http://iibf-is.web.nku.edu.tr

İşletme Lisans Programı

Programı Sunan Akademik Birimİşletme
Program DirektörüProf. Dr. Ahmet KUBAŞ
Program TürüLisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiLisans
Kazanılan Derece Mezun olunduğunda "İşletme" alanında lisans diplomasına sahip olunur. Ünvanı ise "İşletmeci" dir.
Eğitim TürüTam zamanlı.
Kayıt Kabul KoşullarıOrtaöğretimden Mezun Olmak
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek öğretim kurularında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Namık Kemal Üniversitesinin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, bölümlerin müfredatlarında yer alan zorunlu Yabancı dil dersi için her öğretim yılı başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları, Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240'dır. Öğrencilerin aynı zamanda varsa zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Program AmacıBölümümüz günümüz küreselleşen dünyasının gerektirdiği üstün bilgi ve yeteneklerle donatılmış, yabancı dil bilgisi yüksek, yeni bilişim ve iletişim teknolojilerini etkin ve yetkin olarak kullanabilen ve öncelikle Trakya bölgesinin sonra ülkemizin ihtiyacı olan yetişmiş “İşletmeci’ler” mezun etmeyi amaçlamaktadır. İİBF İşletme Bölümü, öğrencilerinin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla, her gün değişen ve hızla küreselleşen dünya koşullarında modern işletmecilik anlayışını ülkemizin de içinde bulunduğu koşulları göz ardı etmeden vermeyi kendisine hedef seçmiştir.
Mezunların Mesleki ProfilleriBölüm mezunları kamu ve özel sektörün çeşitli iş kollarında, üst ve orta düzey pozisyonlarda, uzman yönetici olarak çalışabilmektedirler. Bankalar, Başbakanlık ve bağlı kuruluşlar, DPT, Hazine Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Sermaye Piyasası Kurulu, Üst kurullar, Sayıştay, Bakanlıklar,   uzmanlık, müfettişlik, denetçilik gibi kadrolarla işletme mezunlarının en cazip/tatminkar çalışma alanlarıdır. Üretim ve ticaretin ağırlığı arttıkça özel sektör ve yabancı sermayeli kuruluşlar, özellikle bankacılık, sigortacılık, borsa ilintili kuruluşlar, dış ticaret şirketleri vs. işletme mezunlarına artan biçimde istihdam alanı yaratmaya devam edecektir.
Bir Üst Dereceye GeçişLisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Her dönem en az bir vize sınavı uygulanır. Vizelerin yanı sıra, her dönemin başında verilen dönem içeriğinde tarihleri belirtilen proje ve ödevler verilir. Her dönemin sonunda, öğrencinin final sınavına girmek zorundadır. Kriterler (ara sınav, proje, ödev ve final gibi) ve dönem sonu notuna etki oranları dönem başında dağıtılan ve/veya web sitesinde yayınlanan ders içerikleri açık biçimde belirtilir. Öğrenci yönetmeliği ve akademik takvime göre final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih ve yer ve zamanlarda yapılır.  Öğrencinin dönem sonu notu ders sorumlusu tarafından ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre verilir. 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde geçme notu 100 üzerinden 60’tır. Ancak Final ya da bütünleme sınav sonucunun en az 50 olması zorunludur. Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile yarıyıl/yıl sonu sınavında veya bütünleme sınavında alınan notun %70’inin toplamıdır. Ancak, bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ilgili fakülte/yüksekokul kurulunca karar alınmak ve yarıyıl başında ilan edilmek şartıyla ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile %50’si arasında, yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notun %70’i ile %50’si arasında değişebilen ve oranlar toplamı %100 olacak şekilde de hesaplanabilir. Hesaplama sonucunda, ondalık noktadan sonra gelen ilk sayı beşten küçük ise bir alt tam sayıya, beş veya beşten büyük ise bir üst tam sayıya yükseltilerek kesinleştirilir.

Dönem sonu-bütünleme notu dersin sorumlusu tarafından değerlendirme kriterleriyle birlikte Öğrenci İşlerine teslim edilir. Dönem sonu ve bütünleme notları öğrenci bilgi sisteminde yayınlanarak ilan edilir. 

Notlar:

Alınan her ders için öğrenciye dönem notu olarak aşağıda belirtilen harf notları verilir.  Harf notları, katsayı ve oran karşılıkları aşağıdaki gibidir.Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir:

 

Puan         Harfli Notu          Katsayı       Başarı Durumu

90-100              AA                     4,00                 Başarılı

80-89                 BA                     3,50                 Başarılı

70-79                 BB                     3,00                 Başarılı

65-69                 CB                     2,50                 Başarılı

60-64                 CC                     2,00                 Başarılı

50-59                 DD                     1,50                Başarısız

30-49                 FD                     1,00                Başarısız

0-29                    FF                     0,00                Başarısız

 

Öğrenciler DD, FD yada FF aldıkları dersleri dersin açıldığı ilk dönem almak zorundadırlar.

