİP414 Bilgi Yönetimi Uygulamaları
#
4433123213
4433123213
4433123213
4433123213
4433123213
BİP423 Bilişimde Yeni Teknolojiler
#
2235233125
2235233125
BİP415 Bitirme Projesi
#
2332433432
2332433432
2332433432
2332433432
GRŞ005 Girişimcilik
#
3222222222
BİP424 Grafik Uygulamaları
#
4454335554
4454335554
4454335554
4454335554
4454335554
4454335554
4454335554
4454335554
BİP427 Yapay Zeka
#
44554444331122333355
44554444331122333355
44554444331122333355
44554444331122333355