Başarılı Öğrenciler

Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 ile 3.49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; ortalaması 3.50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.

 

Eğitim Öğretim Metotları

 Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

*EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme ve Anlamlandırma

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Özel Destek / Yapısal Örnekler

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Rol Yapma / Drama

Önceden planlanmış özel beceriler

Standart derslik teknolojileri, özel donanım

Problem Çözme

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Vaka Çalışması

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Beyin Fırtınası

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

KüçükGrup Tartışması

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Gösterim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Benzetim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, Bilişim becerileri

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet,
Web tabanlı tartışma forumları

Saha/Arazi Çalışması

Gözlem/durumları işleme, Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Laboratuar

Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması

Özel donanım

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

İnceleme/Anket Çalışması

Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Panel

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Konuk Konuşmacı

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz,
özel donanım

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri/ Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler

 

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

Program Çıktıları

1-Alanı ile ilgili edindiği bilgi ve beceriler düzeyindeki düşüncelerini ve önerilerini ilgililere yazılı ve sözlü olarak aktarır.
2-Alanı ile ilgili konularda, ferdi veya grup olarak araştırma, geliştirme ve yürütme faaliyetlerini gerçekleştirebilir.
3-Alanının ilişkili olduğu disiplinlerarası etkileşimi kavrar; yeni ve karmaşık fikirleri analiz, sentez ve değerlendirmede uzmanlık gerektiren bilgileri kullanarak özgün sonuçlar çıkarabilir.
4-Bilimsel bilgiye ulaşma yollarını bilir, bilim ve teknolojideki en son gelişmeleri takip eder ve kendisini buna göre yetiştirir.
5-İşletmecilik alanındaki temel ilkeleri ve kuramsal bilgileri kavrayıp uygulayabilir.
6-İşletme ile ilgili konularda karar verirken iş ahlakı, etik değerler ve sosyal sorumluluk konularında duyarlıdır, iş sorunlarına sosyal ve toplumsal açıdan sorumlu çözümler geliştirir.
7-İşletmelerde karşılaşılan temel sorunları ve fırsatları belirleme, analiz etme, rasyonel çözüm önerileri geliştirme ve eylem planları oluşturup uygulayabilme becerisine sahip olur.
8-İşletmeyi örgütsel ve yönetsel açıdan tanımlayabilir; yerel, ulusal ve küresel boyutlarını kavrar.
9-Mesleği ile ilgili mevzuatı takip eder.
10-Temel teorik altyapının yanında kendi bilim dalı ile ilgili gelişmeleri ve literatürü takip edebilecek düzeyde bir yabancı dil ve bilgisayar bilgisini başarılı ve etkin bir şekilde kullanır.
11-Yaşam boyu bilimsel sorgulama, öğrenme ve üretmeye eğilimli olur.

Müfredat

İşletme Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
İŞLB101 Genel Muhasebeye Giriş I 3 0 4
İKTB103 Hukukun Temel Kavramları 3 0 4
İKTB101 İktisada Giriş I 3 0 4
İŞLB104 İşletme Bilimine Giriş I 3 0 4
MAT115 Matematik I 3 0 4
TBT107 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı 1 2 4
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
İŞLB202 Borçlar Hukuku 3 0 4
İŞLB204 Davranış Bilimleri 3 0 4
İŞLB201 Genel Muhasebeye Giriş II 3 0 4
İKTB201 İktisada Giriş II 3 0 4
İŞLB203 İşletme Bilimine Giriş II 3 0 4
MAT116 Matematik II 3 0 4
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

2. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
İŞLB301 Finansal Yönetim I 3 0 4
İŞLB310 Pazarlama I 3 0 3
İŞLB310 Pazarlama I 3 0 3
ÇEKO802 Sosyal Güvenlik Hukuku 3 0 5
İŞLB302 Ticaret Hukuku 3 0 5
İŞLB304 Üretim Yönetimi 3 0 5
İŞLB307 Yönetim Bilişim Sistemleri 3 0 4
İŞLB305 Yönetim Ve Organizasyon 3 0 4
Toplam AKTS: 33

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
İŞLB403 Bilgi Yönetimi 3 0 3
İŞLB414 Bilimsel Araştırma Teknikleri 1 2 5
İŞLB412 Doğal Kaynaklar Ekonomisi 3 0 3
İŞLB410 Finansal Yönetim II 3 0 3
İŞLB406 İnsan Kaynakları Yönetimi 2 0 3
İKTB303 İstatistik 3 0 5
İŞLB401 Pazarlama II 3 0 4
İŞLB411 Şirketler Muhasebesi 3 0 4
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 63

3. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
İŞLB503 Maliyet Muhasebesi 3 0 5
İŞLB504 Sayısal Yöntemler 3 0 5
İŞLB502 Tarım Ekonomisi 3 0 5
Seçmeli 3. SINIF GÜZ DÖNEMİ SEÇMELİ DERSLER() 15
İŞLB507 Elektronik Ticaret 3 0 5
İŞLB510 Hizmet Pazarlaması 3 0 5
İŞLB506 İşletmelerde Çevre Yönetim Sistemleri 3 0 5
İŞLB501 İşletmelerde Lojistik Yönetimi 3 0 5
İŞLB509 Pazarlama İletişimi 3 0 5
Uİ 803 Türkiye-AB İlişkileri 3 0 5
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
İŞLB610 Şirketler Hukuku 3 0 5
İŞLB603 Türk Vergi Sistemi 3 0 5
İŞLB602 Yönetim Muhasebesi 3 0 5
Seçmeli 3 sınıf bahar dönemi (10acts)() 10
İŞLB611 Finans Yönetimi 3 0 5
İŞLB810 Girişimcilik II 3 0 5
İŞLB612 Marka Yönetimi 3 0 5
İŞLB605 Pazarlama Stratejileri 3 0 5
İŞLB613 Satış Yönetimi 3 0 5
ÇEKO201 Sosyal Politika 3 0 5
İŞLB614 Tüketici Davranışı 3 0 5
İŞLB606 Uluslararası İşletmecilik 3 0 5
Seçmeli kariyer planlama() 2
KRYP01 Kariyer Planlama 1 0 2
Üniversite Seçmeli Genel/Üniversite Seçmeli Ders Havuzundan Toplam 3 AKTS Alabilir 3
CMSB305 AB ve Türkiye’de Çevre Politikaları (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
APT304 Apiterapi(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 0 3
İFS818 Arapça´ya Giriş(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
IMSB422 Araştırma ve Raporlama Teknikleri(Çorlu Müh. Fak.-İnş.Müh.) 3 0 5
MİMS027 Araştırma Yöntemleri(Güz. San.,Tas. ve Mim. Fak.-Mimarlık) 3 0 3
UNİSEC004 Besin Hijyeni(S.B.F-Bes.Diy.) 2 0 3
FİZB220 Bilim Tarihi(Fen - Edebiyat Fak.-Fizik) 3 0 3
TBT 411 Bitki Gen Kaynakları(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.) 2 0 4
ZSTBT411 Bitki Gen Kaynakları(Ziraat Fak.-Tar.Bytek.) 2 0 3
ÇEKO405 Çalışan Sağlığı ve Güvenliği(İktisadi ve İdari Bil. Fak.-Çal.Eko.End.İlş) 3 0 5
ZSTO124 Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma(Ziraat Fak.-Top.Bil.Bit.Bes.) 3 0 3
ZSGM 504 Fonksiyonel Gıdalar (Ziraat Fak.-Gıd.Müh.) 2 0 3
ZSTE352 Girişimcilik(Ziraat Fak.-Tar.Ek.) 3 0 3
İFS808 Güncel İnanç Problemleri(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
CMSB308 İklim Bilgisi (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
İDEB312 İngiliz Kültür Tarihi(Fen - Edebiyat Fak.-İng.Dil.Ed.) 2 0 3
UNİSEC304 Japon Toplumu(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.(İ.Ö)) 4 0 4
CMSB301 Kentleşme ve Çevresel Etkileri (Çorlu Müh. Fak.-Çevr.Müh.) 3 0 5
İFS815 Kuran´da Ana Konuları (İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
İFS814 Kur’an Okuma ve Tecvid(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
VMF104 Medikal Fotoğrafçılık(Veteriner Fak.-Veteriner) 1 1 3
PSK210 Mutluluk(Fen - Edebiyat Fak.-Psikoloji) 2 0 4
UNİSEC007 NAMIK KEMAL(Fen - Edebiyat Fak.-Tür.Dil.Ed) 2 0 3
ZSZO313 Organik Hayvansal Üretim(Ziraat Fak.-Zootek.) 3 0 3
ZSTA316 Organik Tarım(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
ENMBS403 Rekabet Yönetimi(Çorlu Müh. Fak.-End.Müh.) 3 0 5
İFS817 Siyer-i Nebi(İlahiyat Fak.-İlahiyat) 2 0 3
BSYSGK 407 Spor ve Turizm(Spor Bil.Fak.-) 2 0 4
UNİSEC302 Temel Japonca(Fen - Edebiyat Fak.-Alm.Dil.Ed.) 4 0 4
STAB318 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler(Ziraat Fak.-Tar.Bitk.) 2 0 3
TÇE001 Türk Müziği(Türk Müziği Devlet Kons.-Çalgı Eğitimi) 3 0 3
MLYB701 Türk Vergi Sistemi I (İktisadi ve İdari Bil. Fak.-Maliye) 3 0 5
ZSBB 306 Yeni Kültür Bitkileri(Ziraat Fak.-BhBtk.) 3 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

4. Sınıf



2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
İŞLB701 Finans Piyasaları Analizi 3 0 5
İŞLB702 Girişimcilik I 3 0 5
İŞLB710 Stratejik Yönetim 3 0 5
Seçmeli 4. SINIF GÜZ DÖNEMİ SEÇMELİ DERSLER() 15
İŞLB709 Güncel Pazarlama Yaklaşımları 3 0 5
İŞLB706 İstatistiksel Tahmin Teknikleri 3 0 5
LMİ113 Mesleki İngilizce I 3 0 5
İŞLB705 Muhasebe Bilgi Sİstemi 3 0 5
İŞLB703 Toplam Kalite Yönetimi 3 0 5
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
İŞLB812 Bitirme Ödevi 0 3 5
İŞLB810 Girişimcilik II 3 0 5
İŞLB803 Muhasebe Denetimi 3 0 5
Seçmeli işletme 4. sınıf bahar dönemi() 15
İŞLB801 Mali Tablolar Analizi 3 0 5
LMİ114 Mesleki İngilizce II 3 0 5
İŞLB808 Pazarlama Araştırmaları 3 0 5
İŞLB802 Proje Hazırlama ve Değerlendirme 3 0 5
İŞLB809 Türkiye Ekonomisi 3 0 5
İŞLB805 Uluslararası Pazarlama 3 0 5
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

Ders & Program Çıktıları Matrisi

ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
#
21131121111131
21131121111131
21131121111131
21131121111131
21131121111131
21131121111131
21131121111131
21131121111131
21131121111131
İŞLB101 Genel Muhasebeye Giriş I
#
43123123103
33123122101
43123421101
43223121102
İKTB103 Hukukun Temel Kavramları
#
55555555115152
55555555115152
55555555115152
İKTB101 İktisada Giriş I
#
34544435444343
İŞLB104 İşletme Bilimine Giriş I
#
00305005000
00304005000
00005005000
00004004000
00504005000
00405004000
MAT115 Matematik I
#
25324224242144
TBT107 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı
#
44433334444
34342343343
44444433334
43434443333
33344233334
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce)
#
00000000000
00000000000
00003000000
00000000400
00000000000
30000000000
00000000000
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
#
34444342233332
34444342233332
34444342233332
34444342233332
34444342233332
34444342233332
İŞLB202 Borçlar Hukuku
#
11111111111
21111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
11111111111
İŞLB204 Davranış Bilimleri
#
22345444352153
İŞLB201 Genel Muhasebeye Giriş II
#
13314131115111
İKTB201 İktisada Giriş II
#
34343342442334
İŞLB203 İşletme Bilimine Giriş II
#
00005004000
00005004000
00005004000
00005004000
00005004000
MAT116 Matematik II
#
35432125322424
TDİ102 Türk Dili II
#
40555253012003
45101044000001
15403000000002
10502540004200
04035000030202
15410500001500
03025000040003
01321140305000
04515100020152
44350030301200
14240500402200
34004350000104
00300051433331
31403004001233
15033003001131
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce)
#
12141111111
11111131111
11111111111
İŞLB301 Finansal Yönetim I
#
33424234323
33444342203
33434254303
33434344103
İŞLB310 Pazarlama I
#
44454444443444
44454444443444
44454444443444
İŞLB310 Pazarlama I
#
44444444313
44444444313
ÇEKO802 Sosyal Güvenlik Hukuku
#
54544545445443
54544545445443
54544545445443
54544545445443
İŞLB302 Ticaret Hukuku
#
43555555524
43555555524
43555355524
İŞLB304 Üretim Yönetimi
#
44444444013
04000440100
44444004113
İŞLB307 Yönetim Bilişim Sistemleri
#
35455454555
44544544545
54455444453
45545535345
44554454554
44444545444
İŞLB305 Yönetim Ve Organizasyon
#
55455555555355
55455555555355
55455555555355
55455555555355
İŞLB403 Bilgi Yönetimi
#
35525355433552
35525355433552
35525355433552
35525355433552
İŞLB412 Doğal Kaynaklar Ekonomisi
#
05000005400000
00000005330000
00000005330000
İŞLB410 Finansal Yönetim II
#
45434444544344
45434444544344
45434444544344
İŞLB406 İnsan Kaynakları Yönetimi
#
55455554455354
55455554455354
55455554455354
İKTB303 İstatistik
#
34344341434444
34344341434444
34344341434444
34344341434444
34344341434444
34344341434444
34344341434444
İŞLB401 Pazarlama II
#
25434443323
44544443343
53344444335
24444443423
İŞLB411 Şirketler Muhasebesi
#
44354543545555
44354543545555
44354543545555
44354543545555
İŞLB504 Sayısal Yöntemler
#
00000050000
00000050000
00000050000
00000050000
00400050000
00000050000
00400050000
İŞLB502 Tarım Ekonomisi
#
42122222214
İŞLB507 Elektronik Ticaret
#
23010011001
23010011001
23010011001
23010011001
İŞLB510 Hizmet Pazarlaması
#
55555555555
55555555555
55555555555
55555555555
İŞLB506 İşletmelerde Çevre Yönetim Sistemleri
#
33344444334
33444333343
34444443334
33443433333
34343434343
İŞLB501 İşletmelerde Lojistik Yönetimi
#
00300000000
53050200301
00203010034
02000333000
İŞLB509 Pazarlama İletişimi
#
33333333333
33333333333
33333333333
33333333333
Uİ 803 Türkiye-AB İlişkileri
#
11111111111133
11111111111133
11111111111133
11111111111133
11111111111133
İŞLB610 Şirketler Hukuku
#
33333333335333
İŞLB603 Türk Vergi Sistemi
#
34434535335242
34434535335242
34434535335242
İŞLB602 Yönetim Muhasebesi
#
55534334414442
55534334414442
55534334414442
İŞLB611 Finans Yönetimi
#
33333333333333
33333333333333
33333333333333
İŞLB810 Girişimcilik II
#
55555555555555
İŞLB612 Marka Yönetimi
#
44433545514
53444444314
44444444314
İŞLB605 Pazarlama Stratejileri
#
31331414511141
31331414511141
31331414511141
31331414511141
31331414511141
31331414511141
31331414511141
ÇEKO201 Sosyal Politika
#
44333344414455
İŞLB614 Tüketici Davranışı
#
10200000000
10200000000
10200000000
İŞLB606 Uluslararası İşletmecilik
#
34123125253552
34123125253552
34123125253552
KRYP01 Kariyer Planlama
#
44444455444444
İŞLB701 Finans Piyasaları Analizi
#
44433534443454
44433534443454
44433534443454
İŞLB702 Girişimcilik I
#
00003004000
00005003000
00404004000
00004004000
00004004000
00404004000
00004004000
00404005400
İŞLB710 Stratejik Yönetim
#
00300000000
30000000300
01030002234
00000303021
03005150000
İŞLB709 Güncel Pazarlama Yaklaşımları
#
33333333333
33333333333
İŞLB706 İstatistiksel Tahmin Teknikleri
#
11200000000
11200000000
11200000000
11200000000
LMİ113 Mesleki İngilizce I
#
30000000000
00000000000
00000000000
00000000000
00000400030
00000000000
00000000000
İŞLB705 Muhasebe Bilgi Sİstemi
#
44443453445355
44443453445355
44443453445355
İŞLB703 Toplam Kalite Yönetimi
#
35445454544
44454544455
55454455545
İŞLB812 Bitirme Ödevi
#
55555232223
55555223332
55555343234
İŞLB810 Girişimcilik II
#
55555555555555
İŞLB803 Muhasebe Denetimi
#
45445454444444
45445454444444
45445454444444
İŞLB801 Mali Tablolar Analizi
#
24221221211111
24221221211111
24221221211111
LMİ114 Mesleki İngilizce II
#
11111111111
11111111111
11111111111
11111111131
11113211411
İŞLB808 Pazarlama Araştırmaları
#
54544443314
55434444214
45443444244
İŞLB802 Proje Hazırlama ve Değerlendirme
#
44252324422212
44252324422212
İŞLB809 Türkiye Ekonomisi
#
41113111111243
41113111111243
41113111111243
İŞLB805 Uluslararası Pazarlama
#
00003035000
00003035000
00003035